دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲
۰۸:۳۴ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۵۳۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

نحوه واکنش مغز به یک تهدید اجتماعی ممکن است توسط بو هدایت شود!

مغز,دستگاه بویایی
پژوهش جدیدی که در« دانشگاه راچستر» انجام شده است ، نشان می دهد که نورون های دستگاه بویایی میتوانند بوی عامل تهدید را احساس کنند.

به گزارش ایسنا، ما هنگام ورود به یک فضای جدید، از حس بویایی خود برای ارزیابی بی خطر بودن یا وجود تهدید در آن استفاده می کنیم. در قلمرو بسیاری از حیوانات، این توانایی برای بقا و تولید مثل ضروری است.

پژوهشگران« موسسه علوم اعصاب دل مونته»( Del Monte Institute for Neuroscience) در« دانشگاه راچستر»( U of Rochester) در حال یافتن سرنخ های جدیدی هستند که نشان می دهند دستگاه بویایی چگونه به ارزیابی تهدید کمک می کند و نورون هایی را پیدا کرده اند که اگر بو یک تهدید باشد، متوجه می شوند.

دکتر« جولیان میکس»( Julian Meeks)، پژوهشگر ارشد این پروژه خاطرنشان کرد:ما در حال تلاش برای درک چگونگی تعامل حیوانات با بو و تأثیر آن بر رفتار آنها در زمینه های اجتماعی و غیر اجتماعی هستیم. این پژوهش جدید، روش های ارزشمندی را در اختیار ما قرار می دهد که می توانیم در کارهای آینده خود از آنها استفاده کنیم و مجموعه ویژه ای از نورون های موجود در دستگاه بویایی ما را به بوهای تهدیدکننده متصل می کند.

شناسایی بوی تهدیدآمیز

نحوه واکنش مغز به یک تهدید اجتماعی امکان دارد توسط بو هدایت شود. پژوهشگران، مجموعه خاصی از نورون ها را در دستگاه بویایی موش ها شناسایی کرده اند که می توانند بوی موش دیگری را که یک تهدید بالقوه است، تشخیص دهند.

دکتر« کلسی زوک»( Kelsey Zuk)، از پژوهشگران این پروژه گفت:ما می دانستیم که تهاجم منطقه ای در یک موش نر ساکن در صورتیکه به صورت مکرر با یک موش نر دیگر برخورد داشته باشد، افزایش می یابد.

وی افزود:پژوهش های پیشین نشان داده اند که این رفتار توسط بوهای اجتماعی هدایت می شود اما این پژوهش جدید، آنچه را که می دانیم یک قدم جلوتر می برد و مشخص می کند که این اتفاق در کدام قسمت از دستگاه بویایی رخ می دهد. ما اکنون می دانیم که انعطاف پذیری بین نورون ها اتفاق می افتد و پرخاشگری بین موش های نر امکان دارد در اثر خاطره ایجادشده توسط بو به وجود بیاید.

پژوهشگران دریافتند که نورون های بازدارنده در ناحیه ای از مغز که مسئول تحلیل بوهای اجتماعی است، به شدت فعال میشوند و هنگامی که موش های نر مکررا با هم ملاقات می کنند، عملکرد خود را تغییر می دهند. بدین ترتیب، پرخاشگری سرزمینی موش های نر افزایش می یابد.

این گروه پژوهشی، با ایجاد اختلال در نورون های مرتبط با یادگیری در حباب بویایی، نشان دادند که پرخاشگری منطقه ای کاهش می یابد و تغییر عملکرد سلولی در مدار حسگر، مغز را به تغییر دادن واکنش های رفتاری نسبت به تهدیدات اجتماعی ترغیب می کند. زوک ادامه داد :این کار، تهاجم شدیدی را که معمولاً به نمایش گذاشته می شود، از بین برد. نتیجه آزمایش نشان می دهد که این جمعیت عصبی بازدارنده حسی اولیه، نقش مهمی را در تنظیم واکنش رفتاری نسبت به بوهای اجتماعی بر عهده دارد.

بوی جدیدی از تهدید

ارزیابی تهدید زمانی انجام می شود که یک حیوان بوهای ناشناخته را هدایت کند؛ به طورمثال ، بوی یک شکارچی که هرگز با آن برخورد نکرده است. پژوهشگران در این پروژه دریافتند که رسیدن بوی بد شکارچی یعنی مار به موش باعث می شود حیوان رفتار ارزیابی تهدید را نشان دهد که نه حس ترس و نه حس ایمنی است.

دکتر« جینژین وانگ»( Jinxin Wang)، از پژوهشگران این پروژه خاطرنشان کرد:این نشان می دهد که بوهای شیمیایی منتشر شده توسط شکارچیان چگونه باعث تحریک ارزیابی تهدید در مغز می شوند. شناسایی تغییرات رخ داده در الگوهای رفتاری حیوانات به ما کمک می کند تا درک بهتری از بوهای تهدیدآمیز در مغز داشته باشیم.

وانگ و همکارانش، یک روش یادگیری ماشینی ترکیبی را به کار گرفتند که به آنها کمک کرد تا بفهمند که موش ها به بوهای جدید شکارچی، واکنشی را نشان می دهند که منحصربه فرد و متمایز از نحوه واکنش موش ها به بوهای غیر شکارچی است. این رفتارها نه ترسناک بود و نه بی خطر ، بلکه یک حالت ارزیابی بود.

میکس گفت:این یافته ها سرنخ های جدیدی را در مورد تأثیر بوها بر رفتار اجتماعی و معنای آن برای بقا ارائه میدهند و روش های جدیدی را نیز ارائه می کنند که این علم را پیش می برد.

وی افزود:ما روش هایی را که محدودیت های شناخته شده ای داشتند، برای بهبود دقت، عمق اطلاعات و قابلیت تفسیر انسانی داده های جمع آوری شده ترکیب کردیم. ما باور داریم که این روش برای پژوهش های آینده در مورد این که چگونه بوهای شیمیایی منتشرشده توسط شکارچیان باعث تحریک ارزیابی تهدید در مغز می شود، ارزشمند خواهد بود.

این پژوهش، در« The Journal of Neuroscience» به چاپ رسید.

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه
گری وینر,بیوگرافی گری وینر,عکس های گری وینر گری وینرچاک کارآفرین و نویسنده موفق آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۴ نوامبر ۱۹۷۵

محل تولد: اتحاد جماهیر شوروی

ملیت: آمریکایی- بلاروسی

حرفه: کارآفرینی، رسانه‌های دیجیتال و بازاریابی

شناخته شده برای: کارآفرینی و نویسندگی

دارایی: ۱۶۰ میلیون دلار

ادامه
میترا رفیع,بیوگرافی میترا رفیع,زندگینامه میترا رفیع بیوگرافی میترا رفیع، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران (+ تصاویر)

تولد:۱۲ آذر ۱۳۷۳

زادگاه:تهران

پیشه:بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون

تحصیلات:فوق لیسانس بازیگری

ملیت:ایرانی

ادامه
محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,عکس های محمود صادقی بیوگرافی محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی

تاریخ تولد: ۲ فروردین ۱۳۴۱

محل تولد: الیگودرز، ایران

حرفه: سیاستمدار ایرانی

تحصیلات: دکترای حقوق خصوصی

حزب سیاسی: روحانیون مبارز

ادامه
زانکو,بیوگرافی زانکو,عکس های زانکو زانکو خواننده محبوب و جوان ایرانی

حرفه: خواننده

سبک فعالیت: پاپ

سال شروع: ۱۳۹۸

ساز تخصصی: گیتار

زانکو,بیوگرافی زانکو,تصاویر زانکوبیوگرافی زانکو

ادامه
میرفندرسکی,ابوالقاسم میرحسینی فندرسکی,زندگینامه میرفندرسکی ابوالقاسم میرحسینی فندرسکی عارف و دانشمند دوران صفوی

تاریخ تولد: ۹۴۲ خورشیدی

محل تولد: فندرسک، گرگان، ایران

دلیل شهرت: دانشمند و حکیم

دوران زندگی: صفویه

وفات: ۱۰۱۹

محل دفن: تخت فولاد اصفهان

ادامه
ویژه سرپوش