شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۵۳ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۸۱۰
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس سازمان نظام پزشکی:

افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی/ افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی باعث آسیب به مردم خواهد شد

بیمارستان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس سازمان نظام پزشکی از افزایش صد درصدی ظرفیت دانشجویان علوم پزشکی طی سال‌های اخیر خبر داد.

به گزارش فارس، محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی در نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: حوزه رسانه می‌تواند نقش موثری در ارتقای سلامت مردم و کمک به جامعه پزشکی داشته باشد.

وی گفت: سلامت فقط مراجعه به پزشک و درمان نیست و افزایش سواد سلامت مردم باید اولویت کار رسانه‌ها قرار گیرد. بسیاری از سرطان‌ها در مراحل اولیه قابل تشخیص و درمان کامل است به شرط اینکه خانواده‌ها از علائم بیماری مطلع باشند.

ظفرقندی با بیان اینکه آموزش همگانی از طریق استارتاپ‌ها و فضای مجازی در دستور کار سازمان‌ها قرار گیرد گفت: ما باید نقش خود را در آموزش همگانی مردم به کار گیریم و از ظرفیت شهرداری‌ها و آموزش همگانی استفاده کنیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: بیشترین عمر از دست رفته در کشور ما به دلیل تروما و بیشترین مرگ‌و‌میر به دلیل سکته‌های قلبی و مغزی است، قربانیان تروما اغلب جوانان هستند و آن دو بیماری عموماً افراد مسن را تهدید می‌کنند. میزان تصادفات جاده‌ای در ۲ سال اخیر سیر صعودی پیدا کرده و رو به افزایش است.

وی افزود: باید جاده‌ها و خودروها اصلاح شوند تا حوادث جاده‌ای تکرار نشود. در برخی از رسانه‌ها تبلیغات فرآورده‌های آسیب‌رسان ارائه می‌شود که به سلامت مردم آسیب می‌زند.

* در آموزش پزشکی کمیت فدای کیفیت نشود

وی در خصوص طرح افزایش دوفوریتی ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی گفت: هر تغییر دفعی و ناگهانی که مبتنی بر کار کارشناسی نباشد عواقبی برای جامعه در پی دارد. ارائه مطالب باید بر اساس امور کارشناسی صورت گیرد اما می‌بینیم فضاسازی از سوی گروه‌های تحت فرمان در این خصوص صورت می‌گیرد.

وی گفت: بدون تأمین زیرساخت و بی‌توجه به کیفیت در حوزه سلامت افزایش کمیت باعث آسیب خواهد شد، هیچ‌کس حاضر نمی‌شود که خانواده‌اش در محلی درمان شود که کیفیت و آموزش مناسب ارائه نشده باشد.

* افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی

ظفرقندی گفت: از سال ۸۸ تاکنون ۷ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۷ دانشکده پزشکی تأسیس شده است. همچنین ۹ دوره پزشکی عمومی و ۲۱ دوره دندانپزشکی، ۷ دوره داروسازی و ۳۸ دوره پرستاری برگزار شده است.

وی گفت: از سال ۸۸ تاکنون تعداد دانشجویان پزشکی از عدد ۲۲۳۸۱ به ۴۸۵۹۶ در سال ۹۷ رسیده است.

ظفرقندی افزود: در حوزه دندان‌پزشکی در سال ۸۸ حدود ۵ هزار و ۷۶۸ نفر دانشجو داشتیم که در سال ۹۷ به ۱۲ هزار و ۷۰۴ نفر رسیده و ۱۲۰ درصد رشد داشته است.

ظفرقندی ادامه داد: در رشته مامایی در سال ۸۸، ۳۹۵۰ نفر دانشجو داشتیم که در سال ۹۷ تعداد آنها فقط در بخش دولتی به ۴۵۰۱ رسیده است که رشد ۱۵ درصدی داشته است. در حال حاضر ، مجموع دانشجویان پزشکی در حال تحصیل در کشور ۵۵ هزار نفر است و تعداد دانشجویان در حال تحصیل دندان‌پزشکی ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر، داروسازی ۱۱ هزار نفر، پرستاری ۵۰ هزار نفر و مامایی ۹ هزار نفر است. بنابراین رشد در ابعاد مختلف اتفاق افتاده است. حال رشد باید با زیرساخت‌ها و کیفیت متناسب باشد.

 

وی تأکید کرد: در حوزه تخصص‌ها نیز رشد داشته‌ایم. به طوری که بالاترین درصد رشدمان در رشته پرتودرمانی بوده که ۲۳۳ درصد رشد داشته است. باید توجه کرد که در بسیاری از رشته‌ها فضای جذب وجود ندارد و به همین دلیل ورودی نمی‌آید مانند رشته پزشکی قانونی که در آن رشد منفی داشته‌ایم. از طرفی به عنوان مثال در رشته جراحی قلب در دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۶ نفر ظرفیت داشتیم اما کل مرتجعین برای ورودی دو نفر بوده است. از طرفی در سال ۹۸، بیش از ۸۰ درصد صندلی‌های طب اورژانس خال ماندند و داوطلبان ترجیح دادند پزشک عمومی بمانند. زیرا ظرفیت هایش اشباع شده است. در سال های اخیر مداخله‌هایی در حوزه افزایش ظرفیت پزشکی انجام شده که باید زمان داد تا خروجی‌های آن دریافت شود و با توجه به هزینه ها اقدام کنیم.

*فعالیت ۱۳۹هزار پزشک در کشور

ظفرقندی توضیح داد: مداخله بزرگی در آموزش عالی سلامت گرفته است و اجازه و زمان بدهیم اثرات آن ظاهر شود، هر مداخله جدید ۷ سال بعد اثراتش ظاهر می‌شود.

وی گفت: حدود ۱۳۹هزار پزشک در جامعه داریم و این عدد یعنی نسبت ۱.۷۴ صدم به ازای هر هزار نفر. این عدد به نسبت سایر کشورها عدد خوبی است و نمی‌توان آن را با سرانه کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم. در کشورهای حوزه خودمان سرانه پزشکی در پاکستان ۰.۸ ، عربستان ۱.۴ ، امارات ۱.۷ ، سنگاپور ۱.۵ و چین ۱.۴ است.

وی تصریح کرد: باید برای مناطق محروم تسهیلات ویژه فراهم کنیم، ظرفیت ۳۰ درصد جذب دستیار تخصصی از ظرفیت بومی پذیرفته می‌شود که این علاوه بر ظرفیت‌های تثبیت شده اخیر است. تا سال ۱۴۰۴ در هیچ بخشی کمبود پزشک نخواهیم داشت و در برخی رشته‌ها نیز مازاد هستند.

ظفرقندی تصریح کرد: بحث مهاجرت پزشکان ابعاد اجتماعی دارد و خارج از حوزه تصمیم‌گیری ما است، باید با فراهم کردن شرایط تلاش کنیم پزشکان را نگه داریم. تعدادی از فارغ‌التحصیلان به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند که این موضوع به معنای خروج سرمایه از کشور است و باید شرایط داخلی را ارتقا دهیم.

وی گفت: در حوزه پزشکی عمومی حدود ۳۵۰ نفر از پزشکان و تخصص ۳۰۰ نفر در سال مهاجرت می‌کنند.

ظفرقندی گفت: موضع رسمی ما این است که با هر افزایش بدون تأمین زیرساخت مخالفیم و این موضوع باعث کاهش کیفیت سواد سلامت و آسیب به مردم خواهد شد.

*پزشکان ملزم به اجرای قانون هستند

وی در خصوص مالیات پزشکان گفت: ارقام مختلفی ارائه شده است که این آمار در کمیسیون بهداشت با حضور نمایندگان مرکز پژوهشگاه مجلس و نمایندگان امور مالیاتی برگزار شد و آن‌ها اعداد اعلام شده را تکذیب کردند. ما به قانون نصب پایانه فروشگاهی پایبندیم و هر قانونی باید از مسیر صحیح اجرا شود و همکاران در راستای راحتی حال بیماران از کارتخوان استفاده کنند جدا کردن یک صنف و تبعیض درست نیست و در لایحه بودجه سال ۹۸ تبعیض ایجاد شده است.

*ماجرای ادامه‌دار پرونده مرحوم کیارستمی

ظفرقندی توضیح داد: در مدتی که من مسؤول نظام پزشکی هستم درخواستی از سوی خانواده مرحوم کیارستمی در خصوص ارائه پرونده مرحوم کیارستمی نشده است، بخشی از پرونده در بیمارستانی که وی بستری بوده و بخش تأثیرگذار در بیمارستان فرانسه است. اگر درخواست ارائه شود پرونده به طور کامل در اختیار خانواده قرار خواهد گرفت.

وی گفت: بر اساس قانون بیماران می‌توانند با مراجعه به پزشکی قانونی یا سازمان نظام پزشکی درخواست خود را برای دریافت پرونده کامل ارائه دهند.

ظفرقندی گفت: بیمارستان خصوصی برای کار درمان باید ضوابط اقتصادی را رعایت کند و بیمارستانی که هیچ بودجه‌ای از دولت نمی‌گیرد نمی‌تواند هزینه‌ها و حقوق خود را پرداخت کند. بیمارستان می‌تواند نحوه پرداخت بیمه تکمیلی را بررسی کند و برای اخذ قرارداد خود تصمیم‌گیری کند، بیمه تکمیلی باید تقویت شود و نمی‌توان بیمارستانی را به دلیل عدم قرارداد بازخواست کرد.

وی گفت: تلاش می‌کنیم اثر تحریم‌ها بر حوزه سلامت کاهش پیدا کند، نامه‌ای به گزارشگر سازمان ملل نوشتم و اعلام کردم که تحریم‌ها برای کودکان و افراد جامعه کاری غیرانسانی است و ظلمی است که به جامعه و مردم ایران می‌شود.

ظفرقندی تصریح کرد: به دلیل انسداد مراودات مالی تحریم‌ها در حوزه سلامت اعمال می‌شود و وزارت بهداشت تمام تلاش و سعی خود را برای برطرف کردن این مشکلات به کار گرفته است.

  • 14
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش