دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۵ - ۰۵ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۴۰۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف پاشنه آشیل ویروس آنفلوآنزا

دانشمندان مؤسسه پژوهشی اسکریپس، دانشگاه شیکاگو و مدرسه پزشکی ایکان در مانت ساینای نقطه ضعف تازه ای در ویروس آنفلوانزا یافته اند که باعث پیشرفت در ساخت واکسنی جهانی برای آنفلوانزا می شود.

به گزارش ایسنا، آنتی بادی های علیه بخش" لنگر" ویروس که مدت ها نادیده گرفته می شدند، پتانسیل تشخیص طیف گسترده ای از سویه های آنفلوانزا حتی هنگامی که ویروس سال به سال جهش می کند را دارند. نتیجه مطالعات آنها به تازگی در مجله ی نیچر منتشر شده است.

" اندرو وارد"( Andrew Ward)، استاد زیست شناسی ساختاری و محاسباتی یکپارچه از مؤسسه اسکریپس و از نویسندگان ارشد این مقاله می گوید:کشف منطقه آسیب پذیر جدید روی ویروس همیشه هیجان انگیز است زیرا میتواند راه را برای ساخت واکسن هموار کند و همچنین نشان می دهد که به رغم سال ها تلاش برای ساخت واکسن آنفلوانزا هنوز موضوعات جدیدی برای کشف وجود دارد.

" پاتریک ویلسون"( Patrick Wilson) از نویسندگان ارشد که پیش تر در دانشگاه شیکاگو بوده و اکنون بعنوان پروفسور اطفال در دانشکده پزشکی ویل کورنل( Weill Cornell) مشغول به کار شده می گوید:با کشف نقاط آسیب پذیر ویروس آنفلوانزا در برابر آنتی بادی هایی که در طیف گسترده ای از این ویروس ها مشترک هستند می توان واکسنی طراحی کرد که کمتر تحت‌تأثیر جهش ها قرار بگیرد. آنتی بادی" لنگر" به چنین نقاطی متصل می شود.

در یک سال معمولی، آنفلوانزا بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا را مبتلا می کند و باعث فوت بیش از ۲۰ هزار نفر می شود. واکسن های آنفلوانزا به طور معمول سیستم ایمنی را تحریک می کنند تا آنتی بادی تولید کند که قسمت سر هماگلوتینین( HA) را تشخیص می دهد. هماگلوتینین نوعی گلیکوپروتئین است که از سطح ویروس به سمت بیرون آمده است و سر آن در دسترس ترین بخش است که آنرا تبدیل به هدف خوبی برای سیستم ایمنی می کند. متاسفانه این گلیکوپروتئین یکی از مواردی است که بیشترین تغییر را می کند و سالانه این بخش دچار جهش می شود و به همین دلیل باید واکسن جدید تولید کرد.

پژوهشگران واکسن های آزمایشی آنفلوانزا را به گونه ای طراحی کرده اند که جهانی تر باشد بدین معنا که بدن را وادار به تولید آنتی بادی هایی کند که بخش ساقه هماگلوتینین که کمتر تغییر می کند را مورد هدف قرار می دهند. برخی از این واکسن های جهانی در حال حاضر تحت آزمایشات بالینی قرار گرفته اند.

در این مطالعه جدید، گروهی مشترک از دانشمندان، ۳۵۸ آنتی بادی گوناگون در خون افرادی که در فاز اول آزمایش بالینی، واکسن آنفلوانزا دریافت کرده بودند یا به صورت طبیعی به این ویروس آلوده شده بودند را مورد بررسی قرار دادند.

بسیاری از آنتی بادی های موجود در خون شرکت کنندگان از دسته ای بودند که ساقه یا سر هماگلوتینین را تشخیص می دادند. ولی گروه جدیدی از آنتی بادی ها نیز مشخص شد. آنتی بادی هایی که به انتهایی ترین قسمت ساقه یا بخشی موسوم به" لنگر"( Anchor) متصل می شدند. این بخش در نزدیکی جایی که هر مولکول هماگلوتینین به غشای ویروس متصل می شود، قرار دارد.

" جولیانا هان"( Julianna Han) و" جنا گاتمیلر"( Jenna Guthmiller) نویسندگان اولیه این مقاله این منطقه را" لنگر" نامیدند و آغاز به مطالعه بیشتر آن کردند.

در مجموع، دانشمندان ۵۰ آنتی بادی مختلف برای بخش" لنگر" هماگلوتینین در ۲۱ نفر یافتند. این آنتی بادی ها توانایی تشخیص طیف گسترده ای از ویروس های آنفلوانزای H۱ را داشتند که بسیاری از عوامل آنفلوانزای فصلی را شامل می شود.

بعضی از آنتی بادی ها قادر به تشخیص سویه های H۲ و H۵ نیز در آزمایش های آزمایشگاهی بودند. این دو نوع مسوول همه گیری ها هستند. در موش ها، این آنتی بادی ها به خوبی در برابر سه نوع مختلف از ویروس آنفلوانزای H۱ محافظت ایجاد کردند.

" هان" می گوید:برای افزایش محافظت در برابر این ویروس ها که به سرعت جهش می یابند باید تمامی ابزاری که داریم را به کار بگیریم. این کشف یک هدف بسیار قوی دیگر به لیست ما اضافه می کند. از همه مهم تر ، این دسته از آنتی بادی ها در افراد نسبتا رایج هستند و به دسته ای از آنتی بادی ها تعلق دارند که بدن هر فردی قادر به ساختن آن است.

" گاتمیلر" می گوید:سیستم ایمنی بدن توانایی ساخت آنتی بادی برای این اپیتوپ ها( epitope) را دارد و تنها کاری که باید کرد استفاده از روش های جدید مهندسی پروتئین برای ساخت واکسن هایی است که ساخت این آنتی بادی را به تعداد مناسب تحریک می کنند. اپیتوپ قسمتی از یک آنتی ژن است که توسط سیستم دفاعی بدن تشخیص داده می شود.

پژوهشگران می گویند که واکسن های بهبودیافته جهانی در آینده می توانند هدفمندتر ساخت آنتی بادی های" لنگر" را تحریک کنند.

تا به امروز، دانشمندان در تلاش برای طراحی یک واکسن جهانی به هدف قرار گرفتن منطقه" لنگر" توجهی نداشتند. در ایده آل ترین حالت، یک واکسن جهانی آنفلوانزا باعث ساخت آنتی بادی هایی علیه چندین منطقه در ویروس از جمله " لنگر" و ساقه هماگلوتینین می شود و ایمنی در برابر ویروس های در حال جهش را افزایش می دهد.

پژوهشگران در حال برنامه ریزی تحقیقاتی هستند که طی آن واکسنی طراحی کنند که بیشتر و به صورت مستقیم منطقه" لنگر" هماگلوتینین را در سویه های مختلف آنفلوانزا مورد هدف قرار دهد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش