پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۲ - ۱۶ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۸۶۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

افزایش خطر مرگ در دوران مجردی

افزایش خطر مرگ در دوران مجردی,مرگ در دوران مجردی
مجرد بودن باید یکی از عواملی باشد که پزشکان برای تعیین مدت زمان زندگی بیماران باید از آن آگاه باشند.

گروهی از محققان آلمانی و چینی در مطالعات جداگانه اظهار کرده اند که "تجرد" خطر مرگ افراد را افزایش می دهد!

به گزارش ایسنا، آیا زندگی مجردی میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد؟ نتایج مطالعه جدید محققان "اولین بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی آن هوئی" (First Affiliated Hospital of Anhui Medical University) چین نشان می دهد که افراد مجرد در معرض خطر بیشتری برای مرگ بر اثر ابتلا به سرطان معده (gastric cancer) قرار دارند و برعکس، بیمارانی که همسر دارند بیشتر احتمال دارد که تشخیص زودهنگام سرطان را دریافت کنند و این امر به شواهدی مبنی بر این که داشتن همسر از افراد در برابر مرگ زودرس محافظت می کند، می افزاید.

نویسندگان این مطالعه می گویند مجرد بودن باید یکی از عواملی باشد که پزشکان برای تعیین مدت زمان زندگی بیماران باید از آن آگاه باشند.

به گفته محققان وقتی نوبت به بررسی میزان بقای افراد مبتلا به سرطان می شود، افراد متاهل بهترین پیش آگهی را در مورد بقای سرطان دارند و افراد مجرد و افراد جدا شده از همسرشان نیز به ترتیب بعد از آن ها قرار دارند.

پروفسور "امان زو" (Aman Xu) از محققان این مطالعه در این باره گفت: افراد متاهل از نظر مالی وضعیت بهتری دارند. آن ها ممکن است از دلگرمی عاطفی نیز بهره مند شوند.

سرطان معده سومین علت مرگ ناشی از سرطان در جهان است. فقط در آمريکا سالانه جان حدود ۱۱ هزار نفر را می گیرد.

پروفسور "زو" و همکارانش در این مطالعه ۳۶۴۷ فرد مبتلا به این سرطان در ایالات متحده را که تومور هنوز به سایر اندام های آن ها گسترش نیافته بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. بیماری هر بیمار بین سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ تشخیص داده شده بود.

افرادی که متاهل بودند با میزان ۷۲ درصد، بيش ترین شانس زنده ماندن را داشتند. به طور کلی، زنان با شانس بقای ۷۶ درصد بهتر از مردان با شانس بقای ۶۹ درصد بودند. از سوی دیگر، شانس بقا در بین مردان بیوه (۵۱ درصد) و زنان بیوه (۶۱ درصد) بود. زنان در سراسر جهان بهتر از مردان بودند و شانس بقای زنان مطلقه نیز از مردان مطلقه بیشتر بود.

یافته های این مطالعه در مجله "Investigative Medicine" منتشر شده است. پزشکان نیز پدیده مشابهی را برای بیماران مبتلا به سرطان کبد و ریه شناسایی کرده اند. این یافته ها از یک مدل ریاضی به نام" نوموگرام"( nomogram) به دست آمده است. شرکت کنندگان به طور تصادفی به ۲۷۱۹ مربی (trainers) برای ترسیم آن و ۹۲۸ آزمایش کننده (testers) تقسیم شدند.

پروفسور "زو" خاطرنشان کرد که چشم‌انداز بقا برای زنان بهتر از مردان بود. تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که سن در هنگام تشخیص، یافته های مولکولی، مرحله، جراحی و اندازه تومور نیز فاکتورهای پیش آگهی مستقلی هستند. محققان از این داده ها برای ساختن یک نوموگرام برای پیش بینی میزان بقای سه ساله و پنج ساله استفاده کردند.

هر متغیر با توجه به سهم خود از ۰ تا ۱۰۰ نمره گذاری شد. بیماران در معرض خطر کم یا زیاد عود بیماری یا مرگ قرار گرفتند. یک الگوریتم به طور قابل اعتماد بقا را پیش بینی کرد. شاخص C (شاخص آماری توافق)، ۰.۷۹۱ بود. دانشمندان هر مقدار بیش از ۰.۷ را مناسب می دانند.

پروفسور "زو" می گوید اندازه تومور بزرگترین عامل موثر در خطر مرگ یا عود بیماری است. محققان افزودند که این امر تعجب آور نیست زیرا تومور بزرگ تر تهاجمی تر است و تومورهایی که به سختی قابل مشاهده هستند، کندتر رشد می کنند.

نویسندگان مطالعه اظهار کردند که وضعیت تاهل نیز تاثیر متوسطی بر بقا دارد. اشخاص متاهل بهترین پیش آگهی سرطان را داشتند و پس از آن افراد مجرد قرار داشتند. پیش آگهی برای کسانی که طلاق گرفته بودند بسیار پایین بود.

چرا مردان در معرض خطر بیشتری هستند؟

تفاوت های جنسی مشاهده شده ممکن است منعکس کننده تفاوت های ژنتیکی یا رفتاری مانند رژیم غذایی (diet) و سبک زندگی باشد که محققان در این مطالعه به بررسی آن نپرداخته اند.

پروفسور "زو" در یک بیانیه گفت: همه بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان معده (gastric cancer) تشخیص داده میشوند، میتوانند پس از دریافت درمان مربوطه، از نوموگرام ما برای ارزیابی خطر پیش آگهی خود استفاده کنند. برای بیماران پرخطر، دفعات بررسی و زمان پیگیری باید افزایش یابد. خود بیماران باید توجه بیشتری به نوسانات علائم و بهبود سبک زندگی خود داشته باشند.

محققان در انتها افزودند که کمک و مراقبت اجتماعی بیشتری باید برای افراد بیوه یا مجردی که مبتلا به سرطان تشخیص داده میشوند، دردسترس باشد.

رابطه ازدواج نکردن و احتمال مرگ بدلیل نارسایی قلبی

در یک مطالعه دیگر محققان مرکز جامع نارسایی قلبی در بیمارستان دانشگاه "وورتسبورگ" آلمان اعلام کردند ازدواج نکردن ۵۸ درصد بیشتر احتمال مرگ بیماران مبتلا به نارسایی قلبی را افزایش می دهد.

بر اساس مطالعه ای که اخیراً در نشست علمی انجمن قلب و عروق اروپا (ESC) ارائه شد، محققان گفتند بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مجرد نسبت به همتایان متاهل خود اعتماد به نفس کمتری در مدیریت بیماری خود دارند و از نظر اجتماعی محدودتر هستند.

افزایش خطر مرگ در دوران مجردی,مرگ در دوران مجردی

دکتر فابیان کرواگن (Fabian Kerwagen)، نویسنده این مطالعه از مرکز جامع نارسایی قلبی در بیمارستان دانشگاه "وورتسبورگ" آلمان گفت: حمایت اجتماعی به افراد کمک می کند تا شرایط طولانی مدت را مدیریت کنند. همسران ممکن است به شریک خود در مصرف به موقع دارو کمک کنند، او را تشویق کنند و به ایجاد رفتارهای سالم تر کمک کنند که همه اینها می تواند بر طول عمر (Longevity) تاثیر بگذارد. در این مطالعه، بیماران مجرد تعاملات اجتماعی کمتری نسبت به بیماران متاهل نشان دادند و اعتماد به نفس لازم برای مدیریت نارسایی قلبی خود را نداشتند. ما در حال بررسی هستیم که آیا این عوامل می توانند تا حدی ارتباط با بقا را توضیح دهند یا خیر.

تحقیقات قبلی نشان داده است که مجرد بودن پیش آگهی بدتری را هم در جمعیت عمومی و هم در افراد مبتلا به بیماری سُرخرگ کرونری ایجاد می کند. محققان در مطالعه نارسایی قلبی شبکه بین رشته ای گسترده( E- INH) اهمیت پیش بینی کننده بودن وضعیت تاهل را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی بررسی کردند.

تحقیق E- INH شامل ۱۰۲۲ بیمار بود که به دلیل نارسایی قلبی بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ در بیمارستان بستری شدند. از ۱۰۰۸ بیمار که اطلاعات وضعیت تاهل را ارائه کردند، ۶۳۳ نفر (۶۳درصد) متاهل و ۳۷۵ نفر (۳۷ درصد) مجرد و ۱۹۵ نفر بیوه بودند.۹۶ نفر نیز هرگز ازدواج نکرده بودند و ۸۴ فرد نیز از هم جدا شده و یا طلاق گرفته بودند.

در ابتدا، کیفیت زندگی، محدودیت های اجتماعی و خودکارآمدی این افراد با استفاده از پرسشنامه کاردیومیوپاتی کانزاس سیتی (پرسشنامه ای که به طور خاص برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی طراحی شده بود) اندازه گیری شد. محدودیت اجتماعی به میزانی اشاره دارد که علائم نارسایی قلبی بر توانایی بیماران در تعامل اجتماعی مانند دنبال کردن سرگرمی ها و فعالیت های تفریحی یا ملاقات با دوستان و خانواده تاثیر می گذارد. خودکارآمدی نیز درک بیماران از توانایی آنها برای جلوگیری از تشدید نارسایی قلبی و مدیریت عوارض را توصیف می کند. برسی خلق افسرده نیز با استفاده از پرسشنامه سلامت بیمار (PHQ- ۹) ارزیابی شد.

افزایش خطر مرگ در دوران مجردی,مرگ در دوران مجردی

هیچ تفاوتی بین بیماران متاهل و مجرد از نظر کیفیت کلی زندگی یا خلق افسرده وجود نداشت. با این حال، گروه مجردان در مقایسه با گروه متاهل ها امتیاز پایینی را در محدودیت های اجتماعی و خودکارآمدی کسب کردند.

طی ۱۰ سال پیگیری، ۶۷۹ نفر (۶۷ درصد) از بیماران فوت کردند. مجرد بودن در مقابل متاهل بودن با خطرات بالاتری در مرگ به هر علتی و مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی مرتبط بود. بیماران بیوه بالاترین خطر مرگ و میر را با نسبت خطر ۱.۷۰ و ۲.۲۲ برای مرگ به همه دلایل و مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی در مقایسه با گروه متاهل ها داشتند.

دکتر "کرواگن" در همین رابطه گفت: ارتباط بین ازدواج و طول عمر نشان دهنده اهمیت حمایت اجتماعی از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است و این موضوعی است که در طول همه گیری با فاصله گذاری اجتماعی نیز بیشتر شده است. متخصصان بهداشت باید در نظر داشته باشند که از بیماران در مورد وضعیت تاهل و گروه اجتماعی سوال کنند.

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش