جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۱ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۵۹۵
حوزه بهداشت و رفاه

قیمت انسولین بازار سیاه، ۸ برابر داروخانه

انسولین,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
انسولین در داروخانه ها در حالی نایاب شده که رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران می گوید ۱/۵ برابر نیاز کشور انسولین وارد کرده اند ، اما کمبود آن به دلیل قاچاق معکوس انسولین است. بیماران دیابتی یا باید انسولین را از بازار سیاه ۸ برابر قیمت داروخانه بخرند یا به انسولین های تاریخ گذشته متوسل شوند.

انسولین نیست، آن هم در حالیکه حدود ۵ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند و بیش از ۶۰۰ هزار نفر آنها باید روزانه از انسولین استفاده کنند. نبود انسولین و نیاز به آن، بیماران را به فضای مجازی و بازار سیاه کشانده است.

انسولین موجود در داروخانه ها دیگر جوابگوی نیاز بیماران نیست. داروخانه ها می گویند انسولین سهمیه بندی شده است.« دو تا سه جعبه انسولین می گیریم و به قیمت قبل یعنی همان ۱۷۶ هزار تومان می فروشیم.» آن ها می گویند انسولین نیست. اگر باشد چرا نباید آنرا به بیماران بدهند.

این در حالیست که محمود نجفی عرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران می گوید:« بیش از ۱/۵ برابر نیاز کشور انسولین وارد کشور شده است. به روال هر سال. پس نباید هیچ کمبودی وجود داشته باشد. اما انسولین وارد شده، مجددا صادر می شود. یا به عبارتی از راه های غیرقانونی از کشور خارج می شود.»

به گغته نجفی عرب قاچاق معکوس فقط مخصوص انسولین نیست. برای همه دارو های گران با مشکل قاچاق معکوس مواجهیم. دلیل آن هم قابل توجه است، تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی که سبب می شود دارو با قیمت ارزان وارد شود و با دلار بازار آزاد، از مرز خارج شود. نجفی عرب می گوید« کمبود دارو و انسولین عوارض همین ارز ۴۲۰۰ تومانی است.»

او در مورد دارو ها و انسولین هایی که در بازار آزاد فروخته می شود، می گوید:« این دارو ها قابل اطمینان نیست و شاید تقلبی باشد. بیماران نباید از آن استفاده کنند. البته امکان دارد که آن دارو هم از سیستم دارویی کشور خارج شده و به فروش میرسد و از خارج از کشور وارد نشده باشد.» سازمان غذا و دارو باید جوابگوی کمبود دارو باشد که نیست.

تحویل انسولین کمتر از یک ساعت

پیدا کردن انسولین در داروخانه سخت است، ولی در بازار آزاد با یک تلفن میتوان انسولین خرید. یک ساعته، ارسال به سراسر کشور ، ولی کمی گران تر از داروخانه. حدود ۸ برابر قیمت!

فرشید یکی از دلالان بازار سیاه است. می گوید انسولین اکنون کمیاب است، اما اگر بخواهید در کمتر از یک ساعت تحویل می دهیم. فروشنده بعدی امکان ارسال پستی به شهر های دیگر را هم دارد.« انسولین را الان فقط به صورت جعبه ای و پک می فروشیم. جعبه پنج تایی ۸۵۰ هزار تومان. قبلا جعبه ۶ تایی و ۱۲ تایی هم داشتیم، ولی الان نیست.»

داروخانه ها همین انسولین را یک هشتم قیمت می فروختند. اما قیمت بازار آزاد همین است.« همین جعبه ۵ تایی دو روز دیگه یک میلیون تومان می شود، البته به شرطی که پیدا کنی.»

جز قیمت، مشکل دیگر خریداران تاریخ مصرف و کیفیت داروست. فروشنده دیگری می گوید« این انسولین ها دانمارکی است، قاچاقی وارد میشوند ، ولی هیچ مشکلی ندارند. بعد از عید دارو هایی که عموم مردم مصرف دارند و تولید داخل نیستند خیلی کم شده و به سختی پیدا می شود.»

انسولین تاریخ گذشته هم خوب است

طبق آخرین آمار ها تعداد بیماران دیابتی در کشور کم نیست و ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال در ایران را تشکیل می دهند. اواخر شهریورماه سال جاری جمعی از پزشکان متخصص در نامه ای به رییس جمهور نوشتند که بیش از ۵ میلیون نفر در کشور به دیابت مبتلا هستند که از این تعداد بیش از ۶۰۰ هزار نفر نیازمند تزریق روزانه انسولین اند.

حالا همین جامعه آماری نگران نیاز دارویی خود هستند و تلاش می کنند صدای دلهره هایشان را به گوش مسوولان برسانند. یکی از آنها می گوید:« من بدون انسولین حداکثر سه روز زنده می مانم. انسولین نیست و این یعنی حکم مرگ من.»

البته تنها تهران نیست که با مشکل کمبود انسولین مواجه است. روشنک که دخترش سالها است با این بیماری درگیر است، می گوید:« به سختی توانستم در اهواز انسولین پیدا کنم. در بازار آزاد انسولین تاریخ گذشته هم با قیمت ۳۶ هزار تومان می فروشند. داروخانه ها می گویند اگر مواد داخل لخته نشده است از همین ها استفاده کنید. ما تحریمیم و مجبوریم.»

برخی هم می گویند از سهمیه روزانه انسولین مصرفی خود کم می کنند تا چند روز بیشتر انسولین داشته باشند. همه این ها در حالیست که گفته می شود دیابت پنجمین علت مرگ و میر در ایران است.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش