سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۳۷ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۷۰۵
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم برتر برنده‌ی شیر طلای جشنواره‌ی ونیز در قرن بیست و یکم

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان
در آستانه‌ی آغاز هفتاد و هفتمین دوره‌ی جشنواره‌ی ونیز قصد داریم به بهترین فیلم‌های جشنواره‌ی ونیز بپردازیم که طی دو دهه‌ی اخیر برنده‌ی جایزه‌ی شیر طلایی شده‌اند.

جشنواره‌ی ونیز ۲۰۲۰ از دوم سپتامبر (۱۲ شهریورماه) آغاز می‌شود و به مدت ۱۰ روز ادامه می‌یابد. جشنواره‌ی امسال برای سینمادوستان بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا این رویداد اولین جشنواره‌ی سینمایی تراز اولی است که بعد از شیوع بیماری کرونا به صورت حضوری برگزار خواهد شد. به همین خاطر قصد داریم بر اساس امتیاز متاکریتیک ده فیلم‌ جشنواره‌ی ونیز را که در دو دهه‌ی اخیر برنده‌ی جایزه‌ی شیر طلایی شده‌اند رتبه‌بندی کنیم تا اگر در این روزهای گرم تابستانی به دنبال چند فیلم جذاب برای تماشا بودید، انتخاب‌های درستی داشته باشید.

۱۰- دایره (The Circle)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: جعفر پناهی

بازیگران: فرشته صدر عرفایی، نرگس ممی زاده رازلیقی، مریم پروین آلمانی، مژگان فرامرزی، فاطمه نقوی

امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۰۰

تنها فیلم ایرانی برنده‌ی شیر طلایی یکی از بهترین فیلم‌های جشنواره‌ی ونیز تا به امروز است. «دایره» با وجود اینکه پس از کسب پروانه‌ی ساخت ساخته شد، ولی بغد از پایان مراحل تولید و ارائه برای دریافت پروانه‌ی نمایش توسط معاون سینمایی وقت سیف‌الله داد توقیف شد و از اکران عمومی آن در ایران ممانعت به عمل آمد. این فیلم یکی از نخستین آثار سینمایی است که در آغاز هزاره جدید به سراغ روایت غیرخطی به شیوه‌ای که امروزه با آن مواجه هستیم رفت. «دایره» داستان شش زن را روایت می‌کند که هر یک به طریقی از زندان گریخته‌اند و حالا باید خود را از دستگیری مجدد حفظ کنند و به سرپناهی مطمئن برسند. «دایره» محتوا و مفهومی انسان‌وارانه دارد و در برخی از بخش‌هایش قادر است مخاطب را به تفکر وا دارد. به همین خاطر اگر به دنبال یک فیلم ایرانی با موضوع زنان و طبقات مختلف اجتماع هستید، تماشای آن خالی از لطف نیست؛ فیلمی که اگر یک دهه دیرتر ساخته می‌شد احتمالا امکان اکران می‌یافت، اما بدعت‌های روایی آن دیگر جالب‌توجه نبودند.

۹- روما (Roma)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: آلفونسو کوارون

بازیگران: یالیتزا آپاریچیو، مارینا د تاویرا

امتیاز متاکریتیک: ۹۶ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۱۸

فیلم «روما» اثری بود که نشان داد نتفلیکس تا چه اندازه توانسته بر تولیدات سینمایی و چرخه سنتی این هنر-صنعت تاثیر بگذارد. «روما» بیشتر به خاطره‌بازی‌هایی سینمایی شده شباهت دارد. این فیلم درواقع برش‌هایی از زندگی ساکنین مکزیکو سیتی و شخص آلفونسو کوارون است. «رما» داستان خدمتکاری به نام کلیوو را روایت می‌کند که پس از چند سال خدمت در یک خانواده به یکی از اعضای آن‌ها تبدیل می‌شود. دست تقدیر کلیوو را بازیچه هوس‌رانی پسر جوانی قرار می‌دهد، اما خانواده‌ای که برای آن‌ها کار می‌کرد در سخت‌ترین شرایط هم کنار او می‌ایستند تا هشتمین فیلم کوارون در مسند کارگردان ابعاد انسانی و جذابی پیدا کنند. شایان به ذکر است که کوارون به منظور تصویرگری صحیح آنچه در ذهن داشت، خود مدیریت تیم تصویربرداری «رما» را هم برعهده گرفت و در نود و یکمین دوره‌ی جوایز اسکار در کنار اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان و بهترین کارگردانی، جایزه‌ی بهترین فیلم‌برداری را هم مال خود کرد.

۸- زنی که رفت (The Woman Who Left)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: لاو دیاز

بازیگران: چارو سانتوس کونسیو، یان لیولد کروز، میشاییل د مسا

امتیاز متاکریتیک: ۸۳ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۱۶

لاو دیاز را پدر ایدئولوژیک سینمای مدرن فیلیپین نامیده‌اند. سینماگری که شخصیت‌های تکیده‌ای همچون انقلابیون شکست‌خورده، هنرمندان ناامید و مجرمین اغلب در بند شخصیت‌های محوری فیلم‌هایش هستند. در کنار زیبایی‌شناسی خاص دیاز که در انتقال حس حضور در یک دنیای پسااستعماری به مخاطب بسیار کارآمد است، طولانی بودن را هم می‌توان یکی دیگر از حصایص مهم سینمای او به شما آورد. مدت زمان فیلم «تکامل یک خانواده فلیپینی» وی به ۵۴۰ دقیقه می‌رسد، اما خوشبختانه «زنی که رفت» مدت معقول‌تری دارد و برای تماشای آن باید ۲۲۶ دقیقه وقت صرف کنید. این فیلم داستان زن فیلیپینی سال‌خورده‌ای را روایت می‌کند که پس از تحمل ۳۰ سال حبس، مصمم می‌شود تا از محبوب سابق‌اش انتقام بگیرد.

۷- خواهران مگدالن (The Magdalene Sisters)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: پیتر مولان

بازیگران: آن-ماری داف، جرالدین مک‌ایوان، ایلین والش

امتیاز متاکریتیک: ۸۳ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۰۳

فیلم «خواهران مگدالن» بهترین فیلم پیتر مولان در مسند کارگردانی است. هنرمندی که بیشتر او را به واسطه توانایی‌هایی که در عرصه بازیگری دارد به یاد می‌آوریم. «خواهران مگدالن» را می‌توان در زمره‌ی فیلم‌های اجتماعی-اعتراضی به شمار آورد. این فیلم با روایت حکایت چند دختر جوان، قصد دارد سری به قوانین سختگیرانه کلیسا در پاره‌ای از موضوعات بزند. این فیلم در صومعه ماگدالين رقم می‌خورد، مکانی که خانواده‌ها دختران سرکش خود را به آنجا می‌فرستند تا از معاصی خود توبه کنند.

۶- ورا دریک (Vera Drake)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: مایک لی

بازیگران: ایملدا استنتون، ریچارد گراهام، ادی مارسن، آنا کیونی

امتیاز متاکریتیک: ۸۳ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۰۴

سقط جنین و بارداری ناخواسته دو موضوعی هستند که در سینما با مسئله حق زنان پیوند ناگسستنی دارند و می‌توان گفت بیشتر از سایر خشونت‌ها و نابرابری‌ها به این اتفاقات پرداخته شده است؛ از فیلم تحسین شده «چهار ماه، سه هفته و دو روز» بگیرید تا همین «ورا دریک». ورا دریک یک زن از طبقه‌ی کارگر انگلستان است که طی دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی در لندن برای زنان و دخترانی که دچار بارداری ناخواسته شده‌اند، عمل سقط انجام می‌دهد. شایان به ذکر است این فیلم علاوه‌بر شیر طلایی، جایزه‌ی بفتای بهترین کارگردانی سال ۲۰۰۵ را هم برای مایک لی به ارمغان آورد.

۵- کبوتری برای تأمل در باب هستی روی شاخه نشست (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: روی آندرشون

بازیگران: نیس وستبلوم، هوگر اندرسون

امتیاز متاکریتیک: ۸۱ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۱۴

فیلم جالب‌توجه و دوست‌داشتنی «کبوتری برای تأمل در باب هستی روی شاخه نشست» در نظر بسیاری از سینمادوستان بهترین فیلم کارنامه‌ی روی آندرشون است. فیلم‌ساز سوئدی صاحب سبکی که سینمای او را با آثار اپیزودیک و مفهوم‌گرایش به خاطر می‌آوریم. آندرشون در فیلم‌هایش قصد دارد یک روانشناسی نامتعارف از معاصی بشر امروز ارائه دهد. سنجیدن عیار فیلم‌های او با ملاک‌های رایج ممکن نیست؛ زیرا شاعرانگی و ابسوردیسم سینمای آندرشون در ترکیب با قصه‌های اپیزودیک منفصل و نماهای کوتاه و بعضاً بلندش، به فیلم‌هایی ختم می‌شود که جز با تماشای چند باره نمی‌توان به مفهوم کلی آن‌ها نزدیک شد و «کبوتری برای تأمل در باب هستی روی شاخه نشست» یکی از بهترین ِ این فیلم‌ها است. در نتیجه اگر به فیلم‌های آرام و دغدغه‌مند اروپایی علاقه‌مند هستید، هرچه زودتر خود را برای یک سیاحت ۱۰۱ دقیقه‌ای در قلمرو سینمایی روی آندرشون آماده کنید.

۴- لبنان (Lebanon)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: ساموئل مائوز

بازیگران: اوشاری کوهن، ایتای تیران

امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۰۹

گاهی صحنه‌هایی از یک فیلم جنگی تراز اول می‌نواند بیش از هر اثر دیگری انسان را به صلح‌طلبی دعوت کند. ساموئل مائوز کارگردان و نویسنده‌ی فیلم «لبنان» تجربه حضور در جبهه‌های نبرد را دارد و به همین خاطر او به خوبی بر تاثیرات جسمی و روانی جبران‌ناپذیر جنگ واقف است. از این جملات اینچنین برداشت نکنید که «لبنان» یک فیلم صرفا اخلاق‌گراست و به سایر جنبه‌های آن کم توجه‌ای شده است، خیر. «لبنان» در وهله اول یک اثر جنگی است که می‌تواند مخاطبش را سرگرم کند و بعد به سراغ بیان سایر موضوعات می‌رود. در زمان جنگ اول لبنان در سال ۱۹۸۲، به یک تانک به همراه جوخه‌ای از چتربازان ماموریت جست‌وجو در اراضی دشمن محول می‌شود. اما هیچ چیز طبق روال معمول پیش نمی‌رود و این ماموریت ساده برای آن‌ها تبدیل به کابوسی وحشتناک می‌شود.

۳- کوهستان بروکبک (Brokeback Mountain)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: انگ لی

بازیگران: جیک جیلنهال، هیث لجر، میشل ویلیامز، ان هتوی

امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۰۵

فیلم «کوهستان بروکبک» بر اساس داستان کوتاهی به قلم انی پرو ساخته شده است. این فیلم به سراغ زندگی عاطفی و روابط گاوچران‌ها در چند دهه‌ی قبل می‌رود. «کوهستان بروکبک» علاوه‌بر اینکه یکی از بهترین فیلم‌های جشنواره‌ی ونیز تا به امروز است، در زمره موفق‌ترین آثار قرن بیست و یکم از نظر آکادمی اسکار نیز قرار می‌گیرد. یازدهمین فیلم کارنامه‌ی هنری انگ لی در سال ۲۰۰۵ توانست در ۸ رشته‌ی مختلف مراسم اسکار، از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین فیلمنامه‌ی اقتباسی نامزد شود که در نهایت ۳ مورد از این جوایز را از آن خود کرد.

۲- شکل آب (The Shape of Water)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: گیرمو دل تورو

بازیگران: سالی هاوکینز، مایکل شنون، ریچارد جنکینز، داگ جونز

امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۱۷

احتمالا فانتزی‌ترین و رمانتیک‌ترین فیلم حاضر در این فهرست «شکل آب» است. این ساخته‌ی گیرمو دل تورو داستان زن لالی به اسم الیسا را به تصویر می‌کشد که به عنوان نظافتچی در یک آزمایشگاه دولتی مشغول به کار است. پس از مدتی یک موجود دوزیست عجیب‌الخلقه به این آزمایشگاه آورده می‌شود و در گذر زمان رابطه‌ی عاطفی پیچیده‌ای میان این دو شکل می‌گیرد. اما همه چیز به خوبی پیش نمی‌رود و این کشش عاطفی سر آغاز یک ماجراجویی پر فراز و نشیب برای الیسا و معشوقه‌ی نامتعارف‌اش است. «شکل آب» توانست در نودمین دوره‌ی جوایز اسکار چهار جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی متن و بهترین طراحی صحنه را به دست آورد.

۱- بازگشت (The Return)

بهترین فیلم‌های جشنواره ونیز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: آندری زویاگینتسف

بازیگران: ولادیمر گالین، ایوان دوبرونراوو، کونستانتین لاوروننکو، ناتالیا ودونیا

امتیاز متاکریتیک: ۸۲ از ۱۰۰

سال ساخت: ۲۰۰۳

فیلم «بازگشت» یکی از شناخته‌شده‌ترین و بهترین فیلم‌های سینمای روسیه طی قرن بیست و یکم است. نخستین فیلم بلند داستانی آندری زویاگینتسف که برای او جایزه‌ی ارزشمند شیر طلایی جشنواره ونیز را به ارمغان آورد. در کنار پرداخت دقیق و به جا به شخصیت‌ها، احتمالا مهم‌ترین مسئله‌ای که «بازگشت» را به یکی از قابل‌توجه‌ترین فیلم‌های حاضر در فهرست بهترین فیلم‌های جشنواره‌ی ونیز بر اساس امتیاز متاکریتیک تبدیل می‌کند، اتمسفر و میزانسن این اثر است. بعد از تماشای «بازگشت» بی‌تردید تکه‌هایی از سفر عجیب و مخاطره‌انگیز دو پسر نوجوان با پدرشان در خاطر هر بیننده‌ای باقی خواهد ماند. داستان فیلم از آنجایی آغاز می‌شود که مردی پس از دوازده سال به خانه بازمی‌گردد تا دو پسرش به نام‌های ایوان و آندره را به سفر ببرد. پسر بزرگ‌تر (آندره) از بودن پدر خوشحال است، اما پسر کوچک‌تر (ایوان) طی سفر به رفتارهای پدرش مشکوک است و چندان به او روی خوش نشان نمی‌دهد.

digikala.com
  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش