جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴
۰۹:۱۲ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۵۶۳
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت: بی‌مورد به بیمارستان مراجعه نکنید/احتمال ابتلای همزمان به هر دو ویروس کرونا و آنفلوانزا

علائم مشابه ویروس کرونا و آنفلوانزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیمارستان‌ها در وضعیت با ثبات قرار دارند، در عین حال گفت: مردم بی‌مورد به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند و اگر شخصی نسبت به ابتلایش به کرونا مشکوک است، بهتر است به کلینیک‌های سرپایی و مراکز جامع سلامت مراجعه کند؛ چراکه ورود به بیمارستان خود عامل خطر برای ابتلا محسوب می‌شود.

دکتر رضا گلپیرا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تمهیدات در نظر گرفته شده برای بیمارستان‌ها برای فصل آنفلوآنزا، گفت: آنفلوآنزا از جمله بیماری‌های ویروسی است. از آنجایی که در حال حاضر در بیمارستان‌ها درگیر کرونا هستیم، فقط یک جداسازی مجدد نیاز است تا بتوانیم به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا هم خدمت ارائه کنیم.

وی افزود: البته امیدواریم با اقدامات پیشگیرانه که در سطح جامعه انجام شده و اطلاع‌رسانی‌ها، تمام مردم در جریان باشند که در پاییز باید خیلی از خودشان مراقبت کنند. افراد پرخطر حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، استفاده از ماسک و شست‌وشوی دست را رعایت کرده و جدی بگیرند. اگر احساس کسالت داشته و یا علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و... دارند، خودشان را در خانه قرنطینه کرده و سرکار حاضر نشوند. البته عمده مردم این مسائل را می‌دانند و رعایت می‌کنند. اگر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به همین صورت ادامه یابد، نباید خیلی درگیر مساله آنفلوآنزا شویم، اما اگر  قرار باشد آنفلوآنزا هم یک طیفی از بیماران را برای بیمارستان‌ها داشته باشد، بیمارستان‌های کشور آمادگی پذیرش و ارائه خدمت به این بیماران را دارند و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.

گلپیرا ادامه داد: در حوزه تخت‌های بیمارستانی کودکان نیز در حال حاضر مشکلی نداریم. خوشبختانه عمده موارد بیماری کرونا در کودکان، از نوع سبک بیماری بوه است. نوع شدید کرونا در کودکان کاملا کم است. در حال حاضر در حوزه تخت‌های بیمارستانی کودکان مشکلی نداریم.

وی همچنین اظهار کرد: مهم‌ترین بحثی که مردم به دلیل نجات زندگی خود و خانواده‌شان  باید به آن توجه کنند، این است که اولا به بهداشت و سلامت جسمی خود توجه داشته باشند. به این معنا که در این شرایط حساس استفاده از ماسک را جدی بگیرند، به تعویض یا شست‌وشوی ماسک در فواصل منظم توجه کنند، شست‌وشوی دست‌ها را جدی گرفته و تا حد امکان در خریدهایشان به جای پول نقد از کارت استفاده کنند، اگر از مترو یا اتوبوس استفاده می‌کنند، حتما محلول‌های ضدعفونی جیبی به همراه داشته باشند و دست‌هایشان را ضدعفونی کنند و.... اگر مردم به این موارد توجه کنند به کادر بهداشت و درمان کمک کرده‌اند. در این صورت می‌توانیم به بیماران پرخطری که به بیماری کرونا مبتلا شده و بیماری زمینه‌ای هم دارند، خدمات ارائه دهیم و سایر افراد یا مبتلایان سبک را وارد چرخه بیمارستانی نکنیم.

گلپیرا با تاکید بر اینکه مردم بی مورد به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند، گفت: مراکز سرپایی برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد. به هر حال باید توجه کرد که بیمارستان‌ها مکان‌های آلوده‌ای هستند و اگر شخصی نسبت به ابتلایش به کرونا مشکوک است، بهتر است به کلینیک‌های سرپایی و مراکز جامع سلامت مراجعه کند؛ چراکه ورود به بیمارستان خودش یک عامل خطر برای ابتلا به کرونا محسوب می‌شود.

وی درباره احتمال ایجاد محدودیت در اعمال جراحی الکتیو در پاییز، گفت: فعلا برنامه‌ای برای این موضوع نداریم. در حال حاضر بیماران الکتیو هم به ارائه خدمت نیاز دارند و به آنها ارائه خدمت می‌دهیم. در حال حاضر شرایط با ثبات است. البته ما نسبت به شرایط تصمیم گیری می‌کنیم. در حال حاضر سعی کردیم تا حد امکان سیستم را به گونه‌ای تنظیم کنیم که همه بیماران را پوشش دهیم، اما هر لحظه که احساس کنیم نیاز به تغییر وجود دارد، تصمیم‌گیری شده و تغییرات را اعمال می‌کنیم. تاکید می‌کنم که در حال حاضر شرایط بیمارستان‌ها با ثبات است.

احتمال ابتلای همزمان به هر دو ویروس کرونا و آنفلوانزا غیر ممکن نیست

یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این‌که باتوجه به شیوع سالانه آنفلوانزا در فصل سرما و ادامه اپیدمی کرونا در کشور، همراهی این دو ویروس در فصل پاییز و زمستان مطرح است، اظهار کرد: احتمال ابتلای همزمان یا با فاصله کم به هر دو ویروس پایین بوده ولی غیرممکن نیست.

علائم مشابه ویروس کرونا و آنفلوانزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سعیده آذری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به علائم مشابه ویروس کرونا و آنفلوانزا اظهار کرد: هر دو ویروس کرونا و آنفلوانزا از نوع ویروس‌های تنفسی بوده و علائم بیماری تا حد زیادی با یکدیگر همپوشانی دارند و وجود و عدم وجود برخی علائم جهت افتراق تا حدی کمک کننده است.

وی با بیان این‌که شروع بیماری در آنفلوانزا ناگهانی‌تر بوده و علائمی همانند درد عضلانی، لرز و سردرد در آن شایعتر است، بیان کرد: تب در هردو بیماری شایع بوده ولی احساس تنگی نفس و درگیری ریوی در کرونا بیشتر مطرح می‌باشد.

وی ادامه داد: همچنین علایمی مثل عطسه، گرفتگی و آبریزش بینی در هیچکدام شایع نبوده و از علائم سرماخوردگی هستند.

دکتر آذری با بیان این‌که افتراق کرونا و آنفلوانزا در مراحل اولیه بیماری مشکل است، متذکر شد: در مراحل اولیه افتراق از روی علایم بالینی نسبتا مشکل بوده و تشخیص قطعی تنها با تست اختصاصی PCR مقدور است.

وی اظهار کرد: ویروس آنفلوانزا نیز همانند کرونا از طریق ذرات تنفسی منتقل می‌شود؛ و ضروری است با رعایت بهداشت فردی و حفظ فاصله، گامی در پیشگیری برداریم، البته وجود واکسن آنفلوانزا نیز عامل بسیار مهمی در پیشگیری از این بیماری محسوب می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص تغذیه و سبک زندگی  مناسب در وضعیت کنونی، خاطرنشان کرد: مصرف مایعات، رژیم غذایی غنی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح معدنی عامل مهمی در تقویت سیستم ایمنی بوده و در صورت تغذیه صحیح و کافی نیازی به مصرف مکمل‌های دارویی وجود ندارد.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش