شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۴۷

حرکات ورزشی ساده برای درمان درد پاشنه پا

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,درد پاشنه پاورزش برای درمان درد پاشنه پا
درد پاشنه پا مشکلی است که بسیاری از افراد به دنبال اضافه وزن، ارگونومی نادرست، بارداری یا پوشیدن کفش نامناسب تجربه می کنند، اما شایع ترین دلیل این درد به التهاب فاشیای پلانتار؛ رباط نازکی که پاشنه پا را به قسمت جلویی پا متصل می کند، برمی گردد. با برخی از حرکات ورزشی می توان تاحدود این درد را کاهش داد.

درد پاشنه پا:

یکی از شایع ترین آسیب هایی که بین پاشنه پا و رباط کف پا اتفاق می افتد معروف به فاشیت کف پا است، یعنی همان غشایی که عضلات را در بخش پایینی پا پوشش می دهد دچار التهاب خواهد شد. این قسمت ساختار بسیار مهمی در بدن است که وظیفه ایجاد قوس و جذب انرژی و ضربه را در طول حرکت برعهده دارد. 

فاشیت پلانتار بیشتر ورزشکاران را تحت تاثیر قرار می دهد از طرفی ممکن است در زنان باردار و افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند هم ایجاد شود. این درد ابتدا به صورت یک ناراحتی جزئی شروع می شود و سپس به داخل پاشنه پا کشیده می شود و ممکن است همراه با سفتی، تورم و قرمزی همراه باشد. برخی از عوامل هستند که می توانند باعث درد پاشنه شوند در ادامه به آنها اشاره شده است: 

انجام فعالیت‌های سنگین

ایستادن یا راه رفتن زیاد

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند یا غیراستاندارد

اضافه وزن

وجود بیماری‌های زمینه‌ای مثل بورسیت یا استئوکندروز

خار پاشنه

پیچ خوردگی مچ پا

شکستگی استخوان پاشنه

التهاب تاندون آشیل

ضربه کفش پاشنه بلند 

گیر افتادن عصب

التهاب مزمن پاشنه پا

اما باید خبر خوبی به شما دهیم، این اختلال می تواند با چند تمرین ساده کشیی به صورت طبیعی کاهش پیدا کند، انجام تمریناتی که در ادامه به آنها اشاره می شود به مدت حداقل ۱۰ دقیقه در روز شدت درد را کاهش خواهد داد. 

یکی از بهترین مکمل هایی که برای دردهای پاشنه پا استفاده می شود حرکات اصلاحی و تمرینات کششی است.

با انجام مکرر این تمرینات و تقویت عضلات تاندون و رباط های پا، درد پاشنه و عوارض ناشی از آن کاهش پیدا می کنند. البته نکته که برای رسیدن به نتیجه مطلوب ضروری است جدیت در ادامه تمرینات است. در هر زمانی از روز که مشخص کردید باید به انجام تمرین اختصاص دهید. در ادامه به چند نمونه از تمرین های ورزشی اشاره می شود که برای درمان درد پاشنه توصیه می شوند.

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,ورزش های ساده برای درمان درد پاشنه پاورزش های ساده برای درمان درد پاشنه پا

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا:

حرکت ورزشی برای عضلات ساق پا:

برای انجام این تمرین باید ابتدا از دیوار به اندازه یک بازو فاصله بگیرید، پای راست را پشت پای چپ خود بگذارید، به آهستگی و آرامی پای چپ را به جلو خم کرده و زانو راست را صاف نگه دارید، پاشنه پای راست را نیز روی زمین بگذارید. 

کشش را به مدت ۱۵ الی ۳۰ ثانیه ادامه دهید و سپس به حالت استراحت برگردید. انجام این حرکت سه مرتبه باید صورت بگیرد بعد از آن پاها را تعویض کنید و مجددا حرکت را انجام دهید. 

هدفی که از انجام این حرکت کششی وجود دارد تقویت عضله گاستروکنمیوس ساق پا است.

زمانی که التهاب فاشیا کف پا بهبود پیدا کرد و درد کاهش یافت می توانید کشش را شدیدتر کنید و حرکت را با دوپای کمی خمیده تر انجام دهید.  

در قسمت تحتانی ساق پا هم می توان با انجام این حرکت کششی عضله سولئوس را شل کرد. باید دقت کرد که لازم نیست کشش را برای مدت طولانی نگه دارید. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,حرکت کششی ساق پاورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ حرکت کششی ساق پا

با یک صندلی تمرینات کششی فاشیای پلانتار را انجام دهید:

باید به خاطر داشته باشید که زمان انجام این حرکت باید صاف نشسته باشید. به خاطر داشته باشید که هنگام انجام این حرکات صاف بنشینید:

۱ـ برای انجام این حرکت بنشینید و پا را روی یک بطری یخ زده آب بگذارید سپس آن را به صورت غلتک فومی تکان دهید. تمرین را به مدت یک دقیقه انجام دهید و سپس برای پای دیگر آن را تکرار کنید. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,تمرین با بطری یخ زدهورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ تمرین با بطری یخ زده

۲ـ در این تمرین کشش شست پا مهم است، ابتدا باید پا را روی پای دیگر قرار داد و سپس شست پا را بکشید. انگشت شست را بگیرید و به آرامی به سمت خوش بکشیده و بعد از ۱۵ الی ۳۰ ثانیه انگشت را رها کنید. حرکت را سه مرتبه انجام دهید و بعد از آن پا را روی پای دیگر قرار دهید و برای پای دیگر آن را تکرار کنید. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,حرکت کشیدن شست پاورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ حرکت کشیدن شست پا

۳ـ در این تمرین از طول خود تا بزنید و با یک بند ورزشی آن را به صورت درست فیکس کنید. بنشینید و حوله تا شده را تا زیر قوس های هر دو پا قرار دهید، انتهای حوله را به دو دست خود بگیرید و قسمت بالای پا را به آرامی به سمت خود بکشید. 

۱۵ تا ۳۰ ثانیه همین وضعیت را نگه دارید و بعد از آن سه مرتبه حرکت را تکرار کنید. 

این حرکت کشش نه تنها باعث کاهش درد پاشنه پا می شود بلکه اگر آن را به صورت صحیح پیش از ورزش انجام دهید از بروز التهاب فاشیای پلانتار پیشگیری می کند. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,تمرین کششی با حولهورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ تمرین کششی با حوله

چرخاندن توپ برای تسکین درد پاشنه:

این ورزش توپی ساده می تواند التهاب ناشی از فاشیت پلانتار را کم کند به همین جهت می تواند درد پاشنه پا را کاهش دهد. روی یک صندلی بنشینید و کمر خود را راست کنید. یک توپ تنیس برداشته و روی زمین قرار دهید و زیر پای خود غلت دهید. برای ایجاد نتیجه بهتر سعی کنید توپ را زیر تمامی قسمت های پا ماساژ دهید. این حرکت را به مدت ۶۰ دقیقه انجام و سپس استراحت و دو مرتبه آن را انجام دهید. 

جمع کردن حوله با پا:

این تمرین به شما کمک خواهد کرد تا گردش خون و انعطاف پذیری در پا بهبود یابد. یک حوله را روی زمین بگذارید و پاها را روی آن زمین بگذارید. فقط با استفاده از پا شروع به فشردن حوله و نگه داشتن آن برای چند ثانیه کنید. مجددا به حالت اولیه خود برگردید. این تمرین را در سه ست و در هر ست ۱۰ مرتبه انجام دهید. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,تمرین جمع کردن حوله با پاورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ تمرین جمع کردن حوله با پا

نوک پا :

روی نوک پا بایستید به طوری که کمر صاف باشد و پاشنه ها بالا باشند. این ایستادن می تواند تاندون پا را تقویت از طرفی عضلات ساق پا را نیز تقویت کند. سعی کنید خودتان را تا آنجا که می‌توانید بالا ببرید، سپس به موقعیت شروع خود بازگردید.

حرکت را سه ست و در هر ست ۱۰ مرتبه انجام دهید. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,تمرین ایستادن روی پنجه پاورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ تمرین ایستادن روی پنجه پا

قوس دادن کف پا:

کف قوس پا را به صورت گنبدی کنید این تمرین همانقدر که روی پاشنه پا تاثیر می گذارد می تواند ساق پا را نیز تحت تاثیر قرار دهد. شما می توانید برای کاهش درد و تنش این تمرین را انجام دهید. روی پای خود بایستید و پاشنه پا را ثابت نگه دارید تا به صورت حائل باشد. مطمئن باشید که قوس پایی که درست کرده اید به مدت ۱۵ ثانیه نگه دارید. 

سپس استراحت کنید و این تمرین را ۱۰ مرتبه انجام دهید. 

باز کردن انگشتان پا:

این تمرین می تواند عضلات بین استخوان هایی که قوس پا را پشتیبانی می کند متمرکز کند. در یک وضعیت راحت بنشینید و یک باند لاستیکی کوچک دور انگشت پا قرار دهید. انگشتان را تا جایی که می توانید باز کنید و سپس آنها را رها کنید. یک فاصله دهنده بین پنجه های پا قرار دهید آنها را به هم فشار داده و سپس رها کنید. 

تمرین را در ۳ ست و در هر ست ۱۰ مرتبه انجام دهید. 

تمرین را در هر روز تکرار کرده تا درد پاشنه ناشی از فاشیت پلانتار در مدت زمان کوتاهی کاهش پیدا کند. درصورتی که احساس کردید وضعیت درحال بدتر شدن است به پزشک مراجعه کنید تا متوجه شوید درمان های دیگری برای شما مناسب است یا خیر. 

حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا,تمرین باز کردن انگشتان پاورزش برای درمان درد پاشنه پا؛ تمرین باز کردن انگشتان پا

کشش پله‌ای:

برای انجام این تمرین باید یک پله یا لبه را انتخاب کنید. پایی که قصد دارید تحت کشش قرار دهید را عقب قرار دهید و یک قدم پای دیگر بالا بروید. به طرف پله ها خم شوید و پشت پا را صاف کنید. در پشت پاشنه احساس کشش ایجاد می شود، استراحت کنید و اجازه دهید بدن شما بیشتر به سمت پله خم شود. 

درمان درد پاشنه پا با حفظ تعادل:

برای این تمرین باید کنار دیوار یا صندلی بایستید تا تعادل به هم نریزد و تکیه گاه باشید. روی پای آسیب دیده خود ایستاده و زانو را مقداری خم کنید. سعی داشته باشید زمانی که قوس کف پا را بیشتر می کنید تماس شست پا با زمین حفظ شود. 

در همین حالت به آرامی از کمر خم شوید و دست همان سمت را آسیب دیده را جلو بکشید. مراقب باشید که زانو بیشتر از مقدار اولیه خم نشود. هرچه مقدار خم شدن بیشتر باشد تمرین دشوارتر می شود. می توانید دست خود را به سمت صندلی یا دیوار هم بکشید. 

این تمرین را در دو ست و در هر ست ۱۵ بار آن را تکرار کنید. 

برخی نکات و احتیاطات دیگر در مورد درد پاشنه پا:

به خود فشار نیاورید:

تا زمانی که کاهش التهاب در ناحیه کف پا صورت نگیرد دویدن نداشته باشید. سرعت بهبودی در هر دونده متفاوت است اما پیشنهاد می شود حدود ۲ هفته استراحت کنید. بر روی ناحیه فاشیا پلانتار یخ بگذارید و حرکات کششی را انجام دهید در صورتی که نیاز به داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن دارید استفاده کنید. 

به آرامی شروع کنید:

استراحت و استفاده از یخ را می تواند درد پا را تسکین دهد می توانید دویدن های کوتاه را امتحان کنید. برای مثال فاصله کوتاه بین دو تیر برق را به آرامی بدوید. برای انجام هر حرکت کششی در هرکدام از تیربرق ها توقف کنید. 

فاصله دویدن را به تدریج از بین دو تیر برق، دو خانه، دو درخت یا سایر نشانگرهای مشخص شده در مسیر افزایش دهید، توصیه می شود زمان دویدن یا استادن در هر نشانگر استراحت کنید و حرکات کششی عضلات ساق پا را انجام دهید. 

گردآوری: بخش پزشکی ورزشی سرپوش

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بنجامین فرانکلین بنجامین فرانکلین سیاستمدار تاثیرگذار آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ ژانویه ۱۷۰۶

محل تولد: بوستون، ماساچوست، آمریکای بریتانیا

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: نویسنده، مخترع، دیپلمات، سیاستمدار و دولتمرد

حزب سیاسی: مستقل

درگذشت: ۱۷ آوریل ۱۷۹۰

ادامه
هانتر لابرادا هانتر لابرادا، بدنساز حرفه ای آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ مه ۱۹۹۲

محل تولد: تگزاس

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: ورزشکار بدنساز

قد: ۱۷۵

وزن: ۱۱۱ کیلوگرم

ادامه
باریش کیلیچ بیوگرافی باریش کیلیچ بازیگر جذاب ترکی (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۱ فوریه ۱۹۷۸

محل تولد: آرگووان مالاتیای ترکیه

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۲۲۰۴ میلادی

تحصیلات: لیسانس رشته اقتصاد از دانشگاه استانبول و مدرک کارشناسی ارشد در رشته زبان از دانشگاه یدی تپه

ادامه
ابوسعید سجزی ابوسعید سجزی دانشمند و ستاره شناس اصیل ایرانی

تاریخ تولد: ۳۴۰ هجری قمری

محل تولد: سیستان

محل زندگی: شیراز 

زمینه فعالیت: دانشمند در زمینه ستاره شناسی و ریاضی

دین: اسلام

آثار: حدود ۳۸ کتاب و رساله که حدود ۲۰ کتاب آن در مساهل ریاضی و بقیه درباره احکام نجوم

ادامه
محمدامین حزباوی بیوگرافی محمدامین حزباوی ستاره نوظهور فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۲

محل تولد: اهواز

حرفه: فوتبالیست

پست: دفاع وسط

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۸۴ سانتی متر

ادامه
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
غلامرضا نیکخواه غلامرضا نیکخواه بازیگر پیشکسوت ایرانی

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۲۷

محل تولد: بوشهر، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵، تئاتر مدرسه

تحصیلات: لیسانس علوم سیاسی و لیسانس رشته کارگردانی 

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
ویژه سرپوش