پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۳۲۸
حوزه بهداشت و رفاه

 شیوع یک بیماری مشترک بین انسان و خوک

خوک,زُئونوز
محققان دانشگاه" کپنهاگ" در مطالعه اخیرشان از شیوع یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات( زُئونوز) خبر داده اند. بنابر گفته محققان ابرمیکروب" کلستریدیوم دیفیسیل" می تواند بین انسان و حیوان منتقل شود.

به گزارش ایسنا،  محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک در مطالعه اخیرشان به بررسی نمونه های ابرباکتری کلستریدیوم دیفیسیل در ۱۴ خوک مزارع دانمارک پرداختند و بعد از آن شاهد ژن های مشترک متعدد مقاوم به آنتی بیوتیک بین خوک ها و بیماران انسانی بودند که این امر شواهدی ارائه می کند که انتقال بیماری از حیوان به انسان امکانپذیر است.

 این مطالعه تحقیقاتی توسط دکتر" سمه بژائوی"( Semeh Bejaoui) و همکارانش از دانشگاه کپنهاگ انجام شده است. دکتر بژائوی گفت:نتایج بررسی های ما روی ژن های مقاوم چندگانه و مشترک نشان می دهد که ابرباکتری کلستریدیوم دیفیسیل همانند مخزنی از ژن های دارای مقاومت ضد میکروبی است که میتواند بین حیوانات و انسان ها جا به جا شود. این کشف نشان می دهد که مقاومت به آنتی بیوتیک ها میتواند به صورت گسترده تر از آنچه قبلا تصور می شد گسترش یابد.

کلستریدیوم دیفیسیل یک باکتری است که روده انسان را آلوده می کند و به تمام آنتی بیوتیک های فعلی به جز سه آنتی بیوتیک مقاوم است. بعضی از سویه ها دارای ژن هایی هستند که به آنها اجازه تولید سمومی می دهد که میتواند باعث التهاب مخرب در روده شده و به اسهال منجر شود که این حالت بیشتر در اشخاص مسن و بیماران بستری در بیمارستان که تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گرفته اند، دیده می شود.

کلستریدیوم دیفیسیل بعنوان یکی از جدی ترین تهدیدات مقاومت آنتی بیوتیکی در ایالات متحده در نظر گرفته می شود. این باکتری در سال ۲۰۱۷ باعث آلوده شدن ۲۲۳ هزار و ۹۰۰ فرد و مرگ ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر شد که هزینه مراقبت های بهداشتی آنها نیز بیش از یک میلیارد دلار تخمین زده شده است.

یک سویه بسیار خطرناک کلستریدیوم دیفیسیل به نام" ریبوتیپ ۰۷۸؛ RT۰۷۸"  که میتواند باعث بیماری جدی تر و توالی اصلی آن نوع ۱۱( ST۱۱) شود، با افزایش تعداد مبتلایان در افراد جوان و سالم در جامعه مرتبط است. حیوانات مزرعه اخیرا بعنوان مخزن سویه RT۰۷۸ شناسایی شده اند.

در این مطالعه، دانشمندان دانمارکی شیوع سویه های کلستریدیوم دیفیسیل را در دام( خوک) و پتانسیل انتشار ژن های دارای مقاومت ضد میکروبی توسط انسان و دام را بررسی کردند. پژوهشگران در گام بعد به بررسی نمونه های مدفوع به دست آمده از ۵۱۴ خوک که در مزراع دانمارک زندگی می کردند، پرداختند و این نمونه ها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل نمونه هایی از خوک ماده، خوک های جوان و خوک های کشتارگاهی بودند که بین سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ جمع آوری شده بودند. ۱۸۴ نمونه گروه دوم نیز طی کشتار در سال ۲۰۲۱ جمع آوری شده بود.

نمونه ها از نظر وجود کلستریدیوم دیفیسیل غربالگری شدند و از روش توالی یابی ژنتیکی برای شناسایی وجود ژن های مقاوم به سم و دارو استفاده شد. از ۵۱۴ نمونه در ۵۴ مورد شواهدی از کلستریدیوم دیفیسیل دیده شد. نتایج بیشتر نشان داد که کلستریدیوم دیفیسیل در خوک های جوان و خوک های ماده بیشتر از خوک های کشتارگاهی بود. محققان حدس می زنند که این امر امکان دارد به علت تفاوت سنی بین خوک های جوان و خوک های بالغ باشد البته گفتنی است خوک های جوان تر دارای ترکیب میکروبیوتا هستند که این مسئله آن ها را دربرابر یک کُلُنی سازی موفق مستعدتر می کند.

دکتر بژائوی بیان کرد:استفاده بی اندازه از آنتی بیوتیک ها در پزشکی انسانی و بعنوان ابزاری ارزان در مزارع، توانایی ما را برای درمان عفونت های باکتریایی سخت کرده است. نگرانی خاص ما وجود مخزن بزرگ ژن هایی است که به آمینوگلیکوزید مقاومت می کنند و آنها نیز دسته ای از آنتی بیوتیک ها هستند که کلستریدیوم دیفیسیل ذاتا به آن ها مقاوم است.

به رغم این یافته های مهم، نویسندگان این مطالعه به چندین محدودیت از جمله اینکه قادر به تعیین جهت انتقال نبودند اشاره کردند. دکتر بژائوی گفت:تا زمانی که تجزیه و تحلیل های فیلوژنتیکی عمیق تری انجام ندهیم، نمی توانیم جهت انتقال را تعیین کنیم که این امر میتواند همچنین دو طرفه باشد و باکتری ها نیز به طور مداوم در جامعه و مزارع منتشر و گسترش یابند.

تبارزایی یا فیلوژنتیک( Phylogenetics) شاخه ای در علم زیست شناسی می باشد که به بررسی ارتباط تکاملی گروه های مختلف جاندران نظیر گونه ها یا جمعیت ها می پردازد.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش