یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۰۶۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

محققین ایرانی پاسخ داده‌اند

برای لقاح مصنوعی(IVF)، جنین تازه بهتر است یا فریزشده؟

لقاح مصنوعی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
لقاح مصنوعی، روشی است که بسیاری از خانواده‌ها برای واقعی کردن رویای داشتن فرزند به آن روی می‌آورند. محققینی که نشریه JRI جهاد دانشگاهی به انتشار نتایج تحقیق آن‌ها پرداخته، این موضوع را از منظر جنین‌های تازه و فریزشده مورد بررسی قرار داده‌اند.

به گزارش سیناپرس، ناباروری، عاملی است که برای خانواده‌ها عواقب اجتماعی و روانی ایجاد می‌کند. چنین خانواده‌هایی به‌عنوان راه‌حل، اغلب به فناوری‌های کمک‌زادآوری یا ART روی می‌آورند. در این رابطه، اولین نوزاد موفق IVF در سال ۱۹۷۸ متولد شد و باید از او به‌عنوان نتیجه درمان جدید ناباروری نام برد.

حاملگی خارج رحمی (EP) به‌عنوان یکی از علل مرگ‌ومیر به‌خصوص در سه‌ماهه اول دوران بارداری به شمار می‌آید و نرخ وقوع آن در دوران بارداری، یک تا دو درصد است. این اتفاق در باروری مصنوعی هم می‌تواند رخ دهد و جالب این‌که نرخ وقوع آن بیشتر از باروری طبیعی و حدود ۲ تا ۹ درصد است.

ناباروری، عاملی است که برای خانواده‌ها عواقب اجتماعی و روانی ایجاد می‌کند. چنین خانواده‌هایی به‌عنوان راه‌حل، اغلب به فناوری‌های کمک‌زادآوری یا ART روی می‌آورند.

تشخیص زودهنگام حاملگی خارج از رحم می‌تواند عواقب فاجعه‌بار ناشی از باروری لوله‌های مجروح و خونریزی‌های کشنده را کاهش دهد و این موضوع در خصوص دیگر ناهنجاری‌های باروری نیز صادق است. لذا ایجاد روش‌هایی با حداکثر موفقیت و حداقل عوارض در باروری مصنوعی به‌منظور ایمنی مادر و جنین، اهمیت بسیار زیادی داشته و می‌تواند هزینه‌های درمانی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

در این رابطه، یک مطالعه توصیفی گذشته‌نگر بر روی زنان انجام‌شده که در آن، موارد انتقال جنین در پژوهشگاه رویان در یک دوره دوساله ازلحاظ میزان ناهنجاری‌های به وجود آمده مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. در این تحقیق، مقایساتی در همین رابطه بین مواردی که از جنین فریزشده استفاده شده بود با موارد دیگری که در آن‌ها جنین تازه به‌کاررفته بود، انجام‌شده است.

در پژوهش مورداشاره که توسط محققان پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی تهران به انجام رسیده، ابتدا داده‌های جمعیت شناختی و تاریخچه حاملگی خارج رحمی، عملكرد لوله رحم، اختلالات لوله، تاریخ بستن لوله‌های رحمی، نوع چرخه انتقال جنین و نتایج چرخه حاملگی و غیر حاملگی بیماران بررسی شده‌اند. سپس بر روی زنان باردار، اولتراسونوگرافی انجام‌شده و موارد حاملگی طبیعی یا خارج رحمی ثبت‌شده است.

در این رابطه طبق تعریف، پیدا کردن کیسه بارداری توسط متخصص با استفاده از دستگاه اولتراسونوگرافی معادل بارداری بالینی است و در غیر این صورت، حاملگی خارج رحمی نامیده می‌شود.

همچنین در این تحقیق، موارد حاملگی چند قلویی براساس تعداد جنین، سقط‌جنین خودبه‌خودی و زایمان زودرس نیز گزارش شده‌اند.

ارزیابی‌های این پژوهش نشان داد که حدود ۵ درصد از زنان در گروه جنین فريز شده و همین مقدار نیز در گروه جنین تازه، لوله‌های تخمدانی غیرطبیعی داشتند که به‌صورت همگن و تقریباً یکسان بین گروه‌ها توزیع شده بود.

نتایج همچنین نشان داد که حاملگی خارج از رحم در گروه جنین فريز شده در مقابل گروه جنین تازه به ترتیب ۳ و ۲.۵ درصد بوده است.

به‌علاوه، میزان سقط خود به خودی در گروه فریز شده و گروه تازه تقریباً یکسان بود، هرچند گروه تازه، اندکی موارد سقط خود به خودی بیشتری را نشان داد.

اما در خصوص زایمان زودرس پس از حاملگی بالینی در دو گروه فريز شده و گروه تازه، نتایج کمی متفاوت‌تر بود. از این منظر، حدود ۲۸ درصد از زنانی که از جنین فریزشده استفاده کرده بودند، دچار زایمان زودرس شدند، درحالی‌که این مقدار در گروه جنین تازه، حدود ۲۳ درصد بود.

همچنین، حاملگی چند قلویی نیز در گروه فريز شده، بیشتر از زنانی بود که برای لقاح مصنوعی آن‌ها، از جنین تازه استفاده شده بود.

بر اساس این نتایج، مجریان این پژوهش اظهار داشته‌اند: «این یافته‌ها که با مطالعه بر روی تعداد زیادی از موارد لقاح مصنوعی از طریق IVF  به دست آمده‌اند، نشان از آن دارند که ارتباط زیادی بین حاملگی خارج از رحم و دوره‌های انتقال جنین، و همچنین بارداری بالینی و یا سقط خودبه‌خود و فراوانی بارداری چند قلویی وجود ندارد. اما ازلحاظ زایمان زودرس، سناریوهای مختلفی حاکم است و به نظر می‌رسد که در انتقال  فريز شده جنین، این نوع زایمان به‌صورت عمده‌ای رخ می‌دهد».

نتایج این پژوهش که در Journal of reproduction & infertility (مجله باروری و ناباروری)، نشریه انگلیسی‌زبان و بین‌المللی پژوهشگاه ابن‌سینای جهاد دانشگاهی منتشرشده، می‌تواند در رفع ابهامات مربوط به استفاده از جنین‌های تازه یا فریزشده در بارداری‌ها مفید باشد.

 دکتر محمدرضا دلفیه

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش