جمعه ۲۱ شهریور ۱۴۰۴
۱۳:۲۶ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۶۴۷
موسیقی

گروه «رستاک» برای بهتر شناخته شدن ساز ایرانی درجهان گام بر می دارد

گروه موسیقی رستاک,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

-ضبط قطعات در این گروه بسیار سخت و در عین حال هیجان انگیز است

-در مسیر گروه سختی ها و دشواری های بسیار زیادی وجود دارد که چاشنی و لازمه کار است

-اعضای پر تلاش گروه رستاک برای به ثمر نشستن این قطعات، روزانه نزدیک به ۱۶ ساعت تلاش می‌کردند

-می خواهیم در ادامه پژوهش های خود به سراغ مناطق دیگري برویم و استفاده از موسیقی آنان را به تجربیات خودمان بیفزاييم و به مخاطبان عرضه کنیم

گروه موسیقی رستاک، پس از دو دهه فعالیت و انتشار آلبوم‌های مختلف، این با رتحفه جدید خود را با نام بهار به مخاطبان موسیقی قومی-محلی ایران پیشکش کرده است و جشن رونمایی آلبوم جدید و پس از آن جشن دیدار و گفت‌وگوی گروه با مردم از جمله برنامه هایی بود که به مناسبت انتشار این آلبوم صورت گرفت. آنچه پیشکش حضور می شود، نظرات و سخنان اعضای گروه رستاک است که با «قانون» در میان گذاشته شد.

فرزاد مرادی:

رستاک با نگاهی جدید به بازتولید آثار موسیقی قومی-محلی می پردازد

فرزاد مرادی، خواننده و نوازنده گروه رستاک، در گفت‌وگو با «قانون» پیرامون تولیدات آثار موسیقی با لهجه‌های مختلف محلی در این گروه، با اذعان به این امر که در برخی موارد ممکن است که لهجه های موجود در ترانه‌ها یا فضای ساخت موسیقی به شیوه اصلی اجرای خود آن ها نزدیک نباشد یا اختلافات اندکی داشته باشد، ادامه داد: این موارد به این دلیل است که اعضای گروه رستاک تنها با حضور در محل زندگی اقوام، آنچه را مشاهده و دریافت می‌کنند، تولید می‌کنند و به این دلیل که در آن محل زندگی نکرده و بزرگ نشده اند، شاید نتوانند مطابق آنچه در فرهنگ آنان موجود است، قطعات را بازتولید کنند در عین حال رستاک قصد دارد با نگاهی جدید به باز تولید قطعات بپردازد.

در موارد بسیاری، شعرها را با روایت های مختلفي از نواحی مختلف برای تنظیم در دست داشتیم و در این میان نظراتی که از سوی استادان موسیقی نواحی و همچنین مردم دریافت می‌شد نیز برای گروه بسیار ارزشمند بود. توقعات بالای استادان و مردم، دقت ما را در تنظیم آثار بیشتر می کرد و به همین دلیل، زمان بیشتری را به تنظیم آلبوم اختصاص می‌دادیم و شاید یکی از عوامل طولانی شدن فاصله میان آلبوم‌های گروه رستاک همین موضوع باشد.

این عضو گروه رستاک، با اشاره به اینکه آثاری که در قالب آلبوم بهار به مخاطبان عرضه شده اند قرار نبوده است که به صورت یک آلبوم منتشر شود، تصریح کرد: اعضای پر تلاش گروه رستاک برای به ثمر نشستن این قطعات، روزانه نزدیک به ۱۶ ساعت تلاش می‌کردند و در این میان مبنای حرکت، تولید آثار در فضای جدیدي بوده است و برخی از آثار نیز در طول تمرین های گروه در سال‌های گذشته به بار نشسته که تبدیل به یک آلبوم منسجم نشده بود.

خواننده گروه رستاک با اشاره به اینکه گروه در حال حاضر نیز آثار منتشر نشده آماده ای را در اختیار دارد که ممکن است برخی از آن ها در کنسرت های پیش رو اجرا شوند، تاکید کرد: با وجود آثار از مناطق مختلف فرهنگی و قومیتی ایران، تصمیم بر این شد که این دست از آثار در آرشیو رستاک باقی بمانند و برای آلبوم بهار، آثار جدیدی باز تولید و با تنظیمی نو به مخاطبان رستاک عرضه شوند.

مرادی با ابراز خرسندی از خشنودی و استقبال همیشگی مردم نسبت به آثار گروه رستاک و تاکید بر این موضوع که هیچ‌گاه شور و نشاط و هیجان های منتقل شده از سوی مردم به گروه قابل توصیف نیست، گفت: در مسیر گروه سختی ها و دشواری های بسیار زیادی وجود دارد که چاشنی و لازمه کار است اما تلاش می کنیم تا سختی ها را به کار راه ندهیم و پر انرژی مسیر را ادامه دهیم.

بخش مهمی از انرژی گروه از استقبال خوب مخاطبان رستاک از آثار سرچشمه می گیرد. این موضوع آن قدر جدی و هیجان انگیز است که هرگز نمی توانیم برای این انرژی ارزش‌گزاری کنیم. در ضمن پیشنهاد تولید یک آلبوم از سوی سیامک سپهری مطرح شده بود و قرار بر این بود که مانند آلبوم سرنای نوروز، این بار محتوای ترانه ها با بهار همخوانی داشته باشد.

امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که همه دیدارها در فضای مجازی است و ما تلاش کردیم در این فضا، که همه در عید نوروز به بهانه سال نو در کنار هم جمع می شوند، اثری را در ایام نوروز منتشر کنیم اما انتشار آن به عید فطر افتاد.

وی اظهار امیدواری کرد و گفت: امید آن داریم که این آلبوم به گونه ای باشد که در همه ایام از سال، به شنوندگان حس بهار را منتقل کند.

بهزاد مرادی:

برای بهتر شناخته شدن ساز ایرانی درجهان گام بر می داریم

بهزاد مرادی، دیگر خواننده و نوزانده گروه رستاک در گفت‌وگو با «قانون» گفت: سازهای مختلفی در آنسامبل گروه رستاک در کنار هم می نشیند و نام گزاری روی این شیوه اجرا به دليل تنوع زیادی که وجود دارد، بسیار مشکل است و دسته بندی های تلفیقی یا سنتی یا پاپ به طور دقیق شامل فضایی که رستاک تجربه می‌کند نمی‌شود . ‌شاید در آینده نام دقیق‌تري برای این نوع آنسامبل و یا تنظیم ها یافته شود.

وی ادامه داد: سازهایی مثل سرنا و دهل که اختلاف شدت صوتی زیادی با بقیه سازها در گروه دارند، در قطعات رستاک با دقت بسیار زیادی در کنار هم می نشینند و این اختلاف سطح در صدابرداری به صورت بسیار دقیقی رفع می‌شود.در گروه رستاک همواره این موضوع وجود داشته است که ما با چینش سازهای ایرانی پیش برویم و در جهت بهتر دیده شدن و شناخته شدن این سازها در جهان گام برداریم؛ در عین حال به کارگیری ابزار تصویر در این میان، یکی از جمله رفتارهایی است که می توانست ما را به این مقصود برساند.

مرادی ضمن تاکید بر اینکه گروه رستاک همواره تلاش کرده است که نگاهی امروزی به موسیقی قومی-محلی ایران داشته باشد، یادآور شد: این موضوع برای ما بسیار جالب و جذاب بود و پس از انتقال به مخاطبان نیز دیده شد که این امر برای آن‌ها نیز جذاب است .

وي در ادامه گفت: برخی از دیگر مناطق کشور نوعی خاص از موسیقی را در فرهنگ خود دارند که رستاک هنوز به سراغ آن ها نرفته است كه اعراب خوزستان یا بخش دیگري از اقوام کرد از این جمله اند. در تلاش هستیم در ادامه پژوهش های خود به سراغ مناطق دیگري نیز برویم و استفاده از موسیقی آنان را به تجربیات خودمان بیفزاييم و به مخاطبان خویش عرضه کنیم.

دینا دوستی:

موسیقی رستاک مخاطب خاص خود را پیدا کرده است

نوازنده ساز کمانچه گروه رستاک که با نوازندگی ساز کمانچه آلتو وارد گروه شده است، در قطعه بلوچی ساز قیچک را نیز نواخته و در ادامه فعالیتش با کمانچه در گروه حضور داشته است،‌گفت: با تمام خستگی‌ها و سختی‌های موجود در سفرهای گروه رستاک، پس از هر اجرا به اندازه‌ای از مخاطبان خویش انرژی دریافت کرده‌ایم که می‌توانیم با وجود همان انرژی اجراهای‌مان را ادامه بدهیم.

دینا دوستی درخواست اجرای ترانه های مناطق مختلف توسط اقوام غیر همزبان را در کنسرت‌ها نیز یکی دیگر از ویژگی‌های شاخص و منحصر به فرد گروه دانسته که توسط مخاطبان رقم زده می‌شود و بر همین اساس مي‌گويد: همواره در گفت‌وگو با هموطنان در خارج از کشور احساسات آنان را دریافت کرده ایم و با این جمله مواجه می شویم که شما عطر و بوی ایران را با خود به همراه دارید و این حس قابل توصیف نیست؛ انگار ما عطر ایران را در جهان می افکنیم.

وی در ادامه گفت: نمی‌شود نام خاصی بر ژانر موسیقی رستاک گذاشت. با وجود اینکه موسیقی رستاک در دسته‌بندی خاصی از انواع موسیقی‌ها قرار نمی‌گیرد اما توانسته است مخاطبان خاص خود را پیدا کند و این امر به دليل تنوع صوتی سازهای ایرانی و شیوه های خاصی است که در گروه و در تنظیم ها از آن استفاده می‌شود.

مجید پوستی:

قطعات موسیقی رستاک با همفکری و نظر جمعی گروه به ثمر می نشیند

مجید پوستی، نوازنده سازهای کوبه‌ای گروه رستاک، در گفت‌وگو با «قانون» با اشاره به این موضوع که آهنگسازی قطعات در گروه رستاک با آنچه به طور متعارف در گروه‌ها انجام می‌شود تفاوت های بسیاری دارد، تاکید کرد: آهنگسازی در رستاک به این صورت نیست که آهنگساز در خلوت خود آهنگ را بسازد، نت بنویسد، تایپ و چاپ کند، در اختیار نوازندگان بگذارد و در نهایت از آنان بخواهد که قطعه را بنوازند.

وی آهنگسازی در رستاک را به گونه ای، آهنگسازی کارگاهی دانسته و با اشاره به این امر که برای تولید یک اثر، تمامی اعضای گروه نظر می دهند، ایده ها جمع بندی و بررسی می شوند و در نهایت با تایید سرپرست گروه اجرا می‌شود، یادآور شد:خروجی این شیوه کارگاهی باید به شیوه ضبط متعارف استودیویی می رسید و این اتفاق فاصله زمانی زیادی را بین آماده سازی و ضبط ایجاد می‌کرد و زمان بسیار زیادی را از گروه می گرفت و بر همین اساس، تلاش کردیم تا فاصله بین ایده و ضبط را به صفر برسانیم.

پوستی، زمان تجهیز کارگاه رستاک را کمتر از یک ماه دانسته و با اشاره به این موضوع که با کم شدن فاصله بین ایده و ضبط همه چیز به روندی که برای تولید پیش بینی کرده بودیم نزدیک و نزدیک تر می شد، گفت: در ابتدای کار، این روند بسیار سخت بود و دلیل این موضوع هم آن بود که تمامی نکات ریز ضبط قطعات بايد با استانداردهای استودیویی پیش می رفت و مسائل بايد با دقت رعایت شود و در کنار همه این مسائل ما باید قطعات را در زمان کوتاه به ضبط می رساندیم.

این نوازنده گروه رستاک در پایان گفت: در نهایت باید گفت که ضبط قطعات در این گروه بسیار سخت و در عین حال هیجان انگیز است و برای من که تمامی ریزه کاری ها و جزيیات صداهای ضبط شده را در آن هنگام فقط با هدفون کنترل می‌کردم، ترسی دوچندان به همراه داشت.

صبا جمالی:

از کنار هم بودن لذت می بریم

صبا جمالی نوازنده قانون گروه رستاک، با اذعان به این امر که گروه رستاک در آثارش از ساز قانون با خلاقیت و هوشمندی سرپرست گروه، در دورانی که کمتر به این ساز توجه می شد، به خوبی استفاده کرده است ، ادامه داد: مردم در نخستین برخوردها با گروه رستاک، حتی ساز قانون را آن‌گونه که باید نمی شناختند و باید گفت که گروه رستاک با به کارگیری این ساز توانست گام مهمی در راستای شناساندن آن میان علاقه مندان به موسیقی بردارد تا ساز قانون بیشتر شناخته و دیده شود.

جمالی پیرامون نحوه آشنایی‌اش با گروه رستاک با اشاره به این موضوع که در ۱۳۸۹ در دانشگاه هنر گیلان تحصیل می کرده و پس از انتقال به تهران در دانشگاه هنر با پیران مهاجری و محمد مظهری، از اعضای پیشین گروه رستاک آشنا شده است و در این میان به دعوت گروه بخشی از ساز قانون یکی از قطعات رستاک را اجرا کرده و در نخستین جلسه تمرین با اعضای گروه روبه‌رو شده است، اظهار داشت: کار در گروه رستاک برای من به گونه‌ای است که زمانی که به عنوان یک نوازنده در تولید و اجرای یک قطعه موسیقی حضور دارم، پیش از لذت موسیقی، از بودن در گروه و در کنار دوستانم لذت می برم.

وی در ادامه با اشاره به این امر که از نخستین روز حضور در گروه رستاک با یک خانواد صمیمی مواجه شده است و شاید این حس آن گونه که درون گروه جاری است، برای مخاطبان قابل لمس و دیده شدن نباشد، تصریح کرد: همه عوامل یاد شده موجب شد که من به گروه رستاک بپیوندم و در تمامی این سال ها در کنار گروه باشم و از این حضور لذت ببرم.

امین کردبچه چنگی

ghanoondaily.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش