چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۱ - ۱۱ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۲۷۵
حوزه بهداشت و رفاه

مینو محرز: از دیدن این جمعیت ماسک نزده وحشت می‌کنم/ پیک کرونا در شهریور

مینو محرز,کرونا
مینو محرز:«همین امروز از دیدن جمعیت زیادی از مردم که ماسک نمی‌زنند، وحشت کردم، حدود ۹۵ درصد مردم ماسک نداشتند. ادامه این روند وحشتناک خواهد بود.»

به گزارش خبرآنلاین،‌ ابتدای خرداد گذشته مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی، در گفت‌وگویی با خبرآنلاین از افزایش آمار ابتلا به کرونا در شروع تابستان خبر داده بود.

حالا یک ماه بعد از این پیش‌بینی آمار و اطلاعاتی که امروز منتشر شده، خبر از افزایش مبتلایان به کرونا طی هفته‌ گذشته می‌دهد.

این عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تایید افزایش مبتلایان و بستری‌های کرونا به خبرآنلاین می‌گوید: «حدود چند ماهی کرونا در کشور به دلیل ایمنی گله‌ای ناشی از شیوع گسترده سویه اومیکرون در کشور و تزریق واکسن، فروکش کرده بود، اما حالا وضع عوض شده است و متاسفانه با افزایش مبتلایان روبه‌رو هستیم.»

مینو محرز,کرونا

محرز با تاکید بر اینکه باید بدانیم کرونا تمام نشده و هیچ‌جای دنیا از دست این ویروس رهایی پیدا نکرده، ادامه می‌دهد: «این ویروس مدام در حرکت است و این روزها با افزایش مسافرت‌ها و کم شدن رعایت پروتکل‌های بهداشتی قطعا افراد بیشتری را درگیر می‌کند.»

این عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با انتقاد از اینکه در یک برنامه تلویزیونی{خندوانه} می‌گویند ماسک را بردارید و به عواقب آن فکر نمی‌شود،‌ می‌گوید: «همین امروز از دیدن جمعیت زیادی از مردم که ماسک نمی‌زنند، وحشت کردم، حدود ۹۵ درصد مردم ماسک نداشتند. ادامه این روند وحشتناک خواهد بود.»

او توضیح می‌دهد:« سویه اومیکرونی که زمستان گذشته در ایران شاهد آن بودیم از نوع BA۱ و BA۲ در کشور بود، در حالی که در حال حاضر نوع BA۴ و BA۵ در آمریکا و اروپا شایع شده و حالا نیز همین زیر سویه در ایران شایع خواهد شد.»

به گفته محرز زیرسویه BA۴ و BA۵ کشندگی زیاد ندارد اما سرعت شیوع و سرایت آن بسیار بالاست و برای گروه‌های پرخطر مانند سالمندان و یا کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند،‌می‌تواند منجر به بستری و حتی مرگ شود.

به رنگ‌بندی شهرها باور ندارم

براساس آخرین نمودار رنگ‌بندی کرونایی شهرهای کشور، شاهد افزایش شهرهای زرد هستیم.

با افزایش آمار بیماران بستری‌ مبتلا به کرونا در کشور، تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۹۱ به ۱۰۵ شهرستان افزایش و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۳۵۷ به ۳۴۳ شهر کاهش یافت و هیچ‌یک از شهرهای کشور در وضعیت قرمز و نارنجی نیستند.

مینو محرز,کرونا

با این حال محرز معتقد است این رنگ‌بندی چندان قابل اعتماد نیست. او می‌گوید:« این رنگ بندی شهرها چیز بی‌خودی است،‌ مثلا اعلام می‌کنند این تعداد شهر آبی است، اما دو روز بعد تعداد این شهرها کاهش پیدا می‌کند،‌ این رنگ‌بندی‌ها براساس سرعت انتشار ویروس به شدت متغیر هستند و نمی‌توان به این جداول اعتماد کرد.»

حمید سوری، اپیدمیولوژیست دراین‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «مبنای قضاوت راجع به وضعیت اپیدمی در کشور اگر بر پایه رنگ‌بندی شهرها باشد اشتباه است، علت این است که عملاً رنگ‌بندی شهرها معید وضعیت خطر اپیدمی در مناطق مختلف نیست. رنگ‌بندی‌ها صرفاً بر پایه‌ی تعداد موارد بستری به ازای جمعیت است، اما بستری تنها یکی از متغیرهایی است که می‌تواند سطح خطر ناشی از اپیدمی را در مناطق مختلف نشان دهد. درحالی‌که متغیرهای دیگری هم مانند تعداد مرگ و ابتلا، نسبت تست‌های مثبت به کل تست‌ها، طغیان‌ها، تحرک جمعیتی، عدم رعایت پروتکل‌ها هم وجود دارند. بنابراین اساس قضاوت ما راجع به اپیدمی نمی‌تواند بر پایه‌ی رنگ‌بندی باشد، چراکه متاسفانه رنگ‌بندی‌ها ذهنیت کاذب ایجاد کرده و حتی سیاستگذارها و مدیران بخش‌های مرتبط با کرونا را گمراه کرده است.»

او ادامه می‌دهد: «لذا لازم است اولاً اساس رنگ‌بندی به‌کل تغییر جدی پیدا کند، دوم این‌که قضاوت ما برای خطر بر پایه‌ی این شود که سایر متغیرها را در یک مدل مناسب قرار دهیم و تحلیل کنیم.»

روزهای صفر کرونایی چه می‌شود؟

طی هفته‌های گذشته، چند باری آمار فوتی‌های کرونا در کشور صفر شد، این مساله بارها مورد استقبال و توجه مسئولان قرار گرفت، اما محرز معتقد است این صفر شدن‌ها چندان ملاک نیست.

او می‌گوید: «برعکس وزارت بهداشت ما از این صفر شدن‌های آمار مرگ ومیر کرونا ذوق نکردیم،‌این‌ها به معنی پایان کرونا نبوده و نیست.موقعیت ویروس کرونا در کشور کاملا متغیر و حساس است،‌با ادامه این روند باید شاهد پیک کرونا در ماه شهریور آینده باشیم.»

محرز ادامه می‌دهد: «من از دیدن این همه بنرهای شهری برای کنسرت‌ها وحشت می‌کنم، چون اجباری برای زدن ماسک در این فضاها وجود ندارد، و این وحشتناک است. من واقعا از مردم می‌خواهم رعایت کنند، کرونا تمام نشده و همچنان باید پروتکل‌ها رعایت شود.»

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش