جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۲۸ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۴۵۶۳
مشاوره پزشکی

درمان‌های طبیعی برای بهبود کامل افسردگی

بیماری افسردگی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
بیماری افسردگی یک اخلال روانی رایج در دنیا است که به اقدامات درمانی مطلوب احتیاج دارد. خیلی از افراد مبتلا به بیماری افسردگی به دلیل های مختلف برای درمان مبادرت نمی کنند و این در شرایطی است به اکثریت آنها میتوان از روش درمان مناسب کمک کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از" وری ول هلث"، در صورتیکه با علائم بیماری افسردگی مثل دشواری در تمرکز، حس غم و ناراحتی پایدار، افت انرژی و نوسانات خلقی روبرو هستید، در کوتاه ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

تعدادی از مطالعات اولیه نشان داده اند که برخی روش های درمان طبیعی ممکن است به بهبود افسردگی کمک کنند. پیش از استفاده از هر گونه مکمل یا روش درمانی، ابتدا با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید. به خاطر داشته باشید که خوددرمانی افسردگی و پرهیز یا به تاخیر انداختن درمان استاندارد می تواند عوارض جدی برای سلامت شما به همراه داشته باشد. در امتداد با چند شیوه درمان طبیعی و گیاهی برای بیماری افسردگی بیشتر آشنا می شویم.

مخمر سنت جان

مخمر سنت جان( Hypericum perforatum) دیر هنگامی است که برای درمان غم و اندوه، نگرانی، تندخو بودن و خواب ضعیف و بی کیفیت استفاده می شود.

بعضی آزمایش های بالینی نشان داده اند که مخمر سنت جان امکان دارد برای بهبود بیماری افسردگی خفیف تا متوسط مؤثر باشد. با این وجود، این محصول ممکن است برای علاج افسردگی شدید کارایی نداشته باشد.

حدود سه تا شش هفته امکان دارد طول بکشد تا اثر کامل مخمر سنت جان آشکار شود. از جمله عارضه های جانبی استفاده از آن هم میتوان به سرگیجه، خشکی دهان، سوء هاضمه و خستگی (Fatigue) اشاره کرد. همچنین، مخمر سنت جان میتواند حساسیت به نور را افزایش دهد، از این جهت ، باید به مراقبت از پوست و چشم های خود در برابر  نور خورشید (Sunlight) توجه داشته باشید.

مخمر سنت جان میتواند در اثرگذاری بعضی داروهای تجویزی و بدون نسخه اخلال ایجاد کند که من جمله میتوان به داروهای ضد افسردگی، داروهای مورد استفاده برای درمان عفونت های اچ آی وی (HIV) و ایدز (AIDS)، داروهای مورد استفاده برای جلوگیری از پس زدن اندام بعد از عمل جراحی پیوند عضو، و داروهای ضد بارداری خوراکی اشاره کرد.

مصرف مخمر سنت جان برای زنان باردار یا آنهایی که به فرزند خود شیر میدهند ، کودکان، و افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، بیماری کَبِد، یا بیماری کلیه (Kidney) سفارش نمی شود.

اسیدهای چرب امگا- ۳

اسیدهای چرب امگا- ۳ نوعی چربی مایحتاج برای عملکرد معمولی مغز هستند. بدن ما نمی تواند اسیدهای چرب امگا- ۳ را تولید کند، از این جهت ، آن ها را باید از رژیم غذایی (diet) خود دریافت کرد.

بعضی مطالعات بیماری افسردگی را با مصرف کم اسیدهای چرب امگا- ۳ پیوند داده و معلوم شده است کشورهایی که مقدار مصرف ماهی در آن ها زیاد است، مثل ژاپن، دارای نرخ پایین تری از ابتلا به بیماری افسردگی هستند.

پژوهش های اولیه نشان داده اند که استفاده اسیدهای چرب امگا- ۳ همراه با داروهای ضد افسردگی امکان دارد موثرتر از مصرف داروهای ضد افسردگی به تنهایی باشد.

ماهی های چرب مثل سالمون، ساردین و آنچووی از منبع های عالی برای اسیدهای چرب امگا- ۳ هستند. روغن ماهی و روغن جگر ماهی کاد نیز از سایر منابعی هستند که میتوان مد نظر قرار داد.

مصرف کپسول های روغن ماهی امکان دارد با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپرین اخلال ایجاد کند. عوارض جانبی ممکن است حاوی سوء هاضمه و خونریزی باشند. روغن ماهی نباید طی دو هفته منتهی به یک عمل جراحی یا بعد از آن استفاده شود.

اس- آدنوزیل- ال- متیونین

اس- آدنوزیل- ال- متیونین( SAM- e) ترکیبی است که بطور طبیعی در بدن انسان تولید می شود و ممکن است سطوح انتقال دهنده های عصبی سروتونین و دوپامین را فزونی دهد. چند مطالعه نشان داده اند که اس- آدنوزیل- ال- متیونین موثرتر از دارونما برای درمان افسردگی عمل نموده است ولی به پژوهش های بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز است.

اسید فولیک

فولات یکی از اعضای خانواده ویتامین B است که در سبزیجات سبز برگ، میوه ها، لوبیاها، و غلات غنی شده وجود دارد. پیگیری کردن یک رژیم غذایی (diet) نامطلوب یا استفاده از بعضی داروها، مثل داروهای ضد تشنج یا ضد اسیدها میتواند به کمبود این ماده مقوی منجر شود.

پژوهش های اولیه نشان داده اند افراد مبتلا به افسردگی که دارای سطوح کم فولات در بدن خود هستند امکان دارد عکس العمل خوبی به داروهای ضد افسردگی نداشته و استفاده اسید فولیک در قالب مکمل امکان دارد اثرگذاری این داروها را فزونی دهد.

۵- هیدروکسی تریپتوفان

۵- هیدروکسی تریپتوفان( ۵- HTP) بطور طبیعی در بدن تولید می شود و برای تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین استفاده می شود. هرچند مصرف ۵- هیدروکسی تریپتوفان در قالب مکمل ممکن است از نظر تئوری سطوح سروتونین را در بدن افزایش دهد، شواهد کافی برای تعیین ایمنی ۵- هیدروکسی تریپتوفان وجود ندارند. این محصول نباید همراه با داروهای ضد افسردگی مصرف شود.

رژیم غذایی

استفاده شیرینی ها را تقلیل دهید. شیرینی ها امکان دارد به واسطه افزایش قند خون (Blood Glucose Level) به صورت شکل گیری یک احساس خوب زودگذر در فرد کمک کنند ولیکن بعد از تنزل قند خون ممکن است بدخویی بیشتر را موجب شود.

از الکل خودداری کنید. هرچند الکل امکان دارد بطور موقت باعث آرامش شما شود ولی اثرهای آن کوتاه مدت هستند. مصرف الکل میتواند نوسانات خلقی، استرس، بیماری افسردگی و بیخوابی را تشدید کند.

ویتامین B6 مصرف کنید. این ویتامین برای تولید انتقال دهنده های عصبی سروتونین و دوپامین نیاز است. باآنکه کمبود ویتامین B6 نادر است، افرادی که داروهای ضد بارداری خوراکی، درمان جایگزینی هورمون و داروهای سل را استفاده می کنند امکان دارد در معرض خطر بیشتری برای رویارویی با این وضعیت قرار داشته باشند.

منیزیم مصرف کنید. اشخاص بسیاری به مقدار کافی از رژیم غذایی خویش منیزیم دریافت نمی کنند. از منبع های خوب برای منیزیم میتوان به حبوبات، مغزدانه ها، غلات کامل، و سبزیجات سبز برگ اشاره کرد. شبیه ویتامینb6 ، منیزیم برای تولید سروتونین احتیاج است.

ورزش

ورزش منظم یکی از موثرترین روشها برای بهبود خلق و خو است و میتوان آنرا در برنامه درمانی ادغام کرد. ورزش، به خصوص ورزش هوازی، به ترشح ماده های شیمیایی تقویت کننده خلق وخو در مغز کمک می کند و میتواند هورمون های اضطراب را تقلیل دهد.

نور درمانی

دریافت مقدار کافی از نور خورشید (Sunlight) ممکن است برای مقابله با تغییرات خلقی فصلی که در ماه های سرد و تاریک تر زمستان رخ می دهد، مؤثر باشد.

قرار گرفتن در معرض نور موقع صبح، به عنوان مثال با پیاده روی (walking) در فضای باز، ممکن است به عملکرد درست چرخه خواب/بیداری بدن کمک کند. تولید سروتونین، یک ماده شیمیایی تاثیرگذار بر خلق و خوی انسان، با مواجهه صبحگاهی با نور شروع می شود. طی زمستان، یعنی زمانیکه روزها کوتاه تر و رویارویی با نور خورشید کم تر می شود، سطوح سروتونین میتواند تنزل کرده و احساس خستگی را موجب شود و همینطور احتمال ابتلا به اختلال عاطفی فصلی فزونی یابد.

نور درمانی با استفاده از جعبه های نور یکی دیگر از گزینه هایی است که می توانید مد نظر قرار دهید. جعبه های نور گوناگون برای این کار در دسترس هستند.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش