پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۱۳

آشنایی با دوره هلنی و تاریخچه ی آن

دوره هلنی,دوره هلنی چیست,دوره هلنیسمدر دوره هلنی همبستگی جهانی بین دانشمندان و هنرمندان صورت گرفت
به دوره ی لشکرکشی های اسکندر به شرق، دوره هلنی می گویند. اوج شکوفایی دوره هلنی به درآمیختگی تمدن شرق و غرب( یونان و خاور میانه) برمیگردد. در این مطلب از سرپوش درباره دوره هلنی توضیح داده شده است.

دوره هلنی

فرد گرائی در دوره هلنی در تمام زمینه ها ظاهر می شود. با منسوخ شدن سنتهای کهنه و دست و پاگیر، انجمنهای تحقیقاتی – کتابخانه ها و موزه ها بوجود آمد و آثار هنری به شکل منظم و طبق برنامه جمع آوری شد. هنرمندان، وطن خود را ترک می کنند تا به مراکز فرهنگی بزرگ و بین المللی بیایند. همبستگی جهانی بین دانشمندان و هنرمندان در فرهنگ و هنر این عصر صورت ميگیرد . به تدریج ، سبک های باروک روکوکو و کلاسیک عصر هلنی بوجود آمد.

تاریخچه دوره هلنی

در سال ۱۸۳۶ میلادی یک تاریخدان آلمانی برای نخستین بار از واژه« هلنیسم» استفاده کرد و سپس این نام بعنوان دوره ای از تاریخ سیاسی و فرهنگی و هنری یونان شناخته شد و مشخصه اش این بود که پس از مرگ اسکندر مقدونی، دولتهایی در مناطق امپراتوری یونان پدید آمد. تداوم این دوره به سال های ۳۳۰ ق م تا ۲۷ ق م برمیگردد. هنر هلنی از نظر جغرافیایی، محدوده هایی همچون شمال تا جنوب روسیه، از شرق تا هند و از جنوب مصر و شمال آفریقا و از طرف غرب کناره های مدیترانه، فرانسه و اسپانیا را دربر میگرفت. یکی از آثار دوره هلنی، شهر تاکسیلا در پاکستان می باشد.

تمدن و هنر یونان در اثر پیروزی اسکندر مقدونی به سایر نقاط، گسترش یافت و نیمی از جهان آن روز را تحت کنترلش درآورد. هنر اصیل یونان بخاطر این گسترش روزافزون ، تعمیم و اعتبارش را از دست داد و بیشترین کاربردش برای عظمت مادی و شکوه و جلال کاخهای حاکمان مقتدر بود و از نظر هنری و فرهنگی، دوره هلنی تحت سلطه ی عناصر فرهنگی و هنری مشرق زمین درآمد و هنر« یونانی مابی»( هلنیسم) بوجود آمد. البته عقیده و باور برخی از پژوهندگان اینست که هنر دوره هلنی یا یونانی مابی، دنباله مستقیم تحولات پنجاه سال پیش از دوره ی اسکندر می باشد.

دوره هلنی چیست,دوره هلنیسم,دوره هلنیدر دوره هلنی فرد گرائی در تمام زمینه ها ظاهر می شود

عصر هلنی

تئاترها و ورزشگاه ها در عصر هلنی، بسیار بزرگ تر از دوران کلاسیک بودند. ده ها هزار تماشاچی در تئاترهای این عصر شرکت میکردند. تئاترهایی در بسیاری از بناهای عمومی شهرها برگزار میشد. این گسترش مدنیت هلنی، دربرگیرنده ی میراث فرهنگی شرق بود.

رشته هایی که موقعیت پائین تری در فرهنگ کلاسیک یونان داشتند؛ اهمیت اساسی یافتند که از آن ها می توان به فنون، علوم دقیقه، علوم طبیعی، طب، جراحی و کشاورزی اشاره کرد و برخی از علوم در این فرهنگ، نظیر علوم اجتماعی، فلسفه، ادبیات و تا اندازه ای هنر منسوخ میشوند که موجب کاهش فعالیت های اجتماعی و سیاسی توده ها می گردد. این تکنیک در اثر پیدایش شهرها در گستره ای وسیع، رشد بازرگانی، دریایی و گسترش جنگ ها میان قدرت های دریایی و زمین، تکمیل میشود.

تکنیک هلنی به ارائه ی نمونه های شگفت انگیزی پرداخت. کشتی ها قابلیت حمل هزاران نفر را با خود داشتند. وسایل راحتی و تفریح برای مسافران عالی رتبه در اتاق ها و سالن های روی عرشه فراهم بود. دگرگونی بسیار چشمگیری در عصر اسکندر مقدونی در موقعیت هنرمندان بوجود آمد. وقتی که اموزش های فلسفی و ادبی به محافل هنرمندان راه یافت، آنان از صنعت گران معمولی جدا شدند و مقام با ارزشی بعنوان هنرمند کسب کردند و مردم از آن ها قدرشناسی کردند.

تاریخچه دوره هلنی,دوره هلنی,معماری در دوره ی هلنیدر دوره هلنی سبک های باروک روکوکو و کلاسیک به ترتیب ظاهر گشت

- پیکره سازی در دوره ی هلنی:

یونانی ها در دوره ی هلنی، تجسم آلام جسمی و اضطرابها و جنبش های نامنظم و تشویق آمیز روح و جسم را در پیکره سازی نشان دادند. در آسیای صغیر می توان به مهمترین و بهترین آثار هنری پی برد. درواقع پیکره های نقش بر جسته های نمالی شمالی معبد زئوس در پرگاموم، یکی از نمونه های ارزشمند آن به شمار میرود که به بهترین شیوه ساخته و پرداخته شده است.

- معماری در دوره ی هلنی:

وقتی که اسکندر مقدونی، مشرق زمین را فتح کرد ترکیبی از اندیشه ها ، دینها و هنرهای غربی و شرقی بوجود آمد و در معماری یونانی، تغییراتی شکل گرفت.

فعالیـتهای ساختمانی از مراکز قدیمی سرزمین اصلی یونان به شهرهای پر رونق پادشاهان هلنی در آسیای صغیر( ترکیه) انتقال یافت. یکی از ویژگیهای معماری هلنی، مقیاس بزرگ و گسترش استادانه فضاهای درونی بناها بود که موجب گسترش معماری خانگی میشد و این شرایط توسط پلیس های سنتی ایجاد نمیشد. مهمترین بناهای این دوره، نظیر معبد« آپولون» در« دیدوما» نزدیک شهر« میلتوس» در آسیای صغیر( ترکیه) و تئاتر سر گشاده اپیداوروس بود. استقلال هنر یونان در قرن ششم پیش از میلاد کشف شد و در قرن پنجم پیش از میلاد( عصر کلاسیک) بکار گرفته شد. این هنر در قرن چهارم قبل از میلاد به زیبایی گرایی روی آورد و به اوج خود در قرن پیش از میلاد( عصر هلنی) و قرن دوم و اول پیش از میلاد، رسید و پیوندی جهانی یافت.

دوره هلنی چیست,دوره هلنی یونان,دوره هلنیسمدر دوره هلنی تئاترها و ورزشگاه ها از دوران کلاسیک بسیار بزرگتر بودند

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش