شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۵۱

دلایل ریزش موی ابرو چیست؟

ریزش موی ابرو,ریزش موی ابرو در اثر تیروئید,درمان ریزش موی ابروشرایط رایج پوستی وجود دارد که باعث ورم، خارش و ریزش موی ابرو میشود
ریزش موی ابرو علل متعددی دارد. موی ابرو مثل دیگر موهای بدن اعم از موی سر، مژه و موهای زائد بدن تحت‌تأثیر عوامل گوناگونی، دچار ریزش می¬ گردد. دلیل های یکسانی باعث ریزش موهای سر، مژه و ابروها می شود که در یک برهه زمانی امکان دارد روی یکی از آن¬ها تأثير بگذارد.

ریزش موی ابرو

ریزش موی ابرو هرازگاهی، کاملا طبیعیست. مثل هر موی دیگری در بدن، ابرو هم یک چرخه طبیعی دارد که در مرحله آخر شامل موریزی می شود. ولی نباید این روند به گونه ای باشد که جلب توجه کند و مسلما نباید تکه های کچلی به جا بگذارد یا حتی باعث ریزش کامل ابرو شود. در صورتیکه متوجه شدید که بطور ناگهانی ابروهایتان شروع به ریزش کرد یا بی هیچ علتی ابروهای ضخیمتان نازک شد باید دراین مورد نگران شوید.

خیلی از افردی که با مشکل ریزش موی ابرو رو به رو می شوند متأسفانه تا هنگامی که ابروها و مژه هایشان کم پشت نشده، به پزشک مراجعه نمیکنند و بطور جدی با این مشکل برخورد نمی کنند. اما بعضی هم معتقد هستند ریزش موهای ناحیه ابرو و مژه ارثی است و در نتیجه فکر می کنند کاری برای آن نمی توان انجام داد. عواملی مانند عوامل ژنتیکی و ارثی نق در ریزش موی ابرو و مژه ش چندانی ندارد و موهای این ناحیه به هورمون ها وابسته نیست. البته بعضی از افراد مژه ها و ابروهای پرپشت و متراکمی دارند که این موضوع به ژنتیک وابسته است، ولی موهای ابرو و مژه مثل موهای سر نیست که ارثی باشد و به هورمون ها وابسته باشد و در نتیجه این نواحی تحت‌تأثیر ژنتیک و عوامل هورمونی نیست که موهایش بریزد.

ریزش موی ابرو در اثر اگزما,ریزش موی ابرو,ریزش موی ابرو در اثر استرسهرازگاهی، ریزش موی ابرو کاملاً طبیعی است

ریزش موی ابرو میتواند مشکلات جدی تری را بهمراه داشته باشد. پس پیدا کردن علت ریزش ابروها بسیار مهم است.

دلایل ریزش موی ابرو 

نخستین قدم برای رفع ریزش موی ابرو، درمان و برطرف کردن علت ایجاد کننده مشکل است. البته در صورتی که بتوان مشکل را برطرف کرد، تا حد زیادی موهای ریخته شده قابل بازگشت خواهد بود، در صورتیکه در این نواحی آسیبی مثل زخم ها، سوختگی ها و مواردی از این دست وجود داشته باشد، امکان دارد موهایی که از دست رفته دیگر باز نگردد، ولی کسانی که به دلایلی نظیر کم خونی، اختلالات تیروئید و تغذیه نامناسب دچار ریزش موی ابرو و مژه شده اند میتوانند مشکل را با رفع علت اصلی، درمان کنند و موهایشان را به شرایط قبل برگردانند.

- افزایش سن:

با افزایش سن موهای ابرو هم مثل دیگر موهای بدن دچار ریزش می ­شود. ولی چنانچه زنان بجای تیغ از موچین برای اصلاح ابروهایشان استفاده کنند، دچار ریزش موی ابرو نمی شوند و ابروهایشان همیشه پرپشت و زیبا خواهد بود. با رعایت نکته هایی مانند دوری از استرس، آبرسانی پوست، عدم استفاده زیاد از لوازم آرایش و عدم قرار گرفتن ابروها در معرض حرارت میتوانید در سنین بالا از ریزش ابرو جلوگیری کنید.

- مشکلات تیروئید:

عارضه ای که در آن غده تیروئید به اندازه ی کافی فعال نیست، کم کاری تیروئید نامیده می شود. معمولاً یکی از دلیل های نازک شدن ابروها همین عارضه است. کم کاری تیروئید علائم متعددی مثل خشک شدن پوست، خستگی شدید و افزایش وزن ناگهانی دارد. نازک شدن موها به خصوص ابرو در مراحل بعدی کم کاری تیروئید مشخص می شود. ریزش موی ابروها قابل توجه تر از بخش های دیگر است مانند موی ابرو درمقایسه با موهای سایر نقاط بدن کم پشت تر است. ولی اختلال در غده تیروئید تنها علت نازک شدن ابرو نیست اما در اثر کم کاری تیروئید، ریزش ابرو الگوی بسیار مشخصی دارد. معمولاً ریزش موی ابرو یا نازک شدن ابرو در لبه خارجی یا یک سوم خارجی ابرو اتفاق می افتد.

ریزش موی ابرو در اثر شیمی درمانی,ریزش موی ابرو در اثر پسوریازیس,ریزش موی ابروروند پیری ممکن است باعث ریزش موی ابرو شود

- درماتیت تماسی:

در اثر تماس با آلرژن یا یک ماده تحریک کننده سمی، درماتیت تماسی به وجود می آید. ممکن است احساس خارش یا سوزش را تجربه کنید. اگر در نزدیکی ابروهای شما ناحیه ای آسیب دیده باشد، التهاب امکان دارد رشد مو را متوقف کند و در نهایت باعث ریزش موی ابرو شود.

- استرس و فشارهای عصبی:

استرس صرفا عامل ریزش شدید مو نمی باشد ولی میتواند آنرا تشدید کند یا شروع آنرا جلو بیندازد. استرس شدید و فشارهای روحی روانی یکی از شایع ترین علل ریزش ریزش موی ابرو است. البته بطور مشابه این معضل موجب ریزش موهای سر نیز می شود. بهتر است افردی که دچار حملات عصبی و یا استرس شدید میشوند، هر چه زودتر با مراجعه به مشاوران روانپزشک این معضل را برطرف کنند تا جهت انجام روش های درمانی مثل کاشت و پیوند ابرو فراهم شود. یکی از بدترین مسائلی که امروزه در دنیای صنعتی و شهرنشینی گریبانگیر مردم جهان علی الخصوص جوانان و حتی نوجوانان شده، استرس شدید می باشد. عارضه ای روحی روانی که باید جدی گرفته شود. بطور کلی اضطراب سبب تشدید یا بروز خیلی از بیماریها می شود ولی در صورتی که استعداد آن در فرد وجود داشته باشد.

- آلوپسی آره اتا (Alopecia areata):

یک بیماری خودایمنی که سیستم ایمنی بدن اشتباهی بخشی از بدن را بعنوان دشمن تشخیص داده و به آن حمله می کند، آلوپسی آره اتا نام دارد. این بیماری در فولیکول های مو تأثير به سزایی دارد، به همین علت سبب کند شدن رشد مو یا توقف کردن تولید آن میشود. طبق اعلام بنیاد ملی آلوپسی آره اتا، پزشکان بطور دقیق نمیدانند که چه چیزی منجر به ریزش موی ابرو می شود، ولی موها در صورت غیرفعالی بیماری خاصی رشد می کنند. آلوپسی همینطور بر روی رشد ناخن های دست و پا اثر میگذارد. انواع مختلف بیماری آلوپسی عبارتست از:

* آلوپسی آره اتا که سبب ریزش مو به صورت لکه ای می شود.

* آلوپسی یونیورسالیس Alopecia universalis باعث ریزش کلیه موها است.

* آلوپسی فیبروز پیشانی باعث زخم شدن پوست سر و همراه با ایجاد جوش و ریزش ابرو می شود.

ریزش موی ابرو,دلایل ریزش موی ابرو,ریزش موی ابرو چیستاختلالات خودایمنی متعددی موجب ریزش موی ابرو می‌شود

- شیمی درمانی:

شیمی درمانی به گونه ای برای نبرد با سرطان، طراحی شده است که باعث کند شدن سرعت تقسیم سلول ها میشود و حتی در موارد خاصی آن را متوقف می کند، این تأثیر بر روی فولیکول های مو در ناحیه سر و ابرو مشهودتر است. بدین ترتیب یکی دیگر از علل ریزش موی ابرو، شیمی درمانی است.

- کمبود مواد مغذی:

بدن انسان نیازمند بعضی از مواد غذایی من جمله منابع انرژی( کربوهیدرات ها، پروتیین ها، چربی ها)، آمینو اسیدها و اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. بعضی از این عوامل سبب حفظ رشد مو میشود و تأثير بسزایی بر رشد مو دارد؛ بدین ترتیب کمبود هر یک از آنها سبب ریزش مو میشود. کمبود ویتامین A  و یا روی( زینک) باعث کاهش رشد سلولی میشود و از افزایش نیروی تولید چربی مرطوب کننده پوست سر جلوگیری می کند. بعضی دیگر از کمبودهای مواد مغذی ویژه که امکان دارد بر ریزش موی ابرو تاثیرگذار باشد عبارتست از:بیوتین( ویتامین B7)، ویتامین C ( رشد کلاژن)، آهن، ویتامین های E، B12 و D، اسیدهای چرب امگا ۳.

- استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی:

استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی امکان دارد آسیب جزئی به ابروهای شما وارد کند و در نهایت ممکن است سبب ریزش موی ابرو شود.

- اگزما (درماتیت آتوپیک):

اگزما یک التهاب پوستیست که عارضه هایی همچون خارش، قرمزی، چرک و سوزش را بهمراه دارد. این عارضه به وسیله یک سیستم ایمنی فوق حساس تحریک می شود و در نتیجه خود را بعنوان یک عامل بروز ناگهانی یا یک عارضه در حال پیشرفت نشان دهد. با توجه به اینکه درون پوست فولیکولیهای مو قرار دارند؛ بیماری اگزما ممکن است که دچار اختلال در رشد درست موها شود و عاقبت سبب ریزش موی ابرو شود.

ریزش موی ابرو در اثر اگزما,ریزش موی ابرو,ریزش موی ابرو در اثر پسوریازیسعدم تعادل هورمونهای تیروئید می تواند باعث ریزش موی ابرو شود

- تغذیه غلط و ناسالم:

یکی دیگر از مسائل تاثیرگذار بر ریزش موی ابرو، تغذیه است ولی در صورتیکه افرادی رژیم های غلط و اشتباه غذایی داشته باشند، بدن آن ها نمیتواند مواد مغذی لازم جهت رشد موها را تامین کند، از این جهت امکان دارد دچار ریزش موی ابرو شود. برخی از مواد که برای بدن کاملاً ضروری هستند شامل پروتئین، مواد آلی، ویتامین ها و غیره می باشند. افرادی که دچار سوء تغذیه و یا رژیم های غذایی اشتباه و غلط هستند، ابروهایشان بیشتر در معرض ریزش و کم پشت شدن قرار می گیرد. برای همین به منابع غذایی موردنیاز برای مو توجه کنید. 

- بارداری و زایمان:

عواملی که بر هورمون ها و جنبه های دیگر بیوشیمی بدن تاثیرگذار است، بارداری و زایمان می باشد. این نوسانات باعث مختل شدن چرخه رشد موهای شما شده و سبب ریزش موی ابرو می شود.

- ریزش موی ابرو در اثر پسوریازیس:

پسوریازیس یک نوع اختلال خود ایمنیست که سلول های پوست در آن به سرعت تکثیر میشوند و باعث تشکیل لکه های قرمزرنگ، زبر، پوسته پوسته و دردناک را میشوند. این بیماری باعث مسدود شدن فولیکول های مو شده و رشد مو ها را متوقف می کند؛ در نتیجه میتوان آنرا علت ریزش موی ابرو دانست.

درمان ریزش موهای ابرو

زمانی که علل مختلف ریزش موی ابرو مشخص شد، میتوان مناسب ترین روش برای درمان این ریزش را انتخاب کرد. با راه حل های خانگی و برخی از ترکیبات گیاهی در مدت زمان کوتاه می توان مشکل ریزش موی ابرو  را حل کرد؛ از محبوب ترین ترفند های درمان ریزش موی ابرو می توان به قطره موضعی بیماتوپروست، کورتیکواستروئید موضعی یا تزریقی، محلول ماینوکسیدیل، طب سوزنی، داروی ضد التهابی آنترالین، هورمون درمانی، روغن کرچک، دانه شنبلیله، روغن رزماری، روغن بادام، سیر، وازلین، سرم تقویتی اشاره کرد.

یک راهکار ترمیم موی سر، روش کاشت ابرو یا میکروبلاستیک ابرو می باشد. این کار شامل برداشت بخشی از مو از محل اهدا کننده که دارای موهای کافی است و پیوند فولیکول های مو به منطقه گیرنده می باشد.

درمان ریزش موی ابرو,ریزش موی ابرو چیست,ریزش موی ابروریزش موی ابرو قابل‌ توجه‌تر از بخش‌های دیگر است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش