جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۶۹

انواع اکسیدان و کاربرد آنها در شرایط متفاوت

انواع اکسیدان,اکسیدان چیستانواع اکسیدان
یکی از نکات مهم برای رسیدن به رنگ موی دلخواه استفاده از اکسیدان مناسب است. از این مایع برای فعال سازی رنگ یا پودر دکلره استفاده می شود. در ادامه این مطلب سرپوش به انواع اکسیدان و کاربرد هرکدام اشاره می شود.

اکسیدان چیست؟

در حقیقت اکسیدان نوعی ماده شیمیایی است که فرصتی برای رنگ مو فراهم می کند تا بتواند رنگدانه های مو را تغییر داده و اثربخشی داشته باشد. درحقیقت اگر فرآیند رنگ مو را مانند یک فرآیند شیمیایی درنظر بگیریم اکسیدان نقش کاتالیزور خواهد داشت. 

تقریبا همه خانم ها اکسیدان را می شناسند حتی اگر کار آنها آرایشگری نباشد، اما در کاربرد آن با مشکل روبرو هستند. در حقیقت اکسیدان نوعی فعال کننده رنگ است که با درجه بندی و عددهای متوالی عرضه می شود. 

هرچه درصد یا عدد اکسیدان بیشتر باشد خاصیت روشن کنندگی آن نیز بیشتر می شود هرچه درصد آن پایین تر باشد میزان روشن شدگی هم کمتر خواهد شد. 

انواع اکسیدان,کاربرد انواع اکسیدانانواع مختلف اکسیدان

انواع اکسیدان:

اکسیدان ۳ درصد:

به این اکسیدان ولوم ۱۰ یا اکسیدان شماره ۰/۵ هم گفته می شود. ضعیف ترین اکسیدان است که در رنگساژ هایلایت مش و انواع لایت کاربرد بسیاری دارد. از طرفی برای رنگ های تیره مانند مشکی، قهوه ای تیره موجب ثبات تیرگی رنگ مو خواهد شد. 

اکسیدان ۶ درصد:

به این اکسیدان ولوم ۲۰ یا اکسیدان شماره ۱ هم می گویند که کاربرد بسیاری برای پوشاندن تارهای سفید دارد به همین دلیل در دکلره های ضعیف و تکنیک دکوپاژ استفاده می شود. برای رسوب دادن رنگ در ساقه مو بسیار رایج است از طرفی برای کاهش سوختگی موها، مش فویل، آمبره و سامبره انتخاب مناسبی محسوب می شود. از این اکسیدان برای رنگ ریشه و ابرو هم استفاده می شود. 

اکسیدان ۹ درصد:

به این اکسیدان ولوم ۳۰ یا اکسیدان با شماره ۲ هم گفته می شود که قابلیت روشن کنندگی دارد و می تواند با کمک رنگ هیا روشن تر رنگ موی فرد را باز کند به همین دلیل در انواع رنگ مو به کار گرفته می شود. از طرفی یکی از اکسیدان های پرطرفردار برای دکلره محسوب می شود. 

اکسیدان ۱۲ درصد:

به این اکسیدان ولوم ۴۰ یا اکسیدان شماره ۳ هم گفته می شود. برای استفاده در دکلره های قوی مناسب است اما پیشنهاد می شود ترجیحا از آن برای دکلره استفاده نشود مگر اینکه آرایشگر حرفه ای قصد استفاده داشته باشد زیرا می تواند آسیب زیادی به مو وارد کند.

این اکسیدان خاصیت روشن کنندگی زیادی دارد، باید توجه داشته باشید اگر می خواهید رنگ مویی با مدل سه بعدی داشته باشید حتما در نقاط تیره و روشن مو به شماره اکسیدان و زمانی برای قرارگیری مواد روی مو نیاز خواهید داشت. 

کدام اکسیدان خطرناک است؟

آرایشگرانی که برای افزایش سرعت کار از اکسیدان ۱۲ درصد استفاده می کنند ممکن است آسیب و خشکی را برای موها ایجاد کنند. زیرا این نوع اکسیدان به اندازه ای قوی خواهد بود که رطوبت مو را کاملا بگیرد، حتی اگر موها در همان لحظه خرد نشوند بعد از چند مرتبه شست و شو آرام آرام خرد می شوند. 

درست است که با استفاده از اکسیدان ۹ به زمان طولانی تری نیاز داشته باشید اما نتیجه همراه با رضایت و بدون آسیب خواهد بود. 

انواع اکسیدان,انواع اکسیدان های خطرناکانواع اکسیدان های خطرناک

درصد اکسیدان رنگ ابرو:

پیش از اینکه رنگ ابرو بخرید باید بدانید که شماره اکسیدان رنگ ابرو نباید بیشتر از ۹ درصد باشد و به هیچ عنون از اکسیدان ۱۲ درصد برای ابروهای خود استفاده نکنید. از اکسیدان های ۶ درصد برای رنگ های تیره کمک می گیرند. اکسیدان های ۹ درصد برای رنگ های متوسط و بلوند مورد استفاده اند اما در صورتی که ابروهای روشن و نازکی دارید از میان اکسیدان های ۳ درصد یا ۶ درصد انتخاب کنید. 

اکسیدان ضد قرمزی:

درصورتی که بعد از چند مرتبه شست و شو متوجه شدید که موی شما تغییر رنگ داده و تناژ قرمز دارد باید اشاره کرد این موضوع به جنس موی و رنگدانه های قرمزی برمی گردد که در موهای اکثیر ایرانی ها وجود دارد، البته ممکن است تناژ قرمز بعد از رنگ مو ایجاد شده باشد. در هر صورت اگر قصد دارید این تن رنگی را از بین ببرید باید از اکسیدان ضدقرمزی استفاده کنید. 

مقدار استفاده اکسیدان ضدقرمزی:

مقدار استفاده از این محصول هیچ تفاوتی با سایر مدل ها ندارد. زمان استفاده باید به شماره مورد نیاز دقت داشته باشید زیرا اکسیدان آبی فقط در شماره ۲ وجود دارد. 

استفاده از اکسیدان به تنهایی:

همانطور که اشاره شد اکسیدان انواع مختلف با درصد های شیمیایی متنوع دارد که هر کدام از آنها نقش و تاثیری متفاوت روی موهای شما باقی خواهند گذاشت و این موضوع کاملا به درصد اکسیدان مربوط است. 

درصورتی که می خواهید بدانید اکسیدان موی شما را روشن می کند یا خیر باید اشاره شود که بله این موضوع امکان پذیر است و شما می توانید مقداری اکسیدان را داخل کاسه ریخته و موها را به آن آغشته کنید. بعد از چند دقیقه می توانید تغییر رنگ را روی موها به راحتی مشاهده کنید. بعد از اینکه موها به درجه روشنی دلخواهتان رسیدند مواد را کاملا از روی موها بشویید و بعد از چند دقیقه رنگ مورد نظر را روی سر بگذارید. 

نسبت رنگ مو به اکسیدان:

غالبا در تمام رنگ ها نسبت اکسیدان به رنگ مو ۱ به ۱/۵ است. که تحت عنوان ۱:۱.۵ نمایش داده می شود. به ازای هر ۱۰۰ میلی لیتر رنگ شما نیاز به ۱۵۰ میلی لیتر اکسیدان نیاز دارید. البته در تکنیک های مختلفی که برای رنگ آمیزی مو استفاده می شود این مقدار قابل تغییر است. برای مثال رنگساژ نیاز به اکسیدان ۳ و ۶ درصد دارد و نسبت ۳ برابر اکسیدان ترکیب خواهد شد. درصورتی که کمتر از مقدار استاندارد اکسیدان استفاده کنید موهای شما تیره می شوند. 

درصورتی که مقدار اکسیدان زیاد باشد موها به سمت روشنی می روند، بهتر است میزان استاندارد را تغییر ندهید درصورتی که نیاز داشتید از رنگ های مشابه و روشن تر استفاده کنید. 

پس باید به این موضوع توجه داشت که نسبت رنگ مو به اکسیدان اهمیت دارد و درصورت انتخاب نادرست موجب قرمزی مو شده یا آنها را می سوزاند. اکسیدان ها با توجه به ضعیف و یا قوی بودن برای ترکیب رنگ حائز اهمیت بالایی هستند.

انواع اکسیدان,نسبت رنگ مو به اکسیدانانواع اکسیدان و نسبت آن به رنگ

دکو کرم:

این ماده در حقیقت نوعی روشن کننده هستند که به صورت کرمی استفاده می شوند اما اثر مخرب پودرهای دکلره را ندارند، درصورت استفاده از دکوکرم ها موها تا پایه ۵-۶ روشن می شوند. برای موهای حساس، دکلره کردن صورت و بدن، موهای رنگ شده، رنگساژ مو و موهای نازک و آسیب دیده از دکوکرم ها استفاده می شود. 

بسته بندی اکسیدان ها:

اکسیدان ها در بسته بندی های مختلفی به بازار عرضه می شوند که از جمله رایج ترین آنها می توان به بطری های ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی لیتر اشاره کرد. شما می توانید براساس نیاز خود یک اکسیدان دارای حجم مناسب خریداری کنید. باید اشاره کرد؛ این محصولات در حجم های بالاتر مثلا ۳۰۰۰ میلی لیتر نیز در بازار موجود است که این حجم های بالا معمولا در آرایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

نکات مهم در خرید اکسیدان ها:

درصورتی که قصد دارید موهای خود را ۳ درجه روشن تر کنید و موها نازک نشده باشند استفاده از اکسیدان شماره ۲ یا همان ۹ درصد و تریکب با رنگ دلخواه، شما را به موهای ۳ درجه روشن تر می رساند. 

از اکسیدان های درصد بالا برای موهای ضخیم و تیره استفاده می شود.

برای روشن کردن موها فقط به اندازه یک درجه اکسیدان شماره یک یا ۶ درصد استفاده می شود. اکسیدان ۱۲ درصدی هم برای روشن کردن ۴ تا ۵ درجه مو به کار گرفته می شود. باید توجه کنید که ترکیب رنگ و اکسیدان موثر است و استفاده به تنهایی آن کارایی نخواهد داشت. 

رنگ موی شماره ۰۰ برای موهایی که سفیدی آن ها بیش از ۵۰ درصد است، پیشنهاد می‌شود.

بی رنگ کننده ها:

برای روشن و بی رنگ کردن موها از یک عامل اکسیده کننده استفاده خواهد شد. برای به دست آوردن رنگ بهتر و شفافیت بیشتر یا روشن و بلوند کردن موها استفاده از بیرنگ کننده ها الزامی خواهد بود. این عامل اکسید کننده باید غیرسمی باشد و به صورت تدریجی عمل کند تا حساسیت پوستی شکل نگیرد. مهمترین اکسیدانی که برای مو انسان استفاده می شود پراکسید هیدروژن است. اکسیدان فرآورده ای است که به عنوان فعال کننده همراه فرآورده بیرنگ کننده مو و رنگ مو کاربرد دارد. اکسیدان می تواند به شکل مایع ، لوسیون و کرم باشد و با توجه به میزان پراکسیدان هیدروژن با درصدهای متفاوت تولید شود.

انواع اکسیدان,اکسیدان چیست,نکات مهم در خرید اکسیدانانواع اکسیدان و بی رنگ کننده ها

استفاده از اکسیدان برای موارد مختلف:

شماره اکسیدان برای موی سفید:

برای موهای سفید غالبا از اکسیدان هایی با شماره ۰/۵ یا ۱ استفاده می شود. این نوع اکسیدان در بازار به صورت گسترده یافت می شوند، زیرا مقدار آب اکسیژنه آنها کم است و میزان نفوذ را در رنگدانه های سفیدی مو را بالا می برند. از طرفی برای انتخاب شماره اکسیدان باید به رنگ موی انتخابی هم توجه داشت. توانایی گرفتن سفیدی مو توانایی است که باید آرایشگر داشته باشد. 

اکسیدان برای روشن کردن موها:

اکسیدان های ۱۲ و ۹ درصد برای روشن کردن موها استفاده می شوند اما درجه روشن کنندگی اکسیدان ۱۲ درصد دست کم دو پایه بیشتر از اکسیدان ۹ درصد است، توصیه می شود که در رنگ مو از اکسیدان های ۹ درصد استفاده کنید زیرا آسیب کمتری به موها وارد می کنند. درست است که اکسیدان ۹ درصد زمان بیشتری برای روشن شدن پایه مو می خواهد. اما کار کردن با این شماره برای افراد بالاخص افراد مبتدی راحت تر است. 

اکسیدان برای رنگ مشکی:

اکسیدان مناسب برای رنگ مشکی شماره ۶ است زیرا رنگ را تیره تر می کند و هم ثبات آن را بیشتر خواهد کرد. از طرفی اکسیدان شماره ۱ هم در رنگ تیره از بروز قرمزی جلوگیری خواهد کرد. 

اکسیدان برای رنگ تیره:

برای رنگ های تیره بسته به پایه رنگ و تا حدی سلیقه خواهد بود. اکسیدان شماره  معمولا رنگ را تیره تر و اکسیدان شماره ۲ رنگ را روشن تر خواهند کرد. معمولا برای رنگ های پایه ۱ تا ۴ از اکسیدان شماره ۱ استفاده می کنند. تا رنگ دیرتر از مو خارج شود. منتها برای رنگ های پایه ۵ تا ۷ بستگی به تمایل خودتان دارد. اگر می خواهید رنگ نسبتا خود را بهتر نشان دهد. بهتر است از اکسیدان شماره ۲ استفاده نمایید.

اکسیدان برای رنگساژ چند درصد:

غالبا برای رنگساژ کردن مو از اکسیدان های ۳ یا ۶ درصد استفاده می شوند. موهای دکلره بسیار روشن هستند به همین دلیل برای نفوذ رنگ داخل فولیکول های مو و گرفتن عمق بیشتر از اکسیدان با درصد پایین تر استفاده می کنند. 

گردآوری: بخش مراقبت و زیبایی سرپوش

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش