شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۲۴۱
میراث فرهنگی و صنایع دستی

کارل هابسبورگ :

نیمی از آثار تاریخی جهان طی ۶۵ سال اخیر نابود شد/ حفاظت از میراث‌فرهنگی در زمره وظایف نظامی‌ها قرار می‌گیرد

کارل هابسبورگ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
رییس کمیته بین‌المللی سپر آبی در یونسکو با اشاره به نتیجه یک تحقیق که براساس آن اعلام شد، از سال ۱۹۵۴ تا امروز نیمی از میراث تاریخی و فرهنگی بشر از بین رفته است، گفت: گرچه فقط درگیری نظامی نیست که باعث از بین رفتن میراث تاریخی و فرهنگی می‌شود اما وظیفه حکومتی و واحدهای نظامی این است که دانش حفاظت از میراث فرهنگی را یاد بگیرند و از آن استفاده کنند.

به گزارش ایلنا، بعد از جنگ جهانی دوم و آسیب‌هایی که درگیری‌های مسلحانه به میراث فرهنگی کشورها وارد کرده بود، کمیته بین‌المللی سپر آبی «Blue Shield» با هدف محافظت از میراث فرهنگی جهان در برابر جنگ‌ها و بلایای طبیعی در بسیاری از کشورها شکل گرفت. از این کمیته به عنوان «صلیب سرخ فرهنگی» یاد می‌شود و نام آن برگرفته از کنوانسیون لاهه درباره حفاظت از اموال فرهنگی در رویایی‌های نظامی است.

 

این کمیته نمایندگانی از پنج سازمان "شورای بین‌المللی آرشیوها"، "شورای بین‌المللی موزه‌ها"، "شورای بین‌المللی محوطه‌های تاریخی"، "فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابخانه‌ای" و "شورای هماهنگی انجمن‌های آرشیوهای سمعی  و بصری" را در عضویت خود دارد.

 

چندی پیش ایران نیز به عضویت کمیته بین‌المللی سپر آبی درآمد و با تشکیل کارگروه این کمیته در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فعالیت رسمی کمیته بین‌المللی سپر آبی در ایران آغاز شد.

 

کارل هابسبورگ (رییس کمیته بین‌المللی سپر آبی) معتقد است: ایران می‌تواند به عنوان یک الگو در چهارچوب همکاری‌های بین‌المللی سپر آبی، نقش  خیلی مهمی را در منطقه ایفا کند.

 

او این شرایط را به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی ایران دانست که در اثر همسایگی با کشورهای مختلف می‌تواند در سطح منطقه بسیار تاثیرگذار باشد و افزود: علاوه بر تجربه‌ای که ایران در حوزه درگیری‌های نظامی (جنگ تحمیلی) یا آشنایی با موقعیت‌های بحرانی طبیعی که در مقاطع مختلف با آن درگیر شده، از آن برخوردار است؛ درعین حال یک آگاهی گسترده نسبت به موضوع حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی در ایران وجود دارد که نقش ایران را در حوزه فعالیت در کمیته سپر آبی پررنگ‌تر می‌کند.

 

هابسبورگ با بیانِ این‌که هر گامی که در ایران برداشته می‌شود به نوعی با تاریخ این کشور سروکار خواهیم داشت، گفت: تمام این امور بر اهمیت حفظِ هویت ایرانی تاکید می‌کند. این درست نقطه‌ای است که وقتی مسئولان یک کشور با یک پدیده و مسوؤلیت‌های ناشی از آن را  روبه‌رو می‌شوند و اطلاعی از آن ندارند، می‌توانند همکاری خود را راحت‌تر با سپر آبی آغاز کند.

 

میراثی که از بین رفت

رییس کمیته بین‌المللی سپر آبی در ادامه به نتیجه یک تحقیق اشاره کرد که براساس آن اعلام شده، از سال ۱۹۵۴ تا امروز نیمی از میراث تاریخی و فرهنگی بشر از بین رفته است و ادامه داد: فقط درگیری نظامی نیست که باعث از بین رفتن میراث تاریخی و فرهنگی می‌شود، بحران‌های طبیعی، باران‌های اسیدی، گردشگری و ساخت‌وسازهای زیرساختی و دست ساخته‌های بشر نیز می‌توانند باعث این تخریب‌ها شوند.

 

او این اتفاق را یک هشدار، نشانه و علامت می‌داند که باید تلاش بیشتری برای حفظ آنچه که میراث تاریخی و فرهنگی نامیده می‌شود، انجام شود.

 

دانش مدنی درباره میراث فرهنگی

هابسبورگ، ۱۱ اردیبهشت در نشست مسوولان مختلف نظامی و فرهنگی کشور در کاخ سعدآباد، «"سپرآبی" را به یک دفتر ترجمه تشبیه کرده بود که دو زبان غیرقابل ترجمه دانشگاهی و نظامی را برای یکدیگر ترجمه می‌کند» او در توضیح چگونگی ایجاد این ارتباط بین این دو دستگاه با رفتارهای متفاوت، گفت: پیش‌فرض ما این است که سازمان‌های مردمی به خصوص مردم‌نهاد و «NGO» از دانش کاملی نسبت به میراث فرهنگی و آثار فرهنگی کشور خود مطلع هستند، وقتی بخش مدنی این آگاهی تخصصی را دارد، وظیفه حکومتی و واحدهای نظامی نیز این است که دانش حفاظت از این میراث را یاد بگیرند و آن را در عمل استفاده کنند.

 

کارل هابسبورگ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

نقش نظامی‌ها در حفظ میراث فرهنگی

رئیس کمیته بین‌المللی سپرآبی در ادامه به تشریح موقعیت یک سرباز نظامی در نیروهای مسلح اتریش پرداخت و تصریح کرد: مثلا من یک کارمند نظامی نیروهای مسلح اتریش هستم، وقتی با سربازان بخش نظامی اتریش صحبت می‌کنم، از من سوال می‌کنند که فعالیت تو چیست؟ از آن جایی که کار یک نظامی گرفتن دستور و انجام آن به صورت کامل است، اگر حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در دستورات ارائه شده به وی نباشد، نه تنها وظیفه او نیست، بلکه گاهی مواقع نیز ممکن است مانع از اجرای ماموریت او باشد.

 

وی تاکید کرد: بنابراین وظیفه‌ من این است که برای نظامی‌ها توضیح دهم که نه تنها حفاظت از آثار تاریخی مانعی برای شما نیست، بلکه در بلندمدت نیز نقش مهمی برای اداره کار شما دارد و به مرور به یکی از وظایف شما است.

 

هابسبورگ در ادامه به برگزاری دوره‌ها‌ی آموزشی برای واحدهای نظامیِ بین‌المللی که عملیات‌های بین‌المللی انجام می‌دهند، اشاره کرد و گفت: در این دوره‌ها تاکید می‌کنیم که حتما از وجود آثار تاریخی و فرهنگی منطقه‌ای که در آن علمیاتی انجام می‌شود، آگاهی داشته باشند، این بحث برای نیروی انتظامی در ایران نیز صدق می‌کند.

 

وی با اشاره به این مهم که در دنیا این موضوع مفهوم شده است که اگر یک فرد به عنوان مامور بخواهد کارها را در یک مجموعه فرهنگی و دینی به صورت ناآگاهانه و ناخواسته با اخلال مواجه کند، این کار روی او و فعالیت‌های آینده او تاثیرگذار خواهد بود، ادامه داد: برای اینکه این درک را بتوانیم ایجاد کنیم که باید در حفاظت از میراث‌فرهنگی کوشا باشیم، کار ما مهم است تا با کارمان بین کسانی که لباس نظامی به تن دارند و افرادی که در بخش مدنی فعالیت دارند، درک و تفاهم ایجاد کنیم.

 

رئیس کمیته بین‌المللی سپرآبی گفت: برای انجام این کار، موسسات دولتی حکومتی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند، همکاری نزدیک بین دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مردم نهاد و «NGO»ها و نیروهای نظامی و انتظامی و گمرک در این زمینه حائز اهمیت است.

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش