دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۵۳ - ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۷۸۷
امنیتی و دفاعی

تحلیل های آسوشیتد‌پرس و فارین پالیسی؛

استراتژی روسیه تضعیف قدرت دفاعی اوکراین برای حمله به شرق این کشور است/ پوتین مجبور است جنگ را تا ماه ژوئن پایان دهد

تحلیل های جنگ روسیه و اوکراین,شکست رسمی روسیه در اوکراین
آسوشیتدپرس با اشاره به حملات اخیر روسیه در اوکراین، از استراتژی آشکار مسکو برای تضعیف قدرت دفاعی اوکراین خبر داد که برای آماده‌سازی حمله احتمالی تمام عیار به شرق این کشور در پیش گرفته شده است.

این خبرگزاری روز یکشنبه ۲۸ فروردین در گزارشی نوشت که نیروهای روسیه در چارچوب این استراتژی، حملات موشکی به کی‌یف، پایتخت اوکراین و بمباران شدید خارکیف، دومین شهر بزرگ این کشور را ازسرگرفته‌اند.

به نوشته آسوشیتدپرس، این حملات و سایر حملات پراکنده در سراسر اوکراین، به اوکراینی‌ها و حامیان غربی‌شان یادآوری می‌کند که کل اوکراین در معرض خطر است.

در حالی که شهر بندری ماریوپل در جنوب شرقی اوکراین در محاصره نیروهای روسیه است، ولودیمیر زلنسکی رییس‌جمهوری اوکراین هشدار داده که روسیه عمدا در تلاش است تا همه کسانی را که در این شهر هستند، نابود کند.

او گفت اوکراین نیاز فوری دارد سلاح‌های سنگین بیشتری از غرب دریافت کند تا بتواند در فرصتی شهر را نجات دهد.

آسوشیتدپرس نوشت هر روز اجساد جدیدی از قربانیان غیرنظامی تهاجم روسیه به اوکراین کشف می‌شود؛ تهاجمی که امنیت اروپا را از بین برده است.

مقام‌های شهرها و روستاهای نزدیک کی‌یف اعلام کرده‌اند که اجساد بیش از ۹۰۰ غیرنظامی را پیدا کرده‌اند که بیشتر آنها هنگام عقب‌نشینی نیروهای روسیه در دو هفته گذشته کشته شده‌اند.

در مقابل، پس از نابودی تحقیرآمیز ناوجنگی مهم روسیه در دریای سیاه، فرماندهی نظامی این کشور قول داده که حملات موشکی به پایتخت اوکراین را افزایش دهد.

مقام‌های روسیه روز شنبه و یک روز پس از هدف قرار دادن یک کارخانه موشک، اعلام کردند به یک کارخانه خودروهای زرهی حمله کردند.

ویتالی کلیچکو، شهردار کیف، به آن دسته از ساکنان این شهر که از زمان آغاز تهاجم روسیه از پایتخت اوکراین گریخته‌اند توصیه کرد به خانه‌های خود بازنگردند.

او گفت: «ما حملات بیشتر در آینده به پایتخت را رد نمی‌کنیم. اگر امکان دارید کمی بیشتر در شهرهایی که امن‌تر هستند بمانید، این کار را انجام دهید.»

شهردار کی‌یف همچنین اعلام کرد در حمله روز شنبه یک نفر کشته و تعدادی زخمی شدند.

آسوشیتدپرس نوشت حمله موشکی روسیه به پایتخت اوکراین درست زمانی صورت گرفت که اولین نشانه‌های بازگشت زندگی عادی به کی‌یف، پس از عقب‌نشینی نیروهای روسیه از این منطقه ظاهر شده بود.

اما کی‌یف فقط یکی از چندین هدف روسیه در روز شنبه بود. دفتر ریاست جمهوری اوکراین از حملات موشکی و بمباران هشت منطقه در سراسر این کشور طی شبانه‌روز گذشته‌اش خبر داد.

همزمان سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه درباره محاصره ماریوپل گفت نیروهای اوکراینی از بیشتر شهر بیرون رانده شده‌اند و تنها در کارخانه بزرگ فولاد این شهر باقی مانده‌اند.

تصرف احتمالی ماریوپل از سوی نیروهای روسیه به این کشور اجازه می‌دهد شبه جزیره کریمه را به مناطق تحت کنترل جدایی‌طلبان در شرق اوکراین متصل کند.

فارین پالیسی: روسیه مجبور است جنگ را تا ماه ژوئن پایان دهد

 نشریه آمریکایی فارین پالیسی با اشاره به سیل ورود تسیلحات دفاعی و تهاجمی ناتو به اوکراین و ضعف عملکرد ارتش روسیه و کاهش توان آن، پیش بینی کرد کرملین، جنگ را تا پیش از ماه ژوئن پایان دهد.

تحلیل های جنگ روسیه و اوکراین,شکست رسمی روسیه در اوکراین

به گزارش ایرنا، نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» در مطلبی تحت عنوان «غرب سرانجام از تسلیحات بزرگ خود برای اوکراین رونمایی کرد»، نوشت: باوجود این رونمایی، بعضی از مردم اوکراین معتقدند دیر شده و اقدامات انجام شده کم است.

آمریکا و متحدانش در ناتو، تحویل تانک، هلی کوپتر و سلاح های سنگین به اوکراین را در شرایطی که نیروهای این کشور آماده مبارزه با نیروهای روسیه در شرق این کشور می شوند، تسریع کرده اند.

تحویل سلاح های جدید، حاکی از یک تغییر جدی در نحوه حمایت غرب از اوکراین است زیرا دولت های غربی در ابتدای شروع عملیات ویژه روسیه، مطمئن نبودند که کی یف بتواند در مقابل تهاجم روس ها داوم بیاورد و نگران بودند که این سلاح ها به تصاحب مسکو در بیاید.

همچنین نوع سلاح ها نیز از سلاح های دفاعی مثل سلاح های ضدتانک به سلاح های تهاجمی تبدیل شده است. جمهوری چک با ارسال تانک، سیستم های توپخانه و خودروهای زرهی در اوایل این ماه، اولین کشور عضو ناتو بود که درها را برای ورود سیلی از تسلیحات به اوکراین باز کرد.

اسلواکی سیستم دفاع موشکی اس-۳۰۰ را در اختیار اوکراین قرار داد و آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که یک بسته تسلیحاتی جدید به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار در اختیار اوکراین قرار می دهد.

آنچه دولت های غربی را درباره ارسال تسلیحات به کی یف تشویق کرد مقاومت مردم اوکراین و ضعف نیروهای روسیه برای مقابله با آنان بود.

فرماندهان نظامی ناتو معتقدند که ارسال سلاح های سنگین به اوکراین به تنهایی کافی نیست و استفاده از این سلاح ها نیازمند آموزش، پشتیبانی فنی و مهمات است و به همین خاطر، ارسال سلاح ها توسط برخی از این کشورها فعلا متوقف شده است.

برخی دیگر، مثل اعضای دولت ائتلافی آلمان نگران هستند که ارسال تسلیحات به اوکراین، روسیه را درباره هدف قرار دادن دولت های غربی تحریک کند.

پیروزی در منطقه مسطح شرق اوکراین نیازمند تسلیحاتی مثل تانک و نفربر است و به همین خاطر، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، حیات اوکراین را وابسته به ورود تسلیحات سنگین اعلام کرده است.

یک مقام مطلع در پنتاگون در گفت و گو با فاریس پالیسی از طرح پنتاگون برای آموزش نحوه استفاده از سیستم های رادارای و توپخانه ای به نیروهای اوکراینی در کشورهای اروپای شرقی عضو ناتو خبر داد.

واشنگتن همچنین از دادن سلاح جایگزین به کشورهای اروپای شرقی در مقابل تحویل تسلیحات به اوکراین خبر داده است و در مقابل ارائه اس-۳۰۰ به اوکراین، سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اسلواکی مستقر کرد. همچنین قرارداد ارسال ۲۵۰ تانک آبرامز به لهستان را امضا کرد تا این کشور بتواند در عوض، تانک هایش را به اوکراین بفرستد.

بعضی کارشناسان پا را از این فراتر گذاشته و خواستار ارسال جنگنده های میگ از سوی لهستان و اسلواکی به اوکراین شده اند تا در مقابل، آمریکا جنگنده های اف-۱۶ در اختیار آنها قرار دهد.

ژنرال بن هاجز فرمانده پیشین نیروهای نظامی آمریکا در اروپا معتقد است: درباره خطر جنگ مستقیم بین ناتو و روسیه اغراق شده و لازم است زرادخانه ناتو به خدمت دفاع از دموکراسی در اوکراین درآید.

افزایش جریان ورود تسیلحات غربی به اوکراین می تواند ادامه جنگ در شرق اوکراین را برای روسیه سخت کند.

مقامات غربی معتقدند که کرملین اکنون دنبال ارائه دستاوردی به نظامیان خود تا ۹ ماه می، روز پیروزی روسیه بر آلمان نازی است و به خاطر تلفات و کمبود تجهیزات، برای ارائه این دستاورد با مشکل مواجه است.

فرانز استفن گدی یک محقق در «مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» لندن معتقد است: مطمئنا هیچ جنگی برای همیشه ادامه نخواهد یافت و احتمال می دهم که روسیه نتواند جنگ را به ماه ژوئن بکشاند بنابراین مجبور است برای پایان دادن به جنگ امتیاز دهد.  

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش