چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
۲۱:۱۳ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۹۱۸
حوزه بهداشت و رفاه

وزیر بهداشت: ۱۴ میلیون نفر تا یک ماه آینده واکسن کرونا می زنند/ احتمال مرگ و میر کودکان چاق بر اثر کرونا بیشتر است

سعید نمکی,وزیر بهداشت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۴ میلیون نفر گروه هدف اول شامل افراد بالای ۶۰ سال و بیماران خاص و صعب العلاج در ایران تا اواخر خرداد واکسن کرونا می زنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک پروژه ملی کوچ (کنترل وزن و چاقی دانش آموزان) بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش که با حضور وزیر ورزش در آکادمی ملی المپیک و پاراالمپیک ایران برگزار شد، اظهار‌کرد: من فکر می کنم یکی از واژه های پر رمز و راز کوچ است. کوچ از راز های مگوی آفرینش است و این که چگونه خلقت بر مبنای کوچ اداره می شود جای مطالعه بسیار گسترده ای دارد و فکر می کنم کوچ و هجرت در شریعت ما جای دارد، تاریخ اسلام بر مبنای میلاد پیامبر نیست و بر مبنای هجرت پیامبر گذاشته شده است و کوچ گاهی کندن از مکانی به مکان دیگر و گاهی کوچ درونی است و زمان دیدار مولانا با شمس هجرت درونی این شاعر بزرگ محسوب می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز ما از کووید ۱۹ درس های بسیاری آموختیم. قبل از بیماری کرونا (corona) سالیانه حدود ۳۸۰ هزار مورد مرگ و میر داشتیم که از این تعداد، حدود ۳۱۳ هزار مورد به دلیل بیماری های غیرواگیر و ۹۷ هزار مرگ بر اثر پرفشاری خون و عوارض ناشی از آن بود.

او ادامه داد: به جرات می توانم بگویم که درصد بالایی از مرگ و میر ها در بیماری های غیرواگیر به دلیل چاقی (Obesity)، بی تحرکی و شیوه زندگی غیرمتعارف و غیرمتعادل است. در ایام کرونا آموختیم که بیماران غیرواگیر، بیشتر فوت می کنند و در کودکان و نوجوانانی که متاسفانه گرفتار کرونا شدند، آن هایی جان خود را از دست دادند که یا یک بیماری مادرزادی زمینه ای داشتند یا چاق بودند.

وزیر بهداشت گفت: از نخستین لحظاتی که ویروس کرونا در دنیا بروز کرد، کار را رصد می کنم. اولین مورد از مرگ کودک بر اثر کرونا، مربوط به یک کودک ۹ ساله بود که از قم به قشم مسافرت کرده بود، متاسفانه این کودک از چاقی رنج می برد و هیچ بیماری زمینه ای دیگری نداشت و بعد از آن، کودکان متعددی را به دلیل این بیماری از دست دادیم که ام المرض آنها، چاقی بود.

نمکی یادآوری کرد: حدود ۸۷ درصد از موارد مرگ و میر کرونا در افرادی بود که بالای ۶۰ سال یا یک بیماری زمینه ای داشتند و به همین دلیل، واکسیناسیون را از این گروه آغاز کردیم. دو مرحله از واکسیناسیون را دنبال می کنیم؛ مرحله اول کاهش مرگ و میر بیماران و مرحله دوم، کاهش زنجیره انتقال است. در مرحله دوم حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون از جمعیت هدف، سن بالای ۶۰ سال یا یک بیماری زمینه ای دارند.

او گفت: چگونه می شود با این پدیده مهلک یعنی اضافه وزن و چاقی در افتاد؟ آیا یک کار درمانی است؟ آیا یک کار صرفا پیشگیرانه بهداشتی است؟ آیا فقط متولیان نظام سلامت باید این بحث را اداره کنند؟ باید بگویم پاسخ به این سوال منفی است، کنترل اضافه وزن و چاقی، یک کار فرهنگی است و یک تغییر رویکرد و نگاه را در شیوه زیستن انسانها می طلبد. این کار را باید از دوران کودکی آغاز کرد و مدرسه مناسب ترین و بهترین برش از زندگی است که میتوان بر رفتار کودک تاثیر گذاشت.

وزیر بهداشت گفت: تغییر شیوه زندگی را از همین مقطع، باید به کودکان آموخت. نه فقط مبارزه با چاقی بلکه مبارزه با دیکتاتوری، خودخواهی، فزون خواهی، بی احترامی به حقوق اجتماعی، قانون شکنی و پروتکل شکنی را می توان در مدرسه به انسان ها آموخت و بهترین محل برای ورود به این عرصه است.

نمکی گفت: چگونه میتوان به کسی که دهه چهارم یا پنجم زندگی خود را سپری می کند، شیوه زندگی و ورزش منظم آموخت؟ بعضی اوقات می بینم برخی که در پارک ها، نفس زنان می دوند، این از ترس عزراییل است، اما کودکی که با تعطیلی مدارس، در جاده های مجازی رانندگی و در فضای مجازی ورزش می کند و با اضطراب و استرسی که در بازي های رایانه ای است و مرتب چیپس و پفک می خورد و مدام حرص می خورد، چاق تر می شود.

او افزود: یکی از نگرانی هایی که دارم، فقط مربوط به بیماری های غیرواگیر است. نگرانی بنده، مدیریت بحران کودکان است که اگر زلزله، سیل یا آتش سوزی اتفاق افتاد، کودکان چاق و سنگین را چه کسی می خواهد جابجا کند؟ وقتی ما در سن آن ها بودیم، از دیوار بالا می رفتیم.

سعید نمکی,وزیر بهداشت

وزیر بهداشت ادامه داد: برای تغییر شیوه زندگی، وزارت بهداشت به تنهایی چقدر میتواند نقش داشته باشد؟ در تغییر نظام غذایی و جایگزینی فست فود با غذا های سنتی که جهان به آن روی آورده، در وزارت بهداشت چقدر می توانیم سهم داشته باشیم؟ این نیازمند یک کار عظیم بین بخشی است که همه دستگاه ها باید به این عرصه بیایند.

او تأکید کرد: نظام سلامت در آینده دچار چالش های عمده خواهد شد اگر بی تحرکی ادامه پیدا کند، اگر ورزش منظم از برنامه خانواده حذف شود، اگر زندگی آپارتمانی در قفس های محدود، بچه ها را بی تحرک بار بیاورد، اگر فضای مجازی به جای افزایش آگاهی، تنبلی را دامن بزند، اگر تعطیلی طولانی مدارس سحرخیزی را به ظهرخیزی بدل کند و اگر های دیگر؛ ما در آینده چالش های بسیاری خواهیم داشت.

وزیر بهداشت یادآور شد: یک شب بستری شدن در ارزان ترین بخش های مراقبت های ویژه در دنیا حدود هزار دلار هزینه دارد و نظام های سلامت دنیا با چالش عظیم هزینه های سرسام آور نظام سلامت روبرو خواهند شد که قابلیت پرداخت نخواهند داشت به همین دلیل، ارزان ترین راه اجرای سند تدوین شده کوچ است تا بتوانیم شاهد تغییر نگاه، رویکرد و شیوه زندگی در جامعه باشیم.

نمکی اظهار‌کرد: یکی از برندگان جایزه نوبل می گوید که اگر می خواهید مملکت و آینده توسعه یافتگی آنرا ارزیابی کنید نروید چاه های نفت را بررسی کنید بروید مدارس را ببنید که چه دانش آموزانی روی نیمکت ها نشسته اند و باید این ها را دریابیم. به قدری برای فرهنگسازی در آینده جامعه مهم است که فکر می کنم حتی باید از بودجه نظام سلامت برای مدارس هزینه و انسان های تندرست، تربیت کرد که در آینده بتوانند نسلی سرشار از نشاط، امید و تندرستی باشند.

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش