چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۳ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۱۶۶
دانشگاه

افرادی که به فضای مجازی دسترسی ندارند، چگونه آموزش می‌بینند؟

جزییاتی از شیوه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان/تکلیف امتحانات و دروس عملی هنرستانی‌ها چه می‌شود؟

امتحانات چگونه برگزار می‌شود,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امتحانات پایه دوازدهم به صورت حضوری برگزار می‌شود درباره برگزاری امتحانات در ۱۱ پایه دیگر توضیحاتی داد.

علیرضا کمرئی با اشاره به اینکه کرونا در ۸۰ درصد نظام‌های آموزشی دنیا اختلال ایجاد کرد و واکنش‌های جدیدی ایجاد شد، اظهار کرد: کرونا شرایط متفاوتی‌ ایجاد کرده است که می‌توان به عنوان فرصت برای افزایش توانمندی سیستم آموزشی و ورود به شرایط جدیدی به عنوان جریان مثبت تلقی  شود اما از جهت عادت به مدارس سنتی و یادگیری و تعامل در مدرسه که ابعاد تربیتی هم دارد تفاوت هایی را ایجاد کرده که ممکن است خوشایند نباشد.

وی افزود: وقتی مشخص شد تعطیلات طولانی می‌شود باید برنامهریزی میان مدت انجام می‌دادیم به گونه‌ای که ممکن بود تعطیلات، کل زمان آموزش را تحت تاثیر قرار داده و تا پایان سال تحصیلی بازگشت به مدرسه نداشته باشیم در این ایام صدا و سیما به آموزش و پرورش کمک کرد و از ۷ اسفند وارد گفت‌وگو شدیم و از ۱۰ اسفند آموزش‌های تلویزیونی در سه شبکه آغاز شد و تا به امروز ۱۰۲۰ برنامه تولید شده است.

روش نخست آموزش از طریق تلویزیون است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ارزیابی‌هایی داریم که بیشتر مبتنی بر اظهارنظر کارشناسان، معلمان و مدیران است، گفت: تا امروز بیش از ۹ میلیون بار آموزش‌های تلویزیونی دانلود شده است و این بدین معناست که توجه به آموزش‌ها مناسب بوده است. البته روش نخست آموزش تلویزیونی است و روش دوم آموزش‌های پراکنده در فضای مجازی بود که از سوی معلمان به صورت خودجوش انجام شد.

مدرسه حقیقی به فضای شاد آمد

کمرئی تصریح کرد: آموزش و پرورش برای انسجام به آموزش‌های مجازی شبکه شاد را به عنوان شبکه آموزش دانش‌آموزی که فضای کاملا اختصاصی دارد راه‌اندازی کرد و قرار است ۱۵ میلیون دانش‌آموز و معلمان را پوشش دهد و متناسب با مدرسه حقیقی، مدرسه در فضای مجازی تشکیل می‌شود، کلاس‌های درس دانش آموزان با همان معلمان برگزار می‌شود، یعنی سه زنگ دارند و در میان هر کلاس، زنگ تفریح نیز وجود دارد؛ البته زمان کلاس‌های درس کوتاه‌تر است.

افرادی که به فضای مجازی دسترسی ندارند، چگونه آموزش می‌بینند؟

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۸۵ درصد مدارس کشور از تعداد ۱۱۰ هزار مدرسه به شبکه شاد پیوسته‌اند، درباره افرادی که به فضای مجازی دسترسی ندارند، گفت: برای آنها راه سوم پیش گرفتیم و از طریق ارسال جزوات و درسنامه‌ها با کمک راهبران آموزشی در مناطق روستایی و عشایری و دهیاران جریان آموزش را پیگیری می‌کنیم.

امتحانات چگونه برگزار می‌شود

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش  درباره برگزاری امتحانات مطرح کرد: ارزشیابی و امتحانات فرصتی است تا بررسی کنیم یادگیری انجام شده است یا خیر. تمرکز ما روی جریان یاددهی و یادگیری است، امتحانات پایه دوازدهم به جهت آنکه نهایی است حتماً حضوری خواهد بود اما ۱۱ پایه دیگر ممکن است امتحانات به صورت غیرحضوری باشد و ارزیابی معلمان از نمرات مستمر و تکالیف فضای مجازی مدنظر باشد. همچنین معلم مجاز است در فضای مجازی سنجش‌ها و آزمون‌هایی را انجام دهد، البته این روش هنوز نهایی نشده است و اگر مجاز نباشیم امتحانات را به صورت حضوری برگزار کنیم این شیوه مدنظر است اما اگر شرایط اجازه دهد اولویت این است که امتحانات حضوری باشد.

وی درباره احتمال ادامه کرونا و پیش‌بینی فعالیت مدارس و شیوه‌های آموزش بیان کرد: در حال تدوین برنامه آموزش در بحران هستیم و شبکه شاد برای شرایط بحرانی طراحی شده است تا واکنش فعال و موثر را داشته باشیم.

 کمرئی درباره بازگشت شهریه مدارس غیردولتی خاطرنشان کرد:مدارس غیردولتی به کمک نظام آموزشی آمده‌اند و درصد قابل توجهی از دانش آموزان آنجا درس می‌خوانند. شهریه‌ای که دریافت کرده‌اند به ازای آن آموزش به صورت مجازی در حال اجرا است و نسبت به امر آموزش تعهدات  را انجام داده‌اند اما ممکن است بابت خدمات ویژه شهریه دریافت کرده باشند که خدماتی به دانش‌آموز ارائه نشده و این قابل مطالبه و بازگشت است.

تکلیف امتحانات و دروس عملی هنرستانی‌ها چه می‌شود؟

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش درباره روند آموزش و برگزاری امتحانات هنرستانی‌ها که در تعطیلات ناشی از کرونا از حضور در کارگاه‌های عملی محروم هستند توضیحاتی ارائه کرد و گفت: اگر اجازه بازگشایی مدارس داده شود کارگاه‌های عملی برگزار می شوند اما اگر اجازه بازگشایی داده نشد، متناسب با تصمیمات ستاد ملی کرونا برنامه ریزی و موارد را اعلام خواهیم کرد.

مصطفی آذرکیش در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: در شرایط فعلی مدارس تعطیل است اما آموزش تعطیل نشد و با همین رویکرد از ابتدای تعطیلات برای استمرار آموزش هنرستانی‌ها در کنار آموزش‌های دیگر در سایر دوره‌های تحصیلی برنامه‌ریزی کردیم.

وی افزود: از قبل عید آموزش‌ها از طریق شبکه آموزش و شبکه چهارم سیما استمرار یافت و علاوه بر این هنرآموزان و مدیران مدارس از روش‌های دیگر چون آموزش از طریق پیام رسان‌های در اختیار و شبکه‌های استانی و یا دبیرخانه‌های رهبری کشوری دروس کاردانش استفاده کردند.

آذرکیش با بیان اینکه آموزش‌های ما در هنرستان ها شامل چندبخش می شود اظهار کرد: یکسری دروس عمومی هستند مانند عربی، قرآن و زبان و چون مشترک همه رشته ها بود برای همه دانش آموزان دبیرستانی ارائه شد و مشکلی وجود نداشت. آموزش اکنون نیز در حال انجام است. برای دروس پایه چون ریاضی نیز امکان آموزش از طریق تلویزیون و پیام رسان‌ها وجود داشت.

وی ادامه داد: پنج درس تحت عنوان شایستگی‌های غیرفنی داریم که مواردی چون کارآفرینی و اخلاق عمومی را در برمی گیرد و اینها هم قابل تدریس به روش‌های گفته شده بودند. چهار برنامه ویژه در شبکه چهارم و یکی دو برنامه برای دروس عمومی داریم که همگام با دروس علوم نظری آموزش داده می شود.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش درباره دروسی که نیازمند کارگاه عملی هستند گفت: بیش از هزار عنوان درس مهارتی در ۲۰۱ رشته فنی و حرفه ای و کاردانش داریم. پیش بینی‌های اولیه ما بازگشایی مدارس بعد از تعطیلات نوروز بود. یک مرحله برنامه ریزی اولیه تا پایان اسفند و یک مرحله برنامه ریزی از اول تا ۲۱ فروردین داشتیم. در مرحله سوم که اکنون در آن هستیم نیز اقدامات لازم متناسب با سیاست‌ها و مصوبات ستاد کرونا صورت می گیرد.

آذرکیش ادامه داد: از اول اسفند تا آخر اردیبهشت ۱۰ هفته آموزشی داشته‌ایم. بچه ها در شاخه فنی و حرفه‌ای دقیقا هفته‌ای دو روز کارگاه شایستگی‌های فنی داشتند. اگر سه هفته زمان آموزش حضوری داشته باشیم می توانیم کارگاه‌ها را به طور کامل برگزار کنیم. بخشی از برخی رشته‌ها امکان ارائه آموزش در شبکه مجازی را دارند ولی خب بخشی دیگر ماهیت کارگاهی دارند. به سه هفته زمان برای آموزش پودمان و استانداردهای باقی مانده نیاز داریم البته در دوره کاردانش تعداد روزهای کارگاهی در برخی رشته‌ها سه روز است و زمان بیشتری نیاز داریم.

وی با بیان اینکه اگر اجازه بازگشایی مدارس داده شود این کارگاه‌ها برگزار می شوند اما اگر اجازه بازگشایی داده نشد متناسب با تصمیمات ستاد ملی کرونا برنامه ریزی و موارد را  اعلام خواهیم کرد گفت: کرونا در اکثر کشورها یک بحران بدون تجربه قبلی برای نظام‌های آموزشی ایجاد کرد و ما از آن مستثنی نبودیم.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به آیین نامه اجرایی، مسئولیت نظارت، برنامه ریزی،  کنترل و ارزیابی آموزش برعهده مدیران مدارس و تلاش ما ایجاد عدالت نسبی آموزشی در بحران کرونا و پساکرونا است. در شرایط اضطرار قرار داریم و اولویت در آموزش و پرورش تداوم آموزش‌ها از طریق ظرفیت‌های ایجاد شده است.

آذرکیش در پاسخ به اینکه در صورت عدم بازگشایی مدارس تا پایان سال تحصیلی وضعیت برگزاری امتحانات و جبران کارگاه‌های برگزار نشده چگونه خواهد بود؟ عنوان کرد: ما دانش آموزان دهم و یازدهم را برای سال آینده هم در اختیار داریم و می‌توانیم سال آینده هم این کارگاه‌ها را برایشان برگزار کنیم. اما پایه دوازدهمی‌ها از سیستم خارج می‌شوند و تکمیل آموزش آنها برای ما مهم است. درباره امتحانات نیز باید تصمیمات نهایی به ما اعلام شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش