دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۵:۵۲ - ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۵۲

آشنایی با دلایل طلاق در میانسالی و راه های پیشگیری از آن

طلاق در میانسالی,دلایل طلاق در میانسالی,علت طلاق در میانسالیامروزه طلاق در میانسالی بسیار رواج پیدا کرده است
امروزه شادی و رضایت فردی از نظر جامعه، بسیار مهم است و به همین خاطر، زوجین به سختی می توانند فشارها را برای چندین سال، تحمل کنند.

طلاق در میانسالی

زن و مرد در اوایل ۲۰ یا ۳۰سالگی برای ازدواج، تصمیم می گیرند. آن ها بعد از گذراندن تحصیلات تکمیلی، در پی کشف شغلی هستند، پس از آن بچه دار میشوند و یکی از این دو نفر، پس از گذشت سالها احساس می کند که این زندگی، مطابق میلشان نیست. با توجه به اینکه زوجین با گذشت سالها از زندگی مشترکشان، باید درک متقابلی از هم داشته باشند و به تفاهم نسبی برسند ولی باز هم یکی از طرفین و یا گاهی هر دو طرف ، انتظارات زیاد از حدی دارند و همین امر باعث طلاق و جدایی این زوج های میانسال میشود.

دلایل طلاق در میانسالی

زوج های میانسال، همان زوج های دیروزی هستند که می خواستند رابطه ی خود را حفظ کنند ولی امروزه برای طلاق به دادگاه خانواده می روند.

>> سازش به خاطر فرزندان:

یک علت طلاق در میانسالی سازش به خاطر فرزندان در دوران جوانی است. گاهی اوقات زوجین میان سال بخاطر فرهنگ نادرست ما ناشی از وجود فرزندان، طلاق خود را به تأخیر می اندازند و یا یکی از طرفین به این نتیجه میرسد که تمایلی به این زندگی زناشویی ندارد و باید از هم جدا شوند. این زوجین در زمان مطرح کردن چنین امری یا اعضای خانواده خود، عموما این جمله را می شنوند« بخاطر بچه ات بساز». به این ترتیب انها به خاطر فرزندانشان از هم طلاق نمی گیرند و به نگهداری فرزندشان در یک خانواده پر تنش می پردازد و این شیوه زندگی را فقط بخاطر حرف اطرافیانشان تحمل می کنند. اما بعد از بالغ شدن فرزندشان تصمیم می گیرند که از هم جدا شوند؛ به این خاطر که تصورشان اینست که فرزندانشان دیگر با اسیب های دوره کودکی مواجه نمیشوند و قادر به تصمیم گیری بهتر هستند.

>> اختلاف فکری و سندروم اشیانه خالی:

اختلال فکری یکی دیگر از دلایل طلاق در میانسالی است. گاهی اوقات زوجین میان سال در طول زندگی مشترک به این نتیجه میرسد که به دلایل گوناگونی از نظر فکری با هم تفاهم ندارند و باید از هم جدا شوند که از این دلایل می توان به فاصله فکری ایجاد شده در اثر رشد فردی، رشد فکری، تحصیلات یا تعاملات اجتماعی، طرفین یا یکی از آن ها اشاره کرد و همین امر باعث ایجاد اختلاف نظر و تفاوت در اندیشه ی آن ها میشود و عاقبت باهم بحث و جدل پیدا می کنند و تصمیم به جدایی می گیرند.

اتفاقات رخ داده در بعضی از خانواده ها پس از ازدواج فرزندان، از دیگر دلایل طلاق در میان سالی به شمار می رود. برخی از همسران به زندگی مشترک خود با وجود مشکلات ارتباطی و عدم تمایل به زندگی مشترک، ادامه میدهند و پس از ازدواج فرزندانشان، محتوای زندگی خود را از دست میدهند و به سندروم آشیانه خالی گرفتار می شوند. از این رو آن ها به خاطر مشکلاتی همچون زندگی تهی و نداشتن دلیلی برای ادامه ی این رابطه، تصمیم به طلاق می گیرند.

>> فقدان آموزش های لازم:

گاهی اوقات بزرگان، با تمایل به طلاق، اموزش زندگی مشترک و شرایط و ضوابط خاص برای ازدواج کردن به فرزندانشان را فراموش میکنند. به بیان دیگر درصورت ازدواج کردن با چنین شرایطی، دچار اسیب می شوید. دو طرف در ابتدا بخاطر تعلق خاطر به یکدیگر، هم را تحمل می کنند و در این تصورند که راه گریزی دیگر وجود ندارد. با گذشت زمان دوست داشتن های زندگی، خرج نداشته ها می شود تا جایی که موجب خالی شدن سپرده حساب دوست داشتن می شود و فرد دچار احساس خستگی و انزجار، پس از این دوره میشود. بعد از گذشت سالیان سال از زندگی مشترک، این احساس انزجار بوجود می آید و فرد در چنین شرایطی احساس می کند که می تواند طلاق بگیرد با این که به سن ۵۰ سالگی رسیده است ولی بقدری خسته است که نمیتواند این زندگی مشترک را تحمل کند.

علت طلاق در میانسالی,دلایل طلاق در میانسالی,علت طلاق در سالمندیعادی شدن طلاق و تمکن مالی زنان یکی از دلایل طلاق در میانسالی محسوب میشود

>> عادی شدن طلاق و تمکن مالی زنان:

از دلایل دیگر طلاق در میانسالی تمکن مالی زن است. در واقع طلاق گرفتن در سنین بالا از دیگر مسایل قابل توجه در جامعه امروز به شمار میرود و کم تر در زمان گذشته اتفاق می افتاد و میزان استقبال مردم به دلیل قبح طلاق به خصوص در سنین بالا کم تر بود؛ ولی باتوجه به آمار بالای طلاق در جامعه ی امروزی، شرایط تغيير کرده و این مسئله، حتی زن و شوهرها را در سنین بالا متأثر کرده و آن ها را به دادگاه های خانواده کشانده است.زنان با اشتغال از نظر مالی باتوجه به تغيير ساختار و فرهنگ جامعه ی امروز نسبت به گذشته و فرصت های اقتصادی بهتر برای زن، تامین هستند. بنابراین تمکن مالی برای زنانی، شرایط مناسب ایجاد می کند که خشنود از بابت زندگی طولانی مدت خود نیستند و با مشکلات زیادی با شریک زندگی خود در طول چندین سال، رو به رو هستند و راحت تر از طلاق استقبال می کنند و نسبت به تبعات مالی طلاق، کم تر نگران هستند.

پیامدهای طلاق در میانسالی روی زنان

طلاق زنان میان سال به خصوص خانه دار و بدون شغل، باعث ایجاد تحول در زندگی آن ها میشود و برای آن ها از نظر مالی فاجعه به بار می اورد. اوضاع مالی زنان بعد از طلاق، بدتر میشود درحالیکه وضعیت مردان بعد از یک مرحله سازگاری پس از طلاق، بهتر میشود. یکی از دلایل چالش برانگیز طلاق در بین زنان میان سال، اغلب نداشتن شغل و استقلال مالی برای ادامه دادن زندگی است. بخش عمده ای از هویت مردان در حین و پس از طلاق، محل کارشان می باشد. آن ها هم چنان پس از کار به انجام فعالیت های قبل می پردازند و ارتباطات اجتماعیشان به اجتمال زیاد با مشکلی رو به رو نمی شود. از سوی دیگر، زنان برای گذران زندگی خود، ناچار به پیدا کردن شغلی هستند و درصورت دور بودن از فضای کار برای مدتی طولانی از فضای کار باید شدوباره اموزش ببینند. بعلاوه زنان در قبال بچه ها احساس مسئولیت بیشتری می کنند که همین امر، بیانگر مراقبت اضافی از کودک و زمان و درامد کم تر می باشد.

پیامدهای طلاق در میانسالی,راههای جلوگیری از طلاق در میانسالی,پیامدهای طلاق در میانسالی برای مردانیافتن علل اصلی نارضایتی ها از دیگر راههای جلوگیری از طلاق در میانسالی است

پیامدهای طلاق در میانسالی بر مردان

شاید مردان میان سال در مقایسه با زنان، کم تر، تحت‌تأثیر پیامدهای طلاق قرار بگیرند ولی اثرات مخرب آن بر روی آقایان نیز بیشتر است. با این که استقلال مردان از نظر مالی، بیشتر است ولی گاهی اوقات با مشکلاتی از نظر کاری، پس از طلاق مواجه میشوند و دچار افت می شوند. این مسائل که پس از جدایی از همسر به آنها دست می دهد؛ غالبا ناشی از چالش های عاطفی، روحی، جسمی و اعتباری است. مردان پس از طلاق در میان سالی با مسائلی رو به رو میشوند که از آن ها می توان به احساس تنهایی و نیازمندی های جنسی اشاره کرد. مردان با وجود عدم بروز کمبودهای عاطفی خود به حمایت احساسی زن نیاز دارند و برای انها چنین تغییرات بزرگی ناخوش‌آیند است.

راههای جلوگیری از طلاق در میانسالی

راهکارهای مختلفی برای پیشگیری از طلاق برای دو طرفی که در میان سالی، قصد طلاق دارند یا حتی اصرار یکی از آنها به طلاق، وجود دارد که در ادامه برایتان شرح داده ایم:

- علل اصلی نارضایتی ها را بیابید:

برای جلوگیری از طلاق در میانسالی علت ناراحتی خود را بیابید. شایدَ زن و مرد به خاطر داشتن زندگی مشاجراتی در طول چندین سال از یکدیگر رنجیده اند و در این شرایط از جملات ” جانم به لبم رسیده” یا ” دیگر نمی توانم تحمل کنم” استفاده کرده اند. بنابراین علت اصلی بروز چنین مسائلی، انباشته شدن این نارضایتی ها و عدم رسیدگی به آنها می باشد. سعی کنید که رویه ی خود را برای یک مرتبه هم که شده، تغيير دهید و به جای داد و فریاد کشیدن ، قهر کردن، سکوت، یا تهمت و توهین در کنار یکدیگر به آرامی بنشیند و تمامی موارد مؤثر در رنجش خود را بدون هیچگونه قضاوتی بر روی یک کاغذ، یادداشت کنید. وقای که طرف مقابل شما شکایت میکند؛ صبر پیشه کنید و برای رسیدن به یک راهکار با منطق به گفت و گو بنشینید.

- با خود مهربان باشید:

درصورت سرزنش کردن خود به خاطر اشتباهات گذشته یا داشتن افکار منفی، باید سعی کنید که خود را ببخشید و دوست داشته باشید. سعی کنید مسایل استرس زا در خود را از طریق صحبت با یک مشاور یا دوست نردیک، بیرون بریزید تا این مشکل برطرف شود.

راههای جلوگیری از طلاق در میانسالی,پیامدهای طلاق در میانسالی برای مردانفقدان آموزش های لازم از دیگر دلایل طلاق در میانسالی محسوب میشود

- کمک گرفتن از مشاوره خانواده:

قبل از اقدام زوجین برای طلاق از یکدیگر در میان سالی، باید سعی کنید که برای ادامه ی زندگی مشترک، تمام راه‌های ممکن را امتحان کنید، درواقع تا قبل از ترک زندگی متاهلی بابد تمام مبارزه ی خود را انجام داده باشید و به پشت سرتان با حسرت، نگاه نکنید. درخواست کمک از مشاوران خانواده به عنوان یکی از این تلاش ها محسوب میشود که زوجین در موارد زیادی، پی به مشکلات اصلی خود میبرند وانها را با کار کردن روی نقاط ضعف ارتباطی خود برطرف کنند.

گاهی اوقات شما به خاطر سختی های زندگی، خسته میشوید و قادر به فکر کردن درست نیستید و حس شما برای رهایی از چنین دغدغه هایی اینست که طلاق بگیرید ولی بهتر است که چنین مسائلی را با یک متخصص مشکلات خانوادگی و زناشویی، پیش از طلاق گرفتن در میان بگذارید و صبر کنید تا دری تازه با ازمایش روش های ارائه شده ببینید. شاید از این طریق، قادر به ترمیم زخم های زندگی خود باشید.

پیامدهای طلاق در میانسالی,راههای پیشگیری از طلاق در میانسالی,پیامدهای طلاق در میانسالیکمک گرفتن از مشاوره خانواده یکی از راههای جلوگیری از طلاق در میانسالی است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش