شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۲۸ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۶۰۶
حوزه بهداشت و رفاه

۳۴۰ نوع بیماری نادر در ایران ثبت شد

بیماری های نادر در ایران,340 نوع بیماری نادر در ایران
رییس مرکز مدیریت پیوند بیماری های وزارت بهداشت اظهار‌کرد: تا به حال در کشور بیش از ۳۴۰ نوع بیماری نادر تشخیص و ثبت شده است.

به گزارش فارس، همایش روز جهانی بیماریهای نادر امسال با حضور مسئولین و هنرمندان ومتخصصان حوزه پزشکی به دلیل شیوع بیماری کرونا (corona) به صورت وبینار برگزار شد.

در این مراسم ابتدا حجت الاسلام عبدالعلی گواهی معاون تربیت و آموزش دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا با عرض تبریک به بنیاد و بیماران نادر به مناسبت تصویب روز ۸ اسفند ماه بعنوان روز ملی بیماری های نادر و تصویب سند ملی بیماریهای نادر در سال جاری، ابراز امیدواری کرد:در آینده نزدیک اقدامات موثرتری جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران نادر صورت گیرد.

او با تأکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر مسائل و مشکلات بیماران، گفت: وضعیت رسیدگی به بیماران نادر باید بگونه ای باشد که آنان به جز رنج بیماری مشکلات و مسایل دارویی و درمانی دیگر را تحمل نکنند.

حجت الاسلام گواهی همچنین با قدردانی از تلاشهای این بنیاد برای تصویب سند ملی بیماریهای نادر، خواهان همراهی و همکاري مجلس شورای اسلامی و مسئولین جهت سهولت در انجام این تصمیمات شد.

در ادامه حمیدرضا ادراکی، مدیرعامل بنیاد بیماری های نادر ایران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره بنیادنگذار بنیاد بیماری های نادر ایران علی داودیان، مسئله غربالگری بیماری های نادر و لزوم اجرای آن در قبل از زایمان و دوران جنینی و بعداز تولد نوزاد از موضوعات مهم و قابل توجه عنوان کرد.

او بر موضوع واکسیناسیون بیماران نادر بعنوان قشر آسیب پذیرتر جامعه تاکید کرد و افزود:این بیماران به دلیل ضعف سیستم ایمنی جزء گروه های پرخطر و آسیب پذیر جامعه هستند و باید در اولویت برنامه واکسیناسون عمومی قرار گیرند.

در ادامه این برنامه، پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران گزارشی از وضعیت بیماری های نادر ارائه کرد.

فرهود اظهار‌کرد: بیش از ۹۰ درصد بیماری های نادر ژنتیکی هستند و یا ریشه ژنتیکی دارند و ۶۰ درصد از بیماری های ژنتیکی با توارث اتوزومال نهفته به ارث می رسند و در کشورهایی که ازدواج های فامیلی بیشتری دارند این درصد بالاتر خواهد بود.

او ادامه داد: در مرحله اول باید تشخیص این بیماری های به سرعت صورت گیرد و پس از آن مشاوره و پيش‌گيري قدم های مهم برای کاهش شیوع این بیماری ها هستند.

پدر علم ژنتیک ایران مجوز سقط های پزشکی را از اقدامات موثر دانست. به گفته فرهود حدود صد نوع از این بیماریها تا پایان هفته هجدهم مجوز سقت شرعی دارند. وی همچنین حمایت بیمه ها و فرهنگ سازی و آگاهی سازی را از اقدامات مهمی دانست که باید در راستای جلوگیری از وقوع این بیماری ها و بهبود کیفیت زندگی بیماران صورت گیرد.

بیماری های نادر در ایران,340 نوع بیماری نادر در ایران

مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت نیز با تبریک تصویب روز هشتم اسفند ماهبعنوان روز ملی بیماری های نادر، افزود: بر اساس تعریف بیماری نادر در کشور ما هر نوع بیماری که جمعیت مبتلایان کمتر از ۴۰ هزار نفر باشد جزء بیماری های نادر محسوب می شود و تاکنون با تشخیص و ثبت بیش از ۳۴۰ نوع بیماری نادر در کشور، ما قائل هستیم که باید بیش از ۷۰ هزار بیمار نادر در کشور داشته باشیم.

او ادامه داد: یقینا وجود سمن ها و سازمانهای مردم نهاد مثل بنیاد بیماریهای نادر در کنار وزارت بهداشت میتواند اثرگذاری این خدمات را بیشتر کند.

مهدی نوروزی معاون علمی و پژوهشی بنیاد بیماری های نادر در این برنامه گزارشی از دستاوردهای علمی بنیاد ارائه کرد.

او با اشاره به تلاش های بنیاد جهت جلب متخصصان و پزشکان در حوزه بیماری های نادر، اظهار‌کرد: تشکیل کمیسیون پزشکی و شورای علمی بنیاد بیماری های نادر از دستاوردهای مهم بنیاد در سالهای اخیر بوده است.برای جمع آوری اطلاعات و آماربرای تصمیم گیری در مورد بیماری های نادر در سطح کلان سامانه ی" سبنا" در بنیاد بیماری های نادر اطلاعات بیماران را در ساسر کشور جمع اوری می کند.

نوروزی ادامه داد: اقدام بسیار مهم دیگر تدوین سند ملی بیماری های نادر بود که با همکاری اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران این اتفاق مهم رقم خورد و منتظر تصویب و اقدامات اجرایی در مجلس و وزارت بهداشت هستیم و دستاورد مهم دیگر تهیه مجموعه چند جلدی اطلس بیماری های نادر بود که کمک شایانی برای جامعه علمی و تشخیص زودرس بیماریهای نادر خواهد بود.

همچین پیام ویدئویی دبیر اجرایی اتحادیه بیماریهای نادر اروپا، یان لوکام و مدیر مرکز تحقیقات بیماری های نادر، کارلوس ترس اسپانیا آقای مانوئل پوزادا و رئیس هیأت مدیره کمیته بیماری های نادر سازمان ملل متحد (CFRD) آقای اندرش اولسون نیز در این وبینار منتشر شد.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش