جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۲۹ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۳۱۷
حوزه بهداشت و رفاه

آیا« آبله میمون» جایگزین کرونا می شود/تکرار یک ماجرای ویروسی

آبله میمون,کرونا
این روزها که موج پاندمی کرونا تقریباً فروکش کرده و شرایط تا حدودی به حالت عادی بازگشته است، ویروس آبله میمون خبرساز و البته نگران کننده شده است.

به گزارش  مهر، مسئله شیوع ویروس آبله میمون در بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، با موجی از نگرانی همراه شده است. به طوریکه « تدروس آدهانوم» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته است که جهان با چالش های هولناک از جمله کووید ۱۹ و آبله میمونی مواجه است.

او خاطر نشان کرد:همه گیری کووید ۱۹ تنها بحران در جهان ما نیست. در حالیکه ما اینجا در حال بحث و تبادل نظر هستیم، همکاران ما در سراسر جهان در حال واکنش به شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آبله میمون و هپاتیت حاد با منشأ ناشناخته هستند.

این بیانات دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، در حالی مطرح می شود که نگرانی ها از آبله میمون رو به افزایش است. همانطور که موضوعات ابتلاء به این ویروس و همچنین کشورهایی که درگیر مواردی از ابتلاء به این بیماری شده اند، رو به افزایش است.

در این بین، مهم ترین نگرانی بابت تبدیل شدن بیماری آبله میمون به پاندمی است. تجربه وحشتناک و تلخ پاندمی کووید ۱۹ در دنیا، باعث شده تا برخی نسبت به بیماری آبله میمون بدگمان شوند. در حالیکه آنچه در این روزها از متخصصین علم پزشکی می شنویم و می خوانیم، این است که آبله میمون قدرت ویروس کرونا (corona) را نخواهد داشت.

مهرداد حقیقی متخصص بیماری های عفونی، خاطرنشان کرد:طبق اعلام CDC دوره کمون بیماری آبله میمون بین ۵ تا ۱۳ روز است و بعد با علائم تب، بدن درد، ضعف و ضایعات پوستی که صورت و اندام ها را درگیر می کند همراه است.

آبله میمون با علائم تب، بدن درد، ضعف و ضایعات پوستی که صورت و اندام ها را درگیر می کند همراه است.

وی در ارتباط با راه های انتقال ویروس آبله میمون، گفت :نحوه انتقال این بیماری از طریق تماس با برخی از حیوانات و جوندگان است و امکان دارد ترشحات آلوده باعث انتقال انسان به انسان شود و همین مسئله باعث نگرانی در دنیا شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه این بیماری در ابتدا بیماری آندمیک مرکز و غرب آفریقا بوده است، خاطرنشان کرد:در گذشته افرادی که به این بیماری مبتلا می شدند سابقه سفر به این مناطق را داشتند، اما در حال حاضر بدون سفر به این مناطق نیز ابتلاء رخ داده است.

حقیقی گفت:نکته امیدوار کننده در مورد این بیماری این است که در صورتیکه واکسن آبله در دسترس باشد، تا حدود ۸۵ درصد میتواند از ابتلاء به آبله میمون نیز جلوگیری کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد :این بیماری درمان اختصاصی ندارد و بیشتر درمان های حمایتی دارد؛ البته از داروهای ضدویروسی میتوان برای درمان آن استفاده کرد.

او با عنوان این مطلب که در بعضی از کشورها واکسیناسیون برای گروه های حساس و در معرض خطر مانند کادر درمان شروع شده است، یادآور شد :واگیر بیماری آبله میمون مانند کووید ۱۹ نیست و ما انتظار نداریم که یک پاندمی ایجاد شود چون شدت واگیر آن نسبت به بسیاری از بیماری های تنفسی پائین تر است.

این متخصص بیماری های عفونی افزود:در این بیماری ترشحات آلوده باعث انتقال می شود نه مانند کووید که احتمال انتقال به صورت هوابرد نیز وجود داشت.

حقیقی به مسئله انتقال ویروس آبله میمون از طریق رابطه جنسی اشاره کرد و خاطرنشان کرد:چنین بحثی مطرح است ولی هنوز قطعی نیست.

گفته می شود، بیماری آبله میمون نخستین بار در سال ۱۳۵۸ در میمون هایی که برای تحقیق نگهداری می شدند کشف شد و اولین مورد آبله میمون نیز در انسان در سال ۱۹۷۰ شناسایی شده است.

این بیماری در انسان باعث تب، بدن درد، بزرگ شدن غدد لنفاوی و در نهایت آبله یا تاول های دردناک پر از مایع روی صورت، دست ها و پاها می شود.

در همین حال، سید علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت :این نگرانی وجود دارد که ویروس امکان دارد به طور وسیع و خاموش در جامعه و احتمالاً از طریق یک مسیر جدید انتقال منتشر شود.

این نگرانی وجود دارد که ویروس ممکن است به طور وسیع و خاموش در جامعه و احتمالاً از طریق یک مسیر جدید انتقال منتشر شودوی با عنوان این مطلب که در سال ۱۹۷۰ نخستین مورد آبله میمون در یک بچه شناسایی شد و بیشتر در مناطق آفریقای مرکزی و غربی مشاهده شده و افرادی هم بوده اند که سابقه مسافرت به آن مناطق را داشته اند، افزود:شیوع جدید این ویروس، یک مقدار متفاوت است و علت آن نیز این است که اکثر افراد مبتلا، سابقه مسافرت به کشورهای آفریقایی را نداشته و به نظر میرسد انتقال درون جامعه ای اتفاق می افتد.

ناجی در ارتباط با راه های انتقال این ویروس، بیان کرد:در خصوص انتقال انسان به انسان، به شکل تنفسی از طریق قطرات خیلی بزرگ اتفاق می افتد که به صورت چهره به چهره منتقل می شود.

وی همچنین به انتقال ویروس از طریق ارتباط جنسی اشاره کرد و افزود:احتمالاً ویروس یک راه جدید به دست آورده و مطالعه ای که در انگلستان و آمریکا انجام شده، نشان می دهد در بیشتر افرادی که تماس جنسی داشته اند، ویروس منتقل شده است.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تأکید کرد:این ویروس دو سویه مختلف دارد که سویه آفریقای مرکزی تا ۱۰ درصد کشندگی دارد و سویه دیگر که آفریقای غربی است، ضعیف تر است و تا کنون کشته نداشته است. ولی، اینکه بگوییم مرگ و میر ندارد، درست نیست و ممکن است کشته هم داشته باشد.

به نظر میرسد با توجه به نظریه های علمی و پزشکی که در ارتباط با ویروس آبله میمون مطرح است، این بیماری نمی تواند به پاندمی کرونا تبدیل شود. با این حال، نباید نسبت به رعایت مراقبت های بهداشتی بی اعتنا بود. زیرا، تعداد کشورهای درگیر این بیماری، هر روز در حال افزایش است.

در عین حال این احتمال وجود دارد که شاهد تکرار یک ماجرای ویروسی دیگر در دنیا باشیم.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش