جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۶۰۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

نوع جدیدی از بیماری زوال عقل کشف شد

زوال عقل,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
" اریک ابنر" یکی از محققان دانشگاه کنتاکی توضیح می دهد:یکی از مواردی که در دهه اخیر یاد گرفته ایم این است که بسیاری از افرادی که فکر می کنیم بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) دارند، در واقع این گونه نیستند. بیماری های مغزی دیگری نیز وجود دارند که علائم مشابه با آلزایمر را ایجاد می کنند، از جمله برخی مواردی که ما اخیراً فهمیده ایم وجود دارند.

دانشمندان می گویند نوع جدیدی از بیماری زوال عقل که با تشخیص تجمع یک پروتئین جدید حاصل شده است، به تازگی کشف شده و تاکنون با بیماری آلزایمر اشتباه گرفته می شد، احتمالا مسئول ۲۰ درصد از موارد ابتلا به زوال عقل است.

به گزارش ایسنا، دانشمندان در حال تلاش برای مبارزه هرچه بیشتر با زوال عقل هستند و کشف یک شکل جدید و تهاجمی تر از اختلال عصبی که اغلب به اشتباه، بیماری آلزایمر تشخیص داده می شود، مشکل را پیچیده می کند.

یک مطالعه جدید از محققان دانشگاه" کنتاکی"( Kentucky) شکل جدیدی از زوال عقل را توصیف کرده است که با تجمع سمی چهار پروتئین مختلف در مغز شناخته شده است.این تحقیقات نشان می دهد، بسیاری از بیماران که مبتلا به بیماری آلزایمر تشخیص داده شده اند، ممکن است از این بیماری متفاوت و پیچیده تر رنج ببرند.بیماری آلزایمر به طور کلی با اختلال تجمع دو نوع پروتئین در مغز( آمیلوئید- بتا و" تائو") تعریف می شود. تقریباً هر درمانی که در سال های اخیر برای متوقف کردن یا معکوس کردن انباشت این پروتئین های سمی انجام شده، در آزمایشات انسانی شکست خورده است و محققان زیادی به دنبال فرضیه های جدید برای امتحان و شناخت بهتر ریشه های بیماری آلزایمر هستند.سال گذشته یک مطالعه برجسته شکل جدیدی از زوال عقل را مبتنی بر تجمع غیرطبیعی پروتئینی به نام" TDP- ۴۳" توصیف کرد. این بیماری" LATE" نامیده شد و محققان احتمال دادند که حدود ۲۰ درصد از مواردی که آلزایمر تشخیص داده شده، ممکن است در واقع ابتلا به این بیماری بوده باشد.

" اریک ابنر" یکی از محققان دانشگاه کنتاکی توضیح می دهد:یکی از مواردی که در دهه اخیر یاد گرفته ایم این است که بسیاری از افرادی که فکر می کنیم بیماری آلزایمر دارند، در واقع این گونه نیستند. بیماری های مغزی دیگری نیز وجود دارند که علائم مشابه با بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) را ایجاد می کنند، از جمله برخی مواردی که ما اخیراً فهمیده ایم وجود دارند.

زوال عقل,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

این مطالعه جدید، داده های کالبد شکافی مغز ۳۷۵ فرد ثبت نام شده در یک مطالعه طولانی مدت به نام" بانک مغز مرکز بیماری آلزایمر دانشگاه کنتاکی" بررسی کرده است و همه افراد اهداکننده بافت مغزی بیش از یک دهه قبل از مرگ، از نزدیک مورد پیگیری قرار گرفته بودند.در نهایت محققان نه تنها شاهد تجمع پروتئین های " آمیلوئید بتا"،" تائو" و" TDP- ۴۳" بودند، بلکه تجمع پروتئین" آلفا سینوکلین"- پروتئین معروف به تجمع درون ساختارهای سمی به نام" اجسام لوی"( Lewy bodies)- را نیز مشاهده کردند. این" اجسام لوی" عامل اصلی بیماری عصبی پارکینسون هستند." اجسام لوی" دانه های غیرعادی پروتئین ها هستند که درون سلول های عصبی در بیماری های پارکینسون، زوال عقل جسم لوی و تعدادی دیگر از بیماری ها گسترش پیدا می کنند. این اجسام زیر میکروسکوپ در حین بافت شناسی مغز، قابل شناسایی هستند." اجسام لوی" به صورت توده های دایره شکل هستند که باعث جابجایی دیگر اجزای سلولی می شوند.

نتایج نشان داد که حدود ۲۰ درصد از کلیه افراد مبتلا به زوال عقل هنگام مرگ، نشانه هایی از تجمع هر چهار نوع پروتئین سمی ذکر شده را نشان داد و این افراد که دارای هر چهار پروتئین آسیب زا بودند، همچنین شدیدترین علائم زوال عقل را نشان داده اند." ابنر" می گوید:آنها همه انواع پروتئین های عامل اختلال عصبی را که ما می شناسیم، دارا بودند و نامی برای عامل چهارم وجود نداشت و ما آن را " QMP" نامیدیم.افراد دارای" QMP" نسبت به افرادی که دارای سه عامل بیماری زای دیگر یا کمتر بودند، با سرعت بالاتری از وضعیت اختلال شناختی ضعیف به زوال عقل پیشروی می کنند. دقیقاً مشخص نیست که این چهار عامل چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، اما محققان گفتند که داده های کالبد شکافی نشان می دهد تجمع" آمیلوئید بتا" ممکن است قبل از تجمع غیرطبیعی سه پروتئین دیگر باشد. حال این که آیا این بدان معنی است که پلاک های آمیلوئید بتا تجمع های بعدی پروتئین های دیگر را تحریک می کنند، فعلا مشخص نیست.

" ابنر" می گوید که یافته های تیم وی، تحقیقات در مورد آلزایمر را پیچیده تر می کند، چرا که درمان های متمرکز بر یکی از این عوامل آسیب زا ممکن است برای دیگر عوامل کارایی نداشته باشد.اول بیماری" LATE" و حالا" QMP"، این دسته بندی های جدید زوال عقل نشان می دهند که اختلال شناختی متنوع تر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد." ابنر" می گوید:" این خبر خوبی نیست، زیرا بدان معناست که حتی اگر می توانستیم بیماری آلزایمر را به طور کامل درمان کنیم، حالا باید با" TDP- ۴۳" و" آلفا سینوکلین" سر و کار داشته باشیم که از قضا در سنین پیری شایع هم هستند.وی افزود:اما باید دقیقاً بفهمیم با چه چیزی روبرو هستیم و هر طور شده جلوی زوال عقل را بگیریم. ما هنوز باید چیزهای زیادی برای یادگیری داشته باشیم.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش