شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۱۴ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۲۳۵۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

اشتراک گذاشتن روزانه تصاویر شخصی در فضای مجازی، از علائم افسردگی حاد است

افسردگی,بیماری افسردگی در افراد فعال در فضای مجازی
بررسی پژوهشگران مجارستانی نشان می دهد که میزان ابتلا به افسردگی در کسانی که عکس خود را به صورت روزانه در فضای مجازی به اشتراک می گذارند، دو برابر بیشتر است.

به گزارش ایسنا به نقل از نوروساینس نیوز، با آغاز موج جدید همه گیری کووید- ۱۹، میزان نشانه های افسردگی گزارش شده که احتمالا به درمان نیاز دارند، در میان افرادی که اغلب تصاویر یا ویدیوهای خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، بیش از دو برابر افزایش یافته است.

پژوهشگران "دانشگاه اوتووش لوراند" (ELTE) مجارستان، میزان استفاده از رسانه های اجتماعی، عادت به خودنمایی و وضعیت سلامت روان این افراد را با استفاده از یک پرسش نامه سه مرحله ای آنلاین مورد ارزیابی قرار دادند. این پرسش نامه که حاوی ۲۰ پرسش بود، در یک دوره جمع آوری داده طی هر موج از همه گیری، بین ۲۲ آوریل ۲۰۲۰ تا چهارم آوریل ۲۰۲۱ تکمیل شد؛ یعنی هنگامی که اقدامات محدودکننده در مجارستان اعمال می شدند.

یافته های این پژوهش نشان می‌دهند که زمان صرف شده در رسانه های اجتماعی و تمایل به اشتراک گذاری محتوای مربوط به خودنمایی، طی موج های همه گیری کووید- ۱۹ افزایش یافته و با افزایش خطر اختلال بیماری افسردگی عمده در میان فعال ترین افراد فضای مجازی مرتبط است.

"الکساندرا والریا سندور" (Alexandra Valéria Sándor)، متخصص ارتباط و رسانه در دانشگاه اوتووش لوراند گفت: روند بررسی شده طی موج اول و دوم، در موج سوم بیشتر شد. یافته های پیشین نشان داده اند که استفاده از رسانه های اجتماعی و تمایل به انتشار عکس و ویدیو، افزایش چشمگیری نسبت به دوره پیش از همه گیری داشته است.

او ادامه داد: برای کسانی که طی موج نخست همه گیری، حداقل یک بار در روز به اشتراک گذاری محتوا می پرداختند، نسبت قرار گرفتن در معرض خطر افسردگی، بیشترین افزایش را داشت و حدود ۱۹ درصد بود. این در حالی است که میزان افسردگی در کل نمونه ها ۱۶ درصد بود.

سندور ادامه داد :طی موج دوم همه گیری، یک افزایش قابل توجه در میزان افسردگی مشاهده شد و دو سوم افرادی که محتوا را به اشتراک می گذاشتند، نشانه های اختلال افسردگی عمده را بروز دادند. طی موج سوم، ۴۵ درصد از این افراد، نشانه های اختلال افسردگی را به صورت روزانه گزارش کردند. این آمار در کل نمونه ها، ۲۷ درصد بود.

پرسش نامه مربوط به عادات استفاده از رسانه های اجتماعی، پاسخ دهندگان و تمایل آنها به خودنمایی را ارزیابی کرد. به عنوان نمونه، تقریباً ۱۸ درصد از شرکت کنندگان طی موج نخست همه گیری، تصاویر یا ویدیوهای خود را چندین بار در روز در پلتفرم "مسنجر" (Messenger) به اشتراک می گذاشتند؛ در حالی که این رقم در دوران پیش از همه گیری فقط هشت درصد بود. تمایل به اشتراک گذاری محتوا بین دو موج نخست، به نصف کاهش یافت و سپس دوباره افزایش پیدا کرد.

در میان پاسخ دهندگان، میزان به اشتراک گذاری محتوای مربوط به خود آن ها در همه پلتفرم های مورد بررسی، بالاترین میزان بود اما عکس ها و ویدیوهای ثبت شده در سفرها را که روابط نزدیک آنها را به تصویر می کشند نیز در بر داشت.

در مورد واکنش ها نسبت به چنین مطالبی، رایج ترین پاسخ طی موج نخست و پس از آن، این بود که میزان آنها تغییر نکرد یا تا حدودی افزایش یافت. با وجود این، رایج ترین پاسخ ها طی موج دوم و سوم این بود که این میزان تا حدودی افزایش یافته و بسیار افزایش یافته است. افراد بیشتری گزارش دادند که واکنش های زیادی نسبت به ابتدای همه گیری دریافت کرده اند.

این پرسش نامه شامل پرسش هایی در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی طی دوره همه گیری بود. یکی از پاسخ دهندگان گفت که طی موج سوم، بطور متوسط یک ساعت و نیم در حال ویرایش تصاویر خود بوده است که عمدتاً سلفی ها را در بر داشته اند. یک شرکت کننده دیگر گفت که آنها طی دوره محدودیت های مرتبط با کووید- ۱۹، کار بهتری برای انجام دادن ندارند.

افسردگی,بیماری افسردگی در افراد فعال در فضای مجازی

یکی از شرکت کنندگان اذعان کرد که دیگران زمان بیشتری را در رسانه های اجتماعی می گذرانند؛ چندین نفر تأکید کردند که سایر مردم بیشتر پست می گذارند و شخصی نیز اظهار داشت که با اعمال اقدامات محدودکننده، فقط رسانه های اجتماعی هستند که افراد را با دنیای بیرون مرتبط می کنند.

این نظرسنجی آنلاین شامل "پرسش نامه سلامت بیمار۲" (PHQ- 2) برای ارزیابی وضعیت سلامت روان پاسخ دهندگان بود که شرکت کنندگان در آن، در مقیاس چهار درجه ای به میزان کاهش علاقه و لذت طی فعالیت ها و تعداد دفعات آن و این که در دو هفته گذشته، احساس غم، افسردگی و ناامیدی داشته اند یا خیر پاسخ دادند.

این واقعیت که بیش از یک چهارم کل نمونه و تقریبا نیمی از کسانی که روزانه محتوای خود را به اشتراک می گذارند، نشانه های افسردگی را طی موج سوم همه گیری گزارش کرده اند، نشان می دهد که درمان کردن تأثیر منفی همه گیری و بیماری همه گیر، ارزشمند است. سندور گفت: علاوه‌براین، جلب توجه به اهمیت استفاده آگاهانه از رسانه های اجتماعی، مفید خواهد بود.

این پژوهش، بطور قابل توجهی به افزایش شواهد در مورد اثرات روانی و اجتماعی همه گیری کووید- ۱۹ و تعامل آن با سایر پدیده های جهانی مانند گسترش استفاده از رسانه های اجتماعی و تغییر الگوهای خودنمایی کمک می کند.

این پژوهش، در مجله "ISSN" به چاپ رسید.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش