شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۴۷۲
حوزه بهداشت و رفاه

سازمان غذا و دارو:

داروی شیمیایی و گیاهی درمان قطعی کرونا نداریم/ مجوزی برای مطالعات انسانی واکسن کرونا صادر نشده است

آخرین وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تاکید کرد که هنوز جواز رسمی برای پژوهش های بالینی انسانی واکسن کرونا را صادر نکرده ایم و هیچ شرکتی وارد فاز بالینی نشده است.

 دکتر حیدر محمدی در جلسه آنلاین سندیکای صاحبان صنایع دارویی، در جواب به سوال ایسنا، درباره وضعیت صدور مجوز برای شروع مطالعه بالینی واکسن ایرانی کرونا، گفت:ما هنوز مجوز رسمی برای مطالعات بالینی انسانی واکسن کرونا را صادر نکرده ایم و هیچ شرکتی وارد فاز بالینی نشده است و همه واکسن ها در مرحله پیش بالینی هستند.

وی افزود:البته در مرحله ای هستیم که برخی شرکت ها تقاضا کردند که مطالعات بالینی خود را در فاز یک، دو و سه آغاز کنند. امیدواریم این موضوع ظرف روزها یا هفته های آینده استارت بخورد.

هنوز داروی شیمیایی و گیاهی درمان قطعی کرونا نداریم

وی در جواب به سوال دیگر ایسنا درباره چهار داروی گیاهی کرونا نیز گفت:هر مجموعه ای که از طریق مجموعه ما درخواست صدور مجوز کرده باشند، درخواست هایشان بررسی می شود و مستنداتی از آنها خواسته می شود که ارائه می کنند. برخی از داروهایی که مجوز دریافت کرده اند ، درمان علامتی علائم بیماری کروناست و برخی از این داروها هم درمان احتمالی کروناست. البته هیچ داروی شیمیایی و گیاهی که درمان قطعی کرونا باشد، تاکنون نداریم و از سوی ما هم با این عنوان مجوزی داده نشده است.

وضعیت قرص و شربت سِل سپت برای کودکان پیوند عضو

محمدی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره کمبود شربت سِل سپت برای کودکان پیوند عضو، گفت:با توجه به تحریم هایی که وجود دارد ، امکان فروش کالا به ویژه نفت را برای ما بسیار سخت کرده اند. اگر بتوانیم کالاهای خود را صادر کرده و یا بفروشیم، مرحله بعد بحث دریافت وجه این کالاها است که مرحله دومی است که این مرحله را هم برای ما بسیار سخت کرده اند. بعد از اینکه ما وجه مربوط به کالا را بتوانیم دریافت کنیم، باید مجاز باشیم تا بتوانیم این وجه را به تامین کننده منتقل کنیم و این مرحله سوم سختی کار است که بعضا کار در این مسیر متوقف می شود و شرکت ها به سختی می توانند این انتقال را انجام دهند که به دلیل فشارهای آمریکا است که امکان انتقال پول به تامین کنندگان دارو برایشان بسیار سخت است. در عین حال حمل و نقل دارو هم برای ما با تحریم مواجه است.

وی ادامه داد:این موارد منجر به افزایش سختی کار در حوزه دارو شد است. قرص داروی سل سپت در داخل کشور تولید می شود و مشکلی ندارد. نوع برند آن هم به میزان محدود برای بیمارانی که باید نوع برند را مصرف کنند، وارد می شود. البته شربت سل سپت کم مصرف است، اما علی رغم همه این مشکلات این شربت را به میزان محدود وارد کرده ایم، اما از آنجایی که میزان آن کم است، شاید پاسخگوی نیاز بیماران نبوده است. بر همین اساس به صورت فوریتی مجوز داده شده تا برخی شرکت ها این شربت را وارد کنند که ان شاالله در آینده به تعداد محدود مجددا وارد کشور می شود.

آخرین اخبار از واردات واکسن بیماری آنفولانزا

وی در جواب به سوالی درباره وضعیت واردات واکسن آنفلوآنزا، گفت:درباره واکسن آنفلوآنزا سیاست گذاری ما واردات ۱۶ میلیون دوز یعنی ۲۰ درصد جمعیت مان بود که البته برآوردی حدودی بود. البته هر ساله ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد می کردیم که تاریخ انقضای بخشی از آن ها هم می گذشت، اما امسال با توجه به پاندمی کرونا تصمیم گرفتیم که برای ۲۰ درصد جمعیت کشور برنامه ریزی تزریق واکسن کرونا را انجام دهیم.

محمدی افزود:در عین حال کشورهایی که به ما واکسن صادر می کردند، آمادگی میزان تولید را نداشتند و باید از قبل به آن ها اعلام می کردیم و ما هم از قبل طبق برنامه ریزی ها بر اساس نیاز سالانه کشور به آن ها اعلام کردیم. بنابراین آمادگی تامین قطعی واکسن را نداشتند. در پایان امسال ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شد و به غیر از آن آنچه را که به صورت فوریتی برنامه ریزی کردیم تا خارج از برنامه سالانه وارد کشور شود، تا این لحظه وارد نشده است. قرار است ۸۰۰ هزار واکسن بیماری آنفولانزا را هم سازمان بهداشت جهانی بیاورد و توزیع کند که همچنان در برنامه ما هست.

وی ادامه داد :زمان طلایی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا حدودی است. معمولا گفته می شود که بهتر است در مهر و آبان این واکسن تزریق شود، اما ما در سال گذشته حتی در اسفند هم برای ایمنی زایی تزریق واکسن را داشتیم. امسال هم اگر این واکسن بیاید و مصرف شود، تزریق آن برای افراد در معرض خطر بهتر از عدم تزریق آن است. اما افرادی که در معرض خطر نیستند، نیازی به تزریق این واکسن را ندارند. تعهد هلال احمر هم برای واردات واکسن آنفلوآنزا هنوز عملیاتی نشده است.

شرایط توزیع فاویپیراویر در داروخانه ها


محمدی درباره پوشش بیمه‌ای و تجویز سرپایی فاویپیراویر، گفت: درباره فاویپیراویر هم ابلاغ کردیم که در داروخانه‌های سرپایی فعلا برای نسخ بیمارستانی، آن هم در داروخانه‌هایی که ما مشخص کردیم، این دارو توزیع شود. زیرا این دارو، داروی خاص و پرخطری است، نمی‌توانیم آن را در اختیار همه داروخانه‌ها قرار دهیم. اگر کمیته علمی و تیم درمان وزارت بهداشت تایید کنند، این امکان را داریم که دارو را در بخش سرپایی در اختیار قرار دهیم. زیرا میزان تولیدمان افزایش یافته است. فکر می‌کنم بر اساس دستور وزیر بهداشت پوشش بیمه‌ای آن هم تا هفته جاری عملیاتی شود و فکر می‌کنم تا پایان هفته با مصوبه شورای عالی بیمه وارد پوشش بیمه‌ای شود.

محمدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تعرفه صدور پروانه داروها، گفت: این تعرفه بر حسب مصوبه سازمان برنامه و بودجه توسط سازمان غذا و دارو سال‌هاست که دریافت می‌شود. مبلغ آن را مجموعه ریاست جمهوری تعیین کرده و به ما ابلاغ می‌شود که ما هم مکلفیم طبق آن ابلاغ این وجوه را در هنگام صدور پروانه دارویی دریافت کنیم. این مبلغ هر چند سال یکبار تغییر می‌کند. عدم دریافت این تعرفه هم برای ما تذکر دیوان محاسبات را به دنبال خواهد داشت. زیرا به منزله عدم حصول درآمدهای دولت تلقی می‌شود و بارها دیوان محاسبات برای اخذ این تعرفه به ما تذکر داده‌اند.

وی افزود: درباره مبالغی که وجود دارد، قطعا در مقابل موارد تولید، هزینه دریافت پروانه بسیار ناچیز است. در بخش‌هایی هم که مبالغ بیشتر است، مربوط به حوزه واردات است که سیاست کلی کشور این بوده است. اگر دوستان اعتراضی به نهادهای پیگیری‌کننده داشته‌اند، حتما به آن رسیدگی می‌شود. به هر حال سازمان غذا و دارو در ابلاغ این مصوبه دخیل نبوده است و سازمان برنامه و بودجه و نهادهای مالی دولت، پیگیر هستند و ما مکلف به اجرا هستیم. البته ما از این موضوع حمایت می‌کنیم؛ چرا که در همه دنیا مبالغی را برای چنین موضوع هایی پرداخت می‌کنند. اگر می‌خواهید خدمات خوبی از سازمان غذا و دارو انتظار داشته باشید و تمال دارید که سیستم دولت الکترونیک به خوبی پیاده شود، باید شرکت‌ها هزینه کنند.


امسال وضعیت مناسبی در زمینه "ارز" نداشتیم
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل وزارت بهداشت درباره وضعیت ارز دارو نیز گفت: دوستان می‌دانند که وضعیت مناسبی را در سال جاری در زمینه ارز نداشتیم. به طوری که از ابتدای سال تا اوایل شهریور ماه تخصیص چندانی نداشتیم. البته از نیمه شهریور ماه تا اواخر مهر ماه، بانک مرکزی تخصیص مناسبی را به ما ارائه داد. این موضوع باعث شد که کمبودهایمان از ۲۶۰ قلم به ۹۴ قلم در پایان مهر ماه برسد.

محمدی گفت: در حال حاضر نسبت به اوایل سال که وضعیت نامناسبی بود، حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تخصیص داشتیم که از این مبلغ ۹۰۰ میلیونش تامین ارز دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بوده است که با سهمیه اصلی ما که ۲.۵ میلیارد است و تا پایان آذر یا نهایتا دی فرصت داریم که آن را استفاده کنیم، هنوز فاصله داریم. البته معتقدیم سهمیه ۲.۵ میلیاردی ارز برای ما بدون کرونا کفایت نمی‌کرد، چه برسد به اینکه اکنون هزینه‌های کرونا را هم به شدت داریم که ارزبری داشته و برخی منابع‌مان برایش صرف شده است. معتقدیم سهمیه ارزی باید مانند سال قبل ۳.۵ میلیارد می‌بود که بتوان مدیریت کرد. البته هنوز بانک مرکزی نتوانسته این موضوع را با سازمان برنامه و بودجه حل کنند. آقای جهانگیری دستوری دادند که سهمیه ارزی ما را بابت کرونا به میزان ۳۰۰ میلیون افزایش دهند و به دو میلیارد و ۸۰۰ برسد.

وی تاکید کرد: با توجه به وضعیت فعلی ارزی و مشکلاتی که در تخصیص ارز در ماه‌های اخیر ایجاد شده و تهدیدات و تحریم‌های دشمنان باعث شد که شرایط بدتر شود، اکنون از نظر ارزی نسبتا از ابتدای سال وضعیت مناسب‌تری داریم اما به هر حال هرچقدر بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بتوانند به ما اعتبار ارزی تخصیص دهند در مدیریت و کاهش کمبودها موثر است.  در عین حال بخشی از ارز ما برای واکسن آنفلوآنزا هزینه شد که به دلیل خصومت‌های دشمنان اجازه ندادند این ارز بیاید. مشکلات ما در حوزه انتقال ارز و حمل و نقل کالا است. البته اخیرا مسیر ارزی عراق باز شده و از تولیدکننده خواهش می‌کنم که تمام تلاش‌شان را برای استفاده از منابع ارزی موجود در عراق داشته باشند تا بتوانیم از این منابع استفاده کنیم.

شیب نزولی کمبودهای دارویی با بهبود وضعیت تخصیص ارز
محمدی درباره وضعیت کمبودها نیز گفت: کمبودها شیب نزولی دارد که دقیقا از زمانی این شیب نزولی شد که تخصیص ارز وضعیت بهتری پیدا کرد. میزان تخصیص ارز، ارتباط تنگاتنگی با تعداد کمبودها دارد و ارتباط آن معکوس است. به طوری که هرچه تخصیص و تامین ارز بیشتر باشد، کمبودهایمان کمتر می‌شود.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش