شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۱۱۶

ترفیع شغل چیست؟ (+انواع ارتقای شغلی)

ترفیع شغل,ترفیع شغل چیست,ارتقای شغلیترفیع شغل موجب افزایش روحیه‌ی کارمندان می‌شود
به روندی که طی آن به یک کارمند، وظایف جدید و بالاتری داده میشود و در قبال آن حقوق و مزایای بیشتری دریافت میکند؛ ترفیع شغل میگویند. البته ارتقاء شغلی، علاوه بر مزایایی که برای کارمند دارد، نیز از اهمیت به سزایی برای کارفرما و یا صاحبان کسب وکار برخوردار است.

ترفیع شغل

از ارتقا شغلی بعنوان پاداشی در برابر عملکرد مثبت کارمندان یاد میشود و بیانگر میزان رشد کارمندان می باشد. قوانین هر اداره و سازمانی منحصر به فرد است و تعيين کننده ی میزان رشد کارمندان می باشد. پیشرفت شغلی، مزایایی دارد؛ این که گاهی اوقات باعث پیشرفت در حوزه کاری و تغيير در وظایف و مسئولیت ها میشود و در مواقع دیگر، موجب افزایش حقوق و دستمزد می گردد.

انواع ارتقای شغلی

- ارتقا افقی:

در ارتقاء افقی، نحوه ی پاداش دادن به کارمند از طریق افزایش حقوق میباشد ولی تغییرات کمی در مسئولیت ها ایجاد می کند. همچنین برای یک کارمند بعنوان درجه بندی بالاتر محسوب می شود. نمونه ای از این حرکت در بخش اموزش، از مدرس به مدرس ارشد است.

- ارتقا عمودی:

وقتی که کارمندان در مهارت و تجربه دچار تغییراتی می شوند و به سمت بالا حرکت میکنند؛ به چنین موقعیتی ارتقاء عمودی می گویند. درواقع آن ها در زمینه ی حقوق، مسئولیت، وضعیت، مزایا و غیره تغيير می کنند که در صنعت بازاریابی موجب ارتقاء یک ناظر بازاریابی به مدیر بازاریابی میشود. در واقع در ارتقاء عمودی، کارمند از سمت عملکردی به رییس اجرایی، ارتقاء درجه پیدا می کند که هر دو مشاغل با هم فرق میکنند.

ترفیع شغل,ترفیع شغل چیست,انواع ارتقای شغلیترفیع شغل میزان خلاقیت کاری را بالا می‌برد

- ارتقا خشک:

ارتقاء خشک به نوعی از ارتقا شغلی اطلاق میشود که کارمندان به آن علاقمند نیستند. این ارتقاء با اشاره به افزایش مسئولیت ها و وضعیت بدون مزایا موجب عدم افزایش حقوق و مزایای مالی برای آنها میشود.

- ارتقا آزاد:

به وضعیتی که هر فرد از یک سازمان، واجد شرایط تصدی این سمت باشد؛ ارتقا ازاد می گویند. در این نوع ارتقاء، صرفا اعضای تیم منتخب، بسته به شرایطشان، واجد شرایط ارتقا هستند.

عواملی که سبب ارتقای شغلی شما میشود

شما میتوانید در زمینه ارتقا در محل کار، اقدامات مختلفی را به منظور افزایش شانس خود انجام دهید. باتوجه به متفاوت بودن شرایط ارتقا در یک شرکت نسبت به شرکت دیگر، عناصری وجود دارد که شما را بطور مشترک بعنوان کاندیدای واجد شرایط این نوع تغییرات، تبدیل می کند. شما میتوانید برای ترفیع گرفتن، از این نکات کاربردی پیروی کنید و خود را بعنوان یک کاندیدای مناسب نشان دهید. سناریوهایی که امکان ارتقاء را ایجاد می کنند متفاوت است. با این حال، ویژگی های مشخص کننده کاندیدای ارتقاء از نظر اکثر متخصصان حوزه استعدادهای انسانی به شرح زیر میباشد :

>> به کار خود ارزش بیشتری بدهید:

درصورت تمایل به ارتقا در شغل خود باید در مورد خواسته های شرکت از شما فکر کنید. هر کارفرمایی می خواهد که کارمندانش از سهمی در ارزش شرکت برخوردار باشند. بنابراین یکی از بهترین راه‌های ارتقا در کار، تلاش آگاهانه برای افزودن ارزش است. شما میتوانید ارزش خود را با این راهکارها افزایش دهید و به بهبود مهارت هایتان بپردازید تا برای شرکت خود، بطور فزاینده ای نتایج بهتری را ارائه دهید. درواثع با قرار دادن خود در معرض طیف وسیعی از فعالیتهای شرکت می توانید موجب افزایش دانش، مهارت و تجربه خود شوید و فرصتهای جدیدی را برای رشد شغلی پیدا کنید.

>> به طور مداوم به خود انگیزه دهید:

همیشه ارتقا کارکنان اتفاق نمی افتد. گاهی اوقات رسیدن به چنین هدفی برای برخی از افراد، بمدت چندین سال طول میکشد. شما باید سرشار از انگیزه بطور مستمر باشید و با ادامه دادن به تلاش هایتان در مسیر درست ارتقا باقی بمانید. درصورت شک و تردید داشتن ، از خودتان علت ارتقا یافتن را بپرسید. یادآوری چنین دلایلی میتواند به شما انگیزه دهد تا برای رسیدن به هدف، بیشتر تلاش کنید. همچنین میتوانید برای خودتان، لیستی از دلایل سودآور برای حرفه خود را تهیه کنید و با این دلایل، توانایی انجام کارهای بزرگ تر را به خود ثابت کنید.

ترفیع شغل,ترفیع شغل چیست,ارتقا شغلی کارمندانارتقا شغلی هر نوع تغییری است که یک کارمند تجربه می‌کند

>> در شرایط بحرانی معقول باشید:

افراد، با اخذ ترفیع شغلی، معمولاً توانایی مدیریت رفتارشان را در شرایط بحرانی دارند. در واقع این افراد برای اطرافیانشان، یک الگو محسوب می شوند. اشخاص، پس از کسب ارتقای سمت، معمولاً بموقع وظایفشان را انجام میدهند و همواره با پرسیدن سوالات هوشمندانه و مرتبط به مشتریان کمک می کند. درصورت بروز مشکلی، سریعا در جهت رفع آن تلاش می کنند و از اشتباهات خود تا حد ممکن، درس می گیرند.

>> از غیبت کردن و شایعه پراکنی در محیط کاری بپرهیزید:

ویژگی های شخصیتی نظیر امانت داری و قابل اعتماد بودن، در اولویت بسیاری از کارفرمایان قرار دارد. معمولاً کارمندان دارای این ویژگی ها ، از غیبت و شایعه پراکنی در محل کارشان دوری می کنند. از نظر بسیاری از کارفرمایان، کارمندانی می توانند مسئولیت های بزرگ تر را بپذیرند که بر این وسوسه غلبه کنند.

>> مکالمه مؤثر:

شما باید با رییس خود درمورد اهدافتان صحبت کنید و بدون هیچ ترسی به منظور پیشرفت شغلی خود، نگرانی ها، مشکلات یا سوالات خود را با رئیستان مطرح کنید.

>> به افزایش درآمد شرکت کمک کنید:

کارمندی، ترفیع شغلی می گیرد که بتواند درامد شرکت را افزایش دهد. درواقع بهترین بلیط برای ترفیع شغلی، افزایش درامد شرکت می باشد. تمامی عملکرد کارمندان، قابل ارزیابی با معیار پولسازی است. هر فرد آشنا به مفهوم بازده سرمایه گذاری می داند که افزایش درامد یک مجموعه به این معنیست که مسئولیت های او زیاد میشود و ارتقای شغلی می گیرد.

>> در کارهای تیمی مشارکت کنید:

درصورت تمایل به نمایش گذاشتن شایستگی خود باید به صورت داوطلبانه در پروژه های جدید فعالیت کنید یا به همکاران و کارفرمای خود در زمان بیکاری کمک کنید. همین امر باعث میشود که بعنوان شخص متعهد به کار گروهی شناخته شوید و از کار کردن در کنار همکارانتان لذت ببرید.

>> همکاری و تعامل:

درصورت تمایل به اخذ ترفیع در محیط کار میتوانید از کسی کمک بگیرید. توانایی شما در همکاری و تعامل، باعث متاثر شدن همکارانتان میشود. حتی زمانیکه رییستان خصوصیاتی در مورد اخلاق کاریتان بشنود.

مزایای دادن ارتقا شغلی به کارکنان

* ارتقاء شغلی برای افراد، موجب ایجاد احساس امنیت شغلی میشود و کارمندان، احساس می کنند که تلاششان در محیط کار دیده می شود. یکی از عوامل مؤثر در افزایش انگیزه و بهره وری در کار، مورد توجه قرار گرفتن پشتکار افراد می باشد.

* با تشویق فرد قوی تر در محیط کار، سایر افراد در انجام کارشان انگیزه ی بیشتری پیدا می کنند و این مسأله باعث ایجاد فضای رقابتی سالم در اداره یا سازمان میشود.

* درصورت عدم تشویق یک کارمند به خاطر انجام کار خوب، تا جاییکه او احساس کند تلاشش را نادیده گرفته اند. به مرور زمان، در او یک حس نارضایتی حاصل میشود که به نفع سازمان نیست. عملکرد کاری فرد به دلیل این حس نارضایتی کاهش می یابد و اثراتی بر میزان کارایی و بهره وری سازمانی می گذارد.

* وقتی که سازمان، شرایط مناسب را برای کارکنان فراهم کند؛ دیگر نباید افراد جدیدی را استخدام کند و برای اموزش آن ها وقت و هزینه ای صرف کند. در واقع حفظ کارمندان به ایجاد ثبات در سازمان کمک می کند و در زمان و هزینه، صرفه جویی میشود.

* یکی از مزایای ارتقاء شغلی، افزایش میزان وفاداری و حس تعلق به محیط کاری است و شخص برای رشد بیشتر سازمان، تمام تلاش خود را به کار می گیرد.

* چنانچه انگیزه کارکنان، افزایش یابد؛ مزایایی همچون افزایش خلاقیت، رشد و بهبود شرایط کاری سازمان را بهمراه دارد.

ترفیع شغل,ترفیع شغل چیست,چگونه ارتقای شغلی بگیریمارتقا شغلی احساس امنیت شغلی به افراد می دهد

* چنانچه در زمان مناسبی ارتقا شغلی به افراد بدهند؛ آن کارمند، کار را با علاقه ی بیشتری انجام می دهد و دیگر به فکر یک محیط کاری جدید نیست. این روش می تواند مهارت و استعداد کارمندان سازمان یا اداره را حفظ کند.

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش