سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۱۴ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۱۱۸۱
حوزه بهداشت و رفاه

احتمال ابتلا به اُمیکرون در کدام گروه سنی بیشتر است؟

کرونای اومیکرون به ۳۸ کشور رسید/ احتمال ابتلای مجدد به کووید با سویه اُمیکرون

ویروس کرونا,کرونای اومیکرون
سازمان جهانی بهداشت می گوید سویه ی جدید اومیکرون کروناویروس در دست کم ۳۸ کشور شناسایی شده است، اما هنوز مرگی ناشی از آن گزارش نشده است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، آمریکا و استرالیا از جمله آخرین کشورهای هستند که موارد سرایت محلی با سویه ی اومیکرون را گزارش کرده اند و انتشار اومیکرون باعث عبور شمار کل عفونت های کرونا (corona) در آفریقای جنوبی از ۳ میلیون مورد شد.

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که هنوز هفته ها طول میکشد تا قطعا معلوم شود میزان واگیری این سویه جدید چقدر است، آیا بیماری شدیدتری ایجاد می کند و درمان ها و واکسن ها موجود تا چه حد بر آن موثر هستند.

مایکل رایان، رییس بخش اضطرارهای سازمان جهانی بهداشت گفت: «وقتی ما به پاسخ های پرسش های موردنظر همه افراد دست خواهیم یافت.»

سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام‌کرد هنوز هیچ گزارشی از مرگ های مربوط به اومیکرون دریافت نکرده است، ولی امکان دارد در ماه های آینده بیش از نیمی از موارد کووید در اروپا مربوط با این سویه باشد.

کریستالینا جرجیووا، رییس صندوق بین المللی پول نیز رو جمعه گفت سویه ی جدید همچنین ممکن است روند بازیابی اقتصاد جهانی را آهسته کند.

جرجیووا گفت: «حتی پیش از ظهور سویه ی جدید، ما درباره کاهش شتاب روند بازیابی اقتصاد جهانی دارد، نگران بودیم. ظهور سویه ی جدید کرونا که امکان دارد انتشار سریع داشته باشد، میتواند به اعتماد در بازارها آسیب بزند.»

یک بررسی مقدماتی به وسیله پژوهشگران آفریقای جنوبی که این سویه برای نخستین بار در ۲۴ نوامبر (۳ آذر ماه) در آن شناسایی شد، نشان می دهد که این سویه در مقایسه با سویه های دلتا یا بتا با احتمال سه برابر بیشتر ممکن است باعث عفونت دوباره در افراد قبلا دچارشده به کرونا شود.

فرانچسکو روکا، رئیس صلیب سرخ جهانی نیز گفت ظهور سویه ی اومیکرون «شاهد نهایی» درباره خطر توزیع نابرابر میزان واکسیناسیون جهانی است.

او گفت: «جامعه علمی بارها درباره خطر ظهور سویه های جدید در مکان های با میزان بسیار پائین واکسیناسیون هشدار داده است. باورنکردنی است که ما هنوز درک نمی کنیم چقدر به یکدیگر وابسته هستیم. برای همین است که من سویه ی اومیکرون را شاهد نهایی می نامم.»

ویروس کرونا,کرونای اومیکرون

اوغور شاهین، مدیر عامل شرکت بیونتک که با همراهی شرکت فایزر واکسن (vaccine) کرونا می سازد، نیز گفت این شرکت میتواند در مدت نسبتا کوتاهی واکسنش را برای این سویه جدید تطبیق دهد. البته او افزود که با وجود جهش های بسیار سویه ی جدید واکسن های فعلی هنوز باید بتوانند در برابر بیماری شدید حفاظت ایجاد کنند.»

شاهین گفت: «به اعتقاد من در اساس در یک نقطه زمانی معین ما به واکسنی جدید بر ضد این سویه ی جدید نیاز خواهیم داشت. پرسش این است که در دست داشتن این واکسن جدید چقدر اضطراري است.»

در آمریکا نیز روز جمعه نخستین موارد عفونت با سویه ی اومیکرون در شش ایالت دیگر نیوجرسی، مریلند، میسوری، نبراسکا، پنسلوانیا و یوتا گزارش شد. قبلا عفونت با این سویه در ایالت های کالیفرنیا، کلرادو، هاوایی، مینه سوتا و نیویورک گزارش شده بود. مرکز کنترل و پيش‌گيري بیماری های آمریکا به دنبال یافتن موارد احتمالی عفونت با سویه ی اومیکرون در ایالت های دیگر است.

دو مورد از عفونت ها در ساکنان آمریکا بدون سابقه مسافرت بین المللی رخ داده است که نشان می دهد سویه ی اومیکرون از قبل درون این کشور در حال چرخش است.

استرالیا نیز با وجود این که از ممنوع کردن ورود همه افراد غیر شهروند به این کشور ممنوع و اعمال محدودیت های پروازی از آفریقای جنوبی روز جمعه گزارش کرد که سه دانشجو در سیدنی آزمایش مثبت با این سویه پیدا کرده اند.

***

احتمال ابتلای مجدد به کووید با سویه اُمیکرون چه میزان است؟

نتایج تحقیقی در آفریقای جنوبی نشان می دهد خطر عفونت مجدد با سویه اُمیکرون سه برابر بیشتر از سویه های پیشین ویروس کروناست.

جولیت پولیام، از مرکز مدل سازی و تحلیل اپیدمیولوژیک آفریقای جنوبی و هری مولتری از مرکز ملی بیماری های واگیر، اظهار کردند: این یافته شواهدی از توانایی سویه اُمیکرون برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی را ارائه می کند.

محققان خاطرنشان کردند: این مطالعه بر اساس داده های جمع آوری شده از طریق سیستم بهداشتی آفریقای جنوبی با حدود ۲.۸ میلیون عفونت کروناویروس (Coronaviruses) تائید شده بین مارس ۲۰۲۰ تا ۲۷ نوامبر سال میلادی جاری انجام شده است. از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۷۰ مورد مشکوک به عفونت مجدد بودند.

آنان افزودند: در حال حاضر اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اُمیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تأثير آن بر شدت بیماری است.

ویروس کرونا,کرونای اومیکرون

این سویه به سرعت در صنعتی ترین منطقه آفریقا گسترش یافته و بر اساس داده های دولت آفریقا، تعداد موارد جدید در روز پنج شنبه از ۱۱ هزار نفر فراتر رفته است؛ در حالیکه ۲ هفته پیش این رقم ۵۸۵ بود.

به گفته مؤسسه ملی بیماری های واگیر در گوتنگ، ثروتمندترین استان و کانون کووید ۱۹ هر فرد آلوده بطور متوسط میتواند ویروس را به ۲.۳۳ نفر دیگر منتقل کند.

طبق نتایج این مقاله تحقیقاتی که هنوز توسط همکاران مورد بررسی قرار نگرفته است، انواع بتا یا دلتا در اصل به دلیل افزایش قابلیت انتقال و نه فقط به دلیل فرار از ایمنی منتشر می شود.

آفریقای جنوبی کشف نوع جدیدی را که بعدا به نام اُمیکرون نامگذاری شد، در ۲۵ نوامبر اعلام کرد زیرا موارد ابتلا به این بیماری افزایش و سویه در سراسر جهان گسترش یافت.

آن فون گوتبرگ، میکروبیولوژیست بالینی در موسسه ملی بیماری های واگیر آفریقای جنوبی ، گفت: این ویروس امکان دارد از نظر توانایی انتشار یا مسری بودن شبیه به دلتا باشد. با این حال اکنون حساسیت جمعیت بیشتر شده زیرا مصونیت با ابتلا به بیماری در برابر دلتا محافظت میکرد و اکنون با اُمیکرون به نظر نمی رسد که اینطور باشد.

البته محققان این تحقیق نگفتند که کدام بخش از عفونت های مجدد به عنوان موارد سویه اُمیکرون تایید شده است یا این که آیا این سویه موجب بیماری جدی در این افراد شده است یا خیر.

این مطالعه همچنین حفاظت ارائه شده توسط واکسیناسیون را بررسی نکرده است. واکسن های ویروس کرونا لایه های مختلفی از پاسخ ایمنی را تحریک می کنند، برخی برای جلوگیری از عفونت و برخی دیگر برای جلوگیری از بیماری شدید در صورت آلوده شدن فرد موثر هستند.

فون گوتبرگ اظهار‌کرد: ما معتقدیم که واکسن ها همچنان در برابر بیماری شدید محافظت ایجاد می کنند.

دکتر مایکل رایان، رئیس بخش اورژانس سازمان بهداشت جهانی، اظهار‌کرد: عفونت مجدد در بینی ظاهر می شود اما لزوما به بیماری شدید تبدیل نمی شود؛ در حالی که واکسن ها به طور کلی نشان داده اند که به محافظت از بقیه بدن کمک می کنند.

رایان افزود:داده هایی که ما واقعا به دنبال درک آن هستیم، شامل شدت عفونت است و اینکه آیا واکسن ها در برابر بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ محافظت ایجاد می کنند یا خیر و در حال حاضر ، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم واکسن ها این کار را نخواهند کرد چون هنوز جزئیات را نمی دانیم.

چیزهای زيادي در مورد سویه جدید ناشناخته باقی مانده است؛ از جمله اینکه آیا آنطور که برخی مقامات بهداشتی گمان می کنند، مسری تر است یا خیر؟ آیا این ویروس باعث می شود مردم به شدت بیمار شوند یا می تواند ایمنی ناشی از واکسن را خنثی کند؟

ولی آگاهی از میزان محافظت توسط عفونت قبلی بسیار مهم است؛ به ویژه در بخش هایی از جهان که بسياري از جمعیت هنوز واکسینه نشدند.

پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیا شرقی، در پاسخ کتبی به این یافته ها گفت: نتایج این مطالعه نشان می دهد اُمیکرون می تواند تا حد قابل توجهی بر ایمنی طبیعی و احتمالا ایمنی ناشی از واکسن غلبه کند اما به چه میزان هنوز نامشخص است و در اینکه بطور کامل از ایمنی فرار کند، همچنان تردید وجود دارد.

بازارهای جهانی از زمانی که اُمیکرون در سرفصل اخبار هفته گذشته قرار گرفت، شاهد نوسانات زيادي بوده است.

***

احتمال ابتلا به اُمیکرون در کدام گروه سنی بیشتر است؟

مشاور پزشکی دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که اُمیکرون سلامت کودکان زیر ۵ سال را نشانه گرفته است.

به گزارش ایسنا به نقل از نیوز، دولت آفریقای جنوبی می‌گوید: اُمیکرون کووید-۱۹ به‌طور نامتناسبی بر کودکان زیر ۵سال تاثیر می‌گذارد و کارشناسان این تصور را که آخرین سویه «خفیف» است را بی‌معنا می‌دانند.

ویروس کرونا,کرونای اومیکرون

مشاور دولت، واسیلا جاسات اظهار کرد: در منطقه ژوهانسبورگ، مکانی که ویروس در حال گسترش است افزایش بسیار شدیدی در پذیرش بیمارستان‌ها در تمام گروه‌های سنی به ویژه در کودکان زیر ۵ سال مشاهده می‌شود.

وی گفت: میزان بروز بیماری در افراد زیر ۵سال در حال حاضر دومین میزان بالا و بعد از افراد بالای ۶۰ سال قرار گرفته است. روندی که اکنون شاهد آن هستیم متفاوت با گذشته و افزایش ویژه پذیرش در بیمارستان در کودکان زیر ۵سال است.

وی ادامه داد: سویه جدید متفاوت از سویه‌های قبلی عمل می‌کند. ما همیشه دیده‌ایم که کودکان در گذشته به شدت تحت تاثیر همه‌گیری کووید قرار نگرفته‌اند و تعداد زیادی پذیرش برای کودکان وجود نداشته است.

مقامات بهداشتی در آفریقای جنوبی بیان کردند: به نظر می‌رسد نوع جدید کروناویروس اُمیکرون بسیار سریعتر از گونه‌های قبلی ویروس در سراسر کشور پخش می‌شود و افزایش پذیرش بیمارستان، بیشتر در میان کودکان خردسال مشاهده شده است.

هفته گذشته این سویه توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به‌عنوان «نوع نگران‌کننده» معرفی شد و به موجی از عفونت‌های جدید دامن زد و اکنون گونه غالب در آفریقای جنوبی است، جایی که برای اولین بار در آنجا کشف شد.

مقامات گفتند که استان گوتنگ که شامل شهر ژوهانسبورگ است، با افزایش عفونت‌های شدید در کودکان زیر ۵سال مواجه است.

جاست معتقد است که احتمالا «شکاف ایمنی» و عدم واکسیناسیون در بین کودکان ممکن است نتیجه افزایش بستری شدن در بیمارستان باشد.

با این حال محققان تاکید کردند: هنوز خیلی زود است که بدانیم کودکان به سویه اُمیکرون حساس‌تر هستند یا خیر.

علائم

شواهد اولیه نشان می‌دهد که سویه اُمیکرون اغلب باعث بیماری خفیف با علائم کمی متفاوت از سایر سویه‌های کرونا می‌شود. دکتر پریخ اظهار کرد: بیماران بدون از دست دادن حس بویایی یا چشایی، مقداری سوزش گلو گزارش کردند.

دکتر آنجلیک کوتزی، رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی گفت: بیماران همچنین کاهش قابل‌توجهی در سطح اکسیژن را تجربه نکردند و بدون عارضه در خانه بهبود یافتند اما بیماران به نظر جوان‌تر هستند.

موسسه ملی بیماری‌های واگیر (NICD) اعلام کرده است که کودکان زیر ۲سال ۱۰ درصد از پذیرش‌های بیمارستانی را تشکیل می‌دهند. این احتمال وجود دارد که افزایش بستری شدن در کودکان به دلیل نرخ کمتر واکسیناسیون در کودکان یا سیستم ایمنی نابالغ آنان باشد همچنین والدین نگران نیز ممکن است به‌عنوان یک اقدام احتیاطی فرزندان خود را به بیمارستان ببرند.

پزشک آنتونی اسمیت خاطرنشان کرد: «بیماران از جمعیتی جوان‌تر هستند و علائم خفیف‌تری دارند اما حتی در افراد مسن‌تر بیماری نسبتا خفیف بوده است.»

داده‌های NICD آفریقای جنوبی نشان می‌دهد که تعداد زیادی از پذیرش‌های بیمارستانی در یکی از شهرهای شمالی گوتنگ از نوزادان زیر ۲سال بوده است و نگرانی‌ها را در مورد خطرات برای کودکان خردسال ایجاد کرده است.

از ۴۵۲ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که بین ۱۴ تا ۲۸ نوامبر در این شهر بستری شدند، ۵۲ بیمار نوزاد بودند که آنان را به بیشترین گروه سنی بستری شده در بیمارستان تبدیل می‌کند. با این حال، همه نوزادان برای نوع جدید مورد آزمایش قرار نگرفتند و هیچ درک روشنی از اینکه چه تعداد ممکن است به اُمیکرون مبتلا شده باشند، وجود ندارد.

همچنین در مورد اینکه آیا این نوزادان اصلا کووید-۱۹ داشته‌اند یا خیر، تردید وجود دارد زیرا با همه نوزادان مبتلا به علائم تنفسی به گونه‌ای رفتار می‌شود که گویی مبتلا به کووید-۱۹ هستند  به این معنی که شاید فقط به آنفلوآنزا مبتلا بودند.

از کودکان بستری کووید در بیمارستان در محدوده سنی صفر تا ۴سال، درصد مبتلا به بیماری شدید به طور قابل‌توجهی کمتر از افراد بالای ۶۰ سال بوده است.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش