جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۳۱۰
حوزه بهداشت و رفاه

توصیه‌های طب ایرانی برای تقویت ریه‌ها ه منظور مقابله با کرونا

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد:با مشاهدات صورت گرفته ذهن ما به این سمت هدایت می شود که طبع بیماری کروناویروس (Coronaviruses) جدید سرد است و اکثر در نقاط سرد و خشک کره زمین مشاهده شده است.

دکتر علیرضا عباسیان در گفتگو با ایسنا، در مورد ادعاهای مطرح شده مبنی بر طبع سرد کروناویروس (Coronaviruses) و تأثير خوردن خوراکی های گرم مزاج در بهبود بیماری، گفت:در طب ایرانی یک عامل بیماری زا و یک بیمار وجود دارد. عامل بیماری زا یک فاکتور در ایجاد بیماری است؛ مثلا در یک جمعی که همگی در معرض ابتلا به ویروس سرماخوردگی هستند، وقتی تنها یک نفر به ویروس الوده می شود میتوان متوجه شد بدن آن فرد مستعد دریافت ویروس بوده است.

وی گفت:در مورد ابتلا به کرونا (corona) ویروس هم در چین و هم در ایران عده خاصی به بیماری مبتلا شدند که از آن تعداد، بدن عده مشخصی به درمان پاسخ داده و عده ای  دیگر پاسخ مناسبی از درمان دریافت نمی کنند و این بیانگر تفاوت بروز بیماری در افراد مختلف است.

وی با بیان اینکه در طب ایرانی به این تفاوت در بدن های افراد، مزاج می گوییم، بیان کرد :این موضوع که چه مزاج هایی درگیر بیماری میشوند بسته به نوع بدن فرد با سایرین متفاوت است.

این متخصص طب سنتی همچنين به نقش آب و هوا و اقلیم های متفاوت در بروز بیماریها اشاره نمود و ادامه داد:در کشورهایی که دارای آب و هوای گرم تری هستند، بروز بیماری کروناویروس کمتر بوده است و طبق مشاهدات اینگونه بیماری هایی که شبه آنفلوآنزا هستند، در کشورهای دارای آب و هوای سرد و خشک بیشتر مشاهده می شود. به طورمثال شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ در کشور چین از پائیز و زمستان آغاز شده و در تابستان به طور کلی محو شد. از طرفی شیوع چنین بیماری هایی در کشورهای گرمسیر مانند هندوستان یا بخش هایی از آفریقا دیده نشده است.

وی در ادامه، عنوان کرد :با مشاهده چنين علایمی، ذهن ما به این سمت هدایت می شود که طبع بیماری سرد است البته اگر شخصی با طبع گرم بی پروایی کرده و به نکات بهداشتی توجه نکند به هیچ عنوان ابتلای او به بیماری بعید نیست. از طرفی میزانی از ویروس که از محیط به افراد انتقال میابد در ابتلای افراد به کروناویروس (Coronaviruses) موثر است اما، نمی توان منکر قدرت بدن بویژه ریه ها در مقابله با کروناویروس شد.

شناسایی مرجع اظهار نظر در مورد کروناویروس

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر صحت یا عدم صحت متن منتسب به برخی از چهره های سرشناس پزشکی در خصوص معرفی خوراکی های گرم مزاج برای مبارزه با کروناویروس که در فضای مجازی دست به دست می شود، تنها متخصصین طب سنتی را شایسته اظهار نظر پیرامون این حوزه دانست و خاطرنشان کرد :البته این شخص خاص اعلام کرده است کانالی در تلگرام ندارد. اینگونه پیام ها از سوی افرادی منتشر می شود که تمایل به دیده شدن کانال خود دارند و هدف شان جذب مخاطب است.

وی با تأکید بر اظهار نظر متخصصین مربوطه در هر حوزه، ادامه داد :در این زمینه نیز انجمن علمی طب سنتی می تواند نکات مربوطه را به مردم یادآور شود.

سیر کروناویروس را درمان می کند؟

این متخصص طب ایرانی پیام های منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر درمان کروناویروس با سیر را نوعی گمانه زنی دانست و اظهار کرد :سیر و سایر گیاهان مانند موسیر و پیاز دارای ترکیبات ضد ویروسی هستند، اما اینکه آیا می توانند کرونا ویروس را هم از بین ببرند یا خیر، به هیچ عنوان مشخص شده نیست. از طرفی مردم چین میزان زیادی سیر که دارای ترکیبات ضد ویروسی است مصرف می کنند، ولی علی رغم مصرف بالای سیر شاهد گسترش روز افزون کرونا ویروس در این کشور هستیم.

وی در مورد توصیه های طب سنتی برای مقابله با عفونت های تنفسی و تقویت سیستم ایمنی بدن ، ذکر کرد:پاک سازی فضای دهان که محل عبور هوا به ریه ها است و هچنین پاکسازی میان دندان ها که محل رشد میکروب ها و باکتری ها است، بسیار مهم است. قرقره سرکه و گلاب و قرقره سرکه و نمک به پاک سازی فضای دهان کمک می کند.

توصیه های طب سنتی (Traditional medicine) برای تقویت ریه ها

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود :گیاهانی مانند نعنا، عرق بارهنگ، عرق بید و... که خواص ضد التهابی دارند موجب تقویت ریه ها می شوند. مصرف بادام، سیب، گلابی، به، پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و مصرف به اندازه ادویه جات گرم مزاج که حجم بالایی از آنتی اکسیدان دارند مانند زردچوبه (Turmeric)، دارچین، زعفران، زنجبیل و فلفل سیاه نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. از طرفی مصرف فلفل قرمز، خیار، گوجه، بادمجان، خربزه، طالبی و... که پتانسیل آلرژی زایی دارند، توصیه نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه علایم کرونا ویروس مانند سرما خوردگی و بیماری آنفولانزا است، افزود:بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته دمنوش و دارو گیاه" سر خار گل" توانسته اثرات مثبتی برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش علایم سرماخوردگی داشته باشد که مصرف این گیاه نیز میتواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل چنین بیماری هایی مفید باشد.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش