شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۱۲

مشاغل ساختمانی مهم در صنعت ساختمان کدامند؟

مشاغل ساختمانی,درآمد مشاغل ساختمانی,مشاغل ساختمانی درآمدزااکثر مشاغل ساختمانی به صورت شخصی و فردی می باشد
شغل های بسیار زیادی در اجرا و ساخت ساختمان نقش ایفا می کنند که هر یک از مهارت ویژه ای برخوردارند. امروزه مشاغل جدیدی در صنعت ساختمان سازی با پیشرفت تکنولوژی به وجود آمده است که امکانات بیشتری را فراهم می آورند. در این مطلب فهرست مشاغل ساختمانی آورده شده است با سرپوش همراه باشید.

مشاغل ساختمانی

یکی از نیازهای اولیه بشر، نیاز به مسکن میباشد ، چه بسا انسان های اولیه نیز در غارها زندگی می کردند، پس از آن کم کم تصمیم گرفتند تا خانه بسازند و برای خود با سنگ و گِل سرپناهی می ساختند. امروزه ساختمان سازی با پیشرفت جامعه بشری، رشد و تحول عظیمی دارد، به طوری که پروسه ساختمان سازی را مجموعه ای از متخصصان مختلف پیش می برند. افرادی که می توانستند با رعایت استاندارهای مهم یک سازه یا ساختمان بسازند و در مشاغل ساختمانی کار کنند. در واقع این افراد در زمینه ی ساخت و تولید یک سازه یا ساختمان، مهارت و قدرت خاصی داشتند؛ بدین ترتیب یکی از قدیمی ترین مشاغلی که برای انسان ایجاد شده و هم اکنون نیز حتی با مکانیزه شدن بسیاری از امور حاضر میباشد ، مشاغل ساختمانی نام دارد.

انواع مشاغل ساختمانی

امروزه برای این که یک ساختمان و خانه بسازید، به افراد و تخصص هایی نیاز دارید که در ادامه تعدادی از آنها را شرح داده ایم:

- مدیر پروژه ساخت و ساز:

مدیریت پروژه در صنعت ساخت و ساز یک فرآیند ضروری محسوب میشود و یکی از انواع مشاغل ساختمانی است. ساخت و ساز( ساخت پل،  راه سازی و ساختمان سازی و...) در مقایسه با سایر صنایع به هماهنگی و مدیریت عظیمی بین تیم های مختلف نیاز دارد. مدیریت پروژه ساخت و ساز متفاوت از مدیریت انواع دیگر پروژه ها می باشد. هنگامی که یک پروژه بطور کلی خاتمه می یابد، مأموریت ساخت و ساز پایان می یابد. به بیانی ساده تر، به عمل هدایت و هماهنگی منابع انسانی و مادی مدیریت پروژه گفته میشود و برای اطمینان از اتمام یک پروژه با استفاده از تکنیک های خاص بطور کارامد و سودآور انجام می شود.

مشاغل ساختمانی,لیست مشاغل ساختمانی,مشاغل ساختمانی درآمدزایکی از معایب مشاغل ساختمانی، سخت بودن بعضی از کارهای ساخت ساختمان می باشد

مدیران پروژه ساختمانی پیشنهادات کاری بسیاری دارند، ولی اصلی ترین مشکل در تعداد افراد واجد شرایط برای این شغل است. معمولاً وظیفه مدیران پروژه های ساختمانی اینست که علاوه بر هماهنگی با افراد با تجربه و سرپرستان، پروژه ها را برنامه ریزی و سازمان دهی میکنند. مدیران ساخت و ساز باید در بودجه بندی کلی یک پروژه ضمن برآورد هزینه همکاری داشته باشند. برای این که بتوانید مدیریت ساخت و ساز را به دست آورید، باید در یک رشته مرتبط با ساخت و ساز( معماری، عمران و...)، مدرک لیسانس داشته باشید و در زمینه ی ساخت و ساز چندین سال تجربه داشته باشید. متخصصانی می توانند مدیریت ساخت و ساز را بر عهده بگیرند که با پروژه های متعددی سروکار داشته اند و تجربه لازم را در بودجه بندی پروژه ها کسب کرده اند و وظایف مدیریتی به چنین افرادی داده شده است.

- مهندس عمران در ساختمان سازی

مهندس عمران از دیگر مشاغل ساختمان است، وظیفه ی مهندس عمران اینست که انواع پروژه های ساختمانی از تعمیر پل ها گرفته تا ساخت یک استادیوم ورزشی جدید را طراحی و مدیریت می کند و باید از مهارت و تخصص خوبی در ریاضیات و مهارت های فن آوری اطلاعات برخوردار باشد. همچنین باید این توانایی را برای دیگران داشته باشد که طرح ها و ایده های خود را به خوبی بیان کند. به طورکلی مهندس عمران موظف است طراحی برنامه ریزی و ساخت یک پروژه ساختمانی را انجام دهد، یعنی کسی که بتواند تمام بخش های یک ساختمان را طراحی کند و سپس به محاسبه ی میزان کار و مسایل مربوطه بپردازد. از دیگر وظایف یک مهندس عمران در یک ساختمان می توان به تهیه پیشنهاد برای مناقصه ها، گزارش به مشتریان، مراکز دولتی و سازمان های برنامه ریز در کنار مدیریت، هدایت و نظارت بر پیشرفت هر مرحله از تولید اشاره کرد. مهندسین عمران در اماکنی چون شرکتهای خصوصی و دولتی میتوانند کار کنند.

- اپراتور ماشین آلات مکانیکی:

اپراتور ماشین آلات مکانیکی از دیگر مشاغل ساختمانی می باشد. در واقع عنوان های زیادی برای کارهای ساختمانی در ساخت و ساز وجود دارد ، ولی از متداول ترین آن ها می توان به اپراتور ماشین سنگین و اپراتور تجهیزات سنگین اشاره کرد. اپراتور تجهیزات سنگین در ساخت پروژه های مسکونی، تجاری یا زیرساخت ها( مثل جاده ها و پل ها) الزامی است، به همین منظور از ماشین آلات سنگین استفاده میشود. اتکاء به این ماشین ها مانند غلتک و بولدوزرها در پروژه های پیمانکاری راه سازی و یا جرثقیل و تاور کرین در پروژه های ساختمانی بگونه ایست که نمیتوان پروژه های جدید را بدون آنها انجام داد. مشاغل زیادی باتوجه به گستره وسیع پروژه های پیمانکاری در این زمینه موجود میباشد ، ولی یکی از تبعات منفی این مشاغل فصلی بودن آنهاست. همچنین برای این که در هر کدام از این زمینه ها کار کنید، باید گواهینامه های لازم را برای اپراتوری ماشین موردنظر کسب کرده باشید که ممکن است هر گواهینامه دارای شرایطی چون پیش نیازها، هزینه ها و مدت زمان آموزش مخصوص به خود باشد.

فهرست مشاغل ساختمانی,معایب مشاغل ساختمانیمشاغل ساختمانی فرصت‌های زیادی برای یک کارگر ساختمانی به وجود آورده است

- شیشه بر ساختمان:

به دلیل رونق برج سازی در شهرهای بزرگ، نصب شیشه های در و پنجره ساختمان، نصب شیشه های نمای خارجی برج های بلند مرتبه، برای صاحبان این شغل یک فرصت شغلی پرسود می باشد. یکی از مشاغل ساختمانی که در هر ساخت و ساز بطور صد در صد هرچند به صورت کم یا زیاد به آن نیاز می شود، شغل شیشه بری می باشد.

- کارگران ساختمان: 

کارگر شخصیست که در کارگاه ساختمانی مشغول بکار است و حقوق می گیرد. کار در محیط ایمن و بهداشتی یکی از حقوق اولیه کارگران ساختمان است که کارفرما باید استانداردهای ایمنی و سلامتی را در آن رعایت کند و طبق قانون تامین اجتماعی و قانون کار، کارگران را تحت پوشش بیمه قرار دهد.

- تکنسین برق:

تکنسین برق نیز در لیست مشاغل ساختمانی قرار دارد. تکنسین برق وظیفه دارد کارهایی که مربوط به سیم کشی و برق منازل، ادارات، مراکز صنعتی و ... است را انجام دهد. سیم کشی الکتریکی ساختمان ها، ماشین های ایستگاهی و تجهیزات مرتبط به آنها از وظایف اصلی وی به شمار می رود. برق عمومی یا برق صنعتی از حوزه تخصص تکنسین های برق میباشد که کار تکنسین برق عمومی با ساختمان ها اعم از مسکونی و اداری و تجاری بیشتر میباشد درحالیکه کار تکنسین برق صنعتی با امور برق سیستم های کارخانه ها می باشد. تکنسین برق باید فردی بسیار منظم و دقیق باشد و به جزئیات دقت خاصی داشته باشد. همچنین باید اگاهی کامل نسبت به دستورالعمل های کاری موجود و مسائل ایمنی داشته باشد.  در این شغل، مسئله ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردار است و برقکار باید به خوبی آشنایی با اصول و دستورالعمل های ایمنی داشته باشد و از لباس و کفش مناسب در حین کار استفاده کند.

تکنسین برق باید توانایی کار را در ارتفاع به راحتی داشته باشد و از توان بدنی خوبی برخوردار باشد. دوره های فنی موجود برای ورود به این شغل باید بگذرانید و نزد یک استادکار، مدتی به صورت یک کارآموز شاگردی کنید. تجربه در این شغل مانند بسیاری از مشاغل فنی بسیار مفید و مؤثر است. در صورتی که تکنسین برق، در جایی استخدام باشد باید به صورت تمام وقت کار کند. گاهی اوقات شیفت های شب برای بعضی از حوزه ها میباشد که باید به صورت شبانه روزی کنترل شود. چنانچه کار تکنسین برق به صورت مستقل باشد و مغازه داشته باشد، ساعت کاری منعطفی دارد و خود او تایم کاریش را تعيين می کند. محل کار تکنسین برق با توجه به نوع کارش میتواند داخل ساختمان ها، کارخانه ها و یا در فضاهای بیرونی باشد.

- نقاش ساختمان:

ساختمان های نوساز امروزه به صورت خام به مشتریان تحویل داده میشوند. نیاز مردم به ارتباط با مشاغلی همچون رنگ کار  بیشتر احساس می شود. نقاش ساختمان وظیفه دارد دیوارهای داخلی و سقف های یک ساختمان را رنگ آمیزی کند. ترکیب رنگ ها توسط نقاشان آماده میشود و رنگ های قدیمی را ترمیم می کنند.

- لوله کشی در صنعت ساختمان سازی :

در صنعت ساختمان سازی ، لوله کشی ساختمان یکی از مشاغل ساختمانی محسوب میشود و برای ورود به چنین شغلی به تحصیلات آکادمیک نیاز ندارید .اگر یک شاگرد لوله کش بمدت ۳ تا ۴ سال در کنار یک فرد ماهر فعالیت کند و در این کار ماهر و حرفه ای شود به راحتی میتواند در زمینه نصب و تعمیرات سیستم های آب و فاضلاب ساختمان ها مشغول بکار شود.

مشاغل ساختمانی,درآمد مشاغل ساختمانی,مشاغل ساختمانی درآمدزادر صنعت ساختمان سازی ، لوله کشی ساختمان یکی از مشاغل ساختمانی محسوب میشود

- کارشناس تأسیسات در ساختمان سازی :

اهمیت شغل یک مهندس و کارشناس تأسیسات بدین طریق است که برای داشتن رفاه و رعایت موارد بهداشتی ساکنین یک ساختمان تجاری یا مسکونی به تأسیسات نیاز دارد و حتی اگر به تعمیر تأسیسات حرارتی و برودتی نیاز داشته باشید باید به کارشناس تأسیسات مراجعه کنید پس این شغل نیز در فهرست مشاغل ساختمانی قرار دارد.

- تولید و فروش مصالح ساختمانی:

یکی از امور وابسته به مشاغل ساختمانی که با ساخت و ساز در کشور و حتی کشورهای دیگر رابطه ای مستقیم دارد و در عین حال یکی از گستره ترین مشاغلیست که با صنعت ساختمان در ارتباط است، اصلی ترین متریال این صنعت، تولید و فروش مصالح ساختمانی است. در شغل تولید و فروش مصالح ساختمانی، افراد بسیاری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مشغول بکار می شوند.

- حسابدار:

حساس ترین مشاغل جامعه، شغل حسابداری جزء می باشد؛ در واقع این شغل به علت محاسبات و جزییات مهم، نیازمند دقت و توجه بالای حسابدار میباشد ولی هنگامی که در این شاخه افراد بسیاری فارغ التحصیل میشوند ، برای ورود به بازار کار حسابداری با مشکلاتی رو به رو می شوند که از انها می توان به عدم آگاهی از وظایف شغلی و مسئولیت ها اشاره کرد.در شغل حسابداری فرآیند جمع آوری، طبقه بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورت های حسابداری در شکل ها و مدل های خاص انجام می گیرد تا افراد ذی نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون سازمانی مثل بانک ها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی توانایی استفاده از این اطلاعات را داشته باشند.

بسیاری از سازمان ها بخش یا واحد مالی دارند که در آن به انجام امور حسابداری خود می پردازند. امروزه کار اکثر حسابدارها استفاده از نرم افزارهای حسابداری می باشد. از وظایف حسابدار می توان به ثبت، تهیه گزارش و ارائه آن اشاره کرد؛ یک حسابدار معمولاً وظیفه ی ثبت اطلاعات مالی و تهیه گزارش های مالی و ارائه آن به مدیریت شرکت یا مراجع قانونی را دارد. حسابداران در دفاتر و نرم افزارهای حسابداری، داده های خام را ثبت می کنند و به آنها نظم می بخشند. گزارش ها و صورت های مالی، محصول نهایی کار یک حسابدار تلقی میشود که مبنای تصمیم گیری ذینفعان( مدیران، مجامع عمومی سازمان، سرمایه گذاران، دولت و…) است.

بازارکار و درآمد مشاغل ساختمانی

بازار کار مشاغل ساختمانی  نسبتا وسیع است. کار اغلب مهندسان معماری و عمران در شرکتهای تأسیس شده ی خودشان است و از طرف دیگر در بسیاری از مراکز دولتی و خصوصی امکان استخدام آنها فراهم است. اما اکثر مشاغل ساختمانی به صورت شخصی و فردی می باشد. در کشور ما بخش زیادی از ساخت و ساز ها و کار های تاسیساتی را افراد فنی به صورت خصوصی انجام میدهند که احتمالا از تحصیلات چندانی برخوردار نیستند.

تقریباً تمام مشاغل ساختمانی حرفه ای می باشند، به همین علت حقوق پرداخت شده برای خدمات ساختمانی به مراتب نسبت به کار های ساده بیشتر است. به طور مثال دستمزد یک بنا در مقایسه با یک کارگر ساده حدود سه برابر بیشتر است. میزان درآمد مهندسان برق ساختمان نیز چشم‌گیر است و باتوجه به اینکه از ابزار و کالای مصرفی استفاده نمی کنند میزان زیادی از درآمدشان سود خالص است به همین علت در این زمینه میتوانند با سرمایه بسیار کم و داشتن علم و تخصص مشغول به فعالیت شوند.

معایب مشاغل ساختمانی

یکی از معایب مشاغل ساختمانی، سخت بودن بعضی از کارهای ساخت ساختمان می باشد. همچنین از دیگر معایب آن می توان به خستگی و احتمال مرگ و خطرناک بودن برخی از کارهای ساختمان اشاره کرد.

فهرست مشاغل ساختمان,معایب مشاغل ساختمان,انواع مشاغل ساختماناگر بتوانید در مشاغل ساختمانی تجربیاتی را کسب نمایید فرصت های شغلی فراوانی دارید

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش