جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۴۹ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۲۴۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تصمیم‌گیری کُندتر افراد باهوش نسبت به دیگران!

هوش,تصمیم‌گیری کُندتر افراد باهوش نسبت به دیگران
افراد باهوش در تصمیم‌گیری کُندتر عمل می‌کنند.

افراد باهوش ممکن است به زمان بیشتری برای حل مشکلات دشوار نیاز داشته باشند و البته صرف زمان بیشتر منجر به تصمیم گیری دقیق تر می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از تی ان، آیا افراد باهوش سریع تر فکر می کنند؟ پژوهشگران دانشگاه پزشکی شاریته برلین (Charité Universitätsmedizin)، بهمراه همکارانشان از بارسلونا، به این یافته شگفت انگیز دست یافته اند که شرکت کنندگانی که ضریب هوشی بالاتری دارند، تنها در انجام کارهای ساده سریع تر عمل می کنند، در حالی که برای حل مسائل دشوار نسبت به افرادی با IQ پائین تر، زمان بیشتری لازم داشتند.

در شبيه سازي های شخصی سازی شده از مغز ۶۵۰ شرکت کننده، پژوهشگران توانستند مشخص کنند که مغزهایی که انطباق کمتری بین نواحی آنها وجود دارد، هنگام تصمیم گیری به جای این که منتظر بمانند تا مناطق بالادست مراحل پردازش مورد نیاز برای حل مشکل را تکمیل کنند، سریع به مرحله نتیجه گیری می روند. در واقع ، مدل های مغزی شرکت کنندگانی که ضریب بالاتر هوش داشتند به زمان بیشتری برای حل وظایف چالش برانگیز نیاز داشتند در حالی که خطای آن ها کمتر بود. اکنون دانشمندان یافته های خود را در مجله «Nature Communications» منتشر کرده اند.

حدود ۱۰۰ میلیارد نورون در مغز انسان وجود دارد. هر یک از آن ها به حدود ۱۰۰۰ نورون همسایه یا دور متصل است. این شبکه غیرقابل درک، کلید توانایی های شگفت انگیز مغز است و البته چیزی است که درک نحوه ی عملکرد مغز را بسیار دشوار می کند.

پروفسور پترا ریتر (Petra Ritter)، رییس بخش شبیه سازی مغز و بخش عصب شناسی تجربی شاریته برلین، مغز انسان را با استفاده از رایانه شبیه سازی می کند. او در تشریح پروژه فعلی می گوید: ما می خواهیم بفهمیم فرآیندهای تصمیم گیری مغز چگونه کار می کند و چرا افراد مختلف تصمیم های متفاوتی می گیرند.

مدل های شخصی سازی شده ی مغز

برای شبیه سازی مکانیسم های مغز انسان، ریتر و تیمش از داده های دیجیتالی اسکن های مغزی مانند تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) و همچنین مدل های ریاضی مبتنی بر دانش نظری در مورد فرآیندهای بیولوژیکی استفاده کردند. این کارها در ابتدا منجر به ایجاد یک مدل« عمومی» از مغز انسان می شود. سپس دانشمندان این مدل را با استفاده از داده های مربوط به افراد اصلاح می کنند و در نتیجه «مدل های مغزی شخصی سازی شده» ایجاد می کنند.

برای این مطالعه، دانشمندان از داده های مربوط به ۶۵۰ شرکت کننده که در پروژه ی Human Connectome حضور داشتند ، استفاده کردند. این پروژه توسط آمريکا از ماه سپتامبر ۲۰۱۰ آغاز شده و در حال مطالعه اتصالات عصبی در مغز انسان بوده است. ریتر توضیح می دهد:این تعادل مناسب بین برانگیختی و مهار نورون ها است که بر تصمیم گیری اثر می گذارد و کم و بیش فرد را قادر می سازد تا مشکلات را حل کند.

گروه پژوهشی می دانست که شرکت کنندگان در آزمون های شناختی گسترده چگونه عمل می کنند و نمرات IQ آن ها چه قدر است.

مغزهای مصنوعی مانند همتایان بیولوژیکی خود رفتار می کنند

ریتر می گوید: ما می توانیم فعالیت های مغز افراد را بطور بسیار مؤثری بازتولید کنیم. ما در این فرآیند متوجه شدیم که این مغزها رفتار متفاوتی با یکدیگر دارند که مشابه همتایان بیولوژیکی آنها است. آواتارهای مجازی ما با عملکرد فکری و زمان واکنش آنالوگ های بیولوژیکی آن ها مطابقت دارند.

جالب توجه است که مغزهای «کُندتر» هم در انسانها و هم در مدل ها هماهنگ تر بودند. این هماهنگی به مدارهای عصبی در لوب پیشانی اجازه می دهد تا تصمیم گیری را برای مدت طولانی تری نسبت به مغزهایی که هماهنگی کمتری داشتند به تعویق بیاندازد. مدل ها نشان دادند که چگونه هماهنگی کمتر منجر به این می شود که اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری در صورت نیاز موجود نباشد و در حافظه کاری ذخیره نشود.

جمع آوری شواهد زمان می برد و منجر به تصمیم گیری های صحیح می شود

از شرکت کنندگان خواسته شد تا قوانین منطقی را در مجموعه ای از الگوها شناسایی کنند. این قوانین هر بار پیچیده تر می شدند و بنابراین رمزگشایی آنها دشوارتر می شد. در این مدل، رقابت بین گروه های عصبی مختلف درگیر در تصمیم گیری رخ داد. در مورد تصمیمات پیچیده، شواهد اغلب برای تصمیم گیری سریع به اندازه کافی واضح نیستند و این گروه‌های عصبی را مجبور می کند سریع به نتیجه برسند.

مایکل شرنر (Michael Schirner)، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشمند آزمایشگاه ریتر توضیح می دهد:همگام سازی به معنای تشکیل شبکه های عملکردی در مغز ویژگی های حافظه فعال و در نتیجه توانایی «تحمل» دوره های طولانی مدت بدون تصمیم گیری را تغییر می دهد. در کارهای چالش برانگیزتر، شما باید پیشرفت های قبلی را در حافظه کاری ذخیره کنید، در حالی که سایر مسیرهای راه حل را کاوش می کنید و سپس آن ها را با یکدیگر ادغام می کنید. این گردآوری شواهد برای یک راه حل خاص ممکن است گاهی بیشتر طول بکشد، ولی به نتایج بهتری نیز منجر می شود. توانستیم از این مدل برای نشان دادن این که چگونه تعادل میان برانگیختی و مهار نورون ها بر تصمیم گیری و حافظه کاری تاثیر می گذارد، استفاده کنیم.

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش