یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۵۳ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۰۹۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کاهش خطر ابتلا به تومور مغزی در افرادی که آسم دارند

آسم,کاهش خطر ابتلا به تومور مغزی در افراد مبتلا به آسم
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته اند که ابتلا به آسم می تواند خطر ابتلا به تومور مغزی را کاهش دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ساینس دیلی، در مورد آسم، یک بیماری تنفسی که در آن مجاری تنفسی باریک و ملتهب میشوند، حرف خوبی نمی توان گفت، ولی یک نکته خوب در مورد این بیماری وجود دارد. بنظر میرسد که افراد مبتلا به آسم، کمتر از دیگران در معرض ابتلا به تومور های مغزی قرار می گیرند. پژوهشگران "دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن" (WUSM) باور دارند که دلیل این موضوع را کشف کرده اند.

این موضوع، به رفتار نوعی از سلول های ایمنی موسوم به سلول های T مربوط می شود. هنگامی که یک انسان یا یک موش به آسم مبتلا می شود، سلول های T او فعال می شوند. پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در یک بررسی جدید روی موش ها کشف کردند که آسم باعث می شود سلول های T رفتاری داشته باشند که التهاب به واسطه آن بتواند به تحریک ریه (Lung) بپردازد، اما از رشد تومور های مغزی جلوگیری کند. بدین ترتیب، خبر بد برای راه‌های هوایی ممکن است خبر خوبی برای مغز باشد.

یافته های این پژوهش نشان می‌دهند که برنامه ریزی مجدد سلول های T در بیماران مبتلا به تومور مغزی برای اینکه شبیه به سلول های T در بیماران مبتلا به آسم عمل کنند، میتواند رویکرد جدیدی برای درمان تومور های مغزی باشد.

دیوید گاتمن، استاد عصب شناسی دانشگاه واشنگتن و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما قرار نیست القای آسم را در کسی آغاز کنیم. آسم می تواند یک بیماری کشنده باشد، ولی اگر بتوانیم سلول های T را فریب دهیم تا هنگامی که وارد مغز می شوند ، فکر کنند سلول های T آسم هستند و دیگر از تشکیل شدن و رشد تومور مغزی پشتیبانی نکنند، چه اتفاقی می افتد؟ یافته های این پژوهش، دری را بسوی انواع جدیدی از درمان ها باز می کنند که سلول های T و تعامل آن ها با سلول های مغز را هدف قرار می دهند.

این ایده که افراد مبتلا به بیماری های التهابی مانند آسم (asthma) یا اگزما کمتر مستعد ابتلا به تومور های مغزی هستند، نخستین بار بیش از ۱۵ سال پیش براساس مشاهدات همه گیرشناسی مطرح شد، اما هیچ دلیل واضحی وجود نداشت که نشان دهد چرا این دو نوع بیماری کاملا متفاوت، با هم مرتبط هستند. برخی از دانشمندان نیز واقعی بودن این ارتباط را زیر سوال بردند.

گاتمن، متخصص نوروفیبروماتوز است. نوروفیبروماتوز، مجموعه ای از اختلالات ژنتیکی پیچیده را در بر دارد که به رشد تومور ها روی اعصاب مغز و سراسر بدن منجر می شود. کودکان مبتلا به "نوروفیبروماتوز نوع یک" (NF۱) امکان دارد به نوعی تومور مغزی موسوم به گلیومای مسیر بینایی مبتلا شوند. این تومور ها در اعصاب بینایی رشد می کنند که حامل پیام هایی میان چشم و مغز هستند.

گاتمن که مدیر مرکز نوروفیبروماتوز دانشگاه واشنگتن است، بیش از پنج سال قبل، ارتباط معکوس میان آسم و تومور های مغزی در بیمارانش را خاطرنشان کرد، ولی نمی دانست با آن چه کند. زمانی که پژوهش های جدیدتر آزمایشگاه گاتمن، نقش حیاتی سلول های ایمنی را در ایجاد گلیومای مسیر بینایی نشان دادند، او این پرسش را مطرح کرد که آیا سلول های ایمنی می توانند ارتباط میان آسم و تومور های مغزی را توضیح دهند.

دکتر جیت چاترجی، پژوهشگر ارشد این پروژه، چالش بررسی در مورد این موضوع را بر عهده گرفت. چاترجی با همکاري مایکل هولتزمن، سلما سلدین و هرمان سلدین، پژوهشگران این پروژه، موش هایی را که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بودند تا حامل جهش در ژن های NF۱ خود باشند و به گلیومای مسیر بینایی مبتلا شوند، تا سه ماهگی مورد بررسی قرار دادند.

آسم,کاهش خطر ابتلا به تومور مغزی در افراد مبتلا به آسم

چاترجی، گروه هایی از موش ها را در معرض محرک هایی قرار داد که به بروز آسم در سنین چهار تا شش هفتگی منجر میشوند و یک گروه کنترل شده را نیز برای مقایسه، با آب نمک درمان کرد. سپس در سه ماهگی و شش ماهگی موش ها، گلیومای مسیر بینایی را بررسی کرد و دریافت که این تومورها، در موش های مبتلا به آسم تشکیل نشده اند.

آزمایش های بیشتر نشان داد که القای آسم در موش های مستعد تومور، رفتار سلول های T آن ها را تغییر می دهد. پس از این که موش ها به آسم مبتلا شدند، سلول های T آن ها، ترشح پروتئینی موسوم به دکورین را آغاز کردند که برای پژوهشگران حوزه آسم شناخته شده است.

وجود دکورین در مجاری تنفسی، یک مشکل است. این پروتئین (Protein)، بر بافت هایی که راه های هوایی را می پوشانند، اثر می گذارد و نشانه های آسم را تشدید می کند، اما چاترجی و گاتمن دریافتند که وجود دکورین در مغز، مفید است. این پروتئین در مغز، بر سلول های ایمنی موسوم به میکروگلیا تأثير می گذارد و با تداخل در مسیر فعال سازی "NFkappaB"، جلوی فعال سازی این سلول ها را می گیرد. میکروگلیای فعال، به رشد و پیشروی تومور های مغزی منجر می شود.

درمان با دکورین یا "فنتیل استر کافئیک اسید" (CAPE)، ترکیبی که مسیر فعال سازی NFkappaB را مهار می کند، از موش های مبتلا به جهش NF۱ در برابر ایجاد گلیومای مسیر بینایی محافظت کرد. یافته های این پژوهش نشان می دهند که مسدود کردن فعال سازی میکروگلیا ممکن است یک روش سودمند برای درمان تومور های مغزی باشد.

گاتمن اضافه کرد: هیجان انگیزترین بخش پژوهش ما این است که نشان می دهد یک ارتباط طبیعی میان سلول های T بدن و گروهی از سلول های مغز وجود دارد که از تشکیل و رشد گلیومای مسیر بینایی پشتیبانی می کنند. گام بعدی ما این است که ببینیم آیا این موضوع در مورد انواع دیگر تومور های مغزی نیز صدق می کند یا خیر. همچنین، ما در حال بررسی نقش اگزما و عفونت های دوران کودکی هستیم، زیرا هر دو، سلول های T را درگیر می کنند. ما با درک بهتر ارتباط میان سلول های T و سلول هایی که تومور های مغزی را تقویت می کنند، فرصت های بیشتری را برای توسعه درمانهای هوشمندانه با هدف مداخله در این فرآیند پیدا خواهیم کرد.

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش