شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۶ - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۷۸۴
نفت و انرژی

رویترز: ایران تولید نفت اوپک را بالا برد/ قیمت نفت امسال بالاتر می‌رود

قیمت نفت,افزایش قیمت نفت
نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در آوریل تحت تاثیر عرضه بالاتر از سوی ایران که محدودیت عرضه داوطلبانه سایر اعضای این گروه را جبران کرد، افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، یافته های نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۳ کشور عضو است، در آوریل به ۲۵.۱۷ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با مارس افزایش داشت. تولید نفت اوپک از ژوئن سال ۲۰۲۰ هر ماه به استثنای فوریه افزایش داشته است.

صادرات نفت ایران همزمان با مذاکرات تهران با قدرتهای جهانی برای احیای توافق برجام ۲۰۱۵ که به صادرات بیشتر نفت ایران به بازار جهانی منتهی می شود، افزایش پیدا کرده است. دولت جو بایدن، رییس جمهور دموکرات آمریکا که در ژانویه قدرت را به دست گرفت، وعده داده است به این توافق برگردد.

اوپک و متحدانش که در قالب گروه اوپک پلاس همکاری می کنند تاکنون نسبت به تولید ایران نگرانی نشان نداده و قصد دارند تولیدشان را از ماه مه افزایش دهند.

دانیل گربر، مدیرعامل شرکت پترولجستیک در آوریل به رویترز گفته بود سطح بالای صادرات نفت که از سوی ایران مشاهده شده است، همچنان ادامه دارد.

اوپک پلاس با امید برای احیای تقاضا، هفته گذشته برنامه تسهیل محدودیت عرضه از ماه مه را تایید کرد. عربستان سعودی هم از ماه مه کاهش تولید یکجانبه ای را که در فوریه، مارس و آوریل انجام داده بود به مرور احیا خواهد کرد.

کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی به معنای آن است که اوپک در آوریل بسیار پایینتر از سقف تعیین شده تحت توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس، نفت تولید کرده است. نرخ پایبندی به این توافق در آوریل ۱۲۳ درصد در مقایسه با ۱۲۴ درصد در مارس بود.

ایران به همراه ونزوئلا و لیبی از شرکت در کاهش تولید معاف شده اند و به این ترتیب تغییر تولید آنها بر نرخ پایبندی تاثیری ندارد. طبق ارزیابی منابع مختلف، ایران از سه ماهه چهارم سال گذشته با وجود تحریمهای آمریکا، صادرات نفتش را افزایش داده است.

در نظرسنجی رویترز، تولید نفت ایران در آوریل ۲.۵ میلیون بشکه در روز برآورد شد که ۲۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به مارس افزایش داشت و بزرگترین افزایش تولید ماهانه در میان اعضای اوپک بود.

افزایش اندکی هم در تولید الجزایر، نیجریه و آنگولا وجود داشت. عربستان سعودی تولیدش را ثابت نگه داشت و برای سومین ماه به وعده خود برای کاهش بیشتر تولید عمل کرد. تولید امارات متحده عربی و کویت هم ثابت بود. لیبی و ونزوئلا کاهش تولید قابل توجهی داشتند.

نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه نفت به بازار انجام می‌شود و بر مبنای آمار کشتیرانی فراهم شده از سوی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها مانند پترولجستیک و کپلر و اطلاعات فراهم شده از سوی منابع داخلی شرکتها، اوپک و شرکتهای مشاوره انرژی است.

قیمت نفت امسال بالاتر می‌رود

بنا بر نظرسنجی ماهانه رویترز، قیمت نفت امسال تحت تاثیر واکسیناسیون کووید ۱۹ که تقاضا را احیا می کند و محدودیت عرضه اوپک پلاس بالاتر می‌رود اما وخامت بحران پاندمی در هند و نقاط دیگر ممکن است مانع زا شود.

قیمت نفت,افزایش قیمت نفت

به گزارش ایسنا، در نظرسنجی رویترز از ۴۹ تحلیلگر پیش بینی شد میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۱ به ۶۴ دلار و ۱۷ سنت می رسد که بالاتر از پیش بینی ۶۳ دلار و ۱۲ سنت در ماه گذشته و ۶۲ دلار و ۳۰ سنت میانگین قیمت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون است.

برای پنجمین بار متوالی است که قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۱ بازبینی صعودی می شود و همچنین بالاترین دورنمای قیمت از ژانویه سال گذشته به شمار می رود.

جیووانی استونوو، تحلیلگر موسسه یو بی اس گفت: با شتاب گرفتن عرضه واکسن در سال میلادی جاری، انتظار داریم افراد بیشتری از محدودیتها خارج شوند و کسب و کارها به طور کامل در ماههای آینده بازگشایی شوند. این اتفاق در واقع در آمریکا و انگلیس افتاده و از تقاضا حمایت کرده و قیمت نفت برنت را در سه ماهه دوم به حدود ۷۵ دلار می رساند.

تقاضای جهانی برای نفت امسال به میزان ۵.۵ تا ۶.۵ میلیون بشکه در روز رشد می کند. این پیش بینی مطابق با تصویر خوش بینانه ای است که آژانس بین المللی انرژی اوایل ماه گذشته ترسیم و اعلام کرد تولیدکنندگان ممکن است لازم باشد دو میلیون بشکه در روز بیشتر تولید کنند تا پاسخگوی تقاضای رو به رشد باشند.

اوپک هم پیش بینی خود از رشد تقاضا برای نفت را بالا برده است اما سه منبع آگاه در کمیته فنی مشترک اوپک پلاس افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در هند و کشورهای دیگر را مایه نگرانی عنوان کردند.

مارشال استیوز، تحلیلگر بازار انرژی در شرکت IEG Vantage گفت: افزایش اخیر موارد ابتلا به کووید ۱۹ در اروپا، هند و برزیل به همراه ریسکهای مربوط به شیوع سریع گونه های جهش یافته ویروس کرونا ممکن است روند احیای تقاضای جهانی برای نفت را تضعیف کند.

هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است و اکنون با موج دوم شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند و بخشهای وسیعی از این کشور تحت قرنطینه قرار دارد اما بعضی از تحلیلگران می گویند تاثیر بحران هند بر تقاضا ممکن است محدود باشد.

بر اساس گزارش رویترز، سورو سرکار، تحلیلگر بانک دی بی اس گفت: رشد تقاضای هند برای نفت ممکن است به مدت چند ماه متاثر شود اما ممکن است به حدی نباشد که به روند احیای تقاضای جهانی ضربه بزند.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش