به گزارش مهر، «نامیدن تعلیق» برنامهای پژوهشی برای جامعهشناسی تاریخی انتقادی در ایران کاری از ابراهیم توفیق با همکاری جمعی از نویسندگان دیگر به تازگی از سوی نشر مانیا هنر منتشر شد.
در مقدمه کتاب آمده است: نوشته حاضر حاصل یک تأمل جمعی پنج ساله است حول این پرسش که چگونه میتوان تاریخ ایران را غیرشرقشناسانه نوشت؟ اکنون این متن بهصورت یک برنامه تحقیق در معرض داوری گذاشته میشود.
این برنامه تحقیق، نه یک تحقیق تجربی کامل است و نه طرحی برای انجام یک تحقیق خاص. بلکه بیانی است از مسائل مختلف اما در عین حال مشابه یا همسو که اعضای این گروه در تحقیقات فردی و جمعی با آن روبرو شدهاند، آنها را به گفتوگو گذاشتهاند و تلاش کردهاند به نامگذاریهایی ابتدایی برای مسائل پیش روی خود و استراتژیهایی کلی برای رفع این موانع دست یابند.
در بخشی از این کتاب آمده است: تمامی ما به عنوان کسانی که در این میدان حضور داشتهایم در لحظات متفاوتی با این توضیح که ما در شرایط تقابل یا گذار از سنت به مدرنیته هستیم برخورد کردهایم، و اگر به حافظهی خود رجوع کنیم کمابیش تجربهای یکسان داشتهایم: در مواجهه با هر مسئلهای به مثابه موضوع تأمل، زمانی که با توضیح آن در قالبگذار مواجه شدهایم طرحی در ذهن نقش بسته است: دو لحظهی قبل (سنت) و بعد (مدرنیته) منجمد شده، و لحظهی طولانی مابین آنها. آنچه قرار است این لحظهی طولانی میانی را توضیح دهد در خود لحظهی موجود نیست بلکه در قبل و بعد از آن است. ما این مکانیزم را پریدن از روی لحظهی حال یا تعلیق زمان حال مینامیم. تعلیق زمان حال پیوندی درونی با ادبیات گذار دارد.
این کتاب در ایام نمایشگاه بینالمللی کتاب از غرفه نشر مانیا (راهرو ۱۳ غرفه ۵) قابل تهیه است.
- 9
- 6