جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۲۳

بیوگرافی مسعود پزشکیان

مسعود پزشکیان,بیوگرافی مسعود پزشکیان,عکس های مسعود پزشکیانمسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان سیاستمدار ایرانی که در هشتیمن دوره ریاست جمهوری به عنوان وزیر بهداشت شروع به کار کرد، همچنین وی نماینده‌ی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو نیز بوده است.

چکیده بیوگرافی مسعود پزشکیان:

نام کامل: مسعود پزشکیان

تاریخ تولد: ۳ مهر ۱۳۳۳

محل تولد: مهاباد آذربایجان غربی

منصب: پزشک و سیاستمدار

حزب سیاسی: اصلاح طلب

تحصیلات:مدرک فوق تخصص قلب از دانشگاه ایران

مسعود پزشکیان,بیوگرافی مسعود پزشکیان,تصاویر مسعود پزشکیانبیوگرافی مسعود پزشکیان

بیوگرافی مسعود پزشکیان:

مسعود پزشکان در ۷ مهر سال ۱۳۳۳ در یک خانواده مذهبی در مهاباد آذربایجان غربی به دنیا آمد. او دوران مدرسه را در شهر خودشان به اتمام رساند اما برای دریافت دیپلم وارد هنرستان کشاورزی ارومیه شد تا در رشته صنایع غذایی ادامه تحصیل دهد. در سال ۱۳۵۲ همراه با یک سپاه به سمت مناطق مرزی زابل از توابع استان سيستان و بلوچستان اعزام شد و دوران سربازی خود را طی کرد. 

در سال ۱۳۵۲ از طریق ارتباطی که با جوانان و نوجوانان این شهر برقرار کرد، توانست مسجدی بسازد درنتیجه به امور فرهنگی و ارشاد مردم منطقه مشغول شد. به جهت فعالیت های خود در آن زمان همچنین سرپیچی از فرمان مافوق، توسط رکن دوم ارتش شناهنشاهی توبیخ شد. 

وقایع و تجربیاتی که از دوران سربازی به دست آورد تاثیر بسیاری در سبک زندگی اش گذاشت، بعد از تمام شدن دوران سربازی اش، تصمیم گرفت تا پزشکی را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کند. وی در سال ۱۳۵۴ دیپلم طبیعی خود را دریافت کرد و در سال ۱۳۵۵ هم توسط دانشگاه تبریز برای تحصیل در رشته پزشکی پذیرفته شد. 

مسعود پزشکیان,زندگینامه مسعود پزشکیان,عکس های مسعود پزشکیانمسعود پزشکیان؛ سیاستمدار ایرانی

ورود مسعود پزشکیان به دانشگاه:

در اواخر دوران پهلوی جوی که بر اکثر دانشگاه کشور حاکم بود به خصوص در شهر تبریز، به دست چپی ها یعنی کمونیست ها بود. دانشجویانی که وارد دانشگاه می شدند راه مبارزه را در پیش می گرفتند و به دنبال جو غالب در دانشگاه از جنبش چپ اقتصادی تاثیر می گرفتند. 

جو حاکم به جهت ضدسرمایه داری و بورژوازی بود، در این فضا هرکسی که قصد معرفی خود به عنوان مبارز را داشت می توانست اعتبار کسب کند، البته باید خود را با تفکرات این گروه کاملا همسو نشان می داد. در این جو دانشجویان مسلمان حتی حق نماز خواندن هم نداشتند. 

تشکل های دانشجویی به دست گروه چپ کنترل می شدند و در مقابل حضور گروه های مذهبی کمرنگ بودند. مسعود پزشکیان دقیقا در همین وضعیت وارد دانشگاه تبریز شد. او هیچ توجهی به جو غالب نداشت و کلاس های قرآن و نهج البلاغه را برگزار می کرد، تا از این طریق دانشجوها را منسجم و متحد کند. به تدریج بر تعداد دانشجويان شرکت کننده در اين کلاس‌ها افزوده شد و کلاس ها رونق خاصی پيدا کرد.

این جمع به همراه سایر دانشجویان و مسعود پزشکاین برای هدایت تظاهرات ۲۲ بهمن نقش مهمی داشتند، در همین راهپیمایی ها بود که برادر وی تیر خورد و بعد از بستری شدن در بیمارستان توسط نیروهای حکومتی زندانی شد. 

مسعود پزشکیان,بیوگرافی مسعود پزشکیان,توانایی های مسعود پزشکیانمسعود پزشکیان رئیس دانشگاه تبریز

فعالیت های مسعود پزشکیان بعد از انقلاب:

بعد از انقلاب پزشکیان انجمن اسلامی دانشجويان دانشکده پزشکی را تاسیس کرد و کلاس های مربوط به قرآن و نهج البلاغه را ادامه داد، همچنین باعث تقويت نيروهای مذهبی و وحدت آنها شد.

در آن زمان انجمن اسلامی دانشکده پزشکی قوی ترين انجمن در کل دانشگاه تبريز بود. در سال ۱۳۵۸ بعد از اینکه چپ‌ها مراسم سخنرانی آيت الله هاشمی رفسنجانی را در دانشکده پزشکی برهم زدند، در نهایت منجر به درگیری های فیزیکی میان دانشجویان مخالف و طرافداران انقلاب شد که در نهایت دانشگاه بسته شد. 

زمانی که امام خمینی پیغامی ارسال کرد و از دانشگاه ها درخواست همبستگی کرد، انقلاب فرهنگی صورت گرفت. 

بعد از اینکه دانشگاه ها تعطیل شدند در جهاد سازندگی عضو شد و برای سفر به روستاهای دورافتاده سفر کرد تا محرومیت زدایی کرده و به توسعه علمی و تخصصی کشور، در تثبيت و تقويت انقلاب پرداخت. 

مسعود پزشکیان,بیوگرافی مسعود پزشکیان,توانایی های مسعود پزشکیانمسعود پزشکیان وزیر سابق بهداشت

شروع جنگ تحمیلی:

در همین زمان ها بود که جنگ هم آغاز شد، در این هشت سال وی به عنوان مسوول اعزام اکيپ‌های پزشکی به مناطق عملياتی انجام وظیفه می کرد. او در بیشتر عملیات ها به عنوان رزمنده و پزشک فعالیت می کرد و در پشت جبهه نيز به مداوای مجروحان می‌پرداخت.

ادامه تحصیل مسعود پزشکیان:

پزشکیان بعد از تمام کردن دوران پزشکی عمومی خود در سال ۱۳۶۴ دوران کوتاهی به عنوان مربی فيزيولوژی در دانشکده پزشکی تدريس کرد، اما در نهایت ادامه تحصیل را به تدریس ترجیح داد. او زمانی که از جنگ و جبهه فراغت داشت به تحصیل و مطالعه می پرداخت، تا زمانی که جنگ به اتمام رسید. دو سال بعد از اتمام جنگ یعنی در سال ۱۳۶۹؛ پزشکیان جراحی عمومی خود را از دانشگاه تبریز دریافت کرد و بلافاصله بعد دوره فوق تخصصش را آغاز کرد. در سال ۱۳۷۲ با مدرک فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ايران، فارغ التحصيل شد و در بيمارستان شهيد مدنی تبريز به خدمت حرفه‌ای و علمی مشغول شد.

رياست دانشگاه تا وزارت بهداشت:

بعد از مدتی فعالیت علمی در بيمارستان قلب شهيد مدنی، پزشکیان ریاست علمی بیمارستان را برعهده گرفت، تا زمانی که در سال ۱۳۷۳ از سمت دکتر علیرضا مرندی وزير وقت بهداشت و درمان دولت آيت الله هاشمی رفسنجانی، برای رياستِ دانشگاه علوم پزشکی تبريز انتخاب شد. در دوران ۶ ساله ریاست وی، خدمات ارزشمندی را شاهد بودیم و آثار ماندگاری از خود برجای گذاشت، کارنامه عملکرد پزشکيان در دانشگاه علوم پزشکی تبريز بسيار درخشان بود. از جمله فعالیت های وی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ارتقای جايگاه دانشگاه علوم پزشکی تبريز از تيپ ۲ به تيپ ۱

- احداث ۶۰۰ خانه بهداشت به نام ۶۰۰ شهيد گلگون کفن انقلاب اسلامی در مدت ۶ ماه در روستاهای استان

- ساخت و راه اندازی ۵۰ مرکزِ بهداشتی در سطح استان

- اخذ امتياز، احداث، تکميل ساخت و بهره برداری از مرکز مديريت کشوری سلامت در تبريز (NPMC)

- مطالعه و راه اندازیِ طرح پزشک خانواده و سيستم ارجاع در چارچوب مقررات ممکن در استان

- توسعه فضاهای آموزشی و تحقيقاتی

مسعود پزشکیان,بیوگرافی مسعود پزشکیان,اقدامات مهم مسعود پزشکیاناقدامات مهم مسعود پزشکیان

توجه به توانایی های مسعود پزشکیان:

با فعالیت هایی که پزشکیان در دوره ریاست دانشگاه علوم پزشکی در سطح ملی و بین المللی انجام داد؛ استان آذربايجان شرقي و تبريز را در کانون توجه سياستگذاران، نخبگان و متخصصان بخش سلامت و ساير بخش ها قرار گرفت. این موضوع به گونه ای بود که مسوولين ارشد وزارت بهداشت، حوزه هاي سياستگذاری و تصميم سازی در ساير بخش ها (مجلس، معاونين رئيس جمهوری)، نمايندگان سازمان جهاني بهداشت و مديرکل وقت آن سازمان با حضور در استان از نزديک این موارد را بررسی کرده و اغلب آنها خواستند این دستاوردها در سطح ملی نیز گسترش پیدا کنند. 

دکتر فرهادی وزیر بهداشت و درمان در دوره اول ریاست جمهوری سيد محمد خاتمی که اواخر دوران وزرات خودش بود از پزشکیان دعوت کرد تا به عنوان معاون سلامت به تهران منتقل شود، به دنبال همین موضوع وی راهی تهران شد و ۶ ماه معاونت سلامت وزارت بهداشت را بر عهده گرفت. 

در نهایت با انتخاب آقای خاتمی برای دومین دوره هم، با توجه به درایتی که از وی برآمده بود به عنوان وزیر بهداشت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و توانست از مجلس هم رای اعتماد کسب کند. 

در ادامه به برخی از مهمترين دستاوردهای دوران چهار ساله‌ی پزشکیان در مقام وزیر بهداشت اشاره شده است: 

- ترجيح اولويت اقشار آسيب پذير در ارايه خدمات بهداشتی و درمانی

- تصويب و اجرای قانون بيمه روستايی و دادن دفترچه بيمه برای نزديک به ۲۵ ميليون روستايی و شهرهای زير ۲۰هزار نفر جمعيت

- تصويب و اجرای قانون بيمه بستری

- افزايش تقريبا دو برابری بودجه وزارت بهداشت و درمان با همکاری و کمک مجلس

- راه اندازی طرح پزشک خانواده

- ايجاد اشتغال برای تمام پزشکان عمومی و کادر پيراپزشکی

- تغيير روند تحقيقات و ارزيابی مستمر علمی بخش آموزش

- افزايش مقالات خارجی

- ارايه طرح بيمه افراد بی بضاعت، که امکان پرداخت هزينه های درمان را ندارند و توسط هيچ ارگان يا سازمانی بيمه نشده اند، روی تخت و تلاش برای تصويت و اجرای آن

- بيمه تصادفات

- طرح اورژانس و نوسازی ناوگان آمبولانس های کل کشور

مسعود پزشکیان,بیوگرافی مسعود پزشکیان,همسر مسعود پزشکیانمسعود پزشکیان در کنار همسرش

همه این اتفاقات زمانی صورت گرفت که مشکلات بسیاری در حوزه وزارت بهداشت وجود داشتند، از جمله آنها می توان به طرح جدايی آموزش از وزارت بهداشت و ادغام آن در وزارت علوم اشاره کرد که با تلاش های بسیاری از این موضوع پیشگیری شد. 

یکی از دیگر طرح ها؛ طرح جدايی وزارت رفاه و تامين اجتماعی از وزارت بهداشت بود که با وجود تلاش و مخالفت وزارت بهداشت و دکتر پزشکيان، این اتفاق صورت گرفت. همچنین طرح استيضاحِ دکتر پزشکيان در مجلس که منتهی به رای بالاتر دکتر پزشکيان نسبت به زمان رای اعتماد شد.

بازگشت مسعود پزشکیان به آذربایجان:

بعد از اتمام کار پزشکیان در وزارت بهداشت، با وجود اصرارهای بسیاری که برای اقامت ایشان در تهران و ادامه فعالیت علمی وجود داشت، به آذربایجان رفت و از قبول بسیاری از پیشنهادات خودداری کرد. او به تبریز بازگشت تا به عنوان يک پزشک، به شهر و مردم خود خدمت کند.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش