شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۲۷ - ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۲۷۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

افزایش خطر حمله قلبی با مصرف ماری‌جوآنا

افزایش خطر حمله قلبی با مصرف ماری‌جوآنا,خطرات ماری‌جوآنا برای قلب
پژوهشگران"دانشگاه استنفورد" در بررسی جدیدی، از افزایش خطر حمله قلبی در اثر مصرف ماری جوآنا خبر داده اند.

به گزارش ایسنا به نقل از نیو اطلس، بررسی جدیدی که توسط پژوهشگران "دانشگاه استنفورد" (Stanford University) انجام شده است ، ارتباط قوی بین افزایش خطر حمله قلبی و مصرف منظم ماری جوآنا را نشان می دهد. این پژوهش نشان می دهد که "تتراهیدروکانابینول" (THC) موجود در ماری جوآنا میتواند به بروز التهاب در سلول های رگ خونی منجر شود و پژوهشگران می خواهند که مصرف کنندگان از خطرات احتمالی قلبی- عروقی آن آگاه باشند.

پژوهشگران در این پروژه، ابتدا داده های مربوط به حدود ۵۰۰ هزار نفر را تجزیه و تحلیل کردند و به بررسی رابطه بین مصرف ماری جوآنا و حمله قلبی پرداختند. پس از کنترل سن، جنسیت و وزن بدن، داده ها نشان داد افرادی که بیش از یک بار در ماه ماری جوآنا مصرف کرده اند، در مقایسه با افرادی که مصرف کننده نیستند، بسیار بیشتر در معرض حمله قلبی پیش از ۵۰ سالگی قرار دارند.

گام بعدی، بررسی این موضوع بود که ماری جوآنا چگونه می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد. پژوهشگران با تمرکز ویژه بر تتراهیدروکانابینول دریافتند که این ماده باعث افزایش التهاب در سلول های اندوتلیال انسان می شود که در آزمایشگاه پرورش یافته اند. التهاب سلول های اندوتلیال که داخل رگ های خونی و قلب را می پوشانند، یکی از شاخصه های کلیدی بیماری قلبی است.

"مارک چندی" (Mark Chandy)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ماری جوآنا، تأثیر نامطلوب قابل توجهی بر سیستم قلبی- عروقی دارد. از آنجا که ایالت های بیشتری مصرف ماری جوآنا را قانونی کرده اند ، انتظار می رود که در سال های آینده شاهد افزایش حملات قلبی و سکته باشیم. پژوهش های ما که روی سلول های انسان و موش انجام شده اند، به وضوح نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض تتراهیدروکانابینول چگونه به ایجاد یک آبشار مولکولی آسیب رسان در رگ های خونی منجر می شود. ماری جوآنا یک داروی بی خطر نیست.

بخش پایانی این پژوهش، بررسی برای یافتن ملکول هایی بود که میتوانند خواص پیش التهابی تتراهیدروکانابینول را متوقف کنند. عملکرد اصلی تتراهیدروکانابینول، اتصال به گیرنده های "CB1" است. بنابراین، پژوهشگران از یادگیری ماشینی برای بررسی حجم عظیمی از مولکول هایی استفاده کردند که برای اتصال به CB1 و جلوگیری از اثرات تتراهیدروکانابینول شناخته شده هستند.

یکی از مولکول های برجسته، یک ماده طبیعی به نام "جنیستئین" (Genistein) بود. جنیستئین موجود در سویا از سد خونی مغز عبور نمی کند. بنابراین، فرضیه پژوهشگران این بود که این ماده احتمالا می تواند اثرات التهابی تتراهیدروکانابینول بر سلول های اندوتلیال را مسدود کند. آزمایش های بعدی که روی موش ها انجام شد، این فرضیه را تائید کرد و نشان داد که جنیستئین، اختلال عملکرد اندوتلیال را در موش های تحت درمان با تتراهیدروکانابینول کاهش می دهد؛ بدون اینکه تأثیر دارو بر سیستم عصبی مرکزی حیوان مختل شود.

چندی افزود: جنیستئین بطور بالقوه، دارویی ایمن تر از آنتاگونیست های پیشین CB1 است. این ماده در حال حاضر بعنوان یک مکمل غذایی استفاده می شود و ۹۹ درصد آن بیرون از مغز باقی می ماند؛ بنابراین احتمالا عوارض جانبی خاصی را ایجاد نمی کند.

به گفته محققان، برای بررسی اثرات جنیستئین بر مصرف کنندگان ماری جوآنا و خطرات قلبی- عروقی آن، یک آزمایش بالینی کامل تر مورد نیاز است. همچنین، پژوهشگران نشان دادند که "کانابیدیول" (CBD) که یکی دیگر از کانابینوئیدهای کلیدی در ماری جوآنا است نیز میتواند اثرات ضد التهابی داشته باشد و با اثر قلبی- عروقی تتراهیدروکانابینول مقابله کند.

پژوهش های پیشین که به بررسی اثرات منفی روانی ماری جوآنا پرداخته اند، نشان می‌دهند که افزایش حجم تتراهیدروکانابینول در گونه های جدید شاهدانه میتواند میزان بالاتری از مشکلات نامطلوب را در سلامت روان ایجاد کند. از سوی دیگر، کانابیدیول یک عامل ضد روان پریشی شناخته شده؛ بنابراین ممکن است تعادل سطوح این دو کانابینوئید در گونه های پزشکی ماری جوانا (Marijuana) ضروری باشد.

"جوزف وو" (Joesph Wu)، از پژوهشگران این پروژه گفت: مهم است که مصرف کنندگان ماری جوآنا چه به صورت پزشکی و چه به صورت تفریحی، از اثرات نامطلوب قلبی- عروقی آن آگاه باشند. توسعه راه هایی برای کاهش این اثرات نامطلوب، بسیار مهم خواهد بود.

او ادامه داد: این تصور عمومی در حال افزایش است که ماری جوآنا می تواند بی ضرر یا حتی مفید باشد. اگرچه ماری جوآنا مصارف دارویی مهمی دارد ولی مصرف کنندگان تفریحی آن باید به دقت در مورد استفاده بیش از اندازه فکر کنند.

این پژوهش، در مجله "Cell" به چاپ رسید.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش