
به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران کاشان افزود: هر جریان اجتماعی که با نقض فاصلهگذاری موجب ایجاد تداخل شود به طور قطع میتواند در شیوع ویروس کرونا تاثیرگذار باشد و بر این اساس روند نزولی آمار از هفته سوم شهریور در بسیاری نقاط متوقف شده و برخی استانها در حال طی کردن مسیر صعودی هستند که خیلی نگران کننده است.
وی بیان کرد: همه دنیا به سمت بازگشاییها حرکت میکنند اما مهم این است که ما دستورالعملها را خیلی جدی بگیریم و از این رو وزارت بهداشت برای هر برنامه و بازگشایی پروتکلهایی تدوین کرد که باید بر اساس شرایط هر استان و شهرستان مد نظر قرار گیرد تا با کمترین مشکلات روبهرو شویم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد احتمال شیوع آنفلوآنزا همراه با کرونا گفت: ۹۵ درصد در نیمکره جنوبی که اکنون در فصل سرد قرار دارد و انتظار آنفلوآنزا هست، در نتیجه رعایت دستورالعملها منجمله استفاده از ماسک و شست و شوی مداوم دستها کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: از این رو احتمال میرود آنفلوآنزا امسال کمتر شیوع پیدا کند و با این وجود به طور قطع باید واکسن بیشتری تهیه شود؛ سال گذشته بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار دوز تهیه شده بود اما برای سالجاری ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز برای بخش بهداشت و بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز برای توزیع در داروخانهها پیشبینی شده است.
لاری تشریح کرد: جمعیت زیر پوشش شامل افراد مسن با حدود ۵۰ هزار نفر و همچنین ۳۰۰ هزار نفر از خانمهای باردار میشود که برنامه داریم همه این بانوان زیر پوشش قرار بگیرند که هم به نوعی بشود کنترل بیماری کووید و هم پیشگیری از آنفلوآنزا را برای این عزیزان داشته باشیم.
به گفته وی افراد ساکن در خانه سالمندان و زیر پوشش بهزیستی یا سایر افراد دارای شغلهای پرخطر مانند نیروهای مسلح نیز جزو همان گروهی هستند که شامل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن رایگان میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سایر افراد میتوانند بر اساس کد ملی در داروخانهها واکسن آنفلوآنزا را با قیمتی حدود ۴۲۰ تا ۵۰۰ هزار ریال از داروخانهها دریافت کنند که البته توصیه این است که واکسن به افراد در معرض خطر هر خانواده مانند کودکان زیر ۶ سال، افراد مسن بالای ۶۵ سال، خانمهای باردار یا مبتلایان به بیماری زمینهای و افراد در حال شیمی درمانی دریافت کنند.
وی تاکید کرد: تهیه واکسن در هیچ کشوری برای همه افراد مقدور نیست به ویژه امسال با توجه به ملاحظات ناشی از شیوع ویروس کرونا، انشاءالله شیوع آنفلوآنزا کمتر خواهد بود اما اگر به واقع تقاضا باشد، برنامهریزی شده است که با ارز غیردولتی هم واکسن وارد کنیم.
ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) که نخستینبار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
۴۰۷ هزار و ۳۵۳ نفر تا کنون در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این میان ۳۴۹ هزار و ۹۸۴ نفر بهبود یافتند و ۲۳ هزار و ۴۵۳ نفر فوت کردند.
هزینه های تولید دارو با ارز نیمایی ۵ برابر می شود
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران، تخصیص ارز نیمایی به دارو را موجب بروز چالش در صنعت داروسازی کشور دانست که باعث خواهد شد هزینه های تولید دارو تا ۵ برابر افزایش یابد.

به گزارش مهر، سیدحسام الدین شریف نیا در برنامه «خیابان فرصت» رادیو گفتگو، گفت: صنعت داروسازی کشور ما را نجات داده است حال آنکه ضعف این صنعت در بسیاری کشورها موجب از دست رفتن منافع ملی شده است.
وی، مشکلات دسترسی به دارو در حوزه امنیت را چالش زا خواند و تصریح کرد: کشوری مانند ونزوئلا دچار چنین چالشی است ولی ایران این مشکل را ندارد.
شریف نیا صنعت داروسازی کشور را با کمترین میزان نارضایتی مخاطبان، موفق دانست و گفت: دائمی ترین چالش صنعت داروسازی کشور، قیمت گذاری دارو است که ناشی از دو عامل قیمت ارز و نرخ گذاریهای آئین نامهای توسط وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: دولت زمانی تصمیم گرفت نرخ ارز تخصیصی به دارو را ۴,۲۰۰ تومان اعلام کند که از آن تاریخ تا امروز، صنعت داروسازی با چالش بزرگی مواجه شده و هر روز آئین نامه و دستورالعمل جدیدی صادر میشود که صادرات را هم تحت الشعاع قرار میدهد.
شریف نیا، قیمت داروی تولیدی کشور را همچنان بر اساس نرخ دولتی دانست که مشخص نیست با ادامه این روند، تاب آوری صنعت دارو چه سرنوشتی پیدا میکند.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران، گفت: دولت میتوانست بودجه تعیین شده برای پوشش تفاوت نرخ ارز را در اختیار بیمهها قرار دهد تا مردم کمتر دچار مشکل هزینهای شوند ولی امروز که با بی پولی مواجه شدیم، گمانههایی نسبت به حذف ارز دارو به گوش میرسد.
شریف نیا خاطرنشان کرد: از این به بعد چالش بزرگتری برای صنعت داروسازی پدید میآید، خاصه آنکه این صنعت طی سالهای اخیر به شدت دچار ضرر و زیان شده است.
- 14
- 6