جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۰۷

بیوگرافی عبدالناصر همتی (+عکس)

عبدالناصر همتی,بیوگرافی عبدالناصر همتیعبدالناصر همتی
عبدالناصر همتی یکی از سیاستمداران اصلاح طلب ایرانی است که در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز به عنوان کاندید با ابراهیم رئیسی به رقابت پرداخت. در ادامه این مقاله سرپوش به بیوگرافی این شخصیت سیاسی بیشتر اشاره می شود.

چکیده ای از بیوگرافی عبدالناصر همتی:

نام کامل: عبدالناصر همتی

تاریخ تولد: ۲۰ فروردین ۱۳۳۶

محل تولد: کبودرآهنگ، همدان، ایران

حرفه: سیاستمدار و اقتصاددان 

حزب سیاسی: اطلاح طلب

تحصیلات: دکتری اقتصاد از دانشگاه تهران

عبدالناصر همتی,عکس های عبدالناصر همتیبیوگرافی عبدالناصر همتی

بیوگرافی عبدالناصر همتی:

عبدالناصر همتی در ۲۰ فروردین ۱۳۳۶ در کبودرآهنگ همدان به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۴ زمانی که ۲۱ ساله بود در کنکور پذیرفته شد و توانست برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه تهران شود. ایشان دوره لیسانس خود را در سال ۱۳۵۷ و تنها چند ماه مانده به انقلاب تمام کرد. 

وی توانست در سال ۱۳۶۶ کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم اقتصاد از دانشگاه تهران دریافت کند و در نهایت برای دریافت مدرک دکتری در سال ۱۳۷۲ مجددا وارد دانشگاه تهران شد. این سیاستمدار به عنوان دانشیار دانشکده اقتصاد تهران تدریس می کند همچنین مدرس اقتصاد کلان و اقتصاد انرژي در دانشگاه ایران می باشد. 

در سال ۱۳۵۶ دوره حسابرسی را در موسسه کوپرزاند لیبراند طی کرد و در دوره تحقیقاتی مطالعاتی رشته اقتصاد دانشگاه لندن در سال ۱۳۷۰ را شرکت کرده است. 

عبدالناصر همتی,تصاویر عبدالناصر همتیدرباره عبدالناصر همتی

آغاز فعالیت حرفه‌ای عبدالناصر همتی:

عبدالناصر همتی دوره کارشناسی ارشد خود را با رتبه اول از دانشگاه اقتصاد تهران دریافت کرد و در سال ۱۳۵۹ توانست مسئولیت کمیته اقتصادی جهاد دانشگاهی را برعهده بگیرد. 

این سیاستمدار در سال های ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۳ وارد سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی شد و تا معاونت سیاسی این سازمان هم پیشروی کرد، به طوریکه به مدت ۹ سال مدیرکل خبر و ۵ سال معاوت سیاسی صدا و سیما بوده است. ایشان در دوران جنگ تحمیلی مسئول تبلیغات جنگی بوده است. 

از سال های ۱۳۷۳ تا ۱۳۵۸ در طی سه دوره متوالی عبدالناصر همتی به عنوان رئیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شوارای عالی بیمه انتخاب شد که در این دوران نقش کلیدی برای طراحی و اجرای سیاست های آزادسازی و خصوصی سازی صنعت بیمه برعهده داشت، همین موضوع سبب شد که وی را به عنوان پدر بیمه‌های خصوصی ایران بشناسند. 

ایشان بعد از انتخاب محمدابراهیم امین به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی ایران فیش حقوق نجومی مدیران بیمه را منتشر کرد و سپس استعفا داد. عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران از طرف وزیر اقتصاد برای ریاست کلی بیمه مرکزی ایران به هیئت وزیران معرفی شد که در نهایت با موافقت هیئت وزیران همراه بود. 

از سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۸عبدالناصر همتی به مدت ۶ دوره بدون انقطاع، رئیس شورای عالی شرکت بیمه اتکایی آسیایی مستقر در بانکوک پایتخت تایلند بود که با رای مستقیم روسای بیمه ۱۰ کشور مهم آسیایی برای این کار انتخاب شده بود. 

در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی؛ عبدالناصر همتی در شورای امنیت ملی برای مدت ۵ سال یکی از اعضای کمیته اقتصادی شواری امنیت ملی بوده است. 

در آغاز دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی پیشنهادی مبنی بر تاسیس صندوق ذخیره ارزی داد که بعدها به عنوان صندوق توسعه ملی شناخته شد. از جمله فعالیت های وی در این دوران می توان به تلاش های موثر جهت لغو تحریم های بانک سینا اشاره کرد که با رای دادگاه عالی اروپا از فهرست تحریم اتحادیه اروپا حذف شد. 

از سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ یعنی به مدت ۷ سال عبدالناصر همتی مدیر بانک ملی سینا را برعهده داشت که در این مدت موسسه مللی و اعتباری بنیاد را با بنک سینا ترکیب کرد. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ علی طیب‌نیا به مجمع عمومی بانک ملی پیشنهاد کرد تا همتی را به عنوان جایگزین فرشاد حیدری به عنوان رئیس بانک ملی قرار دهند و اعضای این مجمع با پیشنهاد طیب نیا موافقت داشتند. 

بعد از اینکه مسئولیت خود را در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران پایان داد سفیر ایران در چین شد و سپس  بر مسند ریاست کل بانک مرکزی نشست. 

حسن روحانی در مرداد سال ۱۳۹۷ ایشان را جایگزین ولی الله سیف کرد و به این ترتیب همتی به مسند ریاست کل بانک مرکزی رسید. در خرداد ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری اقدام کرد که به دنبال این موضوع از این سمت برکنار شد، این درحالی است که عبدالناصر همتی اعلام کرده بود به دنبال اختلاف نظر در حوزه اقتصادی با حسن روحانی از ریاست بانک مرکزی کنار گذاشته شده بود، اما رئیس دفتر ریاست جمهوری؛ محمود واعظی می گوید: «خیر این حرف درستی نیست، آقای دکتر همتی هیچ اختلافی با آقای روحانی نداشت. حتی وقتی هم که آقای همتی کاندیدا شدند، می‌خواستند مرخصی بگیرند که اگر رای نیاوردند سرکارشان برگردند اما رئیس‌جمهور مخالفت کردند.»

عبدالناصر همتی,عبدالناصر همتی کیستسیاستمدار ایرانی عبدالناصر همتی

نسبت همتی با خانواده هاشمی:

این سیاستمدار درخصوص شایعاتی که درباره نسبت عبدالناصر همتی با هاشمی رفسنجانی منتشر شده بود اعلام می کند: «هیچ نسبتی با ایشان ندارم؛ هنوز هم خیلی‌ها فکر می‌کنند نسبت فامیلی دارم، البته ارادات ویژه‌ای به مرحوم آیت‌الله هاشمی دارم، ولی هیچ نسبتی با خانواده ایشان ندارم.»

خلاصه سوابق اجرایی و مدیریتی عبدالناصر همتی:

- در بین سال های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ به عنوان رئیس واحد مرکزی خبر فعالیت داشت. 

- در بین سال های ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ به عنوان مدیر پخش اخبار صدا و سیما انتخاب شد. 

- در بین سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به عنوان معاون سیاسی سازمان صدا و سیما فعالیت می کرد. 

- در بین سال های ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی ایران و رئیس شورای عالی بیمه شناخته می شد. 

- رئیس هیئت مدیره شرکت بیمه اتکایی آسیایی (Asian-Re)

- در بین سا های ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۵ به عنوان استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران تدریس می کرد. 

- از مرداد سال ۱۳۹۷ تا خرداد ۱۴۰۰ به عنوان رئیس کل بانک مرکزی ایران شناخته می شد. 

عبدالناصر همتی,سوابق اجرایی عبدالناصر همتیسوابق اجرایی عبدالناصر همتی

شرکت عبدالناصر همتی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰:

یکی از کاندیداهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری که در سال ۱۴۰۰ برگزار می شد؛ عبدالناصر همتی در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ با حضور در ستاد انتخاباتی کشور آمادگی خود را برای این سمت اعلام کرد. این سیاستمدار در ۴ خرداد ۱۴۰۰ از سوی شورای نگهبان به عنوان کاندید نهایی ریاست جمهوری انتخاب شد. 

حزب کارگزاران سازندگی ایران حزب متبوع همتی و مهدی کروبی حمایت خود را به صورت رسمی از همتی اعلام کردند. در جریان این انتخابات او بعد از محسن رضایی سوم شد. 

تألیفات و ترجمه‌های عبدالناصر همتی:

- اقتصاد کلان (مقدمه‌ای بر سیاست‌های پولی و مالی) که تالیف آن را مؤسسه علوم بانکی برعهده داشت و سه مرتبه در سال های ۱۳۷۲، ۱۳۷۴ و ۱۳۸۰ چاپ شد.

- توسعه اقتصادی از انتشارات سروش که چاپ اول آن مربوط به سال ۱۳۷۶ است.

- اقتصاد نفت از انتشارات سروش که چاپ اول آن به سال ۱۳۷۴ برمی گردد.

- مشکلات اقتصادی جهان سوم از انتشارات سروش که چاپ اول آن به سال ۱۳۶۶ و چاپ دوم به سال ۱۳۶۹ برمی گردد. 

- ترجمه مبانی نظری و عملی بیمه از انتشارات بیمه مرکزی ایران که چاپ اول آن به سال ۱۳۸۱ برمی گردد. 

- اقتصاد انرژی از انتشارات مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی که چاپ اول آن به سال ۱۳۸۳ مربوط می شود. 

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش