
" سرگذشت نارنیا" مجموعه ای از هفت رمان خیال پردازی نوشتهٔ سی اس لوئیس برای خردسالان است که در ایران اغلب با نام ماجراهای نارنیا شناخته می شود. این مجموعه که بعنوان یک اثر کلاسیک در ادبیات کودک و شناخته ترین اثر نویسنده اش سی.اس. لوئیس شناخته می شود.
کلایو استیپلز لوئیس استاد دانشگاه انگلیسی یکی از چهره های ادبی ادبیات کلاسیک غرب به حساب می آید که نویسنده خیلی از کتاب های معروف است. نوشته های او بیشتر در حوزه دین مسیحیت است و به نوعی یکی از صاحب نظران فلسفی کشور انگلیس هم محسوب می شود.
به گزارش ایبنا، روزنامه ایندیپندنت در مورد وی مطلبی انتشار کرده است و مواردی یادآوری می کند که احتمالا برای مخاطب علاقه مند به ادبیات کلاسیک جذاب باشد. لوئیس یکی از بزرگان فلسفه و نویسندهٔ سالهای آخر قرن ۱۹ تا اواسط قرن ۲۰ بود. تا سال ۱۹۵۴ استاد ادبیات و زبان انگلیسی دانشگاه آکسفورد در انگلستان بود. در آن سال بعنوان رئیس دپارتمان ادبیات دانشگاه کمبریج انتخاب شد که تا زمان بازنشستگی همان مقام را داشت.
به نوشته این روزنامه لوئیس نویسنده داستان مشهور نارنیا یا همان جادوگر و کمد جادویی استاد ادبیات دانشگاه کمبریج در روز مرگ جان اف کندی رئیس جمهور آمریکا درگذشت و آنقدر در خبرها ذکر نشد.
لوئیس در شمال ایرلند به دنیا آمد و در تمام طول حیاتش به اصلیت خود پایبند بود. لوئیس دوستان متعددی داشت و بسیای صمیمی و با احساس بود. او ادبیات انگلیسی تدریس میکرد و یکی از آرزوهایش شعر گفتن در سطح اول جهانی بود. وی بخش بزرگی از درآمد خود را به مردم نیازمند می داد.
در طول جنگ جهانی دوم رادیو بی بی سی بارها از او خواست تا برای مردم انگستان درباره مسیحیت صحبت کند. یکی از حوزه های کاری مهم لوئیس نوشتن برای کودکان بود که خودش خیلی این کار را دوست داشت.
لوئیس خودش را بعنوان یک دایناسور معرفی می کرد. مجموعه داستانهای« نارنیا» نوشته لوئیس بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه در جهان فروخته است ولی کم تر نقل شده است که لوئیس بیش از سی کتاب نوشته است و چه بسا امروزه نیز همه ساله کتاب های وی را هزاران نفر به زبان های مختلف مطالعه می کنند. احتمالا جالب باشد که مهمترین و معروف ترین کتاب او که به فارسی هم ترجمه شده، کتاب« مسیحیت ناب» است.
- 14
- 4