مهمترین عناوین خبری
جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴
۱۰:۴۰ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۹۳۶
کتاب، شعر و ادب

ترجمه «طوطی فلوبر» چاپ شد/جستجوهای بارنز در زندگی و آثار فلوبر

کتاب طوطی فلوبر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
رمان «طوطی فلوبر» نوشته جولین بارنز با ترجمه عرفان مجیب توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش مهر، رمان «طوطی فلوبر» نوشته جولین بارنز به‌تازگی با ترجمه عرفان مجیب توسط نشر چشمه منتشر  و راهی بازار نشر شده است. این کتاب دویست و هفتاد و نهمین کتاب «داستان غیرفارسی» از مجموعه «جهان نو» است که این ناشر چاپ می‌کند.

 

از جولین بارنز پیش از این ترجمه رمان‌هایی چون «هیاهوی زمان»، «درک یک پایان» و «فقط یک داستان» در ایران عرضه شده و از جمله نویسندگان شناخته‌شده ادبیات معاصر جهان در کشورمان است. نسخه اصلی رمان «طوطی فلوبر» در سال ۱۹۸۴ چاپ شده است.

 

رمان «طوطی فلوبر» برای نویسنده‌اش نامزدی جایزه من‌بوکر را به ارمغان آورد و داستانش درباره دوران و روزگار گوستاوفلوبر نویسنده نامدار فرانسوی و خالق رمان «مادام بووآری» است. البته این رمان زندگی‌نامه و داستان زندگی فلوبر نیست بلکه روایتی با دخالت یک راوی مشکوک است که سعی دارد به حقیقت رازهایی پی ببرد که در نامه‌ها و یادداشت‌های دیگران درباره فلوبر خوانده است.

 

«طوطی فلوبر» به تعبیر منتقد ساندی‌تایمز، ترکیبی نامحسوس از زندگی‌نامه، رمان و نقد ادبی است که می‌تواند ذهنیت مخاطب را از رمان تغییر دهد و مرزهای داستان ادبی را از نو تعریف کند. بنابراین بهتر است مخاطب آثار پیشین جولینبارنز، پیش‌فرض‌هایش را برای مطالعه این کتاب کنار بگذارد. این رمان پر از تلمیحات، اشارات فرامتنی و کنایه‌های  زیرپوستی است.

 

رمان پیش رو، از جست‌وجوی به‌ظاهر پیش‌پاافتاده‌ای برای یک طوطی آغاز می‌شود. راوی داستان یک پزشک انگلیسی بازنشسته است که در بازدید از موزه فلوبر با دو طوطی خشک‌شده مواجه می‌شود. او که بنا به شواهد و قرائن از وسواسی بیمارگونه رنج می‌برد، تلاش دارد تا بفهمد کدام یک از این دو طوطی منبع الهام فلوبر برای نوشتن داستان «ساده‌دل» بوده‌اند. این پرسش بی‌اهمیت در نهایت به کنکاشی عمیق در زندگی و آثار گوستاو فلوبر منجر می‌شود و  بستری را فراهم می‌کند تا نویسنده موضوعات متعددی را مورد واکاوی قرار دهد. در نهایت رمانی پیش روی مخاطب قرار می‌گیرد که گراهام گرین آن را خوراک اندیشه توصیف کرده است.

 

عناوین فصول این رمان به ترتیب عبارت است از: ۱- طوطی فلوبر، ۲- گاه‌شماری، ۳- مفت چنگ یابنده، ۴- رساله حیواناتفلوبر، ۵- بشکن!، ۶- چشمان اِما بوواری، ۷- گذر از کانال، ۸- راهنمای فلوبر از نگاه قطاربازها، ۹- اسفار ناتمام فلوبر، ۱۰- کیفرخواست، ۱۱- روایت لوئیزکوله، ۱۲- لغت‌نامه ایده‌های مقبولِ بریسویت، ۱۳- داستان ناب، ۱۴- برگه امتحان و ۱۵- و اما طوطی...

 

در قسمتی از این رمان می‌خوانیم:

در این دوره‌وزمانه اجازه نداریم از واژه دیوانه استفاده کنیم. چه جنوبی! چند روان‌شناس، که برای‌شان احترام خاصیقایلم، همیشه از دیوانگی آدم‌ها حرف می‌زنند. واژه کوتاه و سرراست و صحیحش را استفاده می‌کنند. خودم می‌گویم فلانی مُرد، از مُردن و دیوانه و زنا استفاده می‌کنم. نمی‌گویم فوت کرد یا مرحوم شد یا به ایستگاه آخر رسید (اوه، فلانی به ایستگاه آخر رسید؟ کدام ایستگاه آخر؟ ایستگاه یوستون، ایستگاه سن پانکراس، ایستگاه سن لازار؟)، نمی‌گویم اختلال شخصیتی، یا دوتا شدن شلوار، یا فلان زن جدیداً زیاد به دیدن خواهرش می‌رود. از لفظ دیوانه و زنا استفاده می‌کنم، ترجیح می‌دهم این‌طور بگویم. تازه، کلمه دیوانه به لحاظ آوایی به معنی‌اش هم می‌آید. دیوانه یک کلمه معمولی است، کلمه‌ای است که به ما می‌گوید جنون چگونه ممکن است روزی مثل یک وانت تحویل بار از راه برسد. چیزهای وحشتناک هم می‌توانند معمولی باشند. می‌دانید ناباکوف در سخنرانی‌اش با موضوعِ مادام بوواری درباره زنا چه گفته بود؟ گفته بود  این کار «متعارف‌ترین راه برای دست و پنجه نرم کردن با عرف» بود.

 

هر تاریخچه رابطه نامشروع بی‌شک به اغفال اِما بوواری در آن درشکه در حال حرکت ارجاع خواهد داد: این صحنه احتمالاً  معروف‌ترین خیانت تمام ادبیات قرن نوزدهم است. شاید با خودتان فکر کنید که با آن حجم توصیفات دقیق، تجسم چنین صحنه‌ای کاملاً آسان است و خواننده منظور آن را در درست متوجه می‌شود. البته که این‌طور است، با این حال وقوع اندکی از کج‌فهمی هم کاملاً آسان است. بگذارید نقل قولی بیاورم از جی.

 

 ام. ماسگرِیو، طراح، جهان‌گرد، خاطره‌نویس و کشیش روستای بوردن در شهرستان کنت، که از قضا نویسنده این عناوین نیز هست: کشیش بخش، خودنویس و مداد، خاطرات و تصاویری از سفری تفریحی به پاریس، تور و روآ در تابستان ۱۸۴۷۷، به انضمام چند یادداشت رسمی در باب کشاورزی فرانسه (ریچارد بنتلی، لندن ۱۸۴۸) و پرسه‌ای در نرماندی: صحنه‌ها، شخصیت‌ها و رخدادهایی در طول سفری به قصد طراحی در کالوادوس (دیوید بوگ، لندن، ۱۸۵۵). در صفحه ۵۲۲ از مجلد واپسین، پدرماسگرِیو از شهر رُوآ دیدار می‌کند و در همان زمان که فلوبر مشغول دست‌وپنجه نرم‌کردن با بوواری است آن شهر را «منچسترِ فرانسه» می‌خواند. روایت او از رُوآ این پاره را نیز شامل می‌شود.

 

این کتاب با ۲۴۹ صفحه، شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۲۷ هزار تومان منتشر شده است.

 

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش