جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۳۰۰۰۵۲

آنچه که باید درباره اختلال دوقطبی بدانید/ انواع اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی,درمان اختلال دوقطبی,اختلال دوقطبی درجه یک اختلال دوقطبی درمان نشده، منجر به مشکلاتی جدی در زندگی شود
اختلال دوقطبی ممکن است در هر سنی رخ دهد. کسانی که دچار اختلال دو قطبی می شوند معمولا می توان با مشخصه تغییر شدید حالات روحی شناخت. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، تغییرات فیزیکی در مغز خود دارند.

اختلال دوقطبی

هر فردی در زندگی شخصی خود معضلات و بالا پایین های خاص خود را داشته است. شخصی که دو قطبی است تغییراتی به مراتب شدیدتر از حد معمول در خلق و خوی خود دارد. شما با این مسائل در زندگی روزانه خویش روبرو می شوید و صبوری می کنید. این تغییرات شدید خلق و خو میتواند سبب تخریب زندگی روزمره و ارتباطات شخص بیمار شود.

اختلال دوقطبی چیست؟

اختلال دو قطبی نوعی بیماری روانی است که در آن حالت شما بین شیدایی و افسردگی در نوسان هستید. در فاصله بین این دوره ها شما دوره های سالم را دارید. این حالتها، فاز خوشی و شعف، فاز شیفتگی و شیدایی و فاز افسردگی خوانده میشوند. آمیزه های گوناگونی از این حالتها وجود دارند که به گروه های گوناگون بیماری اختلال دوقطبی تقسیم میشوند. اختلال دو قطبی می تواند ناشی از حوادث بیرونی باشد مانند اضطراب و فشارهای روحی عمومی و در دوران نوجوانی شروع به ظاهر شدن میکند. بیماری اختلال دوقطبی تا پایان عمر باقی میماند. خطر این که یک شخص در طول زندگی خود گرفتار بیماری اختلال دوقطبی شود چیزی بین یک تا دو درصد است و در سرتاسر دنیا به یک اندازه شایع است. از اختلال دو قطبی با عنوان افسردگی شیدائی نام برده می شد.

اختلال دوقطبی یک وضعیت سلامت روانشناختی است که بعنوان اختلالات شدید خلقی تعریف شده است. اختلال دو قطبی بر حالات خلقی، افکار و رفتار شخص تأثیر می گذارد.

انواع اختلال دوقطبی

می توانیم به بررسی انواع آن بپردازیم. اختلال دوقطبی انواع مختلفی دارد که به شرح زیر رده بندی میشوند:

اختلال دوقطبی نوع اول:

این اختلال حاوی دوره شیدایی (مانیا) است که دست کم ۷ روز به طول می انجامد و یا علائم تکرارشونده شیدایی به قدری شدید باشد که شخص نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. در این نوع اختلال دوقطبی امکان دارد شخص پیش از دوره شیدایی دوره افسردگی را هم تجربه کرده باشد. در بعضی موارد شدت شیدایی باعث از هم گسیختگی روانی فرد می شود.

 اختلال دو قطبی نوع ۲:

 در این نوع اختلال دوقطبی بیش از یک دوره افسردگی شدید وجود دارد. در صورتی که شدت خلق شیدایی کم است. این نوع به نام شیدائی خفیف (Hypomania)  نامیده می شود.

اختلال دوقطبی چیست,اختلال دوقطبی,اختلال دوقطبی و درماناختلال دوقطبی به نام بیماری مانیا یا افسردگی شیدایی شناخته می شود

 اختلال دوقطبی دوره ای یا سیکلوتیمیا:

علائم این نوع از اختلال دو قطبی، حاوی بروز دوره ای علائم بیماری افسردگی و نیمه شیدایی است. این علائم کوتاه مدت تر و ضعیف از اختلال دوقطبی نوع اول و یا اختلال دوقطبی نوع دوم هستند. 

اختلال دو قطبی با تناوب سریع:

 در این دسته بیش از ۴ دفعه نوسان روحی در طول یکسال وجود دارد. این نوع در حدود ۱۰ درصد افراد مبتلا به اختلالات دوقطبی دیده میشود و میتواند با هر کدام از انواع ۱ یا ۲ همراه باشد.

علائم و نشانه های اختلال دوقطبی

- ایجاد تغییرات فصلی در خلق وخوی

- اعتماد به نفس بی شمار یا تکبر 

- چرخه سریع اختلال دو قطبی

- کاهش نیاز به خواب

- روان پریشی (سایکوز)

- تغییر سریع موضوع بحث زمان مکالمه

- انرژی زیاد و فعالیت بیش از حد معمول

- ولخرجی زیاد

علت اختلال دوقطبی

علت دقیق اختلال دو قطبی ناشناخته است، ولی عوامل متعددی در ایجاد و شکل گیری بیماری اختلال دوقطبی نقش دارند که عبارتند از:

- عوامل محیطی: استرس، تجاوز و یا تجربیات تلخ و آسیب زا در زندگی شخص امکان دارد نقش مهمی در اختلال دو قطبی را بازی کند.

- تفاوت های بیولوژیکی: محققان بر این باورند که تغییرات فیزیکی بارزی در مغز افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دیده شده است و تأثير و اهمیت این تغییرات در بروز این امر هنوز نامعلوم است، ولیکن در آخر میتواند در کشف علت دقیق بیماری اختلال دوقطبی کمک کند.

- ژنتیک: اختلال دوقطبی در افرادی متداول تر است که یک خویشاوند درجه اول، مثل خواهر یا برادر، این شرط را دارند.

علائم اختلال دوقطبی,بررسی اختلال دوقطبی,اختلال دوقطبینشانه های ژنتیکی می توانند در تعیین خطر ابتلا به اختلال دوقطبی موثر باشد

- انتقال دهنده های عصبی: عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز یا همان انتقال دهنده های عصبی نقش چشمگیری در اختلال دوقطبی و دیگر تغییرات خلق و خوی داراست.

روش های بهبود اختلال دو قطبی

درمان اختلال دوقطبی بسیار فردی است و طبق انواع و شدت علائمی که امکان دارد شخص آنها را تجربه کند، انجام می شود.

اغلب مردمی که دچار اختلال دوقطبی هستند، حتی آنهایی که در حالت های حاد و شدید این اختلال قرار دارند با درمان مناسب میتوانند بیماری اختلال دوقطبی خود را بهبود نمایند. با توجه به اینکه اختلال دو قطبی یک بیماری بازگشت پذیر است، غالبا درمان آن به صورت طولانی مدت برای جلوگیری از عود بیماری انجام می شود. برای درمان این اختلال از ترکیب دارو درمانی و روان درمانی که بهترین راه برای مهار بیماری اختلال دوقطبی است استفاده می شود.

تثبیت کننده حالت اصلی هسته فرآیند درمان اختلال دوقطبی است و اکثراً از سایر عوامل تثبیت کننده خلقی مانند لیتیوم و ضد تشنج برای تثبیت نوسانات خلقی استفاده می شود. از روش های روان درمانی که برای درمان اختلال دوقطبی استفاده می شود می توان به رفتار درمانی شناختی، تعلیم دادن به بیمار، خانواده درمانی و تکنیک های جدیدتر مثل درمان بین فردی اشاره کرد.

اختلال دوقطبی,درمان بیماری اختلال دوقطبی,اختلال دوقطبی ژنتیکدر اختلال دوقطبی دارو درمانی به تنهایی در پیشگیری از بازگشت بیماری موثر نیست

درمان های خانگی و طبیعی برای اختلال دوقطبی

۱. روغن ماهی: روغن ماهی که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است میتواند به درمان اختلال دوقطبی کمک کند. محتوای آن مرجع پشتیبانی DHA است و برای تولید هورمون و سلامت بافت عصبی ضروری هستند. روغن ماهی قابلیت مغز را التیام می بخشد و به غلبه بر بیماری افسردگی کمک می کند.

۲. توت ها: انواع توت، تمشک، زغال اخته وغیره مملو از ویتامین C. هستند برای درمان اختلال دوقطبی مناسب هستند؛ همچنین مطالعات مشخص کرده است که ویتامین C. به تنظیم سطح کورتیزول و جلوگیری از فزونی آن کمک می کند. کورتیزول هورمون استرس است که از غده آدرنال ترشح می شود و در صورت افسردگی و استرس، سطح کورتیزول در بدنتان بالا می رود که باعث فعال شدن پاسخ اضطراب، افزایش ضربان قلب و فشارخون و سرکوب سیستم ایمنی می شود؛ اثرات بلندمدت سطح بالای کورتیزول حاوی افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، بیماری افسردگی و بروز مشکلات در خواب است.

۳. ریشه سنبل الطیب: ریشه سنبل الطیب یک آرام بخش قوی برای بهبود اختلال دوقطبی است که میتواند به آرامش سیستم عصبی کمک کند. اکثراً بعنوان داروی جایگزین برای استرس، معضلات خواب و اختلال های روحی استفاده می شود. سنبل الطیب احساس آرامش را زیاد و تنش عصبی و استرس را همراه با اضطراب و بیقراری کاهش می دهد.

۴. لبنیات: لبنیات مثل شیر، ماست و پنیر دارای منابع زیاد ریبوفلاوین هستند دریافت مقادیر به اندازه کافی از این ویتامین، سیستم های سنتز و ترشح پروتئین را تحت کنترل نگه می دارد. در صورت کمبود ریبوفلاوین، این سیستم دچار اختلال شده، در نتیجه واکنش های استرس زا رخ خواهد داد. لبنیات برای درمان بیماری اختلال دوقطبی مفید هستند.

۵. ویتامین های B: هرچند هر یک ویتامین های گروه B عملکرد‌های منحصر به فرد خود را دارند ولی می توانند با هم نیز در بدن کار کنند، بهتر است که یک مکمل ویتامین B کمپلکس داشته باشید. همچنین میتوانید غذاهای غنی از ویتامین B مثل شیر، تخم مرغ، غلات، سبزیجات پر برگ و محصولات سویا برای بهبود اختلال دوقطبی بخورید.

۶. چای گیاهی: انواع گوناگون چای های آرامش بخش در بازار موجودند که میتوانند سبب تقلیل استرس و نگرانی شوند؛ بابونه قرن هاست که بعنوان یک درمان سنتی برای ناراحتی معده، اضطراب و بیخوابی استفاده می شود؛  افزودن میزان کمی شیر به چای بابونه میتواند اثرات آرام بخشی آنرا تقویت کند. چای گیاهی همچنین بهترین داروی طبیعی برای درمان اختلال دوقطبی است.

اختلال دوقطبی و درمان,اختلال دوقطبی,علائم اختلال دوقطبیدرمان بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی با مصرف چای گیاهی

۷. منیزیم: مکمل های غذایی منیزیم را برای درمان اختلال دوقطبی مصرف کنید. همچنین میتوانید غذاهای مملو از منیزیم را مصرف کنید، مانند اسفناج، دانه کدوتنبل، دانه آفتابگردان، بادام هندی، سویا و لوبیای سیاه.

۸. شکلات تیره: شکلات تیره همانند انواع توت، سطح کورتیزول (هورمون استرس)، بعلاوه هورمون های اپی نفرین و نوراپی نفرین را که باعث بروز احساس اضطراب و عصبانیت در شما میشوند، کاهش می دهد. همچنین، شکلات تیره مغزتان را تحریک می کند که موادی به نام اپوئید ها را تولید کند؛ این مواد به شما کمک می کنند که حس بهتری داشته باشید و در درمان بیماری اختلال دوقطبی موثر است.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 20
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش