سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳
۱۵:۴۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۰۹۱
حوزه بهداشت و رفاه

سهل انگاری در ایران؛

ثبت جهش بدتر از ویروس انگلیسی در چکسلواکی/ تکمیل ظرفیت ICU در اهواز

کرونای جهش یافته در ایران, تکمیل ظرفیت ICU در کلانشهر اهواز
عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: در کالیفرنیا، نیویورک و اوگاندا جهش‌های جدیدی از ویروس کرونا گزارش‌ شده است و جهش بدتر از انگلیسی را در چکسلواکی شاهد هستیم.

به گزارش مهر، مجید مختاری در برنامه یه روز تازه، افزود: در ابتدا به ۵۳۲ خانواده‌ای که عزیزان خود را در هفته گذشته از دست داده‌اند، تسلیت می‌گویم. در هفته گذشته مواد مثبت ابتلاء در آمریکا و انگلیس با وجود گونه‌های جدید روند کاهشی داشته است و درصد بسیار زیادی از این روند احتمالاً به دلیل تزریق واکسن است. نیمی از جمعیت انگلستان واکسینه شده‌اند و رعایت مسائل بهداشتی در این دو کشور تغییر عمده نداشته است. در هر گوشه و کنار جهان ویروس سرکوب شود، به نفع کل دنیاست و در نتیجه این جهش‌ها کاهش پیدا خواهند کرد.

وی اظهار داشت: تعداد موارد مثبت در ایران رو به افزایش است و موارد فوتی نیز در آمریکا و انگلیس کاهش چشمگیر داشته است. ایران روند کاهشی در مرگ‌ومیر دارد اما اندکی ممکن است با افزایش همراه شود و ۶۹۸ در یک‌میلیون جمعیت مرگ‌ومیر برای ما ثبت شده است. افزایش ۶۰ فوتی در هفته گذشته نسبت به هفته قبل‌تر نگران‌کننده است. ممکن است این روند افزایشی باشد و مرگ‌ومیرها ۲ تا ۳ هفته بعد از افزایش ابتلاها خودنمایی می‌کند.

مختاری افزود: تعداد ویروس جهش‌یافته موجود در ایران نمایانگر افزایش مرگ‌ومیر نیست و عدم رعایت پروتکل‌ها تأثیر بیشتری دارد. ممکن است این ویروس‌ها در گذشته هم به ایران ورود کرده باشند اما ما شناسایی نکرده باشیم و تعداد آنها به اندازه این نیست که روند فوتی ما نشان می‌دهد. بازگشایی نمایشگاه‌ها، رستوران‌ها، مراسم‌ها و… شرایط را تغییر داده است. در فروردین و اردیبهشت سال گذشته از نظر تعداد مرگ‌ومیر در کنار کره جنوبی و استرالیا قرار داشتیم و جز بهترین کشورهای دنیا بودیم که تعطیلات و رعایت‌ها این موقعیت را برای ما شکل داد و بهتر است برنامه‌ای برای نوروز نداشته باشیم و چند ماه دیگر تحمل کنیم.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تأکید کرد: در صورتی که ایران همین روند را ادامه بدهد، تعداد مرگ‌ومیر و ابتلاها کاهش چشم‌گیری خواهند داشت اما روند برای آمریکا، فرانسه و آلمان وحشتناک است؛ البته در ایران متأسفانه با سهل‌انگاری مواجه شده‌ایم. در اکثر کشورهای اروپایی رعایت‌ها انجام نمی‌شود و احتمالاً واکسن مؤثر بوده است و ۸۰ درصد مبتلاها بیماری خفیف دارند و از این تعداد حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بدون علامت یا ناقل هستند و ۶۰ درصد ابتلاها هم توسط افراد بدون علامت ناقل است.

مختاری خاطرنشان کرد: رفت‌وآمدهای بین‌شهری منجر به پخش ویروس به سراسر کشور شده است و وظیفه اجتماعی ما ایجاب می‌کند که ماسک و پروتکل‌ها را رعایت کنیم و در مراسم‌ها حضور نداشته باشیم. مطالعات در خصوص فرار ویروس از سیستم ایمنی و مقاومت در برابر واکسن‌ها ادامه دارد و درگیری کودکان و نوجوان موضوع حساسی است که باید توجه کرد و مطالعات نشان می‌دهد که این ویروس به صورت مستقیم به کبد حمله می‌کند و شاهد درگیری قلب و مغز درصد بالایی از بهبودیافتگان هستیم و تورم قلب و مغز را شاهد بوده‌ایم. برجستگی شبکیه چشم نیز از عوارض ابتلاء به کرونا است و ۹ ماه بعد ابتلاء ۳۰ درصد افراد خستگی مفرط دارند و حس بویایی آنها بر نمی‌گردد و بیماران بوهای بد و ناهنجار حس می‌کنند.

وی افزود: در اوگاندا شرایط وخیم است و در کالیفرنیا، نیویورک و اوگاندا جهش‌های جدیدی گزارش شده است. جهش بدتر از انگلیس را در چکسلواکی شاهد هستیم و در غرب آفریقا شرایط نگران‌کننده شده است. در این منطقه ابتلاء به ابولا گزارش شده است که خطر ابتلاء به ابولا و کرونا به طور همزمان نگران‌کننده است چراکه این دو ویروس می‌توانند تبادل پروتئین داشته باشند و در آینده با تبانی ویروس‌ها روبه‌رو خواهیم بود.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اظهار داشت: ویروسی که وارد بدن می‌شود با ویروسی که از بدن خارج می‌شود، متفاوت‌تر است و تمامی این جهش‌ها در بدن ما ایجاد می‌شود. بدن ما بهترین میزبان برای جهش‌ها است. اگر ابتلاء کاهش یابد، جهش هم کاهش می‌یابد.

مختاری گفت: ایمنی نکته مهمی است و با واکسیناسیون شرایط بهتر می‌شود. حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر واکسینه شده‌اند و حدود ۱۳۰ کشور هنوز روند واکسیناسیون را آغاز نکرده‌اند و نیازمند عزم جهانی برای واکسیناسیون هستیم. کشورهای ثروتمند باید کمک کنند و همه ما در یک قایق هستیم. ایمنی گله‌ای توسط واکسن ایجاد می‌شود اما ایمنی طبیعی گله‌ای به دلیل کشت و کشتار برای این بیماری وجود ندارد و مهم‌ترین بحث پیشگیری هست.

 تکمیل ظرفیت ICU در کلانشهر اهواز / آینده خوزستان قابل پیش‌بینی نیست

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از تکمیل صد درصدی ظرفیت تخت‌های ICU، بیمارستان های کلانشهر اهواز خبر داد

کرونای جهش یافته در ایران, تکمیل ظرفیت ICU در کلانشهر اهواز

فرهاد سلطانی در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار داشت:  ظرفیت ICU در کلانشهر اهواز تکمیل شده و با این روند، ممکن است دچار کمبود خدمات درمانی شویم و بیمارستان‌ها جوابگو نباشند.

وی افزود: در اهواز، بیمارستان رازی و امیرالمومنین(ع) با همه ظرفیت و بخش‌هایی از بیمارستان‌های فاطمه الزهرا(س)، سینا، امام خمینی(ره)، گلستان و بقایی یک در حال ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا هستند.

سلطانی تصریح کرد: در دو سه روز آینده نیز بیمارستان آیت‌الله طالقانی قدیم به بیمارستان‌های پذیرای بیماران مبتلا به کرونا در اهواز افزوده می‌شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش