پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۹۷۹
مشاوره پزشکی

نکته هایی برای ترک عادت ناخن جویدن

ناخن جویدن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
جویدن ناخن ممکن است همانند عادتی بی ضرر به نظر برسد، اما واقعیت چیز دیگریست. به گفته آکادمی درماتولوژی آمریکا، همراه با آسیبی که به ناخن ها می رسد، ناخن جویدن مداوم می تواند به بافتی که در رشد ناخن ها نقش دارد نیز آسیب وارد کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از "وری ول"، ناخن جویدن ممکن است برای سلامت دهان و دندان شما نیز مضر باشد.به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، افزون بر خطر شکستن دندان، این عادت می تواند محرکی برای مشکلات دردناک فک باشد. حالت ناخن جویدن می تواند فشار بیش از حد روی مفصل وارد کرده و در نهایت به اختلال در عملکرد فک منجر شود.

 

همچنین، ناخن جویدن می تواند موجب انتقال باکتری ها و ویروس ها از ناخن ها به دهان شما شده که این شرایط نیز خطر ابتلا به بیماری و عفونت را افزایش می دهد.

 

افراد بسیاری در سراسر جهان با مساله ناخن جویدن مزمن مواجه هستند. در ادامه با برخی رفتارهای سالم که می توانند جایگزین این عادت ناخوشایند و مضر شوند بیشتر آشنا می شویم.

 

درمان های خانگی برای توقف ناخن جویدن

برای مقابله با ناخن جویدن مزمن روش های مختلفی را می توان مد نظر قرار داد. به عنوان مثال، انجمن دندانپزشکی آمریکا مواردی مانند کوتاه نگه داشتن ناخن ها، استفاده از لاک ناخن تلخ مزه و پوشیدن دستکش را برای پیشگیری از ناخن جویدن را توصیه کرده است.

 

مدیریت استرس

استرس روزانه یکی از بزرگترین عواملیست که در ناخن جویدن مزمن نقش دارد. برای کاهش استرس و اضطرب می توانید تکنیک هایی مانند مدیتیشن، یوگا، کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌آگاهی، تنفس عمیق و تصویرسازی ذهنی هدایت شده را مد نظر قرار دهید.

 

این قبیل تکنیک ها نه تنها به ترک عادت ناخن جویدن کمک می کنند، بلکه ممکن است سلامت و تندرستی کلی شما را نیز بهبود ببخشند. به عنوان مثال، مطالعه ای که در نشریه Mindfulness منتشر شد، نشان داد که جلسات کوتاه هاتا یوگا و مدیتیشن ذهن‌آگاهی می توانند به طور قابل توجهی عملکرد مغز و سطوح انرژی انسان را افزایش دهند.

 

نوشیدن چای های آرامش بخش

بسیاری از چای ها حاوی گیاهان دارویی هستند که می توانند به کاهش استرس کمک کرده و از این رو، احتمال ناخن جویدن را کاهش دهند. برای کمک به کسب آرامش بیشتر، می توانید نوشیدن چای های گیاهی مانند بابونه، گل ساعتی و بادرنجبویه را مد نظر قرار دهید.

 

از بین بردن محرک ها

استرس تنها مساله روانشناختی نیست که با ناخن جویدن مزمن پیوند خورده است. در مطالعه ای که در نشریه Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry منتشر شد، پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند افرادی که به راحتی کسل، مایوس، و/یا بی قرار می شوند، احتمال بیشتری دارد گرفتار رفتارهای وسواسی مانند ناخن جویدن مزمن و کندن پوست و مو شوند.

 

برای این که مشخص کنید چه چیزی عادت مضر شما را تغذیه می کند، یک دفتر وقایع روزانه درست کرده و هر زمان که نیاز به ناخن جویدن را احساس می کنید، وضعیت روانی خود را ثبت کنید. زمانی که الگویی را شناسایی کردید، شرایط خود را با اقداماتی که در راستای مقابله با محرک ها انجام می دهید، تغیر دهید.

 

به عنوان مثال، اگر هنگامی که جلوی تلویزیون نشسته اید به جویدن ناخن تمایل دارید، رفتن به پیاده‌روی یا مطالعه یک کتاب را به جای آن مد نظر قرار دهید.

 

استفاده از روغن چریش

به عنوان جایگزینی برای لاک ناخن تلخ مزه، برخی افراد که به جویدن ناخن عادت دارند، استفاده از مواد طبیعی مانند روغن چریش را مد نظر قرار می دهند. این روغن که از دانه های یک درخت همیشه سبز بومی هند به دست می آید می تواند به واسطه محتوای اسیدهای چرب خود، مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک پوست را نیز تغذیه کند.

 

جویدن آدامس بدون قند

جویدن آدامس هایی که در آنها از جایگزین های شکر، مانند زایلیتول، استفاده شده است می تواند به ترک عادت ناخن جویدن کمک کند.

 

اما باید به این نکته اشاره داشت که آدامس جویدن راهبردی ایده آل برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند اختلال مفصل فکی‌گیجگاهی محسوب نمی شود زیرا جویدن بیش از حد می تواند موجب تشدید درد این بیماری شود.

 

آیا باید از درمان های خانگی برای توقف ناخن جویدن استفاده کنید؟

در شرایطی که درمان های خانگی برای بسیاری از افراد مبتلا به ناخن جویدن مزمن مفید هستند، برخی افراد ممکن است به درمانی جامع‌تر نیاز داشته باشند. در حقیقت، انجمن دندانپزشکی آمریکا هشدار می دهد که در برخی موارد، ناخن جویدن ممکن است نشانه ای از یک مساله احساسی یا روانشناختی جدی‌تر باشد. اگر تلاش های شما برای ترک ناخن جویدن کم اثر یا بی اثر هستند، در کوتاه‌ترین زمان ممکن با یک پزشک مشورت کنید.

 

تا زمانی که عادت ناخن جویدن خود را به طور کامل ترک نکرده اید، شستشوی منظم دست ها و پاکسازی هر چیزی که زیر ناخن ها قرار دارند را فراموش نکنید.

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش