یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۲ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۱۳۵
مشاوره پزشکی

نیازهای تغذیه ای دوران بارداری

بارداری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ بارداری ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺴﻢ و سوخت و ساز بدن ۱۵ درصد افزایش می یابد. ﺩﺭ ﺳﻪ ﻣﺎﻫﻪ ﺍﻭﻝ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭی، انرژی مورد نیاز مادر ﺷﺒﻴﻪ ﺯﻧﺎﻥ ﻏﻴﺮ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﺍﺳﺖ. ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﺳﻪ ﻣﺎﻫﻪ ﺩﻭﻡ ۳۴۰-۳۶۰ ﻛﻴﻠﻮﻛﺎﻟﺮی ﺩﺭ ﺭﻭﺯ، ﻭ ﺩﺭ ﺳﻪ ﻣﺎﻫﻪ ﺳﻮﻡ ۱۱۲ کالری دیگر علاوه بر سه ماهه دوم افزایش پیدا می کند.

 

ﺍﺿﺎﻓﻪ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻛﺎﻟﺮی علاوه بر نیاز مادر، می تواند ﻭﺯﻥ ﻣﺎﺩﺭ ﻭ ﺟﻨﻴﻦ ﺭﺍ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺣﺪ ﻣﺠﺎﺯ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺩﻫﺪ، ﺍﺯ ﺳﻮی ﺩﻳﮕﺮ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺍﻧﺮژی ﺩﺭﻳﺎفتی ﻣﻮﺟﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﻭﺯﻥ ﻭ ﺑﻪ ﺣﺮﻛﺖ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺫﺧﺎﻳﺮ ﭼﺮبی ﻭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﺘﻌﺎﻗﺐ ﻛﺘﻮﻥ می ﮔﺮﺩﺩ ﻛﻪ می ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﺛﺮﺍﺕ منفی ﺑﺮ ﺿﺮﻳﺐ ﻫﻮشی ﺟﻨﻴﻦ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ۶۰ تا ۵۵ درصد ﺍﻧﺮژی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ کربوهیدرات ها، ۱۰-۱۵ درصد از پروتئین ها و ۲۵-۳۰ درصد از چربی ها تأمین شود.

 

کربوهیدرات ها

نقش اصلی کربوهیدرات تأمین انرژی برای سلول های بدن به ویژه مغز، سیستم عصبی، گلبول های قرمز، گلبول های سفید خون و مدولای کلیه است. دربارداری گلوکز از طریق بند ناف به جنین منتقل می شود و به عنوان سوخت اصلی برای تولید انرژی در بدن جنین به کار می رود. بیشترین بخش کالری مورد نیاز مادر از طریق مصرف کربوهیدرات ها تأمین می شود و در صورت محدودیت مصرف کربوهیدرات ها به رشد جنین آسیب وارد می شود.

 

کربوهیدرات ها به دو دسته کربوهیدرات ساده و پیچیده تقسیم می شوند:

کربوهیدرات ساده به مدت چند دقیقه جذب بدن می شوند و انرژی تولید می کنند و در قند، شکر، سبزیجات، شیر و انواع میوه های تازه و خشک وجود دارند. کربوهیدرات های ساده به سرعت قند خون را بالا می برند، بنابراین باید در حد تعادل مصرف شوند.

 

کربوهیدرات های پیچیده زمان بیشتری را برای هضم و جذب نیاز دارند، بنابراین انرژی را دیرتر در بدن آزاد می کنند. این نوع از کربوهیدرات ها غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. انواع نان های سبوس دار مانند نان سنگک، حبوبات مانند عدس، سبزی ها و مغز دانه ها بهترین منابع غذایی این نوع کربوهیدرات هستند. غلات سبوس دار مانند نان سنگک، ماکارونی سبوس دار، نان جو و برنج قهوه ای نسبت به انواع نان سفید، برنج و ماکارونی، کیک ها و بیسکوییت ها ارزش غذایی بیشتری دارند.

 

پروتئین ها

پروتئین ها عنصر اساسی ساختمان بدن هستند. در دوران بارداری نیاز مادر و جنین به پروتئین افزایش پیدا می کند. پروتئین باعث می شوند در بدن کودک بافت هایی مانند استخوان، عضله، غضروف و خون به رشد و تکامل کافی برسند. میزان پروتئین مورد نیاز بدن به نوع آن و میزان فعالیت بدنی مادر باردار بستگی دارد اما به طور کلی در نیمه اول بارداری نیاز به پروتئین، ۰.۶۶ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و در نیمه دوم بارداری به ۷۱ گرم در روز افزایش می یابد.

 

حداکثر نیاز به پروتئین در دوران بارداری مربوط به سه ماهه سوم بارداری است. کمبود پروتئین در بارداری پیامد های نامطلوب از جمله اختلال در رشد، تولد نوزاد کم وزن و سنتز سلول و بافت های جنین را به دنبال دارد. مصرف بیش از اندازه پروتئین موجب افزایش برخی مواد شیمیایی حاصل از سوخت و ساز پروتئین ها در بدن می شود که می تواند برای جنین خطرناک باشد. حبوبات، گوشت بدون چربی، شیر و لبنیات، تخم مرغ، ماهی، مغز دانه ها از منابع خوب پروتئینی هستند.

 

پروتئین ها به دو دسته پروتئین حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند:

پروتئین حیوانی بهترین نوع پروتئین هستند، زیرا شامل اسیدآمینه های ضروری هستند. این نوع پروتئین حاوی اسید های چرب اشباع هم هستند که مصرف زیاد آنان می تواند منجر به افزایش کلسترول بد خون و افزایش خطر بیماری قلبی عروقی شود. گوشت قرمز بدون چربی، مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، شیر و لبنیات کم چرب از بهترین منابع این گروه هستند.

 

پروتئین گیاهی، چربی کمتری دارند ولی تمام اسیدهای آمینه ضروری را ندارند. حبوبات، مغز دانه ها و غلات کامل مانند جوانه گندم، نان سنگک و جو از بهترین منابع این گروه هستند.

 

چربی ها

چربی منبع عمده تأمین انرژی برای بدن است و به جذب ویتامین های محلول در چربی و کاروتنوئیدها کمک می نماید. در مغز در حال تکامل جنین و شیرخوار در دو سال اول زندگی به مقدار زیادی DHA یا ماده اولیه اسیدهای چرب امگا ۳ تجمع می یابد. چربی در تکامل بینایی جنین، رشد جفت و سایر بافت های جنینی نقش مهمی دارد.

 

چربی ها به دو دسته چربی های غیراشباع یا گیاهی و چربی های اشباع یا حیوانی تقسیم می شوند:

چربی های اشباع نشده یا گیاهی بسیار مفید هستند. این چربی ها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ که برای رشد سالم جنین بسیار اهمیت دارد، می باشند. چربی های اشباع نشده شامل روغن زیتون، کانولا، روغن بادام زمینی، مغزها، روغن سویا هستند.

 

چربی های اشباع یا حیوانی در حرارت اتاق به شکل جامدند و تا حد امکان باید از برنامه غذایی حذف شوند؛ کره، چربی های گوشت، روغن جامد و دمبه از این نوع هستند.

 

 

kermany.com
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش