پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۲ - ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۶۲۰
مشاوره پزشکی

پنکه و کولر چگونه از انتقال ویروس جلوگیری می کنند؟

پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹,پنکه و کولر انتقال کرونا
اینروزها که کرونا بدجور از هر طرف محاصره‌مان کرده، تاکیدات بسیاری بر رعایت پروتکل های بهداشتی حتی بیش از گذشته صورت می گیرد و در این میان توجه به رعایت فاصله اجتماعی و تهویه هوای مکانی که در آن حضور داریم جزو مهمترین اولویت هاست تا جایی که تاکید شده است که تهویه مناسب هوا به اندازه استفاده از ماسک برای جلوگیری از ابتلا به کرونا اهمیت دارد.

براساس اعلام مرکز بهداشت استان مرکزی، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹، باز کردن پنجره های ساختمان ظرف مدت ۵ دقیقه ۹۰ درصد آلودگی را کاهش می دهد، بنابراین تهویه مناسب در کنار استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در شرایط کنونی امری بسیار ضروری است.

در همه گیری کرونا از تراکم تماس نزدیک و تهویه نامناسب باید پرهیز شود، ماسک به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا کافی نیست چراکه بیماران زیادی به دلیل حضور در پاساژها و مراکز خرید درگیر کرونا شدند درحالی که حتی از دو ماسک استفاده کردند، به همین دلیل باید از حضور در فضای بسته و پر ازدحام اجتناب کرد.

برای پیشگیری از ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا تهویه و هوادهی مناسب در مکان های بسته باید مدنظر قرار گیرد و در واقع در منزل و محل کار یکی از راه های جلوگیری از ابتلا به کرونا ایجاد تهویه مناسب است.

اگر بیمار مبتلا به کرونا در منزل بستری است، نباید از کولرهای گازی استفاده کرد، در این شرایط یک پنکه را در نزدیکی یک پنجره باز قرار دهید تا هوا به سمت بیرون در جریان باشد، حتی بدون پنجره باز هم پنکه می تواند جریان هوا را بهبود ببخشد، البته در استفاده از پنکه باید مواردی مدنظر قرار گیرد.

پنکه را دور از افراد دهید، قرار دادن پنکه به سمت افراد می تواند باعث برخورد مستقیم هوای آلوده به آنها شود، از پنکه های سقفی برای کمک به جریان هوا در خانه با پنجره باز یا بسته استفاده کنید، همچنین کودکان خردسال را با پنکه تنها نگذارید.

در استفاده از کولر آبی نیز نکات مهمی وجود دارد، کولر آبی معمولا در فضای بیرون از ساختمان قرار دارد و با توجه به تامین هوا از بیرون، تهویه مناسبی تامین می کند، در اماکن عمومی با تجمع زیاد بهتر است کولر با حداکثر سرعت، جهت تامین هوای تازه راه اندازی شود، در اماکن عمومی کولر آبی یک ساعت قبل از شروع ساعت کاری و یک ساعت بعد از اتمام ساعت کار جهت رقیق سازی هوا روشن باشد، چند دریچه یا پنجره برای برقراری جریان و عبور هوا باز گذاشته شود، همچنین دریچه کولر طوری تنظیم شود که باد مستقیم به طرف افراد پرتاب نشود.

در شرایط کرونایی استفاده از کولر گازی اصلا توصیه نمی شود، اما در صورت استفاده، فیلترهای کولرگازی مورد استفاده در فضاهای عمومی، روزانه شست و شو شود.

اگر مجبور شدید که پذیرای یک تعمیرکار یا مهمان در خانه خود باشید، از هوای تازه و سایر راهکارها مانند پوشیدن ماسک و رعایت فاصله دو متری از یکدیگر بهره ببرید تا شیوع کووید ۱۹ را کاهش دهید. درها و پنجره ها را باز کنید، اگر باز گذاشتن در و پنجره ها برای شما یا دیگران ایمن نیست، این کار را انجام ندهید و از روش های دیگر برای کاهش ذرات ویروس در هوا مثل فیلتر هوا و فن های سرویس بهداشتی و آشپزخانه استفاده کنید.

فن های سرویس بهداشتی و آشپزخانه را روشن کرده و پس از خروج فرد مراجعه کننده به مدت یک ساعت روشن نگه دارید اگرچه برخی از فن های اجاق گاز هوا را به بیرون نمی فرستند، اما می توانند جریان را بهبود ببخشید و از تجمع ذرات ویروس در یک مکان جلوگیری کنند.

در هنگام استقاده از تاکسی علاوه بر استفاده از ماسک باید پنجره ها را نیز برای تهویه بهتر هوا باز بگذاریم، تحت هیچ شرایطی سوار تاکسی هایی با ظرفیت بیشتر از سه نفر نشوید و در صورت سوار شدن تاکسی، اولین کار این است که پنجره را باز کنید و از مسافر کناری تا جایی که امکان دارد فاصله بگیرید، کولر هم نباید روشن شود و در تاکسی فقط شیشه باید پایین باشد.

در استفاده از فن کوئل و چیلر، فن ها در بیشترین ظرفیت فعالیت خود قرار گیرند، ساعت بهره برداری از سیستم در اماکن عمومی افزایش یابد، سیستم های تهویه مکانیکی در آشپزخانه و سرویس های بهداشتی تعبیه شده و روشن باشند و پنجره ها و دریچه ها به صورت نیمه باز باشند تا هوا راحت تر جریان یابد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش