پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۲۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۱۸۱
حوزه بهداشت و رفاه

مردم را بدون ماسک می‌بینم وحشت می‌کنم | سویه جدید کرونا ۳ تا ۵ روزه از بدن خارج می‌شود، برای بازگشت به کار تست لازم نیست

سویه بسیار مسری اومیکرون,علائم اومیکرون
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید: ویروس غالب کشور درحال‌حاضر، زیرسویه XBB است که سرعت و قدرت انتقال بسیار بالایی دارد و اگر پروتکل‌ها رعایت نشود، آمار کرونا ازجمله موارد بستری در کشور به زودی افزایش خواهد یافت.

دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتگو با همشهری‌آنلاین اظهار کرد: اکنون ویروس کرونای غالب در ایران، زیرسویه جدید XBB است که قدرت و سرعت انتقال زیادی دارد. در چین و ژاپن و تمام دنیا هم همین زیرسویه غالب است.

محرز گفت: من برای رفتن به محل کارم هر روز از میدان صنعت رد می‌شوم و جمعیت زیادی را می‌بینم که از مترو استفاده می‌کنند. وقتی جمعیت را می‌بینم، واقعا وحشت‌زده می‌شوم. چون تقریبا دیگر هیچ‌کس از ماسک استفاده نمی‌کند. آن هم در مترو که تمام درهایش بسته است! درحالی‌که تنها راه پیشگیری از زیرسویه XBB طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، رعایت پروتکل‌هایی مثل استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی به اندازه یک متر است. همان چیزی که از ابتدا گفتیم و هنوز هم می‌گوییم. اما مردم فکر می‌کنند کرونا تمام شده و دیگر ماسک نمی‌زنند.

وی گفت: از زمانی که سویه امیکرون پیدا شد، اثربخشی واکسن‌های موجود روی این ویروس خیلی پایین آمد. هرچقدر جلوتر می‌رویم و این ویروس جهش‌های بیشتری پیدا می‌کند، اثربخشی واکسن‌های موجود کمتر هم می‌شود. البته الان از خود امیکرون هم واکسن ساخته شده، اما هنوز اثبات نشده که اثربخشی صد درصدی دارد یا نه. از این گذشته، تاکید خود سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به زیرسویه‌های فعلی، فقط ماسک، شستشوی دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی است.

مردم دلشان را به واکسن خوش نکنند/ زیرسویه XBB فوق‌العاده مسری‌تر است

عضو کمیته علمی کشوری ستاد کرونا در پاسخ به این سوال که واکسیناسیون را به مردم توصیه کنیم یا خیر، توضیح داد: تزریق واکسن، میزان آنتی‌بادی را کمی بالا می‌برد، اما از ابتلا به بیماری جلوگیری نمی‌کند. فقط از ابتلای سخت پیشگیری می‌کند. افرادی که نوبت چهارم واکسن را نزدند، بروند تزریق‌شان را انجام بدهند، اما حتی اگر واکسن هم زدند، حتما و حتما از ماسک هم استفاده کنند. مردم دلشان را به واکسن خوش نکنند.

دکتر محرز با بیان این که آمار کرونا حتما به زودی افزایش می‌یابد، گفت: زیرسویه XBB فوق‌العاده مسری‌تر از سویه‌ها و زیرسویه‌های قبلی است. خطرش هم در همین است. معمولا هم افراد در معرض خطر مثل سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و دیابتی‌ها زودتر و بیشتر از دیگران گرفتار می‌شوند و درنتیجه آمار هم در کشور بالا می‌رود.

پروتکل‌های درمانی زیرسویه جدید نوشته شده/ همه دارو‌ها موجود است

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره دارو‌های اثربخش روی زیرسویه جدید نیز توضیح داد: همه دارو‌های قبلی روی زیرسویه جدید هم موثرند. با این حال پروتکل‌های درمانیِ زیرسویه جدید، هفته پیش در کمیته علمی کشوری ستاد کرونا مطرح و نوشته شده و داروهایش هم در ایران موجود است. اما موضوع این است که باید جلوی ابتلا را بگیریم. الان زمستان است و در‌ها و پنجره‌ها بسته‌اند و تهویه هوا که مهم‌ترین عامل انتشار این بیماری است، کمتر اتفاق می‌افتد.

این پزشک تاکید کرد: مردم باید پروتکل‌ها را به طور جدی رعایت کنند و علاوه بر این، باید قانون گذاشته شود که در جا‌هایی مثل مترو و اتوبوس که در‌ها و پنجره‌ها بسته است، مردم حتما ماسک استفاده کنند و ورود شهروندانی که ماسک ندارند، ممنوع شود. مثل قبل.

توصیه به افرادی که نمی‌دانند دوز پنجم را بزنند یا نه

دکتر محرز همچنین در پاسخ به این سوال که توصیه به افرادی که با وجود تزریق ۴ دوز واکسن کرونا، نمی‌دانند نوبت پنجم را هم تزریق کنند یا نه، گفت: در آمریکا نوبت پنجم واکسن از واکسنی تزریق شده که از خود سویه امیکرون ساخته شده و فقط هم به افراد بالای ۷۰ سال که شرایط ابتلا به بیماری را دارند، تزریق شده است. اما این که آیا این واکسن روی XBB هم صد درصد اثربخشی دارد، هنوز نمی‌دانیم و گزارشی نداده‌اند.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: وزارت بهداشت با کمیته واکسن تصمیم می‌گیرند که مردم دوز یادآور را تزریق کنند یا نه، ولی واکسنی که علیه امیکرون ساخته نشده باشد، هیچ تاثیری روی زیرسویه جدید (XBB) ندارد. درضمن، مردم هر واکسنی هم که به توصیه وزارت بهداشت می‌زنند، ۳ اصل پیشگیری که ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی است را باید رعایت کنند. وگرنه بدون شک در بستر بیماری می‌افتند. این نکته را به هیچ وجه یادشان نرود. استفاده از ماسک یک باید است.

عضو کمیته علمی کشوری ستاد کرونا تاکید کرد: خود سازمان جهانی بهداشت هم بعد از اپیدمی شدید زیرسویه XBB در چین و ژاپن و بقیه دنیا که در کشور ما هم غالب شده، فقط صحبتی از تکرار تزریق واکسن نکرده است. روی سه اصل ماسک، شستن مرتب دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی یک متر تاکید کرده است.

یک اپیدمیولوژیست: سویه جدید کرونا ۳ تا ۵ روزه از بدن خارج می‌شود/ برای بازگشت به کار تست لازم نیست

باشگاه خبرنگاران: یک اپیدمیولوژیست گفت: سویه‌های جدید شناسایی شده کرونا در کشور، سرایت پذیری بالایی دارند؛ اما مرگ و میر پایینی خواهند داشت.

سویه بسیار مسری اومیکرون,علائم اومیکرون

حمید عشرتی، اپیدمیولوژیست گفت: دوره ابتلا به سویه جدید کرونا بین ۳ تا ۵ روز است. برای بازگشت به محیط کار نیازی به تست منفی نیست؛ زیرا در طول این مدت بیماری از بدن خارج می‌شود. افراد علامت‌دار بهتر است پس از بهبودی تا ۵ روز در خانه بمانند؛ زیرا ممکن است افراد دیگر را مبتلا کنند.

به گفته وی سویه های جدید شناسایی شده در کشور، سرایت پذیری بالایی دارند؛ اما خوشبختانه مرگ و میر پایینی خواهند داشت.

عشرتی گفت: به طور کلی احتمال افزایش تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا پیش بینی شده است.

او افزود: افراد باید در هنگام تردد در اماکن شلوغ و فضاهای سر بسته حتما از ماسک استفاده کنند و افراد با علائم مشکوک از حضور در اجتماعات و محل کار جدا بپرهیزند.

این اپیدمیولوژیست گفت: بررسی ها نشان می دهند که هر نفر آلوده به ویروس کرونا می تواند پنج نفر را مبتلا به بیماری کند. در حال حاضر با توجه به شناسایی سویه های جدید از زیرگروه های امیکرون در کشور، افراد باید دستورالعمل های بهداشتی را به طور دقیق تر رعایت کنند و توجه ویژه ای به تزریق نوبت یاد آور داشته باشند.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش