پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۴۷ - ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۲۹۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ابداع درمان های جدید کرونا با الهام از خفاش ها!/ تاثیر داروی ام اس بر اثربخشی واکسن کووید۱۹

کروناویروس,داروی ام اس
پژوهشگران استرالیایی سعی دارند با الهام از توانایی خفاش ها در مقابله با کووید- ۱۹، درمان های جدیدی برای مقابله با این بیماری ارائه دهند.

به گزارش ایسنا، شاید پژوهش جدیدی که با بررسی واکنش خفاش ها نسبت به کروناویروس انجام شده است ، بتواند بینش های مهمی را در خصوص زمان و نحوه استفاده از درمان های کنونی کووید- ۱۹ ارائه دهد و به ابداع درمان های جدید کمک کند.

این پژوهش که به سرپرستی پروفسور" مارکل کلد"( Marcel Cold) و پروفسور" کلودیا کلد"( Claudia Cold)، پژوهشگران" دانشگاه مانش"( Monash University) استرالیا انجام شده است ، نقش کروناویروس را در بروز همه گیری کووید- ۱۹ مورد بررسی قرار می دهد.

کروناویروس از زمان شناسایی اولین مورد آن تا به حال، جهش یافته است و انواع جهش یافته آن موسوم به آلفا، بتا و دلتا نسبت به سویه اصلی، عفونی تر هستند. به گفته محققان، سویه دلتا بین ۶۰ تا ۷۹ درصد عفونی تر و احتمالا کشنده تر از آلفا است. نیاز فوری به درمان های مؤثر، تاحدودی بخاطر ظهور این جهش ها است.

محققان گفتند:پیشگیری از ابتلا به کروناویروس یا فراهم آوردن امکان ریشه کن کردن آن، هدف نهایی مبارزه با کووید- ۱۹ است ولی امکان پذیر بودن آن، به صورت قطعی مشخص نیست.

پروفسور کلد بیان کرد:تلاش برای شناسایی درمان های ایمن و مؤثر در جهت جلوگیری از پیشروی کووید- ۱۹ و رسیدن آن به مراحل متوسط تا شدید، در مقابله با این بیماری مهم است.

خفاش ها هم به کروناویروس آلوده شده اند ولی میزان بیماری در آنها حداقل است. محققان خاطرنشان کردند:خفاش ها از پیشروی بیماری جلوگیری می کنند و یا به صورت مؤثر به درمان آن می پردازند. خفاش ها درد را به میزان قابل توجهی تسکین میدهند و زندگی خود را نیز نجات می دهند.

به گفته پژوهشگران، انتظار میرود که بررسی نحوه مقاومت خفاش ها در برابر کروناویروس (Coronaviruses)، نه تنها برای درمان ابتلا به این ویروس، بلکه برای آمادگی در برابر همه گیری های بعدی نیز سودمند باشد.

خفاش ها میتوانند یکدیگر را به کروناویروس آلوده کنند ولی اثر بالینی و مشکلات ریوی را که تأثير جدی تری بر انسان دارد، نشان نمی دهند.

نظر محققان این است که راه حل های مورد استفاده خفاش ها در برابر کروناویروس، میتواند برای تنظیم کردن واکنش ایمنی انسان در برابر این ویروس بکار برود.

به گفته پژوهشگران، این کار میتواند التهاب بیش از اندازه ، ضعف ایمنی و طوفان های سیتوکین را که انسان تجربه می کند، به حداقل برساند.

پژوهشگران امکان دارد طبق این بینش، بهترین راهبردها را برای انتخاب و زمان بندی درمان های کنونی ارائه دهند و به تسکین دردهای ناشی از کووید- ۱۹ در سراسر جهان کمک کنند.

این پژوهش، در مجله" Scientific immunochemistry" به چاپ رسید.

تاثیر داروی "ام اس" بر اثربخشی واکسن کووید-۱۹

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مبتلایان به بیماری "مولتیپل اسکلروزیس"(ام‌اس) که تحت درمان ضد "CD۲۰ "هستند در پاسخ به واکسن‌های مبتنی بر "آران‌ای پیامرسان"(mRNA) به رغم خاموش بودن پاسخ آنتی‌بادی می‌توانند پاسخ قوی سلول تی(T) ایجاد کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، طبق تحقیقات جدید دانشکده پزشکی "پرلمن"(Perelman) در دانشگاه پنسیلوانیا که در مجله‌ی "Nature Medicine" منتشر شده است، درمان ضد "CD۲۰ "سلول‌های بی که در حملات ام‌اس نقش دارند را از بین می‌برد. از آنجا که سلول‌های بی(B) مسئول تولید آنتی‌بادی هستند عدم وجود این سلول‌ها باعث از بین رفتن توانایی فرد در تولید آنتی‌بادی‌هایی می‌شود که از آلوده شدن فرد و ابتلا به ویروس جلوگیری می‌کند، اما همین افراد می‌توانند پاسخ ایمنی خوبی در دومین سد دفاعی ایجاد کنند که طی آن سلول‌های تی سلول‌های آلوده به ویروس را از بین می‌برند.

"ای جان وری"(E. John Wherry)، یکی از نویسندگان اصلی این مقاله و مدیر موسسه ایمنی‌شناسی "پن"(Penn) می‌گوید: پیام این مطالعه روشن است و آن ارزش واکسینه کردن مبتلایان به ام‌اس برای جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ شدید است.

براساس این مطالعات ما از بیماران مبتلا به ام‌اس می‌خواهیم که هرچه زودتر واکسن کووید-۱۹ بزنند.

در این مطالعه میزان آنتی‌بادی و واکنش سلول‌های تی در ۲۰ بیمار مبتلا به ام‌اس که تحت درمان ضد a‪"CD۲۰ "‬قرار گرفته بودند با افرادی که به این بیماری مبتلا نبودند مقایسه شد.

هیچ یک از داوطلبان نشانه‌ای از ابتلا به کووید-۱۹ نداشتند. محققان پلاسما و نمونه‌ای از سلول‌های خون محیطی این افراد را در این مطالعه پنج بار مورد بررسی قرار دادند. بار اول پیش از تزریق دوز اول، سپس ۱۰ تا ۱۲ روز پس از دوز اول، برای بار سوم پیش از تزریق دوز دوم سپس ۱۰ تا ۱۲ روز پس از دوز دوم و در نهایت ۲۵ تا ۳۰ روز پس از تزریق دوز دوم.

در دسته‌ای که به ام‌اس‌ مبتلا نبودند آنتی‌بادی‌های ضد پروتئین سنبله ویروس و ضد گیرنده پس از دوز اول تولید شد و میزان آن با تزریق دوم افزایش یافت. با این حال بیماران مبتلا به ام‌اس پاسخ آنتی‌بادی بسیار متفاوت بود. با گذشت ۳۰ روز از تزریق دوز دوم ۸۵ درصد شرکت کنندگان آنتی‌بادی ضد پروتئین سنبله تولید کرده بودند و ۵۰ درصد نیز آنتی‌بادی ضد گیرنده داشتند. دسته‌ای که آنتی‌بادی چشمگیری نداشتند میزان پاسخ ایمنی به طور کلی کمتر بود و در مقایسه با گروه شاهد با تاخیر بیشتری ایجاد شد.

زمان آخرین تزریق داروی ضد "CD۲۰ "که به طور معمول هر شش ماه تزریق می‌شود نقش مهمی در ایجاد پاسخ ایمنی در این بیماران داشت. بیمارانی که پیش از تزریق واکسن میزان بیشتری سلول بی داشند پاسخ ایمنی‌ قوی‌تری ایجاد کردند.

"آمیت بار-اور" (Amit Bar-Or) از نویسندگان این مقاله و مدیر مرکز التهابات عصبی و رئیس بخش ام‌اس و اختلالات مرتبط با آن می‌گوید: این داده‌ها نه تنها نشان می‌دهد که مبتلایان به ام‌اس نیز می‌توانند پاسخ ایمنی ایجاد کنند و از ابتلا به کووید-۱۹ شدید نیز در امان باشند بلکه اطلاعاتی در مورد توصیه‌های مناسب برای این بیماران به ما می‌دهد. برای مثال می‌توانیم به آن‌ها توصیه کنیم که پس از دریافت داروی ضد "CD۲۰ "چند ماه صبر کنند و سپس برای تزریق واکسن اقدام کنند.

 محققان دریافتند که بیمارانی که تحت درمان ضد "CD۲۰ "قرار گرفته بودند سلول‌های تی مشابه افراد سالم داشتند. این مشاهدات نشان می‌دهد که حتی در غیاب سلول‌های بی واکسن‌های کووید-۱۹ در بیماران مبتلا به ام‌اس پاسخ ایمنی ایجاد می‌کنند.

محققان خاطرنشان کردند که از آن جا که این بیماران به دلیل محدود بودن آنتی‌بادی قادر به خنثی‌ کردن سریع ویروس نیستند سلول‌ها می‌توانند برای مدت طولانی‌تری حامل ویروس باشند.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش