سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۸۶۳
حوزه بهداشت و رفاه

نیاز به تزریق ۲۶میلیون دز واکسن کرونا برای تحقق وعده روحانی تا ۱۳ مرداد / سرعت واکسیناسیون باید هشت برابر شود

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران
در حالی که رئیس جمهور وعده داده است که تا پایان دولت یعنی ۱۳ مرداد تمام افراد گروه های فاز اول، دوم و سوم سند ملی واکسیناسیون، به طور کامل واکسینه خواهند شد، براساس برآوردهای رکنا باید حدود ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دز دیگر واکسن کرونا در ۵۰ روز آینده به ایرانیان تزریق شود و براین اساس، نیاز است که سرعت واکسیناسیون کرونا هشت برابر شرایط کنونی شود.

محاسبات همچنین نشان می دهد که برای تحقق وعده علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر واکسیناسیون کامل حداقل یک دزی ۵۵ میلیون نفر تا پایان امسال، به نحوی که فاصله زمانی بین تزریق دز اول و دوم واکسن کرونا بیش از حد مجاز نشود، باید تا پایان امسال ۸۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دز دیگر واکسن به ایرانیان تزریق شود. البته طبق برآوردهای رکنا اگر وعده های داده شده برای تولید واکسن های ایرانی و واکسن تولید مشترک واکسن روسی در ایران به نتیجه برسد، برای تامین این واکسن ها، پس از صدور مجوز واکسن های داخلی، دیگری نیازی به واردات واکسن نخواهیم داشت.

آخرین وعده های روحانی و رئیسی درباره توزیع واکسن کرونا

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بعد از حدود دو هفته کاهش محسوس سرعت واکسیناسیون در ایران به علت توقف نسبی روند واردات واکسن، از دو روز پیش مجوز مصرف اضطراری واکسن «کوو ایران برکت» توسط سازمان غذا و دارو صادر شد. روز بعد هم سعید نمکی، وزیر بهداشت از حل مشکلات واردات واکسن کرونا خبر داد و علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز گفت که از روز شنبه توزیع دز دوم واکسن سینوفارم با از سر گیری واردات این واکسن در روزهای آینده آغاز خواهد شد.

این در حالی است که براساس آمارهای گمرک، در حالی که تا ۲۶ اردیبهشت، ۵ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۷۰۰ دز واکسن کرونا وارد کشور شده بود، در یک ماه گذشته تنها دو محموله واکسن روسی هرکدام به حجم ۱۰۰ هزار دُز وارد کشورمان شده است و حالا با وعده مسئولان بهداشتی کشور، باید در روزهای آینده شاهد ورود محموله های بسیار انبوه تری از واکسن کرونا به ایران باشیم.

از سوی دیگر، پنجشنبه هفته گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه کمیته های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا وعده داد که تا پایان دولت یعنی ۱۳ مرداد، تزریق واکسن به گروه های فاز اول، دوم و سوم واکسیناسیون کرونا به پایان خواهد رسید و مقدمات لازم فراهم خواهد شد که تا پایان سال ۷۰ درصد جمعیت ایران واکسینه شوند.

البته چند روز بعد سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا این وعده را به این شکل تصحیح کرد که برنامه وزارت بهداشت برای واکسیناسیون کرونا، تزریق واکسن به ۵۵ میلیون نفر (حدود دو سوم جمعیت ایران) تا پایان سال ۱۴۰۰ است و تلاش می شود تا آن زمان این جمعیت حداقل یک دز واکسن کرونا دریافت کنند.

سرعت واکسیناسیون برای تحقق وعده روحانی باید هشت برابر شود

براساس آمار رسمی وزارت بهداشت تا ساعت ۱۴ دیروز، مجموعا ۵ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۹۴۴ دز واکسن کرونا در سطح ایران تزریق شده است. نکته دیگر این است که براساس اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، جمعیت گروه های فاز اول، دوم و سوم سند ملی واکسیناسیون حدود ۱۵.۵ میلیون نفر می شود و در این شرایط برای این که تا ۱۳ مرداد، این جمعیت به طور کامل علیه کرونا واکسینه شوند، باید مجموعا ۳۱ میلیون دز، یعنی حدود ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دز دیگر واکسن کرونا باید به این افراد تزریق شود.

بنابراین برای تحقق وعده دولت برای واکسینه شدن کامل جمعیت گروه های فاز اول، دوم و سوم واکسیناسیون باید از امروز تا روز ۱۳ مرداد، باید روزانه به طور متوسط ۵۱۶ هزار دز واکسن به ایرانیان تزریق شود. این در حالی است که در دو هفته گذشته یعنی بازه زمانی ۱۱ تا ۲۵ خرداد سرعت تزریق واکسن به طور متوسط روزانه ۶۵ هزار و ۷۳۹ دز بوده و براین اساس اگر دولت واقعا در وعده خود صادق است، باید از امروز به بعد سرعت واکسیناسیون حدودا هشت برابر شود.

نیاز به تزریق روزانه ۳۱۴ هزار دز واکسن برای تحقق وعده رئیسی

توقف نسبی روند واردات واکسن کرونا در یک ماه گذشته به دلیل عدم پایبندی شرکت های تولیدکننده واکسن های اسپوتنیک، سینوفارم و آسترازنکا به تعهداتشان نسبت به ایران، موجب به تاخیر افتادن تزریق دز دوم واکسن کرونا به بخش زیادی از هموطنانی شده است که در دو ماه گذشته دز اول واکسن خود را دریافت کرده بودند.

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران

پس از بروز این تاخیرها، مسئولان بهداشتی کشور اعلام کردند که اگر فاصله بین تزریق دو دز واکسن کرونا در بیشتر واکسن ها از جمله واکسن های مورد استفاده در چرخه واکسیناسیون عمومی ایران به حدود سه ماه نیز برسد، بازهم این واکسن ها ایمنی بخشی لازم را خواهند داشت.

براین اساس، اگر مدت زمان سه ماه را حداکثر فاصله بین تزریق دز اول و دوم واکسن کرونا در نظر بگیریم، برای این که ۵۵ میلیون نفر تا پایان امسال حداقل یک دز واکسن کرونا را دریافت کنند، اگر توزیع تعداد دزهای تزریق واکسن در ماه های آینده به صورت همگن باشد، باید تا پایان ۱۴۰۰، ۳۷.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور هر دو دوز واکسن کرونای خود را دریافت کنند و به ۱۷.۵ میلیون نفر نیز حداقل یک دز واکسن تزریق شود. به این صورت، هم تاخیر غیرمجاز در تزریق دز دوم واکسن رخ نمی دهد و هم تمام دریافت کنندگان واکسن کرونا می‌توانند از ایمنی بخشی واکسن های دریافتی خود اطمینان داشته باشند.

بنابراین برای تحقق وعده سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای تزریق حداقل یک دز واکسن به ۵۵ میلیون نفر تا پایان سال، با توجه به حدود ۵ میلون و ۲۰۰ هزار دز واکسن تزریق شده تا ظهر دیروز، نیاز به توزیع ۸۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دز دیگر واکسن کرونا وجود دارد. بنابراین از امروز تا پایان سال باید روزانه به طور متوسط ۳۱۴ هزار دز واکسن کرونا به ایرانیان تزریق شود.

نکته جالب در این آمار، آن است که سرعت لازم تزریق واکسن برای تحقق وعده رئیس جمهور برای واکسینه شدن تمام جمعیت گروه های فاز اول، دوم و سوم سند ملی واکسیناسیون بسیار بیشتر از سرعت لازم برای تحقق وعده رئیسی مبنی بر واکسینه شدن حداقل یک دزی ۵۵ میلیون نفر در ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ است.

براین اساس اولا می توان به احتمال اندک تحقق وعده واکسنی روحانی پی برد و ثانیا می توان نتیجه گرفت که اگر قرار باشد صرف نظر از حدود ۸۷۰ هزار نفری که تا کنون هر دو دز واکسن خود را دریافت کرده اند، ۱۵.۵ میلون ایرانی حاضر در فازهای اول، دوم و سوم واکسیناسیون، حداقل یک دز واکسن کرونا را تا ۱۳ مرداد دریافت کنند، باید تا آن زمان ۱۴ میلیون و ۶۳۰ هزار دز اول واکسن به این افراد تزریق شود و بنابراین متوسط سرعت تزریق واکسن کرونا در این بازه زمانی براساس این محاسبات باید حدود ۲۹۲ هزار و ۶۰۰ دز باشد.

واکسن های مورد نیاز چگونه باید تامین شود؟

از مجموع ۵ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۷۰۰ دز واکسن واردشده به کشور تا کنون ۵ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۹۴۴ دز واکسن کرونا به ایرانیان تزریق شده و بیش از ۶۰۰ هزار دز واکسن هنوز در سطح کشور تزریق نشده است. بنابراین برای توزیع ۸۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دز دیگر واکسن در ایران برای تحقق وعده واکسیناسیون حداقل یک دزی ۵۵ میلیون نفر تا پایان سال، باید حدودا ۸۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دز واکسن یا در ایران تولید شود یا به کشورمان وارد شود.

دکتر مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا اخیرا وعده داده است که تا پایان تیر ۱۱ میلیون دز، تا پایان مرداد ۲۱ میلیون دز و تا پایان شهریور ۳۰ میلیون دز واکسن ایرانی تولید خواهد شد. حال اگر این وعده محقق شود و تا پایان شهریور ۳۰ میلیون دز واکسن ایرانی کرونا وارد چرخه واکسیناسیون عمومی شود، بازهم تکلیف ۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دز دیگر واکسن برای توزیع تا پایان ۱۴۰۰ باید مشخص شود.

در این میان اگر به اخبار منتشرشده در رسانه ها در دو ماه اخیر توجه کنیم، مجموع ظرفیت کنونی تولید واکسن های ایرانی کرونا حدود ۷ میلیون دز در ماه است که البته این ظرفیت زمانی محقق خواهد شد که تمام واکسن ها بتوانند مجوز مصرف را از وزارت بهداشت دریافت کنند؛ به نحوی که مسئولان تولید واکسن «کوو ایران برکت» ظرفیت ماهانه فعلی تولید این واکسن را ۳ میلیون دز اعلام کرده اند و ظرفیت ماهانه کنونی تولید واکسن مشترک ایران و کوبا حدود یک میلیون دز، ظرفیت ماهانه فعلی واکسن رازی حدود ۱.۵ میلیون دز و ظرفیت ماهانه فعلی واکسن فخرا حدود یک میلیون دز اعلام شده است.

ابتدای اسفند سال گذشته نیز سخنگوی دولت از راه اندازی خط تولید مشترک واکسن اسپوتنیک در ایران با ظرفیت تولید سالانه ۴۰ میلیون دز یعنی ماهانه حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دز خبر داد. البته طبق وعده ربیعی قرار بود این خط تولید تا اردیبهشت ۱۴۰۰ افتتاح شود، اما هنوز هم خط تولید این واکسن به راه نیفتاده، اما اگر فرض کنیم، این خط تولید نیز تا پایان شهریور افتتاح می شود، می توان گفت از آن زمان به بعد ماهانه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن اسپوتنیک تولید ایران به چرخه واکسیناسیون عمومی وارد خواهد شد.

بنابراین اگر همه چیز به خوبی پیش برود، از ابتدای مهر تا پایان اسفند ۱۴۰۰، ماهانه ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار دز و مجموعا ۶۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دز واکسن کرونا در ایران تولید خواهد شد. بنابراین در این شرایط، نه تنها تکلیف ۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دز واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون حداقل یک دزی ۵۵ میلیون نفر تا پایان سال با همین واکسن ها مشخص می شود، بلکه حتی بیش از ۵ میلیون نفر دیگر بیشتر از پیش بینی اولیه این گزارش می توانند دز دوم واکسن کرونای خود را نیز تا پایان امسال دریافت کنند.

نیاز به واردات قطع خواهد شد

البته باید به این نکته توجه داشت که براساس قرادادهای امضاشده بین ایران و کشورهای دیگر، در ماه های آتی باید ۶۰ میلیون دز دیگر واکسن اسپوتنیک روسی، ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دز دیگر واکسن سینوفارم چینی، ۳۷۵ هزار دز دیگر واکسن بهارات هند و ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دز دیگر واکسن از سبد کوواکس وارد کشورمان شود.

بنابراین می توان گفت صرف نظر از ۳ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۹۷۸ نفری که تا کنون دز اول واکسن کرونا را از میان واکسن های خارجی دریافت کرده و برای تکمیل واکسیناسیون خود نیز به واکسن های خارجی نیاز دارند، اگر وعده های داده شده برای تولید واکسن های مختلف کرونا در ایران در ماه های آتی اجرایی شود، دیگر نیازی به واردات واکسن در ایران در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ نیست و در ماه های پیش رو یعنی تا زمانی که خطوط تولید واکسن های داخلی به راه بیفتد و مجوز مصرف این واکسن ها صادر شود، نیاز به واردات واکسن خواهیم داشت.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش