جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۶:۵۳ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۱۲۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

چرا تلفات کرونا در مردان بیشتر است؟

آمار تلفات ویروس کرونا در مردان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
بنا به گفته پژوهشگران طبق مشاهدات این چند وقت گذشته، کروناویروس (Coronaviruses) بیشتر، از مردان تلفات می گیرد، ولی علت آن چیست؟

به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورک تایمز، بیماری کروناویروس (Coronaviruses) که از کشور چین نشات گرفته ، باعث خوف و اضطراب در سرتاسر دنیا شده است. ولیکن در حالیکه این ویروس تا حد زیادی روی یک گروه آسیب پذیر یعنی خردسالان تأثير نمی گذارد، بنظر میرسد تهدید ویژه ای برای میانسالان و افراد مسن‌تر و سالمند و به خصوص مردان است.

این هفته،" مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های چین" بزرگ ترين تجزیه و تحلیل موارد کروناویروس (Coronaviruses) را تا به امروز منتشر کرد. هرچند پژوهشگران دریافته اند که میزان ابتلای مردان و زنان تقریباً برابر بوده است، ولی میزان مرگ و میر در مردان ۲.۸ درصد است، در حالیکه در زنان ۱.۷ درصد است.

مردان هم در زمان شیوع بیماری های سارس( SARS) و مرس( MERS) که در اثر ویروس های خانواده کروناویروس ایجاد شده بودند، بیش از زنان تلفات دادند. طبق یک مطالعه، زنان بیشتری در سال ۲۰۰۳ در هنگ کنگ به سارس آلوده شده بودند، ولی میزان مرگ و میر در بین مردان ۵۰ درصد بیشتر بود.

همینطور حدود ۳۲ درصد از مردان آلوده به سندرم تنفسی در خاورمیانه، درگذشتند، در حالیکه این میزان برای زنان ۲۵.۸ درصد بود.

در سال ۱۹۱۸ هم در پی شیوع آنفلوانزا مردان جوان بیشتر نسبت به زنان درگذشتند.

فیلسوفان می گویند فعلا در بیماری کروناویروس بعضی از عوامل من جمله عوامل بیولوژیکی و بعضی دیگر که ریشه در سبک زندگی دارند، امکان دارد در تلفات گرفتن بیش از مردان دخیل باشد.

به نظر میرسد زمانی که صحبت از واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها می شود، مردان جنس ضعیف تری دارند.

" سابرا کلین" دانشمندی که در مورد تفاوت های جنسیتی در عفونت های ویروسی و واکنش های واکسیناسیون در دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز تحقیق می کند، خاطرنشان کرد:این الگویی است که ما در خیلی از عفونت های ویروسی مجاری تنفسی دیده ایم که بر اساس آن، مردان نتایج بدتری دارند. ما این را در ویروس های دیگر هم مشاهده کرده ایم. زنان بهتر با آن ها می جنگند.

زنان بعد از واکسیناسیون، واکنش ایمنی قوی تری نشان میدهند و همینطور حافظه واکنش ایمنی تقویت شده تری دارند که سبب می شود بزرگسالان در برابر پاتوژن هایی که در کودکی در معرض آن ها قرار گرفته اند، محافظت شوند.

دکتر" جنی کلایتون" مدیر دفتر تحقیقات بهداشت زنان در انستیتوی ملی بهداشت اظهار کرد:چیزی در سیستم ایمنی زنان قرار دارد که نسبت به مردان پررنگ تر است. ولی این میتواند برای آن ها هزینه هم داشته باشد، به دلیل آن که زنان نسبت به بیماری های خود ایمنی مثل التهاب مفصل روماتوئید و بیماری لوپوس (Lupus) که در آن ها سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) بیش فعال می شود و به اندام ها و بافت های بدن حمله می کند، مستعدتر هستند.

او ادامه داد:تقریباً ۸۰ درصد بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی را زنان تشکیل می دهند.

کارشناسان می گویند علل واکنش ایمنی قوی تر بانوان کاملاً معلوم نیست و مطالعات در این زمینه هنوز در مراحل نخست است.

یک فرضیه این است که سیستم ایمنی قوی تر زنان، مزیت بقا را به فرزندانشان می دهد و آنتی بادی های موجود در شیر مادر (Breast milk) را تقویت می کنند و سبب می شود سیستم ایمنی نوزادان که در حال پیشرفت است، از بیماری جلوگیری کند.

عوامل مهم بیولوژیکی من جمله هورمون جنسی زنانه استروژن که بنظر میرسد در ایمنی بدن نقش دارد، امکان دارد در این موضوع نقش داشته باشند.

همینطور این یک واقعیت است که زنان دارای دو کروموزوم X هستند و کروموزوم های X دارای ژن های مرتبط با ایمنی هستند که مردان صرفا یکی از آن ها را دارند.

آزمایشاتی که روی موش ها انجام شد، نشان داد مردان نسبت به زنان بیشتر مستعد به ابتلا به عفونت هستند و این نابرابری با افزایش سن افزایش می یابد.

موش های نر در این آزمایش در رویارویی با ویروس، واکنش ایمنی کمتری داشتند و برای پاک کردن ویروس از بدنشان کندتر عمل کردند. دکتر" استنلی پرلمن" استاد میکروب شناسی در دانشگاه آیووا اعلام‌کرد :آن ها آسیب های ریوی بیشتری متحمل شدند و با سرعت بیشتری کشته شدند.

زمانی که محققان استروژن را در موش های ماده آلوده مسدود کردند یا تخمدان هایشان را جدا کردند، تلفاتشان بیشتر شد، ولی بستن تستوسترون در موش های نر هیچ فرقی ایجاد نکرد. این نشان می دهد که استروژن میتواند نقش محافظتی داشته باشد.

دکتر" پرلمن" گفت:این یک الگوی اغراق آمیز از آن چیزی است که در انسان اتفاق می افتد، چون اختلافات بین زن و مرد ظریف است، ولی در موش ها اینطور نیست.

در یک مطالعه روی ۴۰۲۱ مریض مبتلا به کروناویروس (Coronaviruses)، بر اهمیت تشخیص زودرس، به خصوص در مردان مسن تأکید شده است.

" آکیکو ایوازاکی" استاد ایمونولوژی در دانشگاه ییل در توضیح این که چرا بعضی از ویروس ها بیشتر بر مردان تأثیر می گذارند، خاطرنشان کرد:آقایان امکان دارد در این باره ، حس امنیت کاذب داشته باشند.

این نشان می دهد که مردان نسبت به زنان کم تر از خود نگهداری می کنند و اقدامات الزامی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها را جدی نمی گیرند.

به عنوان نمونه، از زمان شروع شیوع بیماری کروناویروس، مسئولان بهداشت عمومی بر اهمیت شستشوی دست ها به خوبی و بطور مکرر به خاطر جلوگیری از ابتلا به این بیماری تأکید کرده اند. دکتر" کلین" می گوید پژوهش های متعددی نشان داده اند که مردان- حتی پرسنل بیمارستان ها- کم تر از زنان دست خود را شسته و یا از صابون استفاده می کنند.

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش