دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴
۲۱:۰۲ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۵۰۸۰۱
سیاست خارجی

تخت روانچی: غنی‌سازی صفر برای ما امکان‌پذیر نیست

تخت روانچی,معاون وزیر خارجه
تخت روانچی گفت که قبل از شروع دور جدید مذاکرات، «باید تضمینی دریافت کنیم که دیگر با حملات مشابه مواجه نخواهیم شد.»

به گزارش ایسنا، تخت روانچی در پاسخ به سوالی درباره احتمال از سرگیری مذاکرات بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «پیام‌هایی بین ایران و ایالات متحده از طریق برخی کشورهای میانجی در حال انتقال است. برخی کشورها هستند که بین ایران و ایالات متحده ارتباط برقرار می‌کنند. همانطور که می‌دانید، ما در حال مذاکره با میانجیگری عمان بودیم. با این حال، ابتدا با حمله اسرائیل و سپس با حمله ایالات متحده مواجه شدیم. بنابراین این حملات در میانه روند مذاکره رخ داد. این خیانت به دیپلماسی بود. این حمله‌ای به دیپلماسی بود».

او افزود: «بنابراین قبل از شروع دور جدید مذاکرات با ایالات متحده، باید تضمینی دریافت کنیم که دیگر با حملات مشابه مواجه نخواهیم شد. برای ما ضروری است که دوباره به دیپلماسی خیانت نکنند. اسرائیل و ایالات متحده با این حملات ما را شگفت‌زده کرده‌اند. ما نمی‌خواهیم همان نمایش دوباره اجرا شود. ایالات متحده باید ما را متقاعد کند که این بار چنین کاری نخواهد کرد.»

دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: «علاوه بر این، نتیجه مذاکرات باید بر اساس اصل برد-برد باشد. هر ۲ طرف باید احساس کنند که چیزی به دست آورده‌اند. ما نمی‌توانیم هیچ گونه تحمیلی از سوی ایالات متحده را بپذیریم. بنابراین، نمی‌توانیم بدون اطمینان از اینکه ایالات متحده اراده خود را تحمیل نخواهد کرد، گفت‌وگوی واقعی را آغاز کنیم، مگر اینکه مطمئن باشیم مذاکرات ادامه خواهد یافت.»

او افزود: «ما نمی‌خواهیم گفت‌وگو فقط برای "انجام گفت‌وگو" باشد. گفت‌وگو باید نتیجه‌ای داشته باشد که هر دو طرف را راضی کند. ما در حال حاضر به طور جدی در حال ارزیابی این موضوع هستیم. یک فرآیند مذاکره جدید با ایالات متحده تنها در صورتی امکان‌پذیر است که بر اساس برد-برد باشد و همانطور که گفتم، نباید دوباره از حملات نظامی در حالی که مذاکرات در جریان است، غافلگیر شویم.»

تخت‌روانچی در پاسخ به سوالی درباره شدت خسارات ناشی از اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران تصریح کرد: «خسارت وارد شده جدی است. من در موقعیتی نیستم که به شما بگویم چه میزان خسارت وارد شده است. اما می‌توانم به شما بگویم که خسارت جدی و شدید است. ارزیابی بر عهده سازمان انرژی اتمی ایران است و آن‌ها اکنون درحال انجام این کار هستند.»

او در پاسخ به سوال دیگری درباره سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران افزود: «همانطور که قبلاً گفتم، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) اطلاعاتی در مورد محل نگهداری مواد هسته‌ای داشتند. پس از تشخیص خسارت در این زمینه، سازمان انرژی اتمی ما توضیحات لازم را ارائه خواهد داد.»

معاون وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره خواست غیرقانونی آمریکا برای توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران و ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر خواست ایران برای رسیدن به سلاح هسته‌ای تصریح کرد: «فتوای رهبری همچنان پابرجاست. نگرش ما تغییر نکرده است. ما به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیستیم. سلاح‌های هسته‌ای جایی در دکترین دفاعی ما ندارند. کاری که ما انجام می‌دهیم غنی‌سازی اورانیوم برای اهداف صلح‌آمیز در خاک خودمان مطابق با پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است. غنی‌سازی صفر برای ما امکان‌پذیر نیست و غیرقابل قبول است.»

او افزود: «ما بارها و بارها این را گفته‌ایم. ما می‌خواهیم غنی‌سازی را در ایران انجام دهیم زیرا در گذشته مجبور بودیم مواد هسته‌ای را برای اهداف صلح‌آمیز وارد کنیم. ما در موقعیتی هستیم که می‌توانیم این کار را در خاک خودمان انجام دهیم. چرا این حق را که همراستا با حقوق ایران براساس پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای است انکار کنیم؟ برنامه هسته‌ای ما صلح‌آمیز است و ما آماده‌ایم جامعه بین‌المللی را متقاعد کنیم که این وضعیت به همین شکل باقی خواهد ماند.»

تخت‌روانچی درباره پاسخ کوبنده ایران به حمله تجاوزکارانه آمریکا گفت: «این حمله نشانه ضعف نبود. ما مجبور بودیم تلافی کنیم و این کار را هم کردیم. این موضوع به برادران و خواهران ما در قطر مربوط نبود. ما روابط بسیار خوبی با همه دوستانمان در منطقه خلیج فارس، به ویژه با قطر، داریم. قطر یکی از نزدیکترین دوستان ما در منطقه است. کاری که ما انجام دادیم، پاسخی به حمله آمریکا به ایران بود. با قطر در این مورد در تماس بودیم. بنابراین این گامی بود که در چارچوب حق دفاع ما انجام شد.»

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش